Kamioňáci :-)

prohledat
5349 příspěvků (zobrazeno 301 až 350) od 27.02.2009 do 11.12.2023, založil/a favoman
řadit dle data
11:55:41
15.12.2018
Chali
-> David29: Kdyby se ten kokot v tom kamionu po předjetí zařadil do pravýho pruhu jak mu ukládá zákon,tak mohl jet v klidu dál4
11:08:12
15.12.2018
David29
-> 11mAjA11: 80, ale těch 90 se jezdí běžně. Občas se najde příslušník, co to ohodnotí pokutou - neboj.

Je mi jasný, že hledáš hůl
10:32:19
15.12.2018
11mAjA11
A kolik je dle vyhlášky povolená rychlost pro soupravu nad 3.5t na té dálnici teda ?
10:28:53
15.12.2018
11mAjA11
Zipovat u nás neumí 99% "řidičů".. což je na posrání, protože udržují sebe a všechny ostatní..
10:28:39
15.12.2018
David29
-> 11mAjA11: Omezovač je na 90
10:26:36
15.12.2018
11mAjA11
Z toho videa je akorát zřejmé že povolená rychlost pro vozidla nad 3.5t nikoho netankuje.. což znamená že nějaký omezovač asi nic..
10:22:13
15.12.2018
David29
-> Bukaj: A nebo ZIP - dojíždím k místu zúžení, nechávám místo na osobák před sebou.

No a ten za ním, místo toho aby si rozestup už plynule zvětšoval, (mám asi 10m), tak je bud nalepenej na tom před sebou, nebo to pak zaflekuje a čeká až projedu... No, ta samý další a už stojí celá jižní spojka.

To je normální v křížení D1 x Jižní spojka
10:14:40
15.12.2018
Bukaj
-> David29: Jo, uznávám, že hňupové nejezdí jenom v kamionech (a taky máš pravdu v tom, že včera v hlavních rolích byly převážně tahače se SK a PL značkami - možná proto, že jich tam jelo víc, než tuzemských), ale za to, že ani v třípruhových úsecích nebylo možno jet plynule rychleji, než 87 km/hod (dle GPS) mohly právě náklaďáky.

"Osobáky" (hlavně SUV a dodávky) mohly zase za to, že na několika místech dálnice stála úplně (byla tam asi tři zúžení, z toho jedno do jednoho pruhu) - klasika levoproudaři, pro které je asi nedůstojné se zařadit do proudu kamionů, ale buď mají tak velké auto, nebo tak špatný odhad, že se bojí jet podél pomaleji jedoucího, nebo stojícího náklaďáku, tak jedou (stojí) v levém za ním, přičemž před nimi na dohled je pruh volný...41
09:51:28
15.12.2018
David29
-> Bukaj: Z toho si nic nedělej.

Jezdím po Praze, věř že na řidiče osobáků tu můžu nadávat daleko ve větším.

Třeba: Kbelská * Poděbradská semafory. Padne zelená a nemůžu se před kopcem rozjet, protože to všichni brblaj na spotřebu. Když v tom kopci fakt jedu povolených 70, dojedu další co jede 65 - předjíždět tam nesmím, a ani nemůžu, protože souběžně se mnou vedle mě jede další osobák.

Nahoře na kopci už jedu 70, šup osobák přede mě s brzdama, aby odbočil.

Mám pokračovat? A to jsem ujel možná kilometr

Nebo podívej se na měřený úseky. Tam osobáky zdržujou zcela normálně - a narozdíl od kamionu na tu rychlost došáhnou - to je v pořádku?

Proč když jedu po jižní spojce (nebo tunely), musím vždy dojet nějakou brzdu co jede i 60...?

K tvýmu příběhu. Nepopírám, někteří (hlavně PL a H a SK) předjížděj jak prasata.

Ale na druhou stranu - je normální, že osobák jede v levém pruhu, i když pravý je prádzný (tj. nemá tam co dělat). V tu chvíli, pokud začne kamion předjíždět, osobák má počkat - přesněji řečeno má dojet v pravém pruhu k pomalejšímu vozidlu a tam teprv začít předjíždět, a jelikož v levém už někdo předjíždí, musí jet za ním.

