skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Identifikace dilu...
-> skodoukolemsveta.cz 07.02.17 20:57:39: Levé dva - origo. Pravé druhovýroba.
-> skodoukolemsveta.cz: taky mám asi 3
Žiju v tom že je to na kopretiny?!

Prosím může mi někdo poradit které z těch synchronů jsou které? Ve smyslu, české, kazašské, madagaskarské, případně dobré, špatné.. Stáli mě dohromady na dvě várky celých 600kč , tak jestli jsem na tom moc neprodělal...? (jsem prý dost kolenovrt...:-)..). A pak se chci zeptat, k čemu, případně kterým ráfkům byli dělané ty alu kryty? Mám ale pouze tři (darovanému koni...) a tak kdyby náhodou k něčemu byli, hledám jim ještě jednoho kamaráda...:-).
-> Pavel P..: Hm, díky - už mi psali dva lidi, jestli bych to neprodal za 5000 
Radiovůz píšeš? No, děda bastlil různé radiostanice, na chatě měl pětimetrovou anténu a všude možně po bytě a na půdě hromady archaických elektrosoučástek...

Radiovůz píšeš? No, děda bastlil různé radiostanice, na chatě měl pětimetrovou anténu a všude možně po bytě a na půdě hromady archaických elektrosoučástek...

-> Bukaj: hele ty přístroje na aukru jsou pěkný za ty bys mohl desítku dostat.... tohle elektronkový bude nějaká část radiostanice ale jestli je letecká to nevim. tipúuju to na nějakou část z radiovozu.
-> Jozka: No, na to nemám dost velkou zahradu

-> Bukaj: Už by to chtělo počas přívětivější.. a nezapomeň vybudovat asi 2x větší, nežli si myslíš, že budeš potřebovat.
-> Jozka:
...jen jsem žehral na to, že mám doma málo místa a že zas mám zabordelenou verandu. Kurňa, ať už je teplo, abych mohl dostavět kůlnu a pak začít stavět dílnogarážosklad

...jen jsem žehral na to, že mám doma málo místa a že zas mám zabordelenou verandu. Kurňa, ať už je teplo, abych mohl dostavět kůlnu a pak začít stavět dílnogarážosklad

-> Bukaj: Dobrý.. Takže sis to vyklízení jako správnej "půdoznalec" určitě královsky užil.

-> Jozka: Nojo, "jezte kroupy"
Našel jsem jenom dvě kila starého střelného prachu, kilovou plechovku DDT
...a taky asi 30 litrů vypáleného lihu v PET flaškách (asi dvě jsem si nechal na čištění, zbytek tekl do kanálu).
A z garáže jsem do sběrňáku odvozil 4 plné kufry škodovky různé chemie, barev, olejů a bůhvíčeho ještě (a to jsem si asi kufr dobové autochemie nechal do sbírky)...

Našel jsem jenom dvě kila starého střelného prachu, kilovou plechovku DDT

A z garáže jsem do sběrňáku odvozil 4 plné kufry škodovky různé chemie, barev, olejů a bůhvíčeho ještě (a to jsem si asi kufr dobové autochemie nechal do sbírky)...
-> Bukaj: A pokud najdeš i plechovky s nápisem "Krupp Essen", tak uvnitř bude asi šoulet..

Jinak děda byl elektronik a radioamatér, bastlil různé vysílačky, při vyklízení bytu jsme našli několik krabic "kartiček spojení" od padesátých do devadesátých let...
...a taky bajonet, mačetu, pistoli, dvě vzduchovky...
...a taky bajonet, mačetu, pistoli, dvě vzduchovky...

Dotaz spíš na znalce vojenské historie (Pavle P., spoléhám na Tebe
):
Vyštrachal jsem z pozůstalosti po dědovi nějaké německé letecké přístroje z WWII (asi z Messerschmittu) a hodil je na Aukro a pak tu mám nějaký modul elektroniky ze stejné doby (elektronky Wehrmacht s orlicí), tak jestli to také nemůže mít souvislost s letadlem, že bych to přihodil k těm přístrojům...?

Vyštrachal jsem z pozůstalosti po dědovi nějaké německé letecké přístroje z WWII (asi z Messerschmittu) a hodil je na Aukro a pak tu mám nějaký modul elektroniky ze stejné doby (elektronky Wehrmacht s orlicí), tak jestli to také nemůže mít souvislost s letadlem, že bych to přihodil k těm přístrojům...?
-> Petr98: to mě něnapadlo.. zejtra kouknu dik
-> Tomaso435: Podle vstupu vody k termostatu tipuju trosku. Cislo motoru je u jimky olejového filtru.
-> OJOUCH: ti někdo poradil co

-> Tomaso435: to vim to vim to je MOTOR

Děcka, kde na motoru
vzhledově ze spartaka nebo něčeho z té doby najdu číslo motoru dle kterýho identifikuju co je to zač?
vzhledově ze spartaka nebo něčeho z té doby najdu číslo motoru dle kterýho identifikuju co je to zač?
-> Bukaj: Asi zrovna vyrazili zaměstnance od raznice a tohle byly jeho poslední kusy...
-> Matthes, záškodník z TechWebu 05.02.17 20:47:41: Zajímavé, až někdy přijedu, rád to prozkoumám
Jinak dneska při přebírání dílů po dědovu Spartaku jsem narazil na drobný detail:
co je to za výrobce stěrače? První je PAL, druhý asi Renault
...nebo spíš označení pro snadnou identifikaci odcizeného stěrače?

Jinak dneska při přebírání dílů po dědovu Spartaku jsem narazil na drobný detail:
co je to za výrobce stěrače? První je PAL, druhý asi Renault

...nebo spíš označení pro snadnou identifikaci odcizeného stěrače?

-> Tomaso435: No prave nevime co to je a nevim, jestli ty predmety vracej...
-> Tomaso435: no to mozes ale najprv musis vediet sam co to je 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: pošli to do kufru na barandově :) 

-> rsvancara: vyzkoušíme uvidíme :D
-> Bukaj: Človek nikdy nevie,prevodovka z 1203 je dosť krátká pre tie tiahlá.
-> Tomaso435: Buďto to pomáhá svíčce v samočištění nebo se lépe chladí nebo pak hází na elektrodu místo 1 jiskry 1,5 jiskry :-D
-> isti: Doplním, že z převodovky něčeho novějšího, než je škodovka :)
-> radekra: Jasné,diely z prevodovky

-> isti: Ano
Pri triedení klzných ložísk na klukovku som narazil na neznámé kusy.Všetky hodnoty zhruba sedia s hlavnými ložiskami na 105-120 len sú o 2 mm širšie.Môžu byť na 1203-ku?
-> isti:
někdo to tu nedávno sháněl...
-> Lubes120: prodej mu to

někdo to tu nedávno sháněl...
-> Lubes120: prodej mu to

-> Milan 136: Zadný náboj na kyvku pre kotúče

-> Lubes120: gumovej náboj kola to asi nebude co?

-> Bukaj: no to som len tak narychlo pofotil. Lebo uz davno som to dostal k jednym veciam co som kupoval a bola toho plna igelitka