skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Závodní geometrie
-> Josifek: zase chyba :D liatinove disky ... no neviem ale jeden by vazil tak 100 kil, ked uz, tak Zliatinove ;)
-> afro100: A ja som mal take tusenie ze to na mna dakto vytiahne aby som to dal do uvodzoviek...
mal som namysli klasicke liatinove disky...

-> Josifek: pozor, nepliest si bezne alu disky s elektronmi ... su to rozdielne kolesa z rozdielneho materialu !!!
-> matoo: Hej ale nakoniec som to zavrhol z dvoch dovodov:
-financie (za cenu takych delitok mam krasne elektrony)
-brzdy, sice najprvy budu 4p ale potom budem ptorebovat laborovat s niecim vacsim, a to sa mi do 13" proste nevojde...
Naprava predna momentalne: skratene pruziny, pritvrdene tlmice, zadna ma len tie tlmice. Bude sa vsak davat vlecka rapid dozadu, vpredu bude hrebenova siroka. Toto je len taky experiment kde sa ucim co a ako, tato naprava ani dlho na aute nebude... Pneu este uvidim podla toho co mi daruju pneuservisy... ale snad take 175tky by som zohnal...
-financie (za cenu takych delitok mam krasne elektrony)
-brzdy, sice najprvy budu 4p ale potom budem ptorebovat laborovat s niecim vacsim, a to sa mi do 13" proste nevojde...
Naprava predna momentalne: skratene pruziny, pritvrdene tlmice, zadna ma len tie tlmice. Bude sa vsak davat vlecka rapid dozadu, vpredu bude hrebenova siroka. Toto je len taky experiment kde sa ucim co a ako, tato naprava ani dlho na aute nebude... Pneu este uvidim podla toho co mi daruju pneuservisy... ale snad take 175tky by som zohnal...
-> Josifek: ale v tom vlakne si spominal nejake co jazdila 130RS na nich...si zabudol? a ake pneu chces nasadit na tieto disky? a aky podvozok? vsetko so vsetkym suvisi, preto nestaci urobit super sutaznu geometriu a ostatne nechat take nijake...
-> matoo: Niesu to delitka, ale klasicke plechace, prevarky, vid skoda-virt.cz/cz/.../3419
5-dnesni-nakup?gotopost=2.
..
-> Josifek: a mas foto tych delitok? zaujimaju ma
Nie nezapisujem, mam plechace 6,5 vpredu a 7,5 dozadu... ale to si asi nespomenul, aj ked si to taktiez precital...
-> afro100: skoda ze nema foto, ze ci sa aspon trafil do nazvu, ked uz sa netrafil do vyrobcu...
-> afro100: ake? neviem
-> matoo: nevies ? ved tie delitka ktore chcel tak velmi zapisat do TP ... velmi vyzivna tema ... :D
-> Josifek: a ake pneu bude obuvat na to auto, ked tam robis takuto geometriu?
-> afro100: Dakujem... ved kazdy sa nejak uci...
-> Josifek: povolis tu kontramatku u gulaku a pritiahnes/povolis spojovacu tycku ...
kua hlavne ze chces robit zavodnu geometriu ale nevies zakladne veci ...
kua hlavne ze chces robit zavodnu geometriu ale nevies zakladne veci ...
-> matoo: A ako inac by som ju mal nastavit ?
-> vhml: Hej dakujem, to som len tak pochyboval na chvilu, uz mi zacina sibat z toho :D
Ja som fakt myslel ze sa to riesi tymi podlozkami :D
-> vhml: Hej dakujem, to som len tak pochyboval na chvilu, uz mi zacina sibat z toho :D
Ja som fakt myslel ze sa to riesi tymi podlozkami :D
-> matoo: jo ták, podlozky na odklon jsou vpredu a vzadu jiné.
No tak to je pekna picovina :-D
No tak to je pekna picovina :-D
-> vhml: ale ja mu stale nechapem, preco nastavuje zbiehavost cez podlozky....ja som mu len hovoril, ze na vymontovanej naprave nenastavi taku zbiehavost, ktoru bude mat na zatazenej naprave ked bude uz v aute...
-> Josifek: máš jí dobře
-> matoo: No ja som to vlastne nemeral, napisal som 1mm preto lebo tam mam o tu jednu podlozku menej... ako to viem odmerat ?
-> vhml: Oukej, este uvazujem aj o pridani 2mm podloziek pod predne uchyty do kasne, neoslabim tym celkove uchytenie, ak to nebude dosadat na celej ploche ?
EDIT: prave som pri pohlade na foto zistil ze tu podlozku mam vpredu a mala by byt vzadu takze to mozem zase rozoberat :D
-> vhml: Oukej, este uvazujem aj o pridani 2mm podloziek pod predne uchyty do kasne, neoslabim tym celkove uchytenie, ak to nebude dosadat na celej ploche ?
EDIT: prave som pri pohlade na foto zistil ze tu podlozku mam vpredu a mala by byt vzadu takze to mozem zase rozoberat :D
-> matoo: já jezdím sbíhavost 0,5mm. Sice je to trošku neklidnější ale jde to hned za volantem
-> Josifek: Poreferuj jak to pak bude fungovat s tím záklonem zvětšeným o 2,9 stupne
-> Josifek: Poreferuj jak to pak bude fungovat s tím záklonem zvětšeným o 2,9 stupne
-> Josifek: nie, ale ak si merat tu zbiehavost na volnej naprave tak po zatazeni sa ti zmeni....
-> matoo: Asi nie, preco, mal by som ubrat este jednu podlozku aby som mal 3mm ?
-> Josifek: tu zbiehavost uz nebudes menit?
Tak sa s vami podelim o moje terajsie nastavenie:
-podlozky pod ramenom vpredu 4x2mm + 1x1mm, vzadu 4x2mm = odklon 9mm, zbiehavost 1mm
-podlozky na zvislaku hore vpredu 2x2mm, dole vzadu 3x2mm = zaklon 1cm
som zvedavy co to urobi na aute, potom sa podelim o dojmy...
-podlozky pod ramenom vpredu 4x2mm + 1x1mm, vzadu 4x2mm = odklon 9mm, zbiehavost 1mm
-podlozky na zvislaku hore vpredu 2x2mm, dole vzadu 3x2mm = zaklon 1cm
som zvedavy co to urobi na aute, potom sa podelim o dojmy...
-> Eidy 29.11.10 15:37:25: no tak vykresy bych na to i mel :) jen ne do skodovky :)
-> m8rinek: Asi jsem tam měl dodat smajla, ale v podstatě je to pravda.
-> Eidy: to jsem neřekl, nicméně chceš-li bejt ,,hustej,, :))), tak asi jo, Haugland to umí i na kejvačce osazený vyteklejma Sachsema :D.
-> m8rinek: Tak o tom žádná. My tady pořád ladíme podvozky jenom proto, že většina z nás jsou kopyta a ten zbytek úplní blbci, protože pořádnej pilot zalítá i na vratech od stodoly.
-> Eidy: dík za radu :))) Link si schovám. Nicméně ty vymyšlené věci nejsou dostatečné? Když jsem viděl Hauglanda se 120S.... podvozek taky nebude vše...
-> m8rinek: Proč málo muziky? Jde seřizovat cokoliv na trubkové nápravě
-> m8rinek: Tak to je těžký. Jestli chceš spoustu muziky za málo peněz, tak stahuj mp3 z www.ulozto.cz. Jinak ti neporadím. 
Jednoduchý věci jsou už vymyšlený a do lepších/drazších se nikdo nehrne.