Mimochodem jsou to kamiony, kteří defakto VŽDY jezdí v pravém pruhu narozdíl od osobáků (ty permanentně jezdí ve středním).

Osobákem taky jezdím, ale tyhle problémy nemám - přesněji řečeno si je netvořím. Jedu 140, v pravém, kamion začne předjíždět, v klidu dojedu toho předjížděného, začnu ho předjíždět, předjíždějící pak uhne (narozdíl od většiny osobáků), já šlápnu na plyn a zase jedu 140.

Daleko větší potíže pocituju na úseku na D1 v úseku Chodov - Mirošovice, kde v pravém jedu 130, dojedu kamion co chci předjet a musím brzdit, protože ve středním si to šine osobák a ani po společném předjetí kamionu do pravého neuhne a jedeme třeba 110 - bud ho musím vzít zprava, omezit auta v levém nebo jet za ním. Co z toho je legální, co prasečina víš moc dobře sám. A to je běžný jev, nedá se to jen počítat, protože bych se upočítal.

Tohle byl třeba extra materiál, a jednání toho poláka jsem taky nechápal. Já na jeho místě bych se zařadil přede mě a toho imbecila neřešil

Brňák skoro v Praze
upraveno 1x, naposled 15.12.2018 09:57:55
09:32:56
15.12.2018
Bukaj
Kdybych v tomto tématu měl popisovat včerejší cestu po D1 z Prahy do Ostravy, moc slušných označení řidičů kamionů by tam nebylo...

...ve zkratce - 30 vteřin stočtyřicet, 5 minut sedmaosmdesát21

Vyjížděl jsem v 11:15, dorazil jsem před pátou s hlavou jako balón a slinou, visící v koutku pusy92
13:24:17
14.12.2018
David29
-> Luky: V levým nejezdím vůbec 4 Občas tím středním jak jsem psal, a kolikrát i stojím v koloně v pravým - i s betonem.

Ovšem samozřejmě bejt nouze, tak jedu taky - radši to švihnu zákazem, než abych zkurvil auto
12:05:44
14.12.2018
Chali
Se divím že vás to ještě baví.

Paragraf je od toho aby se ohýbal a David si ho vždy naohýbá tak jak se mu to hodí

4
11:23:11
14.12.2018
Luky
-> David29: ...a betonáři 47
11:17:41
14.12.2018
David29
-> 11mAjA11: Skvělý že zminuješ Německo. Ale tam je situace naprosto stejná 3 Věc stavby.

Rozdíl je v tom, že vzhledem k sankcím (který maj němci určitě jiný a určitě si to víc hlídaj), jsou podstatně zodpovědnější 4

Není vyjímkou, že po stavbě tam jedeš po provizorní asflatce a pokud už musíš do sraček, dávaj přednost myčkám než až koštatům na silnici - ale co vím, po většnou maj obojí.

Tady s klidem daj jenom to koště s kropičkou

-> Syny: Sám moc dobře víš, že nejsem žádnej ctitel dodržování litery zákona ani rychlostního omezení 4 To za ty léta víš moc dobře.

Mě kamion ve středním nevadí, fakt ne - protože z 90% když tam jede, má k tomu nějaký důvod (třeba se mu fakt chce srát, rodinná záležitost (měl jsi vidět, jak jsem jezdil když jsem řešil svýho umírajícího psa), nebo prostě potřebuje zaparkovat, dokud mu to dovolí tachograf.

Daleko víc mě v tom středním serou auta typu Avia nad 6t - který tam taky nemaj co dělat, ale jezdí tam naprosto permanentně a bez důvodu.

A zase - i ty Avie budu tolerovat, pokud vyloženě pravý pruh kamionů stojí (kde všichni jedou za Prahu) a je kravina, aby Aviatik s hromádkou písku co jede jen na další sjezd tam stál taky. Ale oni tam jezdí, i když se normálně jede.

-> Mr._Nosferatu: Jo, poštáci jsou prasata. Ty jezdí v levým normálně a nikdo to neřeší. Zhřešej na to, že jsou pošta. To je něco jako autobusáci
10:21:46
14.12.2018
Mr._Nosferatu
-> Syny: V úterý jsem jel prostředním a poštovní náklaďák mě předjížděl levým...

