-> pecen: Pokud si jezdil origo vačku, KP 10,5 a předstih 10st. v 1000ot., absolutně se nedivím že ti praskly písty, to KP se hodí tak k té 260-265st. jako horní mezní KP při použití N95.
m8 ti to řekl přesně jak to je. A s tou vačkou se ještě rozmysli dobře co od auta čekáš a jaký hlavní jízdní styl chceš upřednostňovat...tzn. pokud spíše jízdu v nízkých a středních ot. tak určitě tu 260 či 265. A pokud si chceš užívat výkonosti až ve vyšších ot....cca za 3500ot., tak vem něco kolem 280st. Neznamená to že auto v 2000nepojede, ale takováto vačka už není pro tento provoz ideální a v 2000-2500ot. pojede i hůře než série. Osobně sem dal 265, funguje velice dobře i vespod, ale na vrchu už je mi to i ve spotřebáu dost málo a cca hned po měsící co jsem měl 265, už mě sralo proč sem zrovna nevzal kolem 280st., protože mám rád když hned za městem na to můžu šlapat a trochu si "úžit" Ale tohle je čistě subjektivní věc a je to opravdu na rozmyslu, už taky hodně lidí koupilo 280st. a pak si brečelo že jim to jede hůř jak origo, bodejť když s tím jezdily jak s origo vačkou, prostě to musíš aspoň trochu v zvýšených ot. držet, pokud chceš zátah. A na druhou stranu pokud se auto opradu dobře doladí, tak sem měl teď možnost ladit auto s vačkou 300st., motokarb. 900rr a KP přes 12 a auto bylo použitelné od volnoběžných ot. až do 7500 :) Sice to dole nejelo nijak zázračně, ale naprosto klidný chod a auto se rozběhlo z jakýchkoli otáček...tzn. bude také dost záležet na tvém umu naladit to, což s webry nebudou vůbec sranda, protože právě ty na spodku nechcou dobře směšovat a s nikým se o tom tady nebudu přít, prostě konstrukčně karby s velkými dif. nemají na to aby ideálně plnily motor v nízkých ot. To ve výsledku znamená že s webry to budeš stejně muset vytáčet a zrovna bych si vzal tu 280st. - Mohu ti takovou velice dobrou přebroušenou sehnat 280/280 s velkými zdvihy s perfekt výkoností. Jinak taková hodně kompromisní vačka jak pro výkonost, tak pro kultivovanost jě něco střiženého, např. 278/265, která pojede kompromisně dobře jak nahoře, tak dole.
-> m8rinek: Já už mám argentinu nabroušenou, mám ji jen vyzvednout