Sixta mi skladal novú prevodovku v r. 2010. Doniesol som mu domov do Kosmonos dokonale vyčistený obal, krabicu komplet nových čriev, akurát synchrónne krúžky som mal nové (origo) len 3 ks + nejaké použité dobré. A ložiská diferáku som mal nové 1x Cx (tichšie) a 2x bez Cx (hlučnejšie). Tak mu vravím, nech použije 1 ks moje Cx a druhé Cx nech dodá svoje. No a jeho úlohou to bolo len zložiť a vymedziť. A dať tam aretačnú trubičku k 3. rýchlosti na hnaciu hriadeľ.
Výsledok: Ložiská diferáku tam dal obidva moje bez Cx
![37](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/37.gif)
Ale to asi nie je na závadu, lebo ich tam mám doteraz a zvýšený hluk od ložísk nepociťujem (prevodovka má 85 tkm).
2ka pri zýšených otáčkach pískala, ale za to on nemôže, nesadli si nové diely. Píska trochu dodnes, to si už nesadne.
No a bol problém so synchrónnym krúžkom na 2. Podraďovanie do 2 chodilo cez zuby.
Reklamáciu som nejako moc neriešil, len sme si vymenili zopár mailov, mám to k nemu 600 km, tak som to nechal tak.
Dodatočne mi asi po 10 tkm preskladával prevodovku Vrba z kyvky na vlečku, a ten sychrón na 2. bol vadný, zrejme výrobná vada, drážky vnútornej "výstelky" sa "vysypávali". Či na to Sixta mohol prísť pri montáži, ťažko povedať. Vrba mi tam dal iný použitý synchrón a ten drží už 70tkm.