-> David29 14.12.18 09:51:07: Ale zároveň -> Bukaj 14.12.18 07:54:24:
10:09:11
14.12.2018
Bukaj
10:02:42
14.12.2018
Syny
-> David29: Takze na jednu stranu tady kritizujes, ze se sere na znacky a na druhou stranu vlastne pises, ze se ma srat na znacky 3 Kolona tam zadna nebyla, bylo to nekdy v 8 vecer. Proste jen mel zrejme tempomat na 90 a nejaky auto co jede pres 80 vpravo a zakaz vjezdu do prostredniho ho nezastavi :)
09:57:35
14.12.2018
David29
-> Syny: Hele, třeba na nájezdu na D1 z jižní spojky jezdím taky sředním - protože osobáky ten sjezd ucpou (protože sjížděj až z levýho) a já jedu dál (ne na D1).

Takže nejen že jim tam překážím v tom pravém, ale navíc se tlačí přede mě a ohrožují mě (všichni si myslí, že taky jedu na D1)

To samý sjezd na Švehlovu, kde kolona z odbočujícího pruhu stojí i v pravým. A samozřejmě další osobáky se natlačí do pravého pruhu těsně před exitem a stojí v tom pravém - ve finále pak stojí celá jižní spojka.

Kdyby všichni kamiony jeli ve středním už dávno, tak ta kolona není tak hrozná. Ale to se zase dostáváme k tomu vychování - všichni jedou levým co to jde, a pak s brzdama se tlačí do fronty a brzdí ty za sebou

Nesouhlasíms předjížděním tam, kde se kamion vrací zpět do pravýho a szjíždí tam, kde to stojí (viz video na YT), ale když jedou dál, nic nenamítám.
09:52:58
14.12.2018
palinator
-> David29:

Tyvole 3
09:51:07
14.12.2018
David29
-> Bukaj: Ty jsi taky jinde.

Bavím se o ODKLIZENÍ sněhu, co na tom nechápeš...?

Tak jinak polopaticky pro vzdělané, co nechápou běžně psaný text.

Zapadá mi auto prašanem. Podle zákona, musím prašan odklidit ze střechy, a oken - ze světel ne.

Že uklizení toho prašanu nemá význam ani u jednoho, nikdo neřeší. Chápeme?

Přiom světla jsou to jediný, co ometu i od toho prašanu - ale pokutu dostanu za to, že mmám prašan na střeše, což může bejt každýmu jedno
09:50:20
14.12.2018
Syny
-> David29 14.12.18 09:40:06: No vidis a ja jel nedavno po jizni spojce 80 vpravo a predjizdel me kamion s navesem prostrednim pruhem, kde ma zakaz vjezdu... Takze nejen, ze ten "profik" sral na nejakych 80, ale i na zakaz vjezdu...
09:49:25
14.12.2018
11mAjA11
To je ale breku..Hazet povinnosti ridice na stavbu ??Dovolil by sis se zajebanym (od blata nebo snehu, to je celkem jedno) autem vjet na silnici treba v Nemecku / Rakousku ??? - nedovolil, protoze bys dostal takovy flastr ze by ses z toho posral..

A Bagounum / Simirum - by bylo uprdele ze ses linej..

Mimochodem v nasi male zemicce to taky konecne resi (ten snih na navesech) bratranek jezdi kamcakem dlouho a ocas pred nim jedouci ten snih s ledem neodklidil, samo led odletel a rozbil mu okno..odstavila ho az soucinna PCR, ktera mu pomohla, dokonce pro overeni pozadali civilistu, aby je pustil na balkon jeho domu pro zdokumentovani situace..
09:48:58
14.12.2018
Luky
-> Bukaj: ...protože "to řeší stavba"

47
09:45:58
14.12.2018
Bukaj
-> David29 14.12.18 09:14:51: Slovo "znečištěno" nehovoří o tom, "čím", takže sníh v tomto případě znečišťuje osvětlení. Nemusíš tam mít rozmazaný hovna, aby to bylo znečištěné...71

Tam jde o to, že za "normální stav" se považují čistá světla a cokoli od tohoto stavu odlišné je "znečištění". Slovo "nadměrně" je snad jasné, ne?

