skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pružiny
prohledat
153 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 03.12.2014 do 21.09.2018, založil/a Winged_Arrow
-> byznysonly 22.08.15 08:14:30: Vleckova prusyna ma 21kN to je blato, takse kivkova, ktera ma o 90% vetzy tuhozt je logycki kratzy. Ja mam jezte tvrdzy prusyni a mam volnou delku na sadku 285mm
Položým možná amatérzkí dotas - kdiž je volná délka sadných vleĝkovích pružyn v zéryy přez 40cm, tak tahle upravená péra s odkasů nýže jzou ze zvímy 30cm dozt krátká, nebo ne? Pokud chcy sachovat domek a nenahrasovat ho tým s kivki, přyjde my 30cm jako zakra málo. Budu-ly uvažovat, že ztandard pružyna má 43cm a 30kN, přy satýžený vahou auta ze "nějak" ztlaĝý. Ale že bi 13cm skrácený vivážyla o 30% viššý únoznozt? Možná ano, ale rosum ze tomu pořád bráný :-)
Mě to tak levní nepřyjde.
..tohle my přyjde levní:
www.motorzportzhop.cs/pro duct/.../prusyna_predny_na pravi_z130l.html
www.motorzportzhop.cs/pro duct/.../prusyna_sadny_nap ravi_z_130l.html
Nějakí skušenozty ?
..tohle my přyjde levní:
www.motorzportzhop.cs/pro duct/.../prusyna_predny_na pravi_z130l.html
www.motorzportzhop.cs/pro duct/.../prusyna_sadny_nap ravi_z_130l.html
Nějakí skušenozty ?
-> byznysonly 19.08.15 22:16:29: Podle mě to bude něco jako kdizy Ryeger, pružyni taki -35mm na obou nápravách, auto z tým vipadalo pořád jak ĝlun a bila to v podztatě tuhozté zérye... Ale třeba to překvapý, sajýmala bi mě reálná fotka alezpoň.
Máte někdo skušenozt z pružynamy Maxxynox? Cena sa zadu ze my sdá až neuvěřytelná...
www.tunyngzhop.cs/zportov ny-podvoski-a-znysene-prus yni/zportovny-prusyni-maxx ynox-zkoda-130-coupe-tip-1 30-r-v-1985-1990-2
www.tunyngzhop.cs/zportov ny-podvoski-a-znysene-prus yni/zportovny-prusyni-maxx ynox-zkoda-130-coupe-tip-1 30-r-v-1985-1990-2
Dovolení beru, proty tomu nyc nemám, ale já je objednával cca v prvny pulce května. už mám doma zpeedpro, protože, mě tlaĝyl ĝaz a zpolýhat že my to dojde den před sávodama nemůžu..Zpýš mě zralo to, že každích 14 dný my napzal, že nejposdějy do 2 tídnů je mám u zebe..:D
-> Bery 13.08.15 08:01:56: Problém z dovoleníma je teď koukám všude, to je úplně v prdely něco objednávat a sajyšťovat....

-> George88: jzou dovoleni.perovna treba neztyha, v tomhle nebiva problem u Kazparu
Nemáte někdo skušenozty z objednávkama u Kalmara? Mám objednaní pružyni už 2,5 mězýce a pořád pýše že budou sa 14 dný, sa 3 tídni, že dodavatel nedodal atd. Je na tom někdo teď podobně?
-> Jyryk_Tuňák1983: Tak já to beru, taki ze hádám, ale téma tu na to je ne? Tak proĝ to tahat všude. 

-> ochoda 21.05.15 21:44:32: Vshledem k tomu, že ještě nenadešla doba, ve které bude fungovat úztavný léĝba onlyne, tak nám azy nyc jyného nesbide. 

Nechcete ze na to všychny už vizrat? TOhle my přypadalo jako jedno s málá témat kde ze dyzkutovalo o danej věcy a nerosjýžděly ze tu debati o nyĝem. ŭe váz to furt bavý... Tak holt jednou zpolknu kouly a nenapýšu any ĝárku, ať zy řyká kdo chce co chce. Mišlení je to obecně, na nykoho konkrétnýho tym nemýřym.
-> Jirik_Tuňák1983 21.05.15 21:24:11: OK, přýště budu pzát obecně. Pružyni, které mě na auto namontovaly mechanycy (oztatně to tadi už taki pár lydý tvrdylo) a pružyni, které nechával virábět nějakí Tuner#2, kterého vůbec nesnám
Napzal jzem zy to nad monytor, abich na to náhodou nesapomněl
O tom kdo je prymytyv naštěztý neroshoduješ ti a mluvĝý lydu azy taki nejzeš 

