skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pomoc s dělítky
prohledat
88 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 25.11.2012 do 24.10.2013, založil/a Pavel P@nkáč
-> Antony: Sehnat asi jde, protoze ja ho na svejch kolech normalne mam.
-> Lůďa 24.10.13 14:22:25: Nevím jak to měly origo kola, ale ja použil závit až k hlavě. A popravdě nevím zda se dá sehnat "přesný šroub" nebo "lícovaný" s imbusovou hlavou a tak krátkým tělem bez závitu.
-> Lůďa: Ja mam osazeni, tak jak to bylo origo. Delku si zmer. Na ty novy kola se klidne muze vejit delsi resp limec bejva s vetsima nalitkama a pak muzes mit v kole sroub malo zasroubovanej. Taky bejvaj zavity casto strhany, takze pak se to vetsinou resi otevrenim zavitu zezadu na kole a pouziti delsiho sroubu a maticky skrz.
-> Antony: A měl jsi imbusy s osazením, nebo závit po celé délce? Díky...
-> Lůďa 24.10.13 10:53:04: Já použil imbusy M8x30, 8.8 pevnost. Musel jsem ale krapet protáhnout závity v kolech aby si dobře sedly. Pevnost 8.8 stačí, to dřív serveš závity v hliníku. .
-> Eidy: Jj, spíše mi šlo o délku. Jinak taky se musim dokopat, abych ti zabalil a poslal ten motůrek stěračů. Omlouvám se, že to tak trvá :-(
-> Lůďa: Já žádný, ale všude vidím imbusy. Klidně i 8,8. Já bych dal 10,9.
Ještě jedna otázka k dělítkům, jaké jste kdo použil šrouby ke složení? Děkuju.
-> Lůďa 22.10.13 23:01:33: přesně vím o čem mluvíš 
Na eMkových nábojích + chlazený kotouče jde útočit cca 5mm, pak začne kolidovat brzdič s paprskama.

Na eMkových nábojích + chlazený kotouče jde útočit cca 5mm, pak začne kolidovat brzdič s paprskama.
-> TTomas: Jj, právě to není vůbec jednoduché rozmýšlení :-(
-> Lůďa: Mrkni se kolik je tam mista po nasazeni kola. Vetsina kol ma uvnitr jeste osazeni - stejnej ctyrlistek jako je smerem ven jen o hodne mensi. Popremejslej uz i rovnou nad volbou pneumatik aby ti to dobre sedlo. Kvuli vyrovnani sirky naprav by se daly pripadne utocit jen ty predni dve.
-> TTomas: Bohužel dělá jen 6,7,8,9´´ Nad tím dát všechny 4 kola 7mi palcový jsem taky myslel, ale raději bych rád zadek širší. Brzdiče mam 4pístky Rapid.
-> Lůďa: Pak bych zkusil dat predek 7 a zadek 7,5. Pokud to teda umi nebo tech 7 vsude, tak jak se to jezdilo. Ty stredy se daj zezadu vetsinou jeste stochu utocit, ale zalezi na brzdicich co tam mas resp kolik je tam mista.
-> TTomas: Bohužel možnost 6.5 nemam i když by to bylo asi nejideálnější. Kola mam od Dumy, takže i límce budu brát u něj.
-> Lůďa: Sel bych spis 6,5 a 7. Ty limecky k sobe pasujou lip. Mimochodem kde bude kupovat limce?
-> TTomas: Moc děkuju, máš to u mě :-) Jinak nakonec asi zvolím 7´´ zadek a 6´´ předek.
-> vhml: Tipnul bych to na seriovej (M) podvozek a prdel s tim urcite bude:)
-> Lůďa: A tyto 6,5". Jen bacha na to. Moderni vyroba se muze lisit.
-> Lůďa: Ze jsi to ty, tak zahrabu v archivu. Tyto jsou skutecnych 6" mezi patkama.
-> TTomas 21.10.13 11:33:56: to je takhle vysoky standartne? Protože to musí bejt slušná prdel s tou zadní nápravou :-D
Náhodou neměl byste prosím někdo fotku 6ti palcového dělítka? Díky...
-> Lůďa: Na Skode 120S se puvodne jezdilo 7,5" vsude. Na fotce jsou siroky napravy a 7" disky.
A náhodou nevíš o nějaké fotce Š100-110R kde by na předku bylo 7´´ dělítko? :-)
-> Lůďa: Na předek se určitě vleze 7", ale jak na zadek se širokou nápravou nevim...
Potřeboval bych poradit, jakou rozumnou šířku dělítek (límce) zvolit na předek na Š100 s eMkovou nápravou. Případně kdyby byly nějaké fotky Š100-110R s rozměrem dělítka, nebo pokud o někom víte kdo dělítka na Š100-110R jezdí? Děkuju
-> m8rinek: pokud se dělaly, viděl bych to vpředu 6,5" a vzadu 8"
-> Antony: Vzadu bych řekl víc než 7" v předu míň, nicméně k zadaným možnostem bych se klonil k 7 a 8".
Jedno info pro Pavla:
kola jsem nafoukal, odjel 170 km a za týden neušlo ani jedno o víc než 0,1 bar
A teď jeden dotaz pro ostatní:
co si myslíte, jaký rozměr ráfků to má Petr nazutý? 6"předek, 7"zadek? nebo 7"předek a 8"zadek?
kola jsem nafoukal, odjel 170 km a za týden neušlo ani jedno o víc než 0,1 bar

