Cyklisti na silnici

prohledat
4819 příspěvků (zobrazeno 3101 až 3150) od 05.08.2009 do 21.05.2024, založil/a David29
řadit dle data
23:18:53
22.09.2016
Bukaj
-> dragon_cb_cz: S tím osvětlením jsi mi připomněl dnešní cestu z práce, během které jsem potkal tři cyklisty za snížené viditelnosti (před osmou večerní) - prvního - neosvětleného a bez odrazek v Radotíně u přístavu, tam, kde cyklostezka vede kousek po silnici, druhého mezi Vraným a Zvolí - jel proti mně z kopce a myslel jsem, že je to motorka s rozsvíceným dálkovým - ale byl to cyklista a nesklopil světlo ani po dvojím upozornění mými dálkovými světly, že solidně oslňuje - byl jsem nucen snížit rychlost (byť jsem jel do kopce), abych neskončil mimo vozovku. Třetí cyklista (ve Zvoli) jel, stejně, jako ten první, mým směrem a tudíž byl pro mne celkem neškodný. Vzadu byl osvětlen přiměřeně, ale zajímavé bylo přední osvětlení - na řídítkách dvě bílé blikačky, každá s jinou frekvencí blikání... Divím se, že mu nevadí s tím jezdit. Já být na jeho místě, tak bych z té diskotéky po půl minutě dostal epileptický záchvat...3
23:03:29
22.09.2016
dragon_cb_cz
-> Bukaj: Zajímavá interpretace 3

-> Matthes, záškodník z TechWebu: No to já si myslel taky, ale víš jak, nejezdím lesoparkem ale po silnici, rychleji než krokem, otravuju a ohrožuju tím vlastní děti, nikdy nevím jestli jsem osvětlen málo nebo moc... tak si nejsem jistej 3
23:00:17
22.09.2016
Matthes, záškodník z TechWebu
-> dragon_cb_cz: Cyklozmrda dela z cyklisty jeho chovani, ne pocet najetych kilometru 4
22:58:30
22.09.2016
Bukaj
-> dragon_cb_cz: Až prodáš všechny škodovky a Saaby, tak splníš všechny podmínky pro přijetí do klubu - ale aspoň už vím, co znamená to "cb_cz" ve Tvém nicku: CykloBuzna CykloZmrd 3
22:53:05
22.09.2016
dragon_cb_cz
365 dní a 6284 km kdy jsem překážel na silnici... už je ze mě cyklozmrd, nebo pořád ještě málo? 1
zvětšit Cyklisti na silnici - obrázek od dragon_cb_cz vložen 22.09.2016 22:53:05
23:03:29
20.09.2016
Bukaj
-> David29 20.09.16 21:46:47: Cca od doby, kdy na silnice začali malovat dělicí čáry na krajnice...3
22:31:49
20.09.2016
dragon_cb_cz
-> David29: Jede rychle? Ty jsi fakt výbornej... A kde jsi vzal, že cyklista nesmí být na krajnici?
22:31:31
20.09.2016
palinator
-> David29:

Kolik času měl na reakci?

E: jediný co, tak že moh bejt uklizenej blíž ke kraji
upraveno 1x, naposled 20.09.2016 22:32:21
22:22:34
20.09.2016
David29
-> palinator: O to tu ale nejde.

Tady jde o to, že cyklista vědomě jede tam kde nemá (což se zde dá chápat, protože je to ve fináler lepší, než kličkovat mezi auty) nečumí před sebe a ještě valí rychle.

