skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felicia Bmm - problém - bohatost
prohledat
75 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 06.03.2015 do 21.03.2015, založil/a PsychoWard666
-> PsychoWard666: V úterý můžu udělat fotku grafu dobrý lambdy na osciloscopu
-> horst39: Co jsme to zkoumali a zkoumali tak jsme došli k závěru, že elektrika je ok (ukazuje to to samý i na Feldě co jezdí za 7 litrů a nemá žádný problém). Takže se bude dělat palice, rozvody a rovnou tam hodím jinou vačku a pokud vše pujde dobře tak snad za měsíc už budu frčet a bude klid.....holt to prostě bude víc žrát a ničit okolí benzínem, ale už na to seru 

-> PsychoWard666: Ja jezdím s bmm(forman) též za 7-8L, rekort je 6.8l eko jízdou..(většinou trasy po 50-60km)
Možná hledáš problém, tam kde není...
Pokud tedy to ohřátý nesmrdí až zaroh:D
Možná hledáš problém, tam kde není...
Pokud tedy to ohřátý nesmrdí až zaroh:D
-> horst39: Já to většinou měřím vždycky když tankuju a víc jezdím město, takže těžko takhle říct. Ale míň jak 7 to nebude, spíš to vidím tak kolem 8
-> PsychoWard666: zvláštní, bmm není složitý systém...
Kolik je spotřeba na delší trasu? (víc jak 50km)
Kolik je spotřeba na delší trasu? (víc jak 50km)
-> horst39: Ten sem taky měnil a i kontroloval, v podstatě vše co se dalo zkontrolovat diagnostikou funguje jak má, jak čidlo teploty, tak čidlo teploty nasávanýho vzduchu, otáčky to ukazuje dobře i volnoběh a klapka funguje jak má.....proto právě nevím kde hledat....teď sem testoval lambdy co mám doma a byli i na autě a všechny fungují jak mají, ale na autě to nefunguje nebo nevím kde je problém, že pořád určují bohatou směs.
-> PsychoWard666: snímač teploty v sání se kontroloval?
-> horst39: Zkoušel, i výměnu ŘJ a nic
-> PsychoWard666 14.03.15 15:54:28: středový tlumič nemá vliv, zkoušels reset Řj (odpojení baterky na delší dobu)?
-> PsychoWard666: Streďák na to nemá absolútne žiadny vplyv...
Teď mi někdo na FB napsal, že to žere protože nemám středový tlumič a lambda to kvuli tomu špatně vyhodnocuje, je to možný?
-> zdrub: Jenže já se bojím, že tímhle oddělám ten motor brzo uplně, hlavně svíčky budou furt uchcaný a pak dopadnu jak brácha a nebude mi to startovat.
-> PsychoWard666: Zas jede to, jede tak možná už bych se na to vysral, za ty prachy co si do toho nasypal to asi nastálo?
-> zdrub: No něco přes těch 9, ale jde o to, že je to fakt bohatý, jak podle diagnostiky tak i z výfuku to je cítit....to mě trápí víc než ta spotřeba
-> PsychoWard666: A kolik že ti to žere ve městě v návodech jsem našel že to má žrát 9l.
Tak těsnění mezi sáním a hlavou vyměněno a nic, pořád lambda dělá to co předtím
-> zdrub: Problém je v tom že ono to u Feldy pořád lítá od 0.1V do 0.9V....tim pádem nemůžu nic nasimulovat, když mě se to drží víceměně na těch 0.9-1V
ok dik
-> lacko: ma rozdielne vstrekovace ale pouzit ide
caute skodovaci,mam otazku je nejaky rozdiel medzi vstrekovacom s klapkov z motora 40a-50kw bmm da sa pouzit z jedneho na druhy typ?
-> zdrub: no pokial viem lambda pri pritomnosti kyslika generuje napatie
-> PsychoWard666: Jestli si ze školi pamatuju dobře, tak lamda při průchodu kyslíku mění svůj odpor. Tak bych nějak nakamufloval odpot aby si to myslelo že to je moc bohatý a vstřikovalo to míň paliva.
-> zdrub: No to je taky možnost, uvidíme...ale já právě nechápu jestli to co ukazuje vag je to co lambda zaznamenává nebo jak už na to reaguje.....a lambda je 4 pinová
-> PsychoWard666: Bych zkusil ještě vyměnit tu el. instalaci to je jen na konektorech jednu máme doma. Jestli tomu dobře rozumím diagnostika ti ukazuje že to je moc bohatý a jednotka to neřeší. ta lamda má předpokládám 4 dráty.