Za lehce zaprášená světla v létě, nebo lehce zacákaná od "dálničního aerosolu" v dešti tě nikdo buzerovat nebude, ale za milimetrový nános bahna, nebo ledu si piš, že bys flastr dostal, kdyby nebyli orgáni líní vylézt z teplého suchého auta...3

A chápe to i většina řidičů náklaďáků na "špinavou práci" - tatrovky s centimetrovou vrstvou bahna na zádi a světla očištěná...

...tak nevím, proč bys zrovna ty měl mít výjimku...4
09:40:06
14.12.2018
David29
A nebo - a to mám rád.

Pražskej okruh.

Svítící cedule "Pozor kolona", omezení na 80/100 - aby se ta kolona nerozrůstala a provoz byl co nejplynulejší.

A okolo mě jeden Mercedes 130, za ním Audi 140. Pak Matiz se je snaží dohnat... Aby všichni po 2km zastavili 3

Jako co se tady děje fakt nemá chybu. A pak si přečteš, že si máš uklidit prašan ze střechy. Tak já nevím kde jsme
09:33:41
14.12.2018
David29
-> Syny: A zase - tohle si řeší policie, nebo úřad a značkaři. Ne stavba.

Stavba dokonce značky řešit nemůže

Mě taky sere, že tam jsou značky, když se nic neděje. Ale tak snad v první řadě počítám s tím, že se tam něco děje - a teprv potom, když vidím že nic, tak je ignoruju. Ale všichni jedou stylem "včera tu taky nic nebylo" a i kedyž tam vidí pohyb aut/lidí, tak stejně jedou dál jako když nic...
09:29:42
14.12.2018
Syny
-> David29 14.12.18 09:24:21: To mas zase tak - kdyby tam omezeni rychlosti bylo jen kdyz se tam neco deje, tak to bude fungovat spis, nez kdyz tam je ctvrt roku ve dne v noci a delnici tam jsou 3 hodiny denne 2x tydne.
09:28:54
14.12.2018
David29
-> Syny: Jak píšu, asi místní ouřada to má na háku a stavba na to sere
09:26:11
14.12.2018
David29
-> palinator: Moc ne, to je jako bezpečná vzdálenost 4

Zakryto je co - že to není vidět vůbec? Nebo jen trochu? Zbytečný dohady, špatná prokazatelnost.

Má to bejt v odstavci s tím uklizením, a bylo by to bez debaty
09:24:21
14.12.2018
David29
To je jako na D1.

Omezení na 80, a všichni tam lítaj 100+. Pak do takového provozu vyjížděj ze stavby.

Minulej tejden ve Stodulkách dělali značku (takovou tu velkou plechovou) a dělali tam patky. Blikající šipka, 30 - a okolo chlapů vedle auta jezdili frajeři 60, byť je to v obci

Na tom obchvatu Slaný - Velvary.

Mimo obec, rychlost tuším 50, všude značky "Pozor výjezd vozidel stavby", ušmudlaná silnice (takže je vidět že tam fakt auta jezdí) a jak kolega vyjížděl ze stavby, ze zatáčky vylít frajer a s kvílením gum musel brzdit.

Zavřít to, at si to objížděj když se neumí chovat a byl by klid.

Stačí se podívat, když na dálnici stojí odstavený vozidlo - kolik aut přejede do vedlejšího pruhu nebo sníží rychlost při míjení - nebo aspon se natlačí na střed pruhu? Naprostý minimum - každej jede jak kdyby tam nikdo nestál.

Nebo prší, a lidi okolo zastávek s lidma jezdí, jak kdyby bylo sucho.