Já taky nepálím jednosměrkou, ale jedu opatrně a očekávám, že mě tam z té nesprávné strany nebude nikdo čekat...
22:11:35
20.09.2016
palinator
-> David29:

Skutečně si přeješ, aby cyklisti jezdili "před čárou"?
21:46:47
20.09.2016
David29
-> Bukaj: Od kdy se může jezdit za čárou?
21:46:18
20.09.2016
Bukaj
-> David29: Asi ti uniklo, že cyklista ze zákona může jet vpravo podél kolony aut, stejně tak cyklista může jet na krajnici (za čárou). Situace z videa je jednoznačně vina řidiče Citroenu - za prvé nečumí do zrcátka a za druhé se "snaží ojebat kolonu" přes odstavný pruh, kde nemá co dělat...8
21:45:22
20.09.2016
Matthes, záškodník z TechWebu
-> David29: Nejlepší by bylo zavést řidičák na kolo, aby na něm v provozu nemoh jezdit kdejakej kripl co nepozná dej přednost v jízdě od zákazu zastavení...
21:41:49
20.09.2016
David29
-> M@rtin: To se toho mamrda nejspíš všim a čekal, že se mu vyhne - ne že jak degen pojede dál rovně do něj
21:40:56
20.09.2016
David29
Já vinnu řidiče osobáku nijak nepopírám (je tam plná, je to jiný pruh), ale prvotní problém byl ten, že cyklista jel v místě kde nemá aboslutně co dělat, valil rychle jak debil (což je prostě u nich normální)

Kde se jezdí? Vpravo.

Když pominu že za tou plnou čarou neměl absolutně co dělat - tak jaktože se lepí na čáru?

A zase - kdyby nebyl debil, věděl by že přesně v téhle situaci (navíc v té rychlosti) je prostě neviditelný a jel by vpravo tak, aby vůbec vidět byl (nebo rozhodně lépe, protože by nebyl překryt dalšími vozy)
21:28:08
20.09.2016
krtik
A nebude to chyba obou? Ale šak evidentně se nikomu nic nestalo, auto při troše štěstí odřítej jen nárazník. Řekli si, že jsou gumáci a jeli dál...? :)))
21:23:06
20.09.2016
M@rtin
-> palinator: A ještě k tomu má snahu přejet do vedlejšího pruhu a pak brzdí8
21:16:48
20.09.2016
palinator
-> David29:

V první řadě mu to auto nedalo přednost.
21:11:07
20.09.2016
David29
Cyklista vrazí do auta

Jak jsem to říkal o tý rychlosti? A ještě nečumí před sebe...Navíc v místě, kde absolutně nemá co dělat
18:14:29
20.09.2016
King
-> dragon_cb_cz: No, tohle byl zrovna případ, kdy nějakej radniční Matěj nechal ze dne na den na chodník před školou načmárat značky jakože to je cyklostezko-chodník a mladej pán na kole měl potřebu v 7:45 před základkou ukázat, že ho pár děcek nemá šanci brzdit v rozletu. Tak místo brždění začal kličkovat, což mezi chaoticky se pohybujícíma se děckama z principu nemohlo vyjít a ze zadu nabral našeho kluka stojícího na kraji. Děti jsou naštěstí gumový, takže "jenom " přeletěl 3m travnatej pás a dokutálel se do silnice. Bez ohledu na to, jestli tam měl právo jet na kole, byl zralej na pěst.
15:59:25
20.09.2016
dragon_cb_cz
-> King: No on se tvářil, že to není jen o chuti, že jo:

Až mi nějakej mamrd u Hostivaře byť jen ohrozí psa nebo dítě, nebudu se štítit takovýho ksindla z toho kola schodit směrem do vody, a je mi jedno jaký z toho budou následky a tahanice s PČR.

Tak se těším na další video s jeho dopravně-mesiášskou exhibicí 4

A pokud jede cyklista po chodníku (jakože skutečně výhradně chodníku), tak je na cizím území a je jasný, že každej průser jde za ním (viz případ tvýho kluka) - tam není o čem. Ale pokud se bavíme o komunikacích chodník+cyklostezka, tak tam já teda jako chodec dávám sakra bacha a když tam vedu dítě, tak ho fakt hlídám. A když tam jedu na kole tak si pochopitelně dávám pozor na chodce, který dostatek rozumu aby to dělali taky nemaj.

Což je ostatně naprostá nutnost, protože schopnost průměrného českého chodce poznat, že se někde tahle sdílená zóna dělí na dvě exkluzivní a zvolit tu správnou není zrovna nejlepší.