A teď jeden dotaz pro ostatní:
co si myslíte, jaký rozměr ráfků to má Petr nazutý? 6"předek, 7"zadek? nebo 7"předek a 8"zadek?
-> Hurdis: jakoze som chlap aj gule mam fakt kukal som sa aj teraz ale na toto tie gule proste nemam a z coho citim nebezpecenstvo od toho ruky prec
-> haso: Nj. a takhle si tu žijeme.
Např. můj projektant nebyl včera zase až tak na vlně zbožnosti, když polykal reinkarnaci svého oběda při zrychleném přesunu z jednání na jednání 170 km zkratkou přes Polsko. 30 min. manko jsme nahnali o 20 min. bez úhony, i díky ploužení kolem dvou radarů oznámených na CB.
Např. můj projektant nebyl včera zase až tak na vlně zbožnosti, když polykal reinkarnaci svého oběda při zrychleném přesunu z jednání na jednání 170 km zkratkou přes Polsko. 30 min. manko jsme nahnali o 20 min. bez úhony, i díky ploužení kolem dvou radarů oznámených na CB.
-> Hurdis: zboznujem tie tvoje prispevky, to vysvetlenie odbornym sposobom ma vzdy pobavi 

-> castrol: To musíš malinko odkoukat. Jako zodpovědná osoba a koordinátor Bezpečnosti a Organizace Zásad Práce jsem si už v předchozích letech amatersky vyzkoušel pád ze stožáru, ze střechy, profesionálně z lešení, dvakrát propíchnutí betonářskou výztuží, doma zalehnutí břemenem v podobě automobilu a jelikož kromě modřin a oděrek max. s drobným otřesem mozku a hlavně sebevědomí to vždy spravila decka rumu, zkoušel jsem i obouvání.
Neumím. Několikrát jsem jen zapálil pneu kolem ráfku. Dvakrát se mi povedlo pneu přisadit, je dobré mít ji nepatrně ve sklonu na zpevněném podkladu, aby odskočila od "nazouvače", ale nenasadila se přesně. Pár cm k ráfku zůstalo u obvodu shrnutých a plášť tudy ušel.
Lepší je víkendový pneuservis, který stíhám, ač jsou drazí i bez papírů.
Neumím. Několikrát jsem jen zapálil pneu kolem ráfku. Dvakrát se mi povedlo pneu přisadit, je dobré mít ji nepatrně ve sklonu na zpevněném podkladu, aby odskočila od "nazouvače", ale nenasadila se přesně. Pár cm k ráfku zůstalo u obvodu shrnutých a plášť tudy ušel.
Lepší je víkendový pneuservis, který stíhám, ač jsou drazí i bez papírů.
-> myschaak AZNP K.Hora: kamarat to robil z lakom na vlasy ale ja by som sa toho docela bal
-> myschaak AZNP K.Hora: Jenom si musíš po každém obutí transplantovat obočí z pěstěných kotlet. 

