skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Turbo Gt 1749
s trochou malých úprav :D
-> djzeik 12.06.17 21:40:03: to takhle "paslo" na tu hlavu?
tak vypadá to že to půjde, jen budu muset vyvrtat ty tři díry nové a udělat tam závit a je to :)
Zkusím něco vymyslet, i tak dík za rady :)
-> djzeik: Tohle turbo jsem v ruce neměl, takže nemůžu posoudit, ale i pokud je to jak říkáš, tak (dle fotky) se natočením dostaneš tak, že výstup bude tak nějak dole.
myslel sem si to, jenže tohle turbo má aretace a dá se poskládat jen ve třech polohách a ani jedna není přesně kolmo dolů :(
vystup oleja z turba musi ist kolmo dole +- par stupnov.....musis natocit stredovu cast do spravnej polohy
-> djzeik: Tak jak píše Eidy .. A podle mě se podívej jestli není výstupní nízkotlaká hadička (vratka) do olejový vany někde skříplá,nebo nemá omezený průtok, nebo není ve vaně pod hladinou. (Nevim jak to máš konkrétně vyřešený)
-> djzeik: Nejsem odborník na turba, ale dle toho co vím, se ti přeplavuje a proto jde olej ven kolem hřídele jak píšeš. Turbo je složený ze třech hlavních obalů a po povolení šroubů u příložek jdou jednotlivé díly otočit kvůli různému umístění. Natoč to jak to má být a mělo by to být dobrý.
mám otázku, turbo z golfa 4 1,9tdi ahl. z auta vytáhlé, nic mu nebylo, namontoval jsem ho tak trochu do fiesty. akorád že mazání není svisle dolů, vstupem navrch a výstupem dolů. muže to být problém? protože mi jak do sání tak do výfuku teče olej :( nebo se záhadně turbo dojebalo?