skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tlumiče ze Žigula
-> Mr.Lumpy: Podle mě budou krátký...jestli se k tomu dostanu tak je vyfotím u sebe...
nebudu zakládat nový téma tak se zeptám tady. Na zadek (vlečka) se dají použít tlumiče z 1203 ? popř. jaké úpravy jsou potřeba
-> suri: pera mam sakyho predok 250-ky.. a zadok sakyho na vlecku.. nevim no.. ale lepsi nez seria..
-> vhml: priemer majú rovnaky a aj piestnica nie je o moc hrubsia
A daj se protáhnout ramenem??? Přece jenom vypadají docela mohutně a u HP je s tím problém...
-> Duso: a pera máš aké?
-> suri: jop fajn tak urcite pre skusku do toho pojdem aby predok bol pevny.. a dufam ze uz aj zadok budem mat pevny s uhlovkou..
-> Duso: a vseobecne tie zigul ti budu bohove stacit a aj vydržia ja tiež dám žigul ale ešte ich dám ritvrdiť nech su ako beton
-> Duso: a 120s jazdila aj vrchy a takisto 130L/a proste na každý typ závodu iný podvozok tj na rallye neboli tlmiče ako beton a takisto vecsia svetla vyska a meksie tlmice na Lr boli dva dorazy na predku
-> suri: no to hej.. okruhy a kopce mali tlmice tvrde jak beton :D.. ale tak vseobvecne som myslel napr Rally vozy... asfaltove trate... co ja viem napr. 120 S rally.. alebo 130 LA.. alebo LR
-> Duso: aké závodaky? keď na kopce a okruhy to bola iná káva ako na rallye
zavodaky mali o kolik tuzsi tlumice ?? oproti serii.. daju sa zigulacke tlmice porovnat se zavodnimi na skodovku ? jo a pouziti sakyho pera 250-ky plus tlmice zigul ?? co vy na to ?
20% mi řikal Kubina že viděl nějakej graf tuhosti
tužší možná budou je tam motor vepředu
-> Mach: Tak tak, vše ostatní sedí, jen jsou myslím PT26x100 tedy o 1cm kratší, ale problémy s tím nejsou. Tužší jsou už nevim přesně o kolik, někdo mi to říkal, myslím že tak o 20-30%.
jasny,takze se jedna jen o spodni ulozeni? Vrchni sedi bez upracv?? Nevite nekdo jestli jsou tvrdsi nez Skodovacky??Dle meho nazoru tvrsi budou kdyz ten ruskej stroj ma motor ve predu..
prakticky nic, buď přelisuješ spodní silentblok, převrtáš ho nebo upravíš držák tlumiče, jelikož je uchycení na menší šroub a je o malinko širší. Uvidíš až je budeš mít v ruce.
Nevite nekdo jaky se musi delat upravy abych dal na Skodovku na predni napravu tlumice z Zigula?? Myslim ze je to Lada 2001-2007. Vsem diky za rady