-> David29: Jo, mám děti, dokonce dvě - a kupodivu jsem na podobný problém nikdy nenarazil ani v podstatně víc cyklo-městech než je Praha. Čímž neříkám, že se takový věci nestávaj. Jen že to vypadá, že podobný problémy trochu přitahuješ - tak jestli není na čase začít přemýšlet, zda není chyba náhodou v tobě, případně zda nemáš trochu selektivní vnímání reality.
upraveno 1x, naposled 20.09.2016 15:59:58
07:49:11
20.09.2016
King
-> dragon_cb_cz: Rek bych, ze je malinko rozdil mezi Davidovo "mam sto chuti " a skutecnym hodem sutrem. Taky nevim, jak bych se zachoval, kdyz mi tenkrat vymrdanec na kole srazil kluka z chodniku pred skolou do silnice a jeste ho serval. Vzhledem k tomu, ze muj hod na cil uz neni co bejval, asi bych zurocil nabehany kilometry :-)
00:33:59
20.09.2016
palinator
-> David29 19.09.16 21:24:43:

Já nemám na mysli odbočování, ale že za křižovatkou (je to typickej případ kde se mi to stalo) jsem zkrátka zrychloval na obvyklou rychlost. A babka zaregistrovala, že navzdory její osobě ve vozovce nadále zrychluju.

Jinak možná by stálo za to uvažovat, že se taky na tý stezce nepohybuješ sám, takže bys neměl chodit moc rozevlátě, což se nedá očekávat. V konečným důsledku bys chtěl rozbít držku člověku, kterej tě chce předběhnout.
00:27:02
20.09.2016
David29
-> dragon_cb_cz: Máš děti? Ty je máš na vodítku v parku?

Aha...

Sorry, ale když se kripl řítí z kopce a sotva si ho všimnu včas já, těžko 2letý dítě
23:21:52
19.09.2016
dragon_cb_cz
-> David29: No a to je právě ten problém - po cyklistech chceš absolutní ostražitost, ale sám se neobtěžuješ mít dítě pod kontrolou a hlídat sám sebe už vůbec ne. Že máš nějaký chutě je asi tak stejně relevantní jako jaký bylo dneska na Aljašce počasí.

A vůbec, dělej všechny ty drsný věci, který tu slibuješ, házej šutrákem, shazuj do vody, prokopávej držky a já nevím co ještě - do toho. A nezapomeň to natočit a strčit na YouTube, ať se všichni můžou pokochat tvojí snahou o lepší svět bez cyklozmrdů a jinejch pochybnejch živlů. Svět potřebuje kladné hrdiny. Jen bacha aby se z tebe náhodou nestal ještě ke všemu mučedník - to už by bylo množství věčné slávy skoro neslušné 41
22:32:15
19.09.2016
King
-> dragon_cb_cz: Diky za tipy. Nechame to na dlouhy zimni vecery. Ten ram je nastesti dost presnej za ty prachy :-)
21:39:42
19.09.2016
Jarda - zrušená registrace
-> dragon_cb_cz: me jednou majitel dekoval, ze jsem mu neprejel psa, ale ty probrzdene plosky na gumach mi teda nenahradil...
21:24:43
19.09.2016
David29
-> dragon_cb_cz 19.09.16 12:03:09: Jedu dokud můžu? Pod tím si mám představit co?

Že pojedu po náměstí autem a dokud nemám stojícího chodce před čumákem, tak si valím povolených 50?

Sory, ale když jdu, a najednou to okolo mě udělá "vžum" - tak mám sto chutí po něm hodit šutrákem. Fakt nevím co by ten kokot dělal, kdybych třeba udělal půl kroku do strany nebo se malá rozhodla, že tamtem kámen vlevo se ji líbí víc....

