skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Identifikace dilu...
-> Luky: aby to bolo vizuálne...táto stena či sa moc nestenší prevŕtaním na zápustné matice. Moc materiálu tam neni 

-> Luky: no nad touto možnosťou som uvažoval tiež, je to síce zásah do disku ale najlahsia cesta si myslím....myslím teraz tie väčšie diery + matice alá otváraky...takéto matice by mohli byť ? je to ľahšie ako hladať štifty
ale neostala príliž tenka stena potom na mieste medzi lúčmi ? aká je šírka drieku tej zápustnej matice ?

-> Peťo_120gL_NZ-sk: točené na soustruhu. On se ale ubere materiál na límci i na středu, takže teoreticky by to nemuselo mít na měření vliv
Mám to na sériových šteftech, zvětšené díry a převlečné matice jako na otvírákách třeba

Mám to na sériových šteftech, zvětšené díry a převlečné matice jako na otvírákách třeba
-> Luky: ok, zatiaľ dík, ak sa dá pomeraj a budeme v tom mať navždy jasno lebo 10 či 20 mm z fotky od oka rozpoznať je ťažké. Marí sa mi že chalan od koho ich mám nemal podložky ale on nemal ani dosť dlhé štifty
to sú tvoje tie so zlatým stredom ?
krásne sú !
boli iba leštené alebo aj stočené na sústruhu ? (to tiež dá dole nejaký ten mm na meraní)
-> isti: ty si maďar ? fakt ??
jasné vidím ale to mám aj a aj ty...
Ja som tie moje už skúšal "nasucho" dať na predný náboj a bolo to také, že nedrelo ale až nebezpečne blízko strmena a hadic

boli iba leštené alebo aj stočené na sústruhu ? (to tiež dá dole nejaký ten mm na meraní)
-> isti: ty si maďar ? fakt ??

Ja som tie moje už skúšal "nasucho" dať na predný náboj a bolo to také, že nedrelo ale až nebezpečne blízko strmena a hadic
-> Peťo_120gL_NZ-sk: Aj podla mňa sú moje podložkové a tvoje bez.Ja vidím rozdiel tam kde sa stretnú lúče u stredu,u každého druhého je tam viac materiálu.
Lepšie to opísať neviem,som maďar
snáď to všimneš.

Řekl bych že-> Peťo_120gL_NZ-sk: má bezpodložkové (menší ET), -> isti: podložkové (větší ET). Jen takhle podle foto, absolutní hodnoty neznám a ke kolům se dostanu o víkendu, můžu kdyžtak změřit své bezpodložkové (jsou i v tom článku na 110r.cz - zlatoleštěné)
-> Peťo_120gL_NZ-sk: Hoď sem foto jedného disku a možno to rozlúštíme

-> isti: super, máme prvú informáciu - dík....možno keby ich vidím vedľa seba, ale na foto mi prídu všetky rovnaké 

-> Bukaj: Ďakujem
-> Peťo_120gL_NZ-sk: Na mojom je vzdialenosť stredu od vonkajšej línii iba 1cm.Myslím že sa to dá rozlíšiť aj podla odlitku lúčov u límci ale kto to pozná
-> Peťo_120gL_NZ-sk: Na mojom je vzdialenosť stredu od vonkajšej línii iba 1cm.Myslím že sa to dá rozlíšiť aj podla odlitku lúčov u límci ale kto to pozná

Čaute, možno sa to tu už riešilo - možno nie - ja som nenašiel nič presné. Roky mi ležia Loukote skladom a aby som sa konečne dostal k ich nahodeniu si potrebujem už konečne spraviť poriadok v tom, aký je to typ, aké min. hrubé podložky treba (ak treba) a v poslednom rade aké dlhé štifty budú potrebné - a kde by sa dali ešte zohnať/vyrobiť ???
Na tejto stránke www.skoda110r.cz/article. php?id=455 sú nejaké info ale z tých fotiek sa to len ťažko dá určiť....tak som meral...
šírka - klasicka 5,5 J
vzdialenosť stredu disku od jeho vonkajšej roviny = 20mm
šírka stredu disku = cca 40 mm (čiže ak su bezpodložkové štift so závitom minimálne 55mm ???)
Veľmi by mi pomohlo, keby sa vyjadril dakto, kto toto už v praxi riešil a má to za sebou, poprípade pomeral tiež tu vzdialenost stredu od vonk. roviny. Hlavne potrebujem zistiť či sú podložkové alebo bezpodložkové (Mko škodovka)
Na tejto stránke www.skoda110r.cz/article. php?id=455 sú nejaké info ale z tých fotiek sa to len ťažko dá určiť....tak som meral...
šírka - klasicka 5,5 J
vzdialenosť stredu disku od jeho vonkajšej roviny = 20mm
šírka stredu disku = cca 40 mm (čiže ak su bezpodložkové štift so závitom minimálne 55mm ???)
Veľmi by mi pomohlo, keby sa vyjadril dakto, kto toto už v praxi riešil a má to za sebou, poprípade pomeral tiež tu vzdialenost stredu od vonk. roviny. Hlavne potrebujem zistiť či sú podložkové alebo bezpodložkové (Mko škodovka)
-> isti: Popořadě, jak máš čísla:
105
120
120 LS

