skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Budík a čidlo na tlak oleje?
prohledat
284 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 12.10.2008 do 04.03.2025, založil/a Tuner#2 - zrušená registrace
Vezmi do ruky multimeter a meraj. Ak máš na budiku + aj kostru, tak je príčina od čidla alebo v budiku samotnom. Skús potom odpojiť len čidlo či sa niečo zmení
Skús ten "signal" odpojiť od čidla/budíka, či sa niečo zmení. Ak nie, tak ho odpoj od čidla a pripoj na cez nejakú minižiarovku.
-> Dušan: Ne tři (+ / - / "signál") ?
-> darklord: tam jsou snad 2 kabely takže přerušený spojení jednoho z nich.
-> darklord: Asi jak na čem.. u 742 je to třeba odkostřenej budík nebude mít na startování vliv asi žádnej.
-> Jarda/felda: keby bola tak zla kostra tak by auto nestartovalo snad
-> darklord 04.03.25 16:26:15: spíš bych prověřil kostru 

Co sa skurvilo ked budik tlaku oleja ukazuje maximum za stupnicou? Pred zimou ukazoval normalne, dneska ozivujem auto a tlak oleja uletel "za roh" co je ale zjavna pocovina lebo nepadne ani pri vypnutom motore. Cidlo slo papa?
-> vhml: ale hovno čidlo od KMGY M10x1 je kuželový...
-> m8rinek: takže mám na výběr z válcovýho M10x1, kuželovýho a M16x1,5. Napíšu jim teda ať něco pošlou
-> vhml: kužel....
-> vhml 25.07.13 19:05:52: na čidle je zavit konicky (neznam ale hodnoty, vim to jen proto ze jsem ho jednou chtel protahnout zavitnikem...)
-> vhml 25.07.13 19:05:52: Nevim, možná. Změřit mi to nějak nejde.
-> stepan: a čidlo? to asi je do kužele myslím. Vždyť tam žádný těsnění není
-> vhml 25.07.13 15:13:53: Asi normální rovnej, normálně do toho jde rukou našroubovat šroub M10x1.
-> stepan 25.07.13 15:00:08: a je tam jen čistě M10x1 nebo ten částečně kuželový M10x1T ?
-> vhml 25.07.13 14:25:19: Starší provedení redukce + čidlo M10x1, novější a druhovýroba M16x1.5 bez redukce.
Nějak to utichlo. Jakej je teda závit na originál čidle?
Jasný, ale co bych se prcal se závitem nebo zátkou, když si můžu rovnou koupit správný čidlo 

-> stepan: jasnačka;)
-> m8rinek: Ani by nebylo potřeba vytáčet novou, stačí tu normální se závitem M10x1 projet vrtákem a závitníkem udělat M12x1,5.
-> Nwkt: no vidiš to :))). Se vytočí nová zátka, nevidim problém (a divim se že vhmlo jo... :)))
-> m8rinek: Pilot 105 21.04.09 15:07:15 napsal:
→ Tuner#2: Závit je M16×1,5
→ Tuner#2: Závit je M16×1,5
-> vhml: ale kuš....
-> stepan: novější čidla jsou m12x1,5
www.autobyznys.cz/x4137/. ../felicia-1.3-dovoz-04791 9081
-> stepan: novější čidla jsou m12x1,5
www.autobyznys.cz/x4137/. ../felicia-1.3-dovoz-04791 9081
-> vhml: M10x1
-> m8rinek: ale já se ptám kolik má originál čidlo ve škodovce, nebudu tam prasit žádný mezikusy.
-> vhml: jo, 6atm je jen m12x1,5
-> m8rinek: tam je M12x1,5?
-> Eidy: jsi měl zrovna kliku.
-> m8rinek: Tak já jim zavolal a za 2 dny to měl doma.
-> Eidy: Pošlou tak za 3neděle, než jim to dodá výrobce, ne vše mají skladem...
-> vhml: Zavolej do HD Kovo a poradí a hned pošlou.

-> vhml: Na stránkách výrobce mají x desítek stran všeho možnýho jenom dohledat. Myslim fakt výrobce, ne hdkovo
Tuší někdo jakej chci budík a čidlo KMGY ( jejich čísla ) pokud chci tlakoměr oleje, prumer 60 a čidlo s kontrolkou se závitem ... ( doplň závit originál čidla )
Hlavně mi jde o to čidlo. Je tam závot M10x1 nebo M10x1T ( trochu kuželový ) ?
Hlavně mi jde o to čidlo. Je tam závot M10x1 nebo M10x1T ( trochu kuželový ) ?
-> czechino: Potenciometr nebo pár rezistorů danejch hodnot
To vim, ale jak ho nasimulovat?
-> czechino: Zjistit co má ukazovat při jakym odporu a pak to nasimulovat
Ok a ted jak promerit jestli funguje budik?
-> czechino: Mezi G a WK
Z mobilu mi nejde nahodit obrazek, tak to jen popisi. Ze sensoru jsou dva vystupy na kabely a to G a WK pricemz G jde do budiku a WK je - z baterie. Takze jak ho promerit?
Ok, zitra nafotim a dam 

-> czechino: Dej sem kdyžtak to schéma.
Na schematu je vstup - z baterky a do budiku.
-> czechino: Jakej vstup a vystup? Nema nahodou kostru v obalu, vystup k budiku a vystup ke kontrolce?
Cidlo neodporuje, delam to spravne kdyz jeden konec prilozim na vstup a druhej na vystup?
-> czechino: Multimetr máš? Jestli jo, tak změř jestli se mění odpor na čidle nejdřiv.
Jo, je na funkcnim motoru, potenciometr? Kde ho sezenu neni to soucast multimetru?
Tomuhle vubec nerozumim
Tomuhle vubec nerozumim

-> czechino: Čidlo máš na funkčnim motoru normálně? Pokud jo, tak je nejsnadnější měřit odpor čidla. Pokud trváš na přeměření budíku, tak asi zapojit a místo čidla dát vhodnej potenciometr (měnit odpory) a koukat na budík.
Zdar, trosku to Tu obnovím. Mam budik oleje a nefacha, nevite jak ho promerit jestli je ok?
Myslim si ze je to cidlem ale na reklamaci mi rekli at donesu komplet a ze to trva 30 dni :( kdybych mel jistotu ze je to cidlem, tak koupim to cidlo a je to.
Dik.
Myslim si ze je to cidlem ale na reklamaci mi rekli at donesu komplet a ze to trva 30 dni :( kdybych mel jistotu ze je to cidlem, tak koupim to cidlo a je to.
Dik.