-> palinator: To dělám taky. Ale mysli na to, že absence přechodu neznamená zákaz přecházení 4

Při odbočování jsi povinen chodce nechat přejít...
12:23:05
19.09.2016
palinator
-> David29:

Jo, autem dělám to samý, když mi někdo přechází mimo přechod přes čtyřpruh, tak normálně na výjezdu z křižovatky přidávám na obvyklou rychlost a když ta babka vidí, že jako nemám zrovna ochotu brzdit, to bys koukal jak se dokáže pohnout.1 Samozřejmě že ji nepřejedu, ale takhle jí docela vysvětlim, že tam nemá co dělat.
12:16:10
19.09.2016
dragon_cb_cz
-> King: Ono ráfky co mám na karbonátku vypadaj zvenku skoro stejně jako ty Stormy, ale rozdíl v pevnosti propastnej... takže to chce nedat na dojmy a prostě cíleně jít po pevnosti (ale bude to na úkor nízké hmotnosti, pochopitelně). V zadní stavbě máš místa dost? Já třeba na karbonátku mám tu zadní stavbu asi nějakou ne úplně přesnou (možná divný patky) a kolo tak nemám přesně v ose - a i se 23 jsem rád, že neškrtám - musel jsem na náboj dát podložku. Na favořiti mám 25 a 28 by se asi vlezlo taky.

A sice to nevypadá tak hezky, ale širší pláště jsou teď docela móda - když to někdo konečně změřil, tak zjistil, že výslednej valivej odpor je dokonce menší a komfort je vyšší docela znatelně. Akorát to přidá trochu na hmotnosti, ale předpokládám, že lovit každej gram se stejně nechystáš.

Mimochodem, vcelku neurvalé zacházení a mojí nemalou tělesnou hmotnost na favořiti snášejí nejlevnější dvoukomoráky od Remerxu - L719 Dragon. Na zadní kolo jsem loni v zimě kupoval tenhle výplet: www.cyklonemcik.cz/zbozi/ remerx-dragon-joytech-pevn a-osa-zadni a zatím drží - přicentroval jsem to zatím jen jednou doma když jsem dával nový brzdový špalky (ten ráfek je relativně tlustej, takže v kombinaci s novejma špalkama byla brzda už dost na hraně maximálního roztažení a nepřicentrovanej ráfek škrtal) a jinak v pohodě. Na předku už ho mám X let a ráfek pořád cajk (náboj už je horší), od obnovy cyklistické aktivity jsem na něj ještě nešáh. A to do těch Continentálek bouchám 8 atmosfér a nad zadním kolem teď občas vozím to závaží 4

Když nad tím tak přemýšlím, tak i to předchozí zadní kolo jsem měnil, protože to začal vzdávat ten levnej náboj - ráfek byl pořád v pohodě. To samý obě kola na KTM (ráfky Stormy pořád v pohodě, náboje už trochu horší) a přední kolo na Favoritu. Takže pokud bych měl radit, ráfek klidně vezmi nějakej levnější (ve smyslu těžší, ale robustní - klidně ten L719 pokud ti nevadí jeho horší estetika), zato na náboji a drátech nešetři.
12:03:09
19.09.2016
dragon_cb_cz
-> rsvancara 19.09.16 06:29:34: Pokud cyklotrasa vede souběžně, tak jsi bohužel povinnen jí použít, naštěstí je to tak vágní definice, že to ani výkvět pomahačů a chráničů nevynucuje.

-> David29: Co je špatnýho na tom řešení který popsal -> palinator: ? Prostě jedu dokud můžu, když nemůžu tak brzdím. A zrovna o chování chodců na smíšených cyklotrasách/chodnících bych raději nemluvil. Se psama speciálně. Těch už jsem skutečně na kole několik napálil, případně před nima musel panicky brzdit, protože se majitel neobtěžoval ho mít pod kontrolou... Na cyklostezce i na silnici. A většinou se pak majitel ještě vzteká, co si to jako dovoluju jet po silnici když tam jeho pes bez kontroly běhá...
08:39:52
19.09.2016
rsvancara
-> Jarda: Nojo, jenže přes Černou za Bory je půlka cyklostezky tam daleko od silnice (a maskovaná), že kdybych nevěděl, že tam je, tak ji nenajdu :-)
06:53:45
19.09.2016
Jarda - zrušená registrace
-> rsvancara: techto znacek moc neni, ale prave cyklostezka je modra kulata, cili prikaz... ja nedavno za nedodrzeni prikazove znacky platil 200,-kc