Žádná ohleduplnost, žádné vychování, prostě nic.
09:17:28
14.12.2018
Syny
-> David29: To nebyla zadna stavba kudy se jezdilo, ale normalni statovka na kterou vyjizdely nakladaky z te stavby. Nebo kam az bys to chtel zavirat? Tak daleko, dokud z nakladaku neopada bordel z kol samovolne? Trochu blbost, ne?
upraveno 1x, naposled 14.12.2018 09:30:15
09:15:48
14.12.2018
palinator
-> David29:

Slovo "zakryto" to nevystihuje jasně? Mám pocit, že bys u tý nepotřebný maturity shořel kvůli neporozumění textu.
upraveno 1x, naposled 14.12.2018 09:16:40
09:14:51
14.12.2018
David29
-> Syny: Asi jinej kraj, jinej mrav. Kam jezdím já, jsou koštata pořád. Asi Plzen na to sere, narozdíl od Prahy a víc po tom jdou

Hele já bych pro, aby se to zavíralo úplně. Jednou tam chtěj něco stavět, pohybuje se tam velký množství těžký techniky a navíc nekonečný uklízení bordelu (což je mi jedno, já to neplatím).

Ale tak at ty silnice zavřou, a bude klid - pro mě ve finále lepší, když se tam nebudou motat osobáky

-> Bukaj: Bavím se o odklizení sněhu, ne o špíně. Najdi si ten odstavec o odklizení sněhu, a tam o tom není zmínka 4
08:42:44
14.12.2018
Bukaj
-> palinator: 140
08:19:43
14.12.2018
palinator
-> Bukaj:

3
07:54:24
14.12.2018
Bukaj
-> David29 14.12.18 06:54:11: Pleteš se (tradičně) i s těmi světly:

Osvětlení vozidel

§ 32

...

(5) Činná plocha světel nesmí být zakryta nebo nadměrně znečištěna.

4
07:25:43
14.12.2018
Syny
-> David29: Jo jo, stavba ma zajistenej uklid stylem, ze to jednou za tejden prejede ostrikat cisterna a to je cely. U nas se nedavno stavela hala (opet uzasny krasny sklad na kusu hezkeho pole) a presne takhle zahnojeny auta tamodsat vyjizdely kazdou chvili. Clovek tam tejden jezdil pres totalni hnojiste plny sutru (na par z nich mam vzpominku na celnim skle a kapote) a bahna, aby vytezoslavne po tydnu to jen ofoukli vodou a povazovali to za odklizene. To ze se tam ale tejden jezdi pres bordel, to nikoho nesere...
06:54:11
14.12.2018
David29
-> Jumbo: Courám se po Praze, takže "bílá tma" za mnou se nekoná. A ten led se tam vytvoří i přes den, když nikam nejedu.

Podle mě tohle dramatizovat je pitomost. Tady jsou na silnicích daleko vážnější záležitosti, které by se měli řešit a oni vymyslí tohle.

Jak jsem psal, je nesmysl jezdit s metrovou čepicí. Ale když si ten zákon přečteš, tak to není rozlišeno a můžeš dostat pokutu i za prašan, když skáčeš v koloně. A pokud se nepletu, světla můžeš mít zamrzlý/zasněžený jak chceš, a to je v pohodě - což je podle mě daleko horší, než metrová čepice na střeše 4

A ještě k sněhu na kamionu... Jo, s ledem z kamionu je to horší. A co hůř - řidič o něm nemusí ani vědět. Ale tohle by se mohlo (a mělo) řešit na vyšší úrovni, tlačit k řešení výrobce (tvar střechy, ohřev), nastavit pravidla tak, aby parkoviště = odklízecí rampa stejně, jako je povinnost mít na parkovišti místo pro invalidy.

Jenže se prostě napíše zákon, aby to bylo na koho hodit a hotovo. Nejde o řešení, ale o potlesk ovcí a viníka na ukázání - což se povedlo
00:24:18
14.12.2018
Jumbo
-> David29: sorry, ale musim. Neuklidit snih z osobaku je asi jedna z nejvetsich lenosti a prasaren, co kdo muze v zime udelat. Nejde ani tak o to, ze na nekoho pristane snih, ale jsou tam dva jine faktory. Prvni faktor je ten, ze pri jizde 90 km/h a vic zpusobi snih ze strechy auta takovou bilou clonu za nim, ze zmizi z dohledu a to auto proste neni videt. Neni pak mozne ho ani predjet a jednou jsem takoveho cloveka malem sundal, kdyz se rozhodl prejet prexe m ou do leveho pruhu a nebyl videt ani blinkr, ani ze zacina prejizdet me pred cumak. Dalsim faktorem je led, o kterem tu pises ty. Pokud auto neometes, prez den je nad nulou a v noci mrzne, udelase na aute krusta ledu na ktere lezi snih, se kterou uz toho opravdu moc udelat nejde. A kdyz pak je zase druhy den nad nulou, k tomu se zatopi v aute, tak se takovy kusanec muze ze strechy pekne uvolnit a pak umi bez problemu rozbit celni sklo, nebo ponicit jakoukoliv cast auta. A to nemluvim o tom, co by se stalo, kdyby ten kus trefil chodce.

