-> U-Geen 16.12.23 01:02:18: jj pekne..., a ze VW umi pri prokluzu pribrzdit jen predni kola, to taky nechapu, kdyz hardware tam je na vsechny a ESP na srovnani auta pri smyku taky pribrzduje i ta zadni.
A moc jsem tam z toho nepochopil, jestli mas jeste redukci nebo uz to ma jen jimny?
No k te tuposti, ja jednomu cloveku, kterej si koupil fungl novou nivu za pul hodiny nebyl schopnej vysvetlit, jak funguji ty dve paky :) Rikam mu - delsi dopredu mas dlouhou, dozadu kratkou a uprostred mezinapravovej neutral a ta kratka je dopredu otevrenej mezinapravovej diferak a dozadu to uzavres, takze nepouzivat na silnici, jen kdyz to hodne klouze a potrebujes projet - blato, snih. On to normalne nemohl pochopit, tak jsem mu to kreslil, ukazoval, ze se mu jeste rozsveci kontrolka na uzaverku se skrtnutym mezinapravovym diferakem a on, divej, ja si nahral, co mi rikal prodejce a pustil mi to na mobilu, no ja jsem uz nemohl, nenahral si s nim tu komunikaci celou - to by mohlo byt zajimave, uz i pritelkyne se bavila... Prodejce: no na tu kratkou paku teda radeji nesahejte a tu dlouhou k sobe, kdyz jedete na chalupu :), tak jsem to vzdal... (myslim, ze ten byl schopnej tam tu redukci dat ikdyz pojede nekolik desitek km na chalupu, tak na celou cestu :) A kamarad koupil nivu od policajtu a ti jezdili s uzaverkou nonstop a pry utrzenej predni diferak a uzaverka uz vyradit nesla, jak to bylo roztemovany, ja naposledy prorazel zaveje na 5km dlouhe ceste a pak jsem ji vyrazoval 2 minuty a to je to novy auto :). Nejdyl jsem uzaverku vyndaval, kdyz jsem 3 dny jezdil po rozbahnenem dnu Aralu, to uz jsem myslel, ze ji nevyradim, to mi dalo tak pul hodiny poskakovani dopredu a dozadu :). Je zajimavy, ze zarazovat vetsinou jde a ani se to nezhorsuje... jako napoprve tam spadne malokdy, ale napodruhy uz tam vetsinou jde...
Ted jsem posilal kolegovi jedno videiko.
lada niva submarine under water car scuba diving
No koukam, ze u te vitary je i dobre, ze ten lock je do 60kmh, takze se to tem podivnym uzivatelum vozidel samo prepne :), aby nedoslo k nakemu poskozeni na hnaci soustave.