-> castrol: znám to s benzínem a fakt to funguje

-> Pavel P@nkáč: No Zazzou zmiňovaná kurta nepomohla, dělo ale odvedlo práci na jedničku. Kola jsem večer vykoupal, u třech ani bublinka ale čtvrtý jak sodastream. takže dnes 3 vyvážit, 1 nafouknout a zítra o5 do servisu. .
-> Antony: jakej jakej?? jsme nadrzeni na info!!!

tak mi byl poraděn jeden fígl, pokud se to povede, poreferuju. .
-> Zazaa: ale auto s koleckama z anglicaku je prej free, cool a in :)
185/60 R13 je balon ?
ja to mam ted na 7" rafkach na gardese a prijde me to kolecko nejaky maly :)
ja to mam ted na 7" rafkach na gardese a prijde me to kolecko nejaky maly :)
-> Pavel P@nkáč: tak ono to nebude vypadat špatně, něco jako je oranžáda Petra Šimurdy. Uvidíme zítra, beru kola do servisu. .
-> Antony: me asi pul kola
ale delem me to tam dostanou kdyz jsem to zkousel bez duse, strejdo ale to auto nebude pekny na takovejch balonech jediny plus je ze to mas v rally barvach a tam zadny motokarove pneu nejezdily..

-> Pavel P@nkáč: tak to bych byl úplně v prd.li.
Každopádně když kola sešroubuju a přirazím gumu na jednu patku u druhé patky chyby cca 3cm. .
Každopádně když kola sešroubuju a přirazím gumu na jednu patku u druhé patky chyby cca 3cm. .
-> Antony: tohle by jsi tam mohl dostat i bez dela, horsi to je 175/50 na 8 palec..
ja to delal tak ze se jedna strana co mozna nejlip narazila a pak za staleho fukani lehce nazvedavat az se chytne i ta druha, pripadne podle tvaru gumy ta kurta
no a ted mame v praci delo takze je vyresene :)
no a ted mame v praci delo takze je vyresene :)
-> Kuladmin: -> Antony: sak ani ja by som do toho nesiel 

-> castrol: Tak to je hustý, ale do toho nejdu 
-> Kuladmin: Asi to tak dopadne ikdyž vyvažovat zatím ne, musím zjisti, jestli jsem je dobře utěsnil. Rozměr je 185/60 ale není 185 jako 185 tohle jsou TOYA . .

-> Kuladmin: Asi to tak dopadne ikdyž vyvažovat zatím ne, musím zjisti, jestli jsem je dobře utěsnil. Rozměr je 185/60 ale není 185 jako 185 tohle jsou TOYA . .
-> castrol: Do toho bych nesel ani nahodou.
-> Antony: Tak pneuservis tam ti to nafouknou tim delem no. Max to muzes zkusit tim kurtem po obvodu.
A namaz to alespon treba mydlem pak to jde lepe. Ale resil bych to tim pneuservisem stejne to musis nechat vyvazit.
A propo co za rozmer se snazis na to narvat?
-> Antony: Tak pneuservis tam ti to nafouknou tim delem no. Max to muzes zkusit tim kurtem po obvodu.
A namaz to alespon treba mydlem pak to jde lepe. Ale resil bych to tim pneuservisem stejne to musis nechat vyvazit.
A propo co za rozmer se snazis na to narvat?