Nekolikrat uz jsem klickoval mezi kusama ledu z kamionu a neni to nic prinemneho, chapu ale, ze infrastruktura v cesku jeste neni tak daleko, aby se to opravdu dalo vynucovat, ale kdyz uz ma clovek osobaka, tak to ometeni celeho auta od snehu je otazka minuty, ktera fakt nikoho nezabije...
21:57:35
13.12.2018
David29
Doprdele, a proč bych to myl, co mi to předhazujete vůbec?

Když to má stavba všude zajištěný?

Nějak si nevybavuju stavbu, kdy bych s takovejma kolama vyjížděl ze stavby a zároven by neměla zajištěnej úklid
21:55:19
13.12.2018
palinator
-> StepaNoFUN 13.12.18 21:28:04:

10 cm sraček... připomněl jsi mi když jsem jel před lety z ONA v Církvici tou první odbočkou doprava směr Kačina, tam byl natahanej bordel z pole, pěkně rozmoklej deštěm. Vectru na sjetejch letňákách se mi na tý silnici nedařilo pomalu udržet. Pořád to hrabalo a ujíždělo to po tý kulatý silnici. 3
21:54:52
13.12.2018
David29
-> Jarda/felda: To je to samý, jako píšu o oplachu toho zadku, nebo o úklidu střechy návěsu 4

Bláto, pak silnice. Kde to umýt?

Na blátě? Než vyjedu, je to špinavý znova.

Na silnici? Bude špinavá silnice

A uklidit to tak, aby to mělo smysl, je prostě nereálný. To oškrábání lopatou, co tu zmiňuje Štěpán je fakt jenom symbolický. Nejvíc bordelu je mezi tuplákama a ve vzorku, kam se lopatou prostě nedostaneš (možná tak mezi ty tupláky z kraje)

Kolikrát jsem to myl zbytkem vody co mi zbyla (abych měl co nejméně zaházený blatníky), a stejně to bylo k ničemu. Dokavad prostě nevemu hadici s vodou (neomezenej zdroj) a chvíli se tomu nepověnuju, je to úplně k ničemu.
upraveno 1x, naposled 13.12.2018 21:56:00
21:47:06
13.12.2018
David29
Třeba tady.

Pán nechtěl, aby se tahal bordel na silnici - takže to nechal vysypat makadamem. Sice nebyl utemovanej a rozhrabanej, takže si to sedlo a prázdný to nejelo

Ale účel to splnilo - zámkovka čistá, nikde ani blátíčko, nic. Pokud by tam nechal ty sračky, tak by měl na výběr:

- bud by si to uklidil (nebo ne, a pak ho kamenovali sousedi)

- nebo bych mu to vysypal ze silnice, a at si tam těch 8m3 nakolečkuje
zvětšit Kamioňáci :-) - obrázek od David29 vložen 13.12.2018 21:47:06
upraveno 1x, naposled 13.12.2018 21:47:54
21:43:41
13.12.2018
Jarda/felda
-> David29 13.12.18 21:41:46: no vidíš ale udělat to je tvoje povinnost kterou ti ukládá zákon ...
21:41:46
13.12.2018
David29
-> StepaNoFUN: Neudělal, protože je to věc stavby. Vy máte jiný podmínky (nevím u čeho děláš). Třeba u nějakýho JZD to bude trošku něco jinýho, než u nás.

