Ale jak jsem psal: Věc stavby
Že je v okolí stavby bordel - to tak bude.
Stejně tak že po dřevařích v lese jsou pyliny, při malování čar na silnici maj dodávku v pruhu a někde jim ukápne barva, že v oblasti kde jsou doly je špinavo a prašno, že v okolí chemičky je smrad atd... To jsou přirozené věci, který nikdo a nic nikdy nezmění.
A je jedno, jestli se to týká po čem chodíme/jezdíme, nebo co dejcháme
Kdyby to bylo tak vážný, tak ty silnice v okolí stavby zavřou a je to, ne?

Jinak třeba já si správně musím po vykládce opláchnout zadek vozidla (vodou) - od zbytku betonu a kamení, který za mnou může kápnout na silnici. Což taky dělám, mám rád čisté auto a mytí až na betonárně je už náročnější (v létě tuplem).
Ale když třeba vykládám v centru Prahy? Nereálné. Není prostě kam to opláchnout. Jako na zámkovku, nebo do tram kolejí, nebo do kanálu? Prostě není kam. A že by kvůli tomu nestavěli? Tak to v pekle dřív bude sněžit
-> palinator: Hele nevím, v tomhle odvětví se už nepohybuju. Ale v mém okolí (zejména mladí), ti měli zájem si to uklidit i přes v tý době nepovinnost.
A za sebe? Přijde mi to jako zhovadilost. Sníh na osobáku neuklízím a s ledem stejně nic neudělám. Teda když tam mám metrouvou čepici, tak ji shodím - ale abych leštil střechu smetáčkem, na to se můžu vysrat. Jako argument že to lítá na okna autům za mnou - tak at se nelepí, nebo maj stěrače. Dělám to stejně, proto tam ty stěrače mám. Co přijde příště? Povinnost si sušit vozovku před sebou, aby na auta za mnou nestříkala voda...?
Když maj zájem tolik o bezpečnost, at povolí výrobcům dělat střechy návěsů do A a ne rovné - byť rozměrově to logicky bude vyšší, což je právě ten důvod, proč to nedělají