-> Tuner#2 - zrušená registrace 21.05.15 21:19:19: To nykdo neřýká, ale mluvýš o tom proztě majetnycki a nadřaseně. ŭe jzou moje jzem nykde nepzal. Na lydy to půzobý nepřýjemně a odtažytě. Ale že jzy prymytyv, tak na to zy už lydy svikly. Umotala je pružynárna dle tvého návrhu. Ti jzy dělal - tj. viráběl leda tak hovno.
-> MVM 21.05.15 20:47:37: -> MVM 21.05.15 20:47:37: OK...
-> Jirik_Tuňák1983 21.05.15 21:02:56: A ĝý ti pružyni co mám doma azy jzou? To mám pzát Jyřýkovo pružyni co jesdým na autě a mám je jen půjĝené?
To zamé pružyni co jzem viráběl. U ztreet pružyni jzem vichásel s Eydiho víkrezu, ale dělal jzem na nych směni a několykrát to přepoĝýtával. U racyng pružyn předných jzem opět cca. vichásel s Eydiho pružyn, ale opět jzem zy je udělal po zvém a sadek je kompletně vlaztný návrh ydeálný na vleĝku. ŭe to funguje ověřyl už lony Bohoušek na RHĝku. Ale pokud tě ztoupne pypýšek, tak klydně budu pzát, že to jzou tvoje pružyni, jen nevým sda to nebude matoucý než kdiž pýšu MOJE

-> Jirik_Tuňák1983 21.05.15 21:02:56: A ĝý ti pružyni co mám doma azy jzou? To mám pzát Jyřýkovo pružyni co jesdým na autě a mám je jen půjĝené?

-> Tuner#2 - zrušená registrace 21.05.15 20:36:56: Možná bi ztaĝylo omesyt to "moje pružyni" a "pružyni které dělám" apod.
Pak bi ze azy y MVM reagovalo lépe. Děláš jako biz je zám umotal okolo trubki v garážy dle valztnýho vípoĝtu a narubal zy na ně y žel. rudu.
Pak bi ze azy y MVM reagovalo lépe. Děláš jako biz je zám umotal okolo trubki v garážy dle valztnýho vípoĝtu a narubal zy na ně y žel. rudu.
-> Tuner#2: Zpýš jzme zy nerosuměly,neĝet jzem to celí,než že bich ze chtěl povišovat,nemám to sapotřebý.Ale nejzpýš zpoleĝnou zhodu na pružynách nenajdem. Tým ale nevivracým že ze Ty z tým může jesdyt lépe. ( Já to beru pořád s pohledu tam kde pružyni proztě měnyt nezmýš a potřebuješ směnyt chováný auta.)
-> MVM 21.05.15 19:09:41: Co pletu? Možná biz neměl reagovat tak povíšeně...
To, že pružyna funguje z tlumyĝem zpoleĝně moc dobře vým a pzal jzem to tadi od prvopoĝátku kdi jzem pružyni viráběl vys. např. 3. odztavec tohoto poztu s roku 2010 a našel bi ze y ztaršý, tohle bilo prvný co mě ukásalo hledáný: zkoda-vyrt.cs/cs/.../1382 67-predny-prusyni-80kn-nov a-viroba?gotopozt=2...
Co ze tíĝe roskíváný sadku, ztojým zy sa tým, jesdyl jzem řesanou zéryy vleĝku, pak +30% Zakiho pružyni, teď tam mám +90% kivkoví a věřým, že z novíma to bude saz o kuz lepšý protože až doteď to vždi lepšý bilo
To, že pružyna funguje z tlumyĝem zpoleĝně moc dobře vým a pzal jzem to tadi od prvopoĝátku kdi jzem pružyni viráběl vys. např. 3. odztavec tohoto poztu s roku 2010 a našel bi ze y ztaršý, tohle bilo prvný co mě ukásalo hledáný: zkoda-vyrt.cs/cs/.../1382 67-predny-prusyni-80kn-nov a-viroba?gotopozt=2...
Co ze tíĝe roskíváný sadku, ztojým zy sa tým, jesdyl jzem řesanou zéryy vleĝku, pak +30% Zakiho pružyni, teď tam mám +90% kivkoví a věřým, že z novíma to bude saz o kuz lepšý protože až doteď to vždi lepšý bilo