jinak je pekna, prerusena asi 5x, jestli dobre pocitam, ale zadny obrubniky, jedinej problem jsem na ni zpozoroval - 4 babky pres celou :) a nejakej cyklista, co po ni jel, tak si na ne dovolil zazvonit a mel s nima nejakej vystup, ja po ni pred par lety jel na horaku, trochu jako prase - neco mezi 20 a 25 km/h, vic nedavam na rovince... :) a podobny lidi jsem resil troubenim (mel jsem tam mackaci trubku:)) a obletnutim po trave :) jinak na silnici jsem se nikdy necpal, radeji jsem jezdil offroad, no kolo jsem si rozmlatil a prolitnul jsem se vzduchem, kdyz jsem jel z kopce po polni ceste, co to jelo cca 50km/h a pres cestu byl natazenej drat, nastesti to slo nekam pod riditka, na tom kole jsem jeste celej omlacenej dojel domu, ale uz jsem ho nikdy nedal do kupy, je na nem hnute snad uplne vsechno7
06:51:27
19.09.2016
David29
-> palinator: Jo aha....

No autem je to to samý - vlastně je normální že když jedu mezi lidma, tak tam dám plnej plyn a oni se ti lidi rozutečou... Jednou je tam 50, tak jedu 50 - a je fuk, jestli to je na Václaváku mezi lidma, nebo na prázdný silnici....

Až mi nějakej mamrd u Hostivaře byť jen ohrozí psa nebo dítě, nebudu se štítit takovýho ksindla z toho kola schodit směrem do vody, a je mi jedno jaký z toho budou následky a tahanice s PČR.

A pokud by to dítě nedejbože zranil.... No, podmínka mi už skončila, tak co
06:38:57
19.09.2016
rsvancara
Ještě jedno takto označené místo :-)
zvětšit Cyklisti na silnici - obrázek od rsvancara vložen 19.09.2016 06:38:57
06:30:58
19.09.2016
rsvancara
Mimochodem, bojujeme tu za rovnost cyklistiky nebo spravedlnost? :-D
zvětšit Cyklisti na silnici - obrázek od rsvancara vložen 19.09.2016 06:30:58
06:29:34
19.09.2016
rsvancara
-> Jarda - zrušená registrace 18.09.16 22:29:15: On už po tý cyklostezce možná jel. Ale jestli 20x končí a 20x začíná (přetnutím výjezdem z satelitní ulice satelitního města a to pokaždý minimálně 3cm obrubákem), tak si hold nechce ničit (a zbytečně brzdit a zase se rozjíždět) kolo za 90 plus tisíc. A on kolikrát po tý silnici šlape stejně kolem tý 40cítky že...

Ad policajti: Cyklostezka je optional dokud není na silnici toto.
zvětšit Cyklisti na silnici - obrázek od rsvancara vložen 19.09.2016 06:29:34
01:59:57
19.09.2016
palinator
-> King 19.09.16 00:11:43:

Na zimu jsem svýho horáka co jezdil v rozsolenejch sračkách mazal dokonce A00 nadojenou motorákem, protože jedině tahle kombinace vydržela dýl jak 2 dny v těhlech podmínkách. 47
00:40:43
19.09.2016
TTomas
-> King: Já dávám motorex wet prakticky celorocne.
00:39:28
19.09.2016
palinator
-> King:

Já to nepotřeboval nikdy, ale jedno léto před lety to byl docela slušnej šolich. 47
00:12:59
19.09.2016
King
-> palinator: Tak to jsem netusil, protoze si vystacime se za zakonnym mnozstvim :-)
00:11:43
19.09.2016
King
-> dragon_cb_cz: Myslim, ze to jsou 17ky viktorky plaste a tech par vejletu, kde jsem se snazil drzet krok v prirode s manzelkou a detma na horakach ponekud votunilo docela robustni rafky. Tak uvidime :-)

