-> saskyn2: Grrrr! Naposled: já neříkám, že to děláš špatně nebo že ty lidi ojebáváš, nebo že jsi hajzl nebo cokoliv dalšího. Klidně ti věřím, že jsi ve svém oboru mezi nejpoctivějšími. Právě proto mi ale přijde divné, že jsi prostě neřekl místo 150 těch 200 co svítily na tacho (klidně s příslušným komentářem).
A dost už, nemá to smysl, jeden vo voze, druhej vo koze...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Maximální nájezd kilometrů
-> dragon_cb_cz: jj, nevede, k tomu co psal-> Syny 23.09.13 13:02:30: jsem říkal že v podstatě má pravdu a soulasím s ním, akorát jsem k tomu zapomněl dodat že sem např. jezdí hodně stálých zákazníků kteří se vrací a chválí za přístup, což by se asi nedělo kdybych se k tomu postavil jako většina, tj. pokud to budu brát z podnikatelského hlediska to asi nedělám úplně špatně

-> saskyn2: Ještě jednou opakuju, nic proti tobě nemám, mě prostě jen zarazilo, že jsi neřekl pravdu - zákazník se ptal na číslo, ne na hodnocení co si o něm myslíš. Krásně to jak to vnímám shrnul -> Syny 23.09.13 13:02:30:
Ale už bych toho nechal, nikam to nevede. Hodně štěstí v podnikání.
Ale už bych toho nechal, nikam to nevede. Hodně štěstí v podnikání.
-> saskyn2 23.09.13 19:05:10: + kabeláž ku vstrekom a skrutky, to máme na SEATe ...
-> suri: jj,Tčkové u 125ky a Skové u 103kw
-> saskyn2 23.09.13 17:35:49: to je tá akcia čo sa menia vstreky za Tčkové?
-> Tuner#2: Ano máš pravdu bylo to opravdu 6 let, ale na prorezivění karoserie, tudíž díru. Tady by mělo být 12 na karoserii(pod tím nevím co si mam představit) a lak, tudíž i puchýřek uhraješ na vadu laku. Viděl jsem i že to někomu jen opravili a přelakovali, ale to je do roka zase venku a už si asi někdo spočítal že když např. v případě Synyho budou do roku 2020 ročně lakovat vrata(tj.7x) tak to vyjde dráž než výměna
takže co vím tak známému na caddyně měnili komplet vrata ale už nevím jestli měl díru nebo jen puchýř

-> saskyn2: Já mám pocit, že ta měla 6 let? Nicméně je to na prorezivění, opravdu puchýřek někdo vyřeší v záruce výměnou vrat? To slyším prvně 

-> haso: tak se to dá také brát

-> Nwkt: No tam myslím nebyla 12 let ale jen 2 roky
ale i tak to pár kousků stihlo

aj ja ti poradim
vyser sa na to, sak to je sluzobne
vyser sa na to, sak to je sluzobne

-> Syny: A pokud máš šestnáctiventila tak si nech rovnou vyměnit vstřiky na svolávačku at tě to někde zbytečně nenechá, většinou právě kolem těch 150tkm začínají odcházet, kod akce je 23H9 a je to zadara
-> saskyn2: Tohle na záruku jo, co by dělali s feliciema? 

-> Syny: No dyt říkam nový vrata na záruku, tu podložku tam stejně raději dej origo, nikdy nevíš může to být vylezlé i někde pod ní a mohly by chtít nějakou poměrnou částku.
A samozřejmě to nesmí být bourané na zadek a opravené mimo vw.
A samozřejmě to nesmí být bourané na zadek a opravené mimo vw.
Je to videt na hovno, ale kdyz se budete snazit, tak je videt, jak to je vybublany pod lakem...
-> saskyn2 23.09.13 16:27:52: To je kolem svetla a pak u stitku motorizace. Docela jsem cumel tyjo...
(nevim jestli to bude tady na fotce videt)
(nevim jestli to bude tady na fotce videt)
-> venni: JJ, je to tak, akorát jsem chvíli přemýšlel jestli to sem mam vůbec napsat aby, mi pak zase někdo nepsal že se snažím s něčím vyjebávat, nebo radím jak vyjebávat

-> saskyn2: to s tou podložkou pod RZ jsem slyšel už od více lidí :) zhnilý zadní vrata,který v Kt nevyměnili a v Pl už jo.
-> Syny 23.09.13 13:53:06: Tak od toho tam máš 12 let záruky na karoserii ne? Akorát bych raději bych před reklamací nahodil origo podložku pod značku, at se nemají na co vymlouvat:)
Navíc by si měl už dostat novější typ vrat s přípravou pro couvací kameru, tudíž i nové madlo s mikrospínačem a osvětlení pro spz, neváhal bych ani chvíli
Navíc by si měl už dostat novější typ vrat s přípravou pro couvací kameru, tudíž i nové madlo s mikrospínačem a osvětlení pro spz, neváhal bych ani chvíli