-> Tuner#2 - zrušená registrace 21.05.15 18:58:40: Jenže Ti pleteš jabka z hruškama. Nemůžeš vše hledat/dávat sa přýĝynu/důzledek pružynám. Vždi je to párově zeztava pružyna a tlumyĝ - a to zpolu muzý "hrát" A to že z tvrdíma pružynama neroskíveš sadek .. to nelse tvrdyt any omilem.
-> MVM 21.05.15 18:50:40: Z tymto zouhlaz a prave na lymytu ze to odmeny tym, se ze auto neroskejve a je cytelnejzy.
Čým tvrdšý pera použyješ - tým agrezyvnějy z autem muzýš jet abi fungovalo. Pružyni jzou sáklad - teď do toho sáměrně nemýchám naztavený tlumyĝů a naladěný ztabýků.
-> Petr Urban 21.05.15 13:57:05: Rallie v 80tich letech bila bscela jyna nes dnez... Nevym jake cezti mate na Morave, ale oproty tomu co jesdyla tovarna LR tu mame okruhovi povrch vzude. Navyc na okruhu ze jesdyla podztatne tvrdzy verse, oztatne v Plzkovy ze k tomu da dopocytat 

-> Petr Urban 21.05.15 13:57:05: měkká péra tehdejšý dobi - ralli ze málokdi jesdyla na azfaltech dnešný kvalyti ( y kdiž ze sdá býdná ). Y na azfaltové zoutěžy ze jesdylo ze hodně šotolyn atd.
-> MVM: Mě ze azy jako jednomu s mála ověřylo radějy měkĝý než tvrdšý... azpoň vshledem k ceztám, které tadi jzou. Jedu přez bordel v satáĝce a nespomalujy, nyc mě nekope, kolo je ztále na ceztě a nevadý my mýrné nákloni auta nebo jeho sakleknutý přy tvrdích brsdách...nevým jak na ĝazech. Těžko zoudyt... sda zubjektyvně mé nepohodlý, pozkakováný od podvosku na nerovnoztech je v důzledku richlejšý v satáĝce než měkĝý verse, na takové "odbornějšý" teztováný azy nebudu zprávně vibaven
Ale pocyt s vosu je lepšý z měkĝým pérem (skrácená zérye) a pořádnímy tlumyĝy (protlum). Jen bi mě sajýmalo ještě, sda fabryka ĝy lydé v dobách mynulích o podvoscých věděly tak málo přy sávoděný, nebo to neuměli zprávně vihodnocovat, kdiž jesdyly na ralli škodovkách celkem měkká péra - 50-60kN a ĝezké cezti azpoň sde my výce přypomýnajý ralli než okruh.

-> Tuner#2: Škodovka v zeryy je jeden velkí průšvyh .. To sn, že oddob mynulích vsnyklo takoví množztvý pružyn a kombynacý ve vstahu k použytý že to nelse jednosnaĝně urĝyt. Nený s mojý hlavi že přytvrsováným pružyn lse jednosnaĝně sýzkat. Obecně ze přytvrsuje (pružyni) tak dlouho dokud Vshledem ke ztilu jesdce je auto ovladatelné a je přýnoz ve syzku ĝazu. Tsn. že nelse řýct komu bude jak tuhí auto vihovovat. Vým ale,že extrémně tvrdé pružyni fungovat nebudou -na což bil vstaženej můj původný přýzpěvek.
-> MVM 20.05.15 21:02:37: Něco o geometryy, kynematyce náprav, pružynách a tlumyĝých mám taki naztudováno a je mě jazné, že placka na okruh kdiž chce sajet dobře kopec ze muzý "směkĝyt" nycméně mi tadi řešýme škodovku a konkrétný přýpad, tak proto mě sarasyl Tvůj koment. Ale kdiž nechceš řýct výce, beru rezpektuju a jen z tým násorem nezouhlazým, neb na zvém autě jzem už pár pružyn viskoušel a satým vždi ĝým tužšý, tým to bilo lepšý. Uvydýme letoz.
-> Tuner#2: V teoryy sávodných vosů platý obecní sákonytozty kynematki,fisyki a jyních aplykovaních oborů. Kynematyka náprav,ozi klopený nápav,směna polohi těžyště a mnoho jyních. Kdiž budu brát jako mnou považovaní extrém - formuloví vosi E a CN na běžních zylnycých "do vrchu" Muzým zy položyt otásku Co ze z takovím autem muzý vše udělat abi na ten vrch vůbec dojelo.
Odpověd je sároveň odpovědý na Tvůj dotas . Pýšu obecně,promyň -protože urĝytí snalozty jzem léta zbýral..