105
120
120 LS

Ktoré je objednacie číslo ls ventilov?
113-020240
113-020241
114-020240
Ja by som tipoval poslednú ale chcem mať istotu.
113-020240
113-020241
114-020240
Ja by som tipoval poslednú ale chcem mať istotu.
-> isti: Pavel má pravdu , je to na čz 477 :)
-> isti: babetta
-> J3STER: -> Pavel P..: -> castrol: Takže je to na motorku

no a ja mam take na babete ,tak si teraz vyberte
-> J3STER: kdepak, tohle je ČZ, ta hranatá, 477 myslim
-> isti: Nádrž JAWA 250 kývačka?
-> rsvancara: V zbere to berú ako hliník

-> peter13789 15.01.17 13:29:46: pozrel som to na aute a je to ono
-> isti: To je spíš zinek než hliník :-D
-> isti: to samotný tělo moc velkou hodnotu nemá, většinou je v hajzlu ten spodek s klapkama
-> Bukaj 10.01.17 12:32:16: toto tesnenie mi nápadne pripomína tesnenie zadného kufra na rapide, na hrane pod oknom ... opravte ma ak sa mýlim
-> Vojťas: Super,hádám to má nejakú hodnotu.
Vymenil by som za telo na 1.3-ku
Alebo za nový 130 karbes podla dohody.
Vymenil by som za telo na 1.3-ku

-> isti: nepouzity telo napr na DDSR? Tedy erko jak rikas
Na čo sa používalo 8mm-ová zelená opletená hadica?Napadne ma spojovacia hadica expanzky s domčekom termostatu alebo hadica medzi kúrením a chladičom.Sú tu také fanatici ktoré by to chceli?Vedel by som zohnať pár metrov.
-> palinator: OK
-> isti:
105-136 má všechno stejnej hup.. 100-105 je jinak
105-136 má všechno stejnej hup.. 100-105 je jinak
-> miguelias: Novú kluku na 105-120 by som vedel úžitkovať.
Ináč medzi 105 a 120 klukou nie je rozdiel vo zdvihu?Alebo je to medzi 100 a 105?
Ináč medzi 105 a 120 klukou nie je rozdiel vo zdvihu?Alebo je to medzi 100 a 105?
-> miguelias: Jak jsem Ti psal na FB, tak ta horní bych řekl, že je 105/120 - podle označení křížkem...
-> miguelias: Díra na ložisko? Průměr přes prsa?
Dvě nepoužité kliky. Rozteč šroubů 65 tzn na 1.3 to není.
Barevné označení chybí.
Dá se to zjistit nějak jinak ? Krom měření zdvihu ? :)
Barevné označení chybí.
Dá se to zjistit nějak jinak ? Krom měření zdvihu ? :)
-> Tomaso435: Spíš mrkni do Fa katalogu, jaký tam má být Gufero a srovnáme to se 742, ne?
Eit: neřeš to - vnitřní rozměr gufera řemenice je stejnej od kila po Feldu MPi ;-)
Eit: neřeš to - vnitřní rozměr gufera řemenice je stejnej od kila po Feldu MPi ;-)
-> Bukaj: tyjo to nevim... altík měl jinou než šáde, a v 8/91 mě menší a kratší klíňák. co se týče motoru a pumpy nevím... změřím na vrakáči :D
-> Tomaso435: A neměl Favorit stejnou řemenici, jako 105/120? Nebo tam zase laborovali s průměrama všech řemenic kvůli chlazení/dobíjení?
-> Bukaj: klasika favorit klíňák.
-> Tomaso435: A na jakou to máš řemenici? Něco spešl? Jinak mají ty řemenice snad stejnej průměr třecí plochy a gufero se liší jen vnějším rozměrem, ne?
-> Dušan: No pokud seženu gufero takový aby to tam vlezlo jak má nebude problém, ale jesti nebude snažší to s někým čenžnout za favorití kus a je bez startostí
-> Tomaso435: ja to mel na fabii. Ty prsa jsou v pdstate stejny krome vnejsi velikosti gufera a mozna velikosti diry na uchyceni alternatoru. Jinak to musi fungovat.
-> Dušan: teoreticky ... Pokud takový gufero existuje?
-> Tomaso435: ja teda nevim, ale podle me staci jen jiny gufero a je to snad zamenny.