-> zdrub: No odpor vyhřívání má 3 ohmy, ale to mají všechny co sem měřil, podle dílenský příručky má mít 1,5 ohmu. Ale tam jde pořád jenom o vyhřívání a po delší jízdě se stejně už ohřívá plynama z výfuku, takže aspoň po delší jízdě by fungovat měla. Ale v tomhle asi problém nebude. Jinak sem teda vyměnil vše. Ještě o víkendu zkusím vyměnit těsnění u svodů, ale nepřijde mi, že to bylo někde netěsný, ale to už je fakt poslední věc co mě napadá.
-> PsychoWard666: takže už jsi vyměnil všěchno? Ty odpory tý lamda sondy jsem nějak nepobral tam teda píšeš že má 4 ohmy a má mít 1,5. pak už jen zkusit nakecat jednotce že to má moc bohatý, a nebo ještě zkusit vyměnit el. instalaci motoru.
-> zdrub: Tu už sem taky zkoušel, mě to jenom žere a je to moc bohatý, jinak starty v pohodě
-> PsychoWard666: A tu napětovou kostku ji už vyměnil? Tobě to teda akorát víc žere, nebo to nejde občes nastartovat, to dělá bráchovy.
-> Stepan FUN: Jenže já nemám prachy na to je kupovat jentak....a nevyměněj mi jí pokud nepřinesu papír že byla odborně montovaná a výpis z diagnostiky.....ale když se chovají 3 lambdy naprosto stejně tak bude chyba asi jinde ne?
-> PsychoWard666: Nová neznamená dobrá. Před časem se mi stalo, že jsem vyzkoušel 2 (jedna KO po 30vteřinách, druhá vydržela 1000km) a až třetí (od jinýho výrobce) fungovala.
Tak jednotka vyměněna, imo nastaveno v pohodě......a stejně to bylo k ničemu, je to snad ještě horší, drží se to kolem 1V ale lambdu sem dával novou.
Tak sem vyměnil komplet vstřikovač s klapkou za jiný, z Felicie která jezdila bez problémů. Auto jede líp a i tahá líp na pětku, ale problém s lambdou přetrvává. Taky sem vyměnil čidlo teploty na termostatu a teď mi ukazuje budík 120°C a podle diagnostiky 80°C. Takže asi vyměním tu lambdu a budu doufat, že se problém vyřeší, protože nic jinýho už vyměnit ani nejde.
-> Stepan FUN: Ok, díky, zítra bych měl pro tu jednotku jet tak snad to bude v pohodě
-> PsychoWard666: Musíš se spojit s jednotkou imobilizéru. Adresa 25.
Pak dáš Přizpůsobení, uložíš 000, odpojíš se od jednotky, vypneš na půl minuty zapalování a po jeho zapnutí startuješ.
Samzřejmě je pak dobrý udělat u jednotky motoru reset do továrního nastavení a pak základní nastavení, ale už to půjde nastartovat.
Pak dáš Přizpůsobení, uložíš 000, odpojíš se od jednotky, vypneš na půl minuty zapalování a po jeho zapnutí startuješ.
Samzřejmě je pak dobrý udělat u jednotky motoru reset do továrního nastavení a pak základní nastavení, ale už to půjde nastartovat.
-> castrol: Jo je to plná verze právě, verze 304, poslední co by měla jít s tim KKL kabelem, ale když sem koukal že už i ty hex kabely nejsou drahý tak asi pořídím časem ten a novější verzi vagu.
-> PsychoWard666: len sa opytam mas vag plnu verziu ?
-> Tommyk: No nějak to jde určitě, to mi řekl i ten prodejce tý jednotky že je to jednoduchý zprovoznit, ale já tam právě nemam jiný možnosti než načíst a uložit, ale k imobilizéru se nijak nedostanu
-> PsychoWard666: hele takle od stolu ti to neřeknu, musel bych to vidět live :-) ale musí to jít.
-> Tommyk: Já na to teď koukal a nějak nevím co dál, v přizpůsobení mám jenom tohle, že by blbá verze nebo celkově blbej VAG?