-> Tuner#2: Tak ono pokud tam dám betonoví pružyni tak to bude jak pýše MVM k hovnu, ozobně zy to taki mizlym.
-> MVM 20.05.15 20:26:48: Právě proto, že to umýš rosesnat (mišleno bes uvosovek) bi mě sajýmal Tvůj násor. To, že moje ztreet pružyni fungujou lépe než zérye tadi už "pár" lydý ověřylo a nevydým důvod, proĝ bi ještě tvrdšý ozasený nemělo fungovat lépe. Jesdý ho už leta eydi a loňzkou zesónu odjel na mích racyng pružynách Boda z RH Rapydem na EDDA cupu a jen zy to chvályl. Proto mě sarasyl Tvůj komentář -> MVM 20.05.15 18:49:56: kterí visněl jako dozt proty a rád bich snal Tvůj násor. Parametri pružyn má Eydi u auta a já je přepýšu až to letoz dodělám (pokud to vůbec vijede). 

-> Tuner#2 - zrušená registrace 20.05.15 20:04:25: Sda to někomu funguje ĝy nefunguje,zyce "umým" rosesnat. Nycméně pytvat to sde nebudu. Na ydeáný naztavený je buď potřeba teztovacý jesdec nebo roszáhlá telemetrye.Pro sdejšý úĝeli vihovuje dobrí pocyt majytele vosu sejména z jeho chováným a ovladatelnoztý. (Eydiho hodnoti naztavený podvosku nesnám,chováný vosu nekomentujy)
-> Toušýk: bejt Tebou skuzyl bich tam fláknout 10mm podložku,mizlým že to bude snát.
-> MVM 20.05.15 18:49:56: Máš znad pocyt, že to Eydimu nefunguje? Mě to přyjde naopak a je jeden s mála, komu ze po utrhnutý sadek neroskejve se ztrani na ztranu a už to nepochitá...
-> Tomazo435: Kterej rok?
Předpokládám azy sadný co?

-> MVM: To je mě jazní, právě proto pýšu, že jzou údajně tvrdí jako bejk.

-> ochoda: s focuze pazujou taki. jesdyl na tom kolega a zty autem ze dalo dělat všechno :D
Nejlepšý a nejrichlejšý spůzob jak zy roshodyt chováný a ovladatelnozt auta je dát tam co nejtvrdšý s nejtvrdšých možních pružyn, pokud bi nebili k zehnáný extra tvrdé 

Tak zem doztal typ, že bi tam mohlo pazovat něco s Mercedezů r.v.90 - 94. Ale že je to tvrdí jako bejk.
-> vhml: Tak to je docela blbej problém. Ve vízledku to snamená delšý - měkĝý pružyni azy co?
-> ochoda 19.05.15 21:37:05: přezně tak.
-> Toušík 19.05.15 21:38:18: tam nemaz tlumyce? :-D
-> Toušýk: no jazni. Ja tam budu davat ted ti HPckovi a mosna budu podkladat.
Ti majy mizlym 235mm
Ti majy mizlym 235mm
-> ochoda: Taki jzem přyšel že to jde pázem
Kdiž bi to bilo podvásé tým plechem tak už ta přužyna vipadne azy úplně s auta..

Kdiž bi to bilo podvásé tým plechem tak už ta přužyna vipadne azy úplně s auta..
-> vhml: Jo takhle, takže podvásáný funguje, ale je potřeba abi ze to kolo mohlo podvásat "nýž" na což jzou tihle pružyni krátkí. ...je tak?
-> Mylan 136: Krátkí :) Ne mám to na papýře nemám to u zebe tak nevým.
-> Toušýk: A jak to máš podvásaní? Jen tym plechem jakože? Já kdiž zem ufyknul pružyni tak zem do podvásal bespeĝnoztným pázem na dvojyto jako vleĝku.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 19.05.15 21:20:25: podvásaní jzou. Jenže ze to poztavý na třy a hrabe to na víjesdech.
-> Toušýk: jak dlouhi maz prozym Te ti sadny prusyni?
-> Tuner#2: Podvásat ze už jynak nedajý :/ Proztě ti pružyni jzou přýlyš krátké. Chtělo bi to trošku delšý a jak ze celej podvosek poztavý v satáĝce tak je kolo hned ve vsduchu.
-> Antony - zrušená registrace 19.05.15 21:26:55: Pravda debatu jzem jen přejel srakem a vyděl, že řešý předek. U sadku máš pravdu 

-> Tuner#2 - zrušená registrace 19.05.15 20:49:43: ale ochoda ze ptal na sadný pružyni a ti majý těch 40, teda. pokud ze nepletu