-> U-Geen: Ale na druhou stranu muj sluzebak ma najeto ted o vikendu 150 000 km a rozhodne verim, ze se najdou auta s 200 tkm+ co jsou na tom daleko lip. Tohle je autak po rediteli a ten jezdil stylem: start, plnej knedl studeny nestudeny, dalnice 200 (kdy TDicko toci asi cca 4500ot/min) atd :)
-> U-Geen: Aneb vyber si nejake auto a bude mit najetko kolik zadas 

-> Syny: to v CR neni problem :))
-> saskyn2: Copa sluzebak, toho at si resi firma (mimo jine me pobavily nahnily 5. vrata pod lakem - podotykam, ze to je r.v. 2008), ale ja budu muset neco poridit po navratu do CR. Jelikoz los Seatos uz ma docela krute odkrouceno a posledni rok to speje k nenavratnemu konci zivotnosti snad vseh komponent. Tak pomalu zacnu studovat nejaky jiny kary, ale musi mit pod 100 000km ! :)))
-> Syny: To je klasickej střet dvou pohledů na svět. Já jsem kdysi pár let taky pracoval ve "kšeftě", takže ty saskynovy postoje chápu. Nicméně zbytek mojí kariéry mě to táhne spíš k technice, kde si nemusím zbytečně vymejšlet pohádky (pravda občas taky :) a záměrně někoho ojebávat jako hlavní pracovní náplň. Proto, když se v naší company lámal chleba a pravděpodobně na základě doporučení nějakejch konzultačních zmrdů, a chtěli udělat z většiny servisáků jakejsi prasopes "obchodník-servisák&
quot;, tak jsem jasně naznačil, že buď budu čistokrevnej servisák a v opačném případě nechť mi korporace políbí zadní líc - zatím to spěje k variantě A :)
→ Syny: Tak já nemyslel zrovna tebe, spíš celkově tuto diskusi:)
ježiš ted to vypadá že mam autobazar:) to ne, ani e-shop, jedu to v malém+servis, ale kdybys potřeboval něco na služebáka tak klidně napiš tu mam takový asi 3 na díly:-)
ježiš ted to vypadá že mam autobazar:) to ne, ani e-shop, jedu to v malém+servis, ale kdybys potřeboval něco na služebáka tak klidně napiš tu mam takový asi 3 na díly:-)
-> Syny: Pokud by byl tukan nevzdelanej tak jo. 100 % prvku souboru prece neodejde v jeden okamzik, ale v urcitym rozpeti hodnot, treba dle gausovy krivky.
-> saskyn2: Ja neresim co mas delat, spis si jen myslim, ze todle napul je na hovno. Bud bych se na to vykaslal a byl jako ostatni s tim, ze prodam vic, ale budu zamerne lhat a nebo bych teda uz rikal pravdu. Tim co si udelal si stejne nerekl pravdu a stejne prodal prd :)
Technicky vzato, deda tukan kdyby se dozvedel, ze to je z auta co ma pres 200 tkm by si mohl rict, ze kdyz jeho poloosa odesla po 180ti, tak tahle uz bude nejspis menena a tim padme novejsi :) Nikdy nevis, co se komu v palici odehraje...
BTW: Mas alespon nejaky stranky toho bazaru? Ze bych se mrk co tam mas peknyho? :)
Technicky vzato, deda tukan kdyby se dozvedel, ze to je z auta co ma pres 200 tkm by si mohl rict, ze kdyz jeho poloosa odesla po 180ti, tak tahle uz bude nejspis menena a tim padme novejsi :) Nikdy nevis, co se komu v palici odehraje...
BTW: Mas alespon nejaky stranky toho bazaru? Ze bych se mrk co tam mas peknyho? :)
-> Syny: Kdyz jsou lidi tukani... proste prijdu na vrakac, reknu ze chci poloosu, mrknu jesi nema vule, nerachoti, necvaka, vemu a jedu...
-> Syny: No možná je to tím že člověk chce být ten slušnější, ale přitom něco prodat, ale jinak máš v podstatě pravdu, ted jde o to jestli se přiklonit na stranu toho říkat čistě pravdu a zabalit to, nebo raději říkat rovnou tu pohádku
Smutnej na tom je hlavně fakt že spousta lidí tady raději řeší mě, od kterýho si beztak nikdy nic nekoupí a radí mi co mam dělat, místo toho aby si z téhle diskuse vzali ponaučení pro svou případnou koupi dílů nebo auta.

