skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pd cerpadlo
prohledat
62 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 09.04.2013 do 26.06.2013, založil/a buldozerxxx
-> m8rinek: jak piše saskyn tak i tandem to muže dělat...
-> m8rinek: jeste zkus ten ventylek na filtru, jednou mi to pomohlo, asi ti pada nafta, potom bych vyzkoušel ty gumičky na vstřikach, kamarad automechanik to takhle řešil na svem galaxu až dospel k tomu že ma prasklinu v hlavě dal jinou a OK, ale to je asi nejhorší scénář, není to uplně běžné....
-> Pavel P@nkáč: Jak kdy, teď jsem s tim jezdil celej den. Najel 15km, odstavil, za dvě hodiny chytl na drc, pak 2km, po hodině v pohodě chytl. Pak jsem s tim dojel domů(10km) a po hodině to zas chytnout vůbec nechtělo. Auto stálo vždy na rovině...
-> m8rinek: a když nastartujes treba rano tak potom chyta po chvilce stani nebo take ne?
-> m8rinek: Bud přetěsnit vstřiky(vyndej O kroužky a kup někde v těsněních, já kupuju v Praze v zelenym baráčku za cca 10X mín než origo) nebo vyměnit tandem, ty 85kw měly Luk, kup raději Bosch, z jakýhokoliv PD 8V, např. fabie, Octa2, i 1.4tdi má stejný, jen ne 16v. Jetý se dá kouit okolo 1300 a bude sloužit dobře.
Nic jiného tam v pr.eli nebude.
Pokud bys chtěl dodělávat čerpadlo do nádrže tak ti bude chybět ještě rele
Nic jiného tam v pr.eli nebude.
Pokud bys chtěl dodělávat čerpadlo do nádrže tak ti bude chybět ještě rele
-> Nwkt: Novej, bez změny
-> palinator: Většinou ne, ale někdy překvapí...
-> palinator: Většinou ne, ale někdy překvapí...
-> m8rinek:
Studený to chytá nebo to nemá vliv?
Studený to chytá nebo to nemá vliv?
-> m8rinek: Co naftovej filtr?
-> Alenka: To je fajn, jenže tohle čerpadlo prostě nemá a dřív to v týhle sestavě fungovalo normálně...
Jediný co, že je to po výměně rozvodů, ale problémy se startem byly i předtim...
-> exwrcteam: o žádnym potkání motoru nevim, jede to normálně, jen to nechce chytat, stříknout do sání jsme nezkoušeli, někdy to totiž chytne jako nic, jindy zas vůbec...
-> Nwkt: On ten sací koš moc nejde vytáhnout, nicméně fastony na to tam jsou, kábly tam taky vedou 4, takže příprava asi je...
Padající nafta nevim, třeba to někde před čerpadlem nasaje falešňák a jde to do kopru, nebo načatý čerpadlo?
Jediný co, že je to po výměně rozvodů, ale problémy se startem byly i předtim...
-> exwrcteam: o žádnym potkání motoru nevim, jede to normálně, jen to nechce chytat, stříknout do sání jsme nezkoušeli, někdy to totiž chytne jako nic, jindy zas vůbec...
-> Nwkt: On ten sací koš moc nejde vytáhnout, nicméně fastony na to tam jsou, kábly tam taky vedou 4, takže příprava asi je...
Padající nafta nevim, třeba to někde před čerpadlem nasaje falešňák a jde to do kopru, nebo načatý čerpadlo?
-> m8rinek: Jinak nafta nepadá?
-> m8rinek: Myslim že jenom dáš a zapojíš a mělo by makat ne?
-> Alenka: To 103 bez čerpadla nehrozí
a neni priklepnutej?na cistic na brzdy chyta?
-> suri: no vida, tak jsem se mylil :)
U moji 2.0 103kW to ale delalo hroznou paseku bez cerpadla.
U moji 2.0 103kW to ale delalo hroznou paseku bez cerpadla.
-> Alenka: zrovna tie 85kw nemali
-> m8rinek: vubec nevim, co se tady resi, ani proc, ale mne kdyz PD nechtelo startovat ani jet na plny plyn, bylo to podavacim cerpadlem v nadrzi.
Nekdy nastartovalo normalne, nekdy po minutovem toceni starterem, na plnej nejelo nikdy.
Jakmile se zprovoznilo cerpadlo, vsechy tyhle problemy nadobro zmizely.
Nevim to jiste, ale myslim, ze vsechny PD by mely mit cerpadlo v nadrzi, takze buhvi, jestli uz to nejaky kutil nekdy v minulosti nevytunil.
Nekdy nastartovalo normalne, nekdy po minutovem toceni starterem, na plnej nejelo nikdy.
Jakmile se zprovoznilo cerpadlo, vsechy tyhle problemy nadobro zmizely.
Nevim to jiste, ale myslim, ze vsechny PD by mely mit cerpadlo v nadrzi, takze buhvi, jestli uz to nejaky kutil nekdy v minulosti nevytunil.
Tak jsem pokročil v identifikaci toho proč passat nestartuje, teda nepokročil, v nádrži je totiž pouze hloupej sací koš bez čerpadla, nahoře je sice 4drát konektor, ale z druhý strany jsou pouze nezapojený fastony....