Jednoduchý věci jsou už vymyšlený a do lepších/drazších se nikdo nehrne.
-> Eidy: aha, v tom případě asi jo. Nicméně pořád moc práce a málo muziky :)))
-> m8rinek: ale zase ušetríš na zvislákoch a robote , gulák ťa prežije
Tak tak, aj v serii je v ramene dole cap, kt. je vlastne gulak a vydrzi kludne 200 tkm ...
-> m8rinek: Jo, a jak často měníš kuláky na normálním autě? Po 150-200 000km? To škodovka nevydrží. Hlavně je to háklivý na přesnost vystružení, na utažení svisláku, na namazání atd. Zatímco kulák namontíš, nestaráš se a jezdíš a funguje to perfektně.
-> Eidy: aha, tyjo, ale to mi přijde škoda řešení trvanlivější...
-> m8rinek: Třeba, že dáš nahoru a dolů kulák. Takže je to o dost lehčí a hlavně si můžeš víc hrát s geometrií narozdíl od škodovky.
-> Eidy: a v čem je hlavní výhoda? Krom pevný páky řízení?
nemelo by nahodou byt v tom fackovym rameni jeste vevnitr nabodovana vystuha, vzdyt takhle jenom z vrchu se to nema varit!!
-> Zazaa: a jak to vypadá?:)) pro predstavu
-> Zazaa: Svaříš trubkový ramena?
-> Eidy: coz me privadi na myslenku ze tu mam tehlice z Fordu Cortina ktere se pouzivaji na replikach Lotusu Seven a jinejch kitcarech i se spodnima cepama a vecma kolem :)
nechce do toho nekdo jit ?
nechce do toho nekdo jit ?
-> petr s: Ale na těhlice z jinýho auta. Jinak to nemá smysl.
-> Eidy: To už je rychlejší udělat trubkové ramena
Nikdo na to nepřišel, tak já vám to řeknu, páč vím, že to stejně nikdo neudělá.
Posunout spodní rameno dopředu nebo horní dozadu, případně kombinace obojího. Pak převrtat hlavice svisláku pod větším úhlem, vyvložkovat na klasický silenty a nebo to hodit rovnou na pouzdra. A máte záklon hned o několik stupňů víc. A to se vyplatí.
Posunout spodní rameno dopředu nebo horní dozadu, případně kombinace obojího. Pak převrtat hlavice svisláku pod větším úhlem, vyvložkovat na klasický silenty a nebo to hodit rovnou na pouzdra. A máte záklon hned o několik stupňů víc. A to se vyplatí.
aha

-> 105: neviem ti povedať , nepametám si už
-> 105: kvuli merce oleje (blok z fabie) tusim