Smutnej na tom je hlavně fakt že spousta lidí tady raději řeší mě, od kterýho si beztak nikdy nic nekoupí a radí mi co mam dělat, místo toho aby si z téhle diskuse vzali ponaučení pro svou případnou koupi dílů nebo auta.
Nechci tady virit vody, ale taky osobne nechapu, proc proste nerekl: "Kolik to ma najeto nevim, je to z auta co melo na tachometru 200 tkm, ale radsi se podivejte na technickej stav, protoze mohla byt v prubehu zivota auta uz menena a ma najeto min". Jako bud to tedy delam cestne a rikam pravdu a nebo na to uz seru a rovnou prevypravim tu pohadku co kazdej chce slyset a prodam to. Todle napul nema smysl, protoze clovek uz stejne lze a jeste k tomu hovno proda...
-> haso: 

ja som dneska cital takuto hlasku:
"Prosim spekulatnov neznizovat cenu koli kilometrom, ja neznizujem kilometre koli cene. Napriek tomu som serioznej dohode otvoreny."
"Prosim spekulatnov neznizovat cenu koli kilometrom, ja neznizujem kilometre koli cene. Napriek tomu som serioznej dohode otvoreny."

-> saskyn2: no a pak uz je pouze na moralce toho prodejce, aby jim poradil bud popravde, nebo se snazil za kazdou cenu ojebat :) ale jasny no, jednou prijali mrdku do prodeje, tak je prvoplanovej dusledek asi zrejmej a v kratkodobem horizontu se vyplati.
Jak tady Dragon psal že jeho nejhorší zážitek je z bazaru kde se ho snažili ojebat tak jsem si vzpomněl jak jsem by s někým naposled vybírat auto v bazaru, já myslel že vyrostu, ale né z bazarníka ale z toho jelita co jel semnou, to bylo pořád ale témhleto má mín najeto, říkám ale má převařenou střechu, vidíš tu krupici na laku a tohle tady taky nemá být. Za chvíli on zase tohle nechci, je firemní s tím určitě jezdilo spousta řidičů, nebo nějaký prase, támhleto bude lepší v tp je jen jeden majitel, říkám ale to má už duplikát techničáku a podivej na prošoupanou sedačku. Za chvíli byl zase u jinýho, tohle je moc pěkný hlavně má málo najeto, no tak pak koukam do tp na byla to 4místná N1ka.
Já se těm bazarníkum vůbec nedivim, ty lidi si říkají o to že chtějí ojebat.
Skončilo to tak že jsme tam strávili půl dne a místo dieselovýho auta do 100000kč ve kterém může vozit v kufru psa což byly původní požadavky odjel v benzínovém roomstru za 150 a na ten zbytek peněz si vzal úvěr.
Já se těm bazarníkum vůbec nedivim, ty lidi si říkají o to že chtějí ojebat.
Skončilo to tak že jsme tam strávili půl dne a místo dieselovýho auta do 100000kč ve kterém může vozit v kufru psa což byly původní požadavky odjel v benzínovém roomstru za 150 a na ten zbytek peněz si vzal úvěr.
-> Nwkt: Asi tak
-> Tuner#2: Díky, alespon někdo to chápe.-> U-Geen: Ano určitě je to lež, to netvrdím, na druhou stranu tady když uvedu pravdu tak se někteří vztekají místo aby použili hlavu až půjdou něco takového kupovat

