skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kamioňáci :-)
-> Bobesh: Když kamarád začínal jezdit MKD, neuměl asi slovo
Dnes už nejezdí, ale stejně řiká, že by mu to bylo piču platný

-> Mantrabeach: No vlámsky asi neválím,stejně jak ty
a Gent od Duffelu není tak daleko. Jinak tam máme dva čechy stabilně,kteří tam pracují a střídají se po týdnu. Jinak jsem vděčnej mámě,která mě kdysi přes moje protesty umístila na jazykovou ZŠ,takže sice ruština 6 godóv ale anglina 4,plus občas procvičit na zájezdech nebo teď ve světě,bez toho bych byl nahranej.

-> Bobesh: poslyš zajímalo by mě jak se tam domluvíš?V tolika zemích jezdit je mazec.jako základ je asi umět trochu anglicky,asi jako v belgii.A jak jinak práce?spokojenej nadmíru?
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : A navíc to táhne myslim DAF....
Pak již s zapřaženým novým chlaďákem dolů k Marseille a přes Nice do Itálie přes Ventimiglii,Genovu,Piacen
zu až do Terstu,dalších 1250,total 2100km.
Minulý týden jsem absolvoval pěknou vyhlídkovou jízdu s novým XFkem. Start v rodném Eindhovenu přes Belgii a Lux do francouzského St. Cyru do fabriky Lamberet,850km.
David29 28.04.11 20:37:47 napsal:
Ale zajímalo by mě, jak se s tim couvápochybuju, že by s tím někdy někdo někam couval.
-> David29: Ty dvě soupravy, co kupovala Škodovka a musela mít na jejich provoz speciální povolení, měly vapadat takto (měla to být údajně fotka přímo z představení v areálu závodu MB, ale nemůžu potvrdit). Můžou být třeba přemalovaný, co já vím. Tahle fotka byla tenkrát v internetových médiích.
Ale tenhle má low-deck návěs na pidi kolečkách a ten na tvé fotce má návěs rovný a zároveň s vlekem.
Ale zajímalo by mě, jak se s tim couvápochybuju, že by s tím někdy někdo někam couval.

-> David29: Ty dvě soupravy, co kupovala Škodovka a musela mít na jejich provoz speciální povolení, měly vapadat takto (měla to být údajně fotka přímo z představení v areálu závodu MB, ale nemůžu potvrdit). Můžou být třeba přemalovaný, co já vím. Tahle fotka byla tenkrát v internetových médiích.
Ale tenhle má low-deck návěs na pidi kolečkách a ten na tvé fotce má návěs rovný a zároveň s vlekem.
-> David29: Pendlují po D11, občas se míjejí v obou směrech, co jsem viděl, tak jen malý majáček na kabině a druhý na konci soupravy.
-> bibendum30: To nevychází,musely to být atypické palety,EURO palet dáš jen na návěs 33 kousků.

-> David29: Pokud ještě někdy k nám přijede ten nadrozměr co nám jednou dovezl palety pytlových maltových směsí v barvách Fy. WEBER Saint-gobain,tak ti vyzjistím víc od toho šoféra.Od něj totiž vím co píšu,Taky mají na vyjímku- plachtová souprava 3-osý auto+připřáhlej podvozek s točnou a na něm navěšen klasickej 3-osej návěs
Pokud si to dobře vybavuju tak pobere 36EUR- 38 tun- teda ten co byl u nás

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak jelikož je to plachta, tak ještěrka je předpoklad.
-> Jumbo: Já si myslel, že to bude jednodušší než s osobákem
-> Jumbo: Já si myslel, že to bude jednodušší než s osobákem

-> David29: A co kdyz bude uzavirka nekde? Se z toho posere 

-> David29: Blbě, co myslíš?
-> David29: No jak, bud ho vykladaj z boku jesterkama a nebo to toci na 40x

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Vzhledem k tomu, že on skutečně jezdí stálou trasu, tak se takhle nikam s tim moc nedostane
... si myslim. Ale zajímalo by mě, jak se s tim couvá
... si myslim. Ale zajímalo by mě, jak se s tim couvá
-> David29 28.04.11 20:12:45: Bych to vorval na prvni krizovatce 

Pokial to jazdi nejaku stalu trasu, tak nevidim problem ... po case to clovek vychyta ako az nadchadzat a je to v klude ... horsie by bolo, keby s takym cimsi musel do talianska po tych jejich uzkych csetickach ...
-> David29: Nadrozměr...vyjímka z provozu-udělená přímo ministerstvem dopravy.Pendluje to mezi logistickými centry kde jsou díly a výrobními závody
-> bibendum30: A nevíš, jak to má ošetřený legislativně? Docela by mě zajímalo, co tam vozí, že má nějakou vyjímku jen tak...
-> David29: Slyšel jsi správně.NYK jezdí pro PSA kolín,a pro Boleslav
V Praze ho potkávám dost často, a slyšel jsem, že snad vozí díly pro škodovku. Ale nevim.
Až nebudu línej a dostanu se na truckforum, tak zjistim
Až nebudu línej a dostanu se na truckforum, tak zjistim
-> afro100: jj v zime cez certovicu s hentym 

-> haso: :D no, tu zacina konecne ten pravy adrenalin :D
-> David29: co to kua ... ?
-> David29: tak to by som soferovat uz nechcel
-> David29: Mám pocit, že jsem ho potkával na Zlínsku.
-> Hurdis: Tojo,jinak bych nechtěl dělat truckera v Keni,krátká bouda,postel je nahrazena sklápěcí pryčnou s výkroji pro opěrky,bez klimy,interiér holobyt.
-> Bobesh: Alespoň, že ten volant je kulatej.
-> afro100: Max tam lejou metanol.
Jinak u toho videa se rozjela zajimava diskuze http://www.youtube.com/wa tch?v=0N-i4OXMvqs&feat ure=player_embedded
Jinak u toho videa se rozjela zajimava diskuze http://www.youtube.com/wa tch?v=0N-i4OXMvqs&feat ure=player_embedded

-> Matthes, záškodník z TechWebu: nespravis nic ... tam su extremne teploty, tak si to vybera dan ...
-> Rapid135 - doktor: Jo a naboural ho pri prvni jizde kdyz mu zamrzlo brzdovy vedeni 

-> Radek Retro eLeSo: to je jak z trucků na ledu.tam měl takové myslim TJ Tilcox 

Kdyby se to zdálo rozmazaný, Tak je to spíš tím, jak jsem mněl zasr... okno

Předem se omlouvám, už ho sem nedávno dával i -> Bobesh: ,ale je to prostě paráda.

-> Nepér: Tak buď tam víkenduje, nebo už to nenafoukal 

-> Enggik: Nene, dnes odpoledne, ale místo sedí :D
Tak vím že nadměr je trošku o něčem jiným. Myslel jsem jestli si třeba nevyřídily nějakou vyjímku u ministerstva, pouze na délku soupravy.
Foto: Michal Antonišin
Foto: Michal Antonišin
-> Enggik: tak nadmer je cosi ineho ... tam je to v klude, ale na beznu prepravu nemozno pouzit vozidlo nadstandardnych rozmerov ... toto sa zial nezmesti dlzkou ...
A nemají vyřízenou nějakou vyjímku. Vždyť Antonišin za podobným tahá po vnitru nadměry.
-> afro100: Je, ale třeba to maj nějak pořešený... Třeba jako nadměr
-> David29: nj ale to je o drzku by som povedal
-> afro100: To jest pravda... ale taky pravda je, že občas potkávám s normálním návěsem