Ale třeba u hasičů ano, protože tam je to prostě něco jinýho... Rozumíme si?
21:35:14
13.12.2018
StepaNoFUN
-> David29: Ale kdyby jsi měl vzít lopatu a alespoň zhruba to oškrábat - udělal bys to?
21:32:37
13.12.2018
David29
-> StepaNoFUN: Tak samozřejmě, já nikde nepíšu, že 10cm sraček je v pořádku :-)

Proto tam maj ty kropičky a smetáky 4

Třeba dneska jsem jezdil na Bořislavku na vrty (jak tam navrtali to metro). Je to na točně autobusu a pendluje tam neustále smeták s kropičkou - a jen kvůli nám a sklápěčkám. A do toho (aby to minimalizovali) tak sjíždák posypali recyklátem - za mě ideální.
21:28:04
13.12.2018
StepaNoFUN
-> David29: To co jsi napsal je skoro zbytečný komentovat. Máš prostě "svoji pravdu" a přes tu vlak prostě nejede. :-/

To že je zasraná silnice okolo stavby - ano, je to tak. Ale může bejt zasraná v rámci meze možností a nemusí tam bejt 10cm sraček.

Znám o od nás. Zaprší - OK. Tak nebudem jezdit na skádku v místě, ale budem to vozit dál, kde riziko zablácení komunikace není, protože ke skládce vede 1km tvrdá polňačka, kde to opadá.

Vím, že to u vás nejde. U nás tak někdy ne. Pak v rámci zachování dobrejch vztahů v obci netrvá otočka půl hodiny, ale hodinu, protože 30minut řidič vždy před výjezdem na komunikaci čistí auto z nejhoršího lopatou.
21:16:05
13.12.2018
David29
-> Jarda/felda: Tos poslal tomu pravýmu, to vím samozřejmě taky. A nikde to taky nepopírám 4

Ale jak jsem psal: Věc stavby

Že je v okolí stavby bordel - to tak bude.

Stejně tak že po dřevařích v lese jsou pyliny, při malování čar na silnici maj dodávku v pruhu a někde jim ukápne barva, že v oblasti kde jsou doly je špinavo a prašno, že v okolí chemičky je smrad atd... To jsou přirozené věci, který nikdo a nic nikdy nezmění.

A je jedno, jestli se to týká po čem chodíme/jezdíme, nebo co dejcháme

Kdyby to bylo tak vážný, tak ty silnice v okolí stavby zavřou a je to, ne? 4 A to bys asi sám nechtěl, abys kvůli stavbě jezdil objížďkou (ale přiznám se, že vzhledem k chování řidičů projíždějících okolo staveb na silnicích bych to fakt zavíral)

Jinak třeba já si správně musím po vykládce opláchnout zadek vozidla (vodou) - od zbytku betonu a kamení, který za mnou může kápnout na silnici. Což taky dělám, mám rád čisté auto a mytí až na betonárně je už náročnější (v létě tuplem).

Ale když třeba vykládám v centru Prahy? Nereálné. Není prostě kam to opláchnout. Jako na zámkovku, nebo do tram kolejí, nebo do kanálu? Prostě není kam. A že by kvůli tomu nestavěli? Tak to v pekle dřív bude sněžit

-> palinator: Hele nevím, v tomhle odvětví se už nepohybuju. Ale v mém okolí (zejména mladí), ti měli zájem si to uklidit i přes v tý době nepovinnost.

A za sebe? Přijde mi to jako zhovadilost. Sníh na osobáku neuklízím a s ledem stejně nic neudělám. Teda když tam mám metrouvou čepici, tak ji shodím - ale abych leštil střechu smetáčkem, na to se můžu vysrat. Jako argument že to lítá na okna autům za mnou - tak at se nelepí, nebo maj stěrače. Dělám to stejně, proto tam ty stěrače mám. Co přijde příště? Povinnost si sušit vozovku před sebou, aby na auta za mnou nestříkala voda...?

Když maj zájem tolik o bezpečnost, at povolí výrobcům dělat střechy návěsů do A a ne rovné - byť rozměrově to logicky bude vyšší, což je právě ten důvod, proč to nedělají
21:10:48
13.12.2018
StepaNoFUN
-> Chali: A proto se raději nevyjadřuju. ;-)
Extreme Tyres