-> Tuner#2: to je jedno. Kazdy produkt ma nejaky parametr... at novy ci stary. A mala (zde 25%) lez taky lez.
-> U-Geen: Neprodávám použité věci a pokud by z toho saskyn měl prospěch, tak by musel říct, jo pane to je z auta po dědkovi a mělo to asi 60tkm, za 2500,- je Vaše a tu poloosu prodat. Pokud jsem dobře četl, poloosu neprodal, protože kupující byl dement a místo aby zkusil vůle, zkouknul manžety a vzal to, tak raději naletí na vrakárně.
-> Tuner#2: takze taky pri prodeji Hi-Fi upravujes parametry prodavanych produktu ve svuj prospech?
To je neskutečný co se tady rozvedlo za debatu. Kdo chce psa být, hůl si vždy najde. Myslím, že saskyn neudělal nic špatného a patří na rozdíl od jiných k těm slušným, ale to už tu psal venni a myslím že i Nwkt jasně naznačuje, že tahle debata a osočování je zcela zbytečné...
-> dragon_cb_cz: A proč si kamarádce raději neřekl rovnou že tomu nerozumíš a že bude lepší vzít někoho kdo auto celé zkontroluje, popřípadě zajet s ním někam do servisu?
Takhle se přesně stává že z bazarů mizej ty nejhorší vrány a bazarníky nic nenutí prodávat slušně, kdyby každej zajel kupované auto zkontrolovat do servisu tak si tady by sis tady pak nemusel stěžovat že tě se tě někdo v bazaru snažil ojebat....
Vysvětlení tady máš asi 30x tak si to ještě jednou pročti
Já vždy každému zákazníkovi říkám, ale neřešte km, řešte stav, bohužel kdybych si s každým zákazníkem měl povídat tak jako tady s tebou tak bych asi zešedivěl
-> minno: No ono to tak je bohužel jenom pro rozumného člověka, pro hlupáky je to bohužel nejdůležitější údaj na kterém staví naprosto vše, což se tady v té debatě celou dobu snažím dragonovi vysvětlit, že je to jen číslo který se dá pozměnit a i když bude pravdivé tak nevypovídá ani o stavu auta ani o mechanickém opotřebení motoru, s autem může např. jezdit někdo kdo ho nezahřeje a už tomu dává kotel a samý hrabačky, krátké trasy, tahání přetížených vleků vše toto má vliv. Například já za pásovcem taham vozejk s kterým lítam 170, občas taham i plato, lezu do toho v zaprasenejch montérkách, vozim psisko, to auto asi nebude ve stavu auta se kterým jezdí nějakej manažer po Německý dálnici no.
Takhle se přesně stává že z bazarů mizej ty nejhorší vrány a bazarníky nic nenutí prodávat slušně, kdyby každej zajel kupované auto zkontrolovat do servisu tak si tady by sis tady pak nemusel stěžovat že tě se tě někdo v bazaru snažil ojebat....
Vysvětlení tady máš asi 30x tak si to ještě jednou pročti
Já vždy každému zákazníkovi říkám, ale neřešte km, řešte stav, bohužel kdybych si s každým zákazníkem měl povídat tak jako tady s tebou tak bych asi zešedivěl
-> minno: No ono to tak je bohužel jenom pro rozumného člověka, pro hlupáky je to bohužel nejdůležitější údaj na kterém staví naprosto vše, což se tady v té debatě celou dobu snažím dragonovi vysvětlit, že je to jen číslo který se dá pozměnit a i když bude pravdivé tak nevypovídá ani o stavu auta ani o mechanickém opotřebení motoru, s autem může např. jezdit někdo kdo ho nezahřeje a už tomu dává kotel a samý hrabačky, krátké trasy, tahání přetížených vleků vše toto má vliv. Například já za pásovcem taham vozejk s kterým lítam 170, občas taham i plato, lezu do toho v zaprasenejch montérkách, vozim psisko, to auto asi nebude ve stavu auta se kterým jezdí nějakej manažer po Německý dálnici no.
-> saskyn2 23.09.13 00:47:02: Tak potom keď neriešíte km a je to nepodstatný údaj, je potom prinajmenšom veľmi zvláštne, že ty tento nič nehovoriaci údaj zákaznikovi aj tak skresľuješ :)
-> saskyn2: Já jsem kamarádce nelhal, já jsem jí řekl že o tom moc nevím a ať moje rady bere s rezervou a ona to akceptovala s tím, že nikoho znalejšího po ruce nemá.
A ano, jsem jako kolovrátek a ptám se znova - proč jsi tomu zákazníkovi neřekl pravdu? Nic ti přece nebránilo v tom přidat všechna ta vysvětlení která tu sypeš o tom, proč je ten údaj k hovnu. To jsi ale neudělal a místo toho jsi lhal a teď si tu racionalizuješ, proč je to vlastně OK, protože zákazník je blbec a neví co chce.
Napadlo tě vůbec někdy, že když se tě zákazník na něco zeptá, tak ti tak úplně nepřísluší řešit proč se na to ptá a že ho prostě zajímá odpověď? Pravdivá, ne přiohnutá podle toho co si zrovna myslíš, že chce slyšet abys udělal kšeft?