-> PsychoWard666: pokud budu mít čas, tak není problém 

A ještě tady shrnu co sem všechno zkoušel a je ok:
VN kabely, svíčky, rozdělovač včetně palce a víčka
klapka, naklápění klapky, volnoběh a vše s tím spojené je v pořádku a případně seřízené
vedení k lambdě, lambda přes diagnostiku a vyhřívání lambdy je v pořádku, jenom ta křivka nesedí a pořád to dělá bohatý
Ještě zítra zkusím sehnat zapalovací modul, protože tam by mohla být chyba, jinak asi teda vyměnit lambádu a doufat že to bude ok
edit: ještě čidlo teploty a čidlo nasávaného vzduchu je taky ok
VN kabely, svíčky, rozdělovač včetně palce a víčka
klapka, naklápění klapky, volnoběh a vše s tím spojené je v pořádku a případně seřízené
vedení k lambdě, lambda přes diagnostiku a vyhřívání lambdy je v pořádku, jenom ta křivka nesedí a pořád to dělá bohatý
Ještě zítra zkusím sehnat zapalovací modul, protože tam by mohla být chyba, jinak asi teda vyměnit lambádu a doufat že to bude ok
edit: ještě čidlo teploty a čidlo nasávaného vzduchu je taky ok
-> Tommyk: Ok, našel sem jednotku za 200kč, můžu se pak na tebe kdyžtak obrátit kdybych si nevěděl pořádně rady co s tím imo?
-> MVM: Já vím, tak já čekal, že něco zjistím a ona je to v podstatě záhada pro dost lidí, protože lambdy se chovají obě stejně, takže bych řek že je spíš chyba ve vedení, ale to je ok, tak pak jedině řídící jednotka. Ale nevím no, ještě zkusím vyměnit zapalovací modul a případně svíčky a uvidíme jestli se to zlepší nebo ne
-> PsychoWard666: Jen jsem chtěl říct,že když si někdo vezme za odbornou práci víc a odstraní závadu - vyjde to levněji než ti co vymění půl auta a pořád to nejede nebo se závada opakuje..
Tak to holt asi budu muset svěřit někomu zkušenějšímu, za 14 dní mi na to mrkne kámoš co má pořádnou diagnostiku a vyzná se víc. Tak snad se to nějak potom vyřeší
Ak môžem pridať postreh. Mam Formana 1,3 BMM, 50kW mali sme ten isty problem, furt to žralo 10+. Nakoniec som vymenil asi všetko a teraz som vymenil cely BMM vstrekovač. Stym som aj vymenil tesnenia pod klapku a vo vstrekovači. Zerie to menej, nesmrdi to benzinom a motor je tichši. Všetko podľa VAG fungovalo, tlak čerpadla v norme. Tiež bolo citit vyfukove plyny a benzin v interiery.
Celý je to o dávkování paliva - takže dukud nezměříš tlak benzínu (a pojem stříká to je to dobrý není pro mě hodnota ) Nízkej/vysokej tlak je pro vstřikování základní!.Stejně jako všechny mechanický vlivy od těsností,vůlí,kompresí atd. Za další zatížení motoru - TPS snímač polohy klapky - má to dvě odporový dráhy - takže nejlíp na osciloskopu projet odpor a porovnat co tam je/není. Díky této hodnotě získá motor pojem o průtoku vzduchu. To že lambda lítá osciluje znamená že reaguje na bohatou/chuodu směs a omezuje/prodlužuje otevření elmag.vstřik ventilu. Pokud je v háji čerpadlo nebo regulátor tlaku - tak ta jednotka neví na čem je a snaží se to v rámci svých mezí ukočírovat elektronicky. Při hledání takových závad je jepší zástrčkovou diagnostiku rovnou zahodit - a proměřovat hodnoty až na svorkovnici u řj a porovnávat se správnýma. Nebo měnit postupně vše metodou pokus/omyl..
(Občas se stalo že byla přesycená nádobka s aktivním uhlím - odvětrání nárže a směs se výrazně obohacovala. Je potřeba jít postupně a vylučovat chybu. Od svíček,káble,palec,cívka. . atd. Snímač teploty pro řj
(Občas se stalo že byla přesycená nádobka s aktivním uhlím - odvětrání nárže a směs se výrazně obohacovala. Je potřeba jít postupně a vylučovat chybu. Od svíček,káble,palec,cívka. . atd. Snímač teploty pro řj
-> PsychoWard666: tak som to bor premerat a lambda podla obrzku ma mat 1,5ohmu a mam 1,2 ohmu co je v norme si myslim
Když vyměníš jednotku tak ve vagu dáš přizpůsobení imo - výměna řj.
Jinak s problémem asi neporadím
Jediný co mě napadá je jako psal eidy - že to někde přisává vzduch
Jinak s problémem asi neporadím

-> Mr._Nosferatu: Ta moje určitě ne, a ta druhá taky nejspíš ne, ale už vím proč to nejde, jde tam o tyhle výstupky a to není kvuli tomu že by to byla 40kw ale že nemá imo, takže když je uříznu tak jí tam snad dostanu ne? A i kdyby to byla 40kw tak na testování jestli mi blbě řídí lambdu to stačí a nic se neposere ne?