Usazeni zadni napravy - Felicie

prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 29.08.2021 do 24.09.2024, založil/a WizarDEAD
řadit dle data
12:55:54
24.09.2024
JuroSport
Tiež sa chystám usadiť nápravy do kasne. Moc tam toho štelovatelného nie je veru. Tak hádam to bude ok.

Inak pre zaujímavosť nakoľko ked som pred asi pol rokom začal zháňať podkovy (držiaky) zadnej nárpavy felda/favo som zistil, že sú na každom e-shope vypredané a teda už ani "čínaˇ či poliaci ich nerobia.

Aktuálne speláci sp-el.cz robia repas podkov:

www.sp-el.cz/sada-drzaku- /-podkov-zadni-napravy

Po zisteniach stavu na trhu som kontaktoval pána Bereca, ktorý robí plecharinu na škodovky, favority a feldy...Bral som od neho nejakú plecharinu, či by bol ochotný vyrobiť tento diel, nejaký čas to trvalo ale aktuálne som zistil, že pán Berec, začal robiť nové podkovy, aktuálne asi ako jediný na trhu:

www.autoplechy-s-k-o-d-a- eshop.sk/p/felicia-pick-up -drziak-napravy
21:13:44
29.08.2021
SO545
-> WizarDEAD 29.08.21 20:52:54: neposlu...povolit 8skrutiek a skust to dat na kompromis co naprava dovoli nieje raketova veda....a ked to mas po servise tak to nebude boj s hrdzou co je +
21:09:38
29.08.2021
MVM
-> WizarDEAD: Ano, máš pravdu. Na geometrii když je člověk kterymu se nechce, umi jen dostat auto do zelenych hodnot a zbytek ho nezajima, tak je to potížista. Takovy posilam do pipiny já. Pokud máš veškeré členy se kterýma bude muset točit rozhýbaný promazaný, nikde žádný vůle, někdy i ssebou vlastni hodnoty toho nastaveni podvozku, tak "by neměl" rozumnej člověk mit problem to nahnat na svý místo.
20:52:54
29.08.2021
WizarDEAD
To ze se tam neda nic nastavit, ve smyslu odklonu a zaklonu, ze je to proste vsechno sesroubovany v kuse napovno je jasny, ted jsem to skladal :)

Me jde jen o to, aby to proste bylo uprostred a aby to bylo paralelne s tou predni napravou. Jestli nebudou mit problem mi to udelat na geometrii, tak uplne v pohode, to jsem nevedel. Zkusim se optat, ale bojim se, ze me proste poslou do pipiny...
20:31:58
29.08.2021
Milan 136
Jako že teď máš vyvařenou kastli a dáváš zpět nápravu?

To doma asi moc stejně nenastavíš.

Běžně se s tím hýbe při seřizování geometrie. Částečně se dá nastavit sbíhavost zadní nápravy. Samozřejmě jako celku.
19:36:46
29.08.2021
WizarDEAD
-> MVM 29.08.21 15:37:01: No nad tim jsem taky premyslel a v podstate to bylo to jedine co me napadlo - svarit si nejakej pripravek kterej se usadi do prednich techlologickych der (podle kterych se kotvi predni naprava), a za pomoci toho a zapichu v zadnich trnech to pak nejak vystredit/usadit.

Nebo pripadne jestli to ma nekdo doma udelal by mi to? Radeji zaplatim, nez dva dny laborovat se svareckou v ruce..
17:00:06
29.08.2021
SO545
Ak su opravene drziaky /matice/ na spravnom mieste namontuj napravu a ked to pojde na geometriu tak sa uvidi...aj ked co by sa asi dalo na tejto naprave nastavovat.

Posunut ju v drziak /ak to bude potrebne a vhodne/ problem nieje. To je tak jedine ca sa da nastavit....
15:37:01
29.08.2021
MVM
-> WizarDEAD: Každá kastle ma nějaký symetrický body, šrouby, vystřižené diry atd. Od toho bych to odměril. No a potom na kolech bych to korigoval na geometrii aby to bylo v ose. Záleží jak moc máš moznost technicky čarovat. Ono je možný si svařit /udelat ruzny měřidla s hrotem a odpichnou si důlky v čepech zadniho kola. Apod...
14:51:09
29.08.2021
WizarDEAD
Jeste jednou ahoj vsem.

Mam velikou prosbu. Sundal jsem zadni napravu kdyz se vyvarovala kastle vcetne drzaku, ktere byli shnile. No a ted resim, jak ji tam spravne usadit zpet, abych z toho nemel 4-stope vozidlo.

Drzaky napravy maji velke diry, aby se dala postelovat, ale v origo dilenske prirucce jsem nasel akorat text ve stylu "nesahejte na to, a pokud drzaky napravy sundate, tak mate problem, protoze se to neda spravne zmerit, a musite s tim do orig servisu skoda, kde maji pripravek".

Urcite nejsem prvni kdo tu zadni napravu sundal a kdo to resi - muzete mi nekdo, pekne prosim, poradit jak jste to resili pri zpetne montazi?

Diky moc
Extreme Tyres