A ano, jsem jako kolovrátek a ptám se znova - proč jsi tomu zákazníkovi neřekl pravdu? Nic ti přece nebránilo v tom přidat všechna ta vysvětlení která tu sypeš o tom, proč je ten údaj k hovnu. To jsi ale neudělal a místo toho jsi lhal a teď si tu racionalizuješ, proč je to vlastně OK, protože zákazník je blbec a neví co chce.
Napadlo tě vůbec někdy, že když se tě zákazník na něco zeptá, tak ti tak úplně nepřísluší řešit proč se na to ptá a že ho prostě zajímá odpověď? Pravdivá, ne přiohnutá podle toho co si zrovna myslíš, že chce slyšet abys udělal kšeft?
-> dragon_cb_cz 23.09.13 00:44:46: Možná by tě to trochu překvapilo ale i já občas potřebuju koupit bydlení a ne vždy mám vhodného kamaráda „kterej se vyzná“ po ruce. Tak jdu a zaplatim někomu kdo se vyzná, navíc je to možná lepší tak udělat než vzít kamaráda kterej pak přizná že o tom stejně v podstatě ví prd a jde do toho vpodstatě kvůli zkušenost k nezaplacení.
Můžeš mi tedy říct proč záměrně lžeš tvé kamarádce, že jí pomůžeš s výběrem auta když pak napíšeš že o tom víš prd?
Můžeš mi tedy říct proč záměrně lžeš tvé kamarádce, že jí pomůžeš s výběrem auta když pak napíšeš že o tom víš prd?
-> dragon_cb_cz: Tak pokud neřešíš km tak je celá tato debata o hovně a nic si nepochopil.
Seš jak kolovrátek, přečti si co jsem ti psal, máš tam odemě odpověd asi 30x.
A ještě sis ted odpověděl sám, protože ten údaj sám o sobě nic neříká
Seš jak kolovrátek, přečti si co jsem ti psal, máš tam odemě odpověd asi 30x.
A ještě sis ted odpověděl sám, protože ten údaj sám o sobě nic neříká
-> Jarda/felda: Jasně, ale zkusil jsi si někdy takovouhle akci reálně zorganizovat? V pozici laika co tomu moc nerozumí asi těžko. Já jednou jo... dohodnout s tím servisem prohlídku, všechno to načasovat a nakonec absolvovat mě ve výsledku stálo půl dne času a provolal jsem majlant. Přeloženo do řeči peněz - v ušlém zisku za čas který bych jinach strávil v práci a v nákladech který jsem s tím měl mě pomoc kamarádkám vyšla na skoro na dva tisíce - a to se jednalo o jediný auto, navíc prakticky v místě mýho bydliště.
Takže pokud budu takhle shánět a pár aut se mi nebude zdát a nebude to zrovna za barákem, můžu v tom klidně bejt za 10-20 tisíc... lahoda.
-> saskyn2: Možná by tě to překvapilo, ale i mladý holky občas potřebujou koupit auto a ne vždy mají vhodného kamaráda "kterej se vyzná" po ruce. Já si dodnes trochu nadávám, že jsem na roli "znalého poradce" kývnul, protože o tom stejně vpodstatě vím prd - ale zase to byla zkušenost k nezaplacení.
Opakuju, nepřestává mě překvapovat, že zrovna tenhle obor je promořenej lidma, který si už ani nedovedou představit, že by to mohli dělat poctivě - ty jsi tu investoval už docela značný usílí do toho, abys mě přesvědčil, že jsem blbec když po tobě chci tak jednoduchou věc, jako říct mi pravdu.
Takže pokud budu takhle shánět a pár aut se mi nebude zdát a nebude to zrovna za barákem, můžu v tom klidně bejt za 10-20 tisíc... lahoda.
-> saskyn2: Možná by tě to překvapilo, ale i mladý holky občas potřebujou koupit auto a ne vždy mají vhodného kamaráda "kterej se vyzná" po ruce. Já si dodnes trochu nadávám, že jsem na roli "znalého poradce" kývnul, protože o tom stejně vpodstatě vím prd - ale zase to byla zkušenost k nezaplacení.
Opakuju, nepřestává mě překvapovat, že zrovna tenhle obor je promořenej lidma, který si už ani nedovedou představit, že by to mohli dělat poctivě - ty jsi tu investoval už docela značný usílí do toho, abys mě přesvědčil, že jsem blbec když po tobě chci tak jednoduchou věc, jako říct mi pravdu.
-> saskyn2: "Navíc ty tady pořád dokola řešíš kilometry" - ale hovno. Neřeším. Mě je úplně jasný, že ten údaj sám o sobě neříká vůbec nic. Jediné co celou dobu řeším je, proč jsi nemohl říct pravdu. Nic víc. Proč jsi řekl 150 i když na tachometru svítilo 200. Tečka.
-> dragon_cb_cz: během zkušební jízdy můžeš do servisu na prohlídku, STK taky dělá technickou na nečisto, pracoviště cebia ti vydá soupis najetých kilometrů všechno řádově do pětistovky
lepší než koupit vrak