Btw: cim se ted mazou retezy? Ted jsem prave sdelal posledni zbytky GT85, kterou jsem kupoval s tim kolem nekdy v 94. Tchan ma v tomhle jasno a svyho dobovyho favorita maze vyjetym olejem ze zigula :-) To by tak nevadilo, ale nedavno iniciativne promazal timhle peklem i klukova horaka a moje nadavky pri odstranovani ty smesi mazutu, pisku a prachu nebraly konce :-)
00:02:22
19.09.2016
palinator
-> King:

Ta se seče srpem blbě. 3
00:00:01
19.09.2016
King
-> palinator: Cannabis indica? :-)
23:56:06
18.09.2016
dragon_cb_cz
-> King: Je otazka co se ti vejde do vidlice (nebo spis do zadni stavby), ale i na typickej silnicni rafek se da v pohode narvat 25ka, na ty trochu silnejsi i 28ka plast - a to uz je oproti tomu na co jsi byl zvyklej ve svejch dobach (17, mozna 20 odhaduju - dneska je "standard" 23 a uz i to je pomalu moc uzky) sakra rozdil. Jen to chce primerene pevny rafky, aby ty vylety mimo silnici neznamenaly nasledne stejnou dobu stravenou centrovanim.

Ale moc bych se s tim neparal, na KTM vozim 23ky plaste na pomerne brutalne pevnejch dvojite nytovanejch Remerx Stormy a vydrzi to nesmysl... Kdyby se na to daly 25ky, tak i to pohodli zase pujde nahoru. Skoda ze uz ty rafky nedelaj, za tech asi 5 sezon co aktivne jezdily jsem je centroval snad jednou. Musim koupit alespon jednu sadu do zasoby z toho co se jeste po skladech vali.... Pokud koupis neco podobnyho, tak v pohode.
23:50:11
18.09.2016
palinator
-> King:

3 Já se jednou vymlel na kole hned po najetí na cyklostezku, letěl jsem z dvoumetrovýho náspu přímo do roští. Problém byl v tom, že jsem se nedokázal zvednout... od smíchu. Protože takhle šikovně upadnout se mi v životě nepodařilo, nebyl jsem odřenej, nic mě nebolelo, ustlal jsem si přesně do pololehu. Bejt víc nacamranej tak tam vesele usnu. 3

To roští bylo vystlaný takovou tou bylinou, nevim jak se to jmenuje, lehce se to seče srpem, ale kopřiva to není :) Má to poměrně řídce větší listy na stoncích.
23:44:50
18.09.2016
King
-> palinator: 3 ...bracha mi ted vypravel, ze nedavno sel nacamranej ze šipek a ze si jako na chvili da voraz a opre se o sloup. Tak se oprel, ale hodil zada na silnici. To ho probralo natolik, ze proved analyzu nehody a dospel k zaveru, ze se to stalo proto, ze nikde v okoli zadnej sloup nebyl :-)
23:36:36
18.09.2016
King
-> dragon_cb_cz: Ctes mi myslenky :-) Zrovna dneska jsem nes nejaky bordely do sklepa a ztoporeny Fisera tam zase vycitave visel. Akorat vaham, jestli zachovat mirne nepraktickou cistou silnici nebo pouzit radsi trosku "trekingovejsi" rafky. Navic jsem bohuzel zjistil, ze moje starnouci kolena se pri slapani dost nepekne ozejvaj, kdezto pri behu o nich skoro nevim8
23:33:31
18.09.2016
palinator
-> King:

Tak nějak jsem potěšen, že žiju v omylu dneska zrovna v tomto. 3
23:29:50
18.09.2016
King
-> palinator: Omyl, mile kolego. Pokud se jedna o jizdu po rovine, tak senior na kole prekonava pouze nevelkej valivej odpor pneu a nemusi neefektivne cyklicky zvedat svoje teziste jako pri rychly chuzi. Bezet par km treba 10km/hod. je neprekonatelnej orech pro vetsinu zdravejch lidi, natoz doochodcu. Jina vec je, ze se nekdy starousci pohybujou na hrane "padovy rychlosti ", coz se mi dneska malem stalo osudnym :-)
Extreme Tyres