Takže čerpadlem v nádrži to není... protože samotný čerpadlo není... Případně lze čerpadlo nějak domontovat?
Nějakej další nápad?
Takže čerpadlem v nádrži to není... protože samotný čerpadlo není... Případně lze čerpadlo nějak domontovat?
Nějakej další nápad?
Mam puvodne 12/99 AJM a nemelo cerpadlo. Ted tam mam ARL 202 koni a v poho i bez podavacky...
-> saskyn2: 3,6 hlavne proti 2,8 nežere a jede :D
ono ten zvuk 2,8 je krásny , v spojení z torsenom a passatím podvozkom je to fajn na tieto zimné radovánky , haldex 1-2 na to nemá , ale určite by som to živiť nechcel , to už radšej tú 3,6
ono ten zvuk 2,8 je krásny , v spojení z torsenom a passatím podvozkom je to fajn na tieto zimné radovánky , haldex 1-2 na to nemá , ale určite by som to živiť nechcel , to už radšej tú 3,6
-> suri: To ne, 2,8 mam taky rád, zrovna cca 14 dní z5 jsem na nějakém zkoušel jak funguje torsen
jen pro to mé ježdění/km je ta spotřeba trochu mimo a hlavně ta B5 je takový kočár, to se ani na nějaké blbnutí moc nehodí, to třeba R36 je taková sportovnější, jenomže to bych musel postavit zase další garáž, nebo vyhodit škodovku na déšt, a ukecat buchtu že by sme to koupili jako druhý auto místo fábie

jen pro to mé ježdění/km je ta spotřeba trochu mimo a hlavně ta B5 je takový kočár, to se ani na nějaké blbnutí moc nehodí, to třeba R36 je taková sportovnější, jenomže to bych musel postavit zase další garáž, nebo vyhodit škodovku na déšt, a ukecat buchtu že by sme to koupili jako druhý auto místo fábie

Ty dva tlustý na krajích jsou pro čerpadlo, dva tenký uprostřed konektoru jsou plovák, tuším že kostra je hnědá ale čerpadlu to nevadí, max se bude točit opačně
-> m8rinek: obrniť sa trpezlivosťou , schemami , skusenosťami druhych a hľadať
passaty mám rád , i keď najradšej 4x4 2,8 ale to zase saskyn nemusí :D
passaty mám rád , i keď najradšej 4x4 2,8 ale to zase saskyn nemusí :D
-> suri: to je ten problém, všichni máme čim jezdit tak to nikdo aktivně neřešim, před zimou to bylo dva dny v autorizáku a nevyřešili nic...
Ještě mě tak napadá, možná se to táhne s tim, auto má brutální spotřebu 8-10l dle displaye, bohužel nikdo nebyl schopen zěřit reálnou spotřebu, protože se s tim prostě nejezdí. Ale nekouří to, hodnoty z diagnostiky na vstřikách jsou normální...
Ještě mě tak napadá, možná se to táhne s tim, auto má brutální spotřebu 8-10l dle displaye, bohužel nikdo nebyl schopen zěřit reálnou spotřebu, protože se s tim prostě nejezdí. Ale nekouří to, hodnoty z diagnostiky na vstřikách jsou normální...
-> m8rinek: to polad a jazdi na tom
-> suri: začíná mě to srát, to auto za poslední rok kvuli těm startům najezdilo max 2tkm... a jen na tom přehazuju kola...
-> m8rinek: jj dráty by tak meli byt ale počkaj na saskyna , ja zase B5 toľko nepoznám
inak pozri mail
inak pozri mail
-> suri: Já to našel v katalogu přímo pro B5 s tim, že je to od čísla xxxx...
Předpokládám, že ten žlutej a černej drát je plovák a napájení čerpadla bude zbytek?
Předpokládám, že ten žlutej a černej drát je plovák a napájení čerpadla bude zbytek?
-> m8rinek: to čo máš v odkaze 4b0 a AN na konci je zdá sa novší typ , či je zámenné netuším
-> suri: Já tomu hovno rozumim, ale proč máš jiný číslo než já? :D
-> m8rinek: 3B0906087A
-> saskyn2: Zítra kouknu, když jsem se snažil čerpadlo poslouchat dřív tak jsem nic neslyšel, nafta v to snad nikdy nedošla a teď po dvou měsících stání to chytlo až nečekaně dobře. Nebylo by třeba číslo dílu toho čerpadla v nádrží?
E: tak jsem ho našel 4B0906087AN
www.ebay.de/itm/.../26119 6106948?pt=DE_Auto...
E: tak jsem ho našel 4B0906087AN
www.ebay.de/itm/.../26119 6106948?pt=DE_Auto...
-> m8rinek: Ano, to je přesně ono, poznáš to bud podle toho zvuku když bude funkční, nebo když tu nádrž otevřeš, ještě leda proměřit ty dva krajní tlustý piny jestli do toho jde 12V když otočíš klíčkem(cca 3 vteřiny)
Jak si psal že máš 12/99 tak ho tam možná fakt budeš mít, ted jsem koukal do etky a od výrobního čísla Y 350000 by tam opravdu mělo být.
Jak si psal že máš 12/99 tak ho tam možná fakt budeš mít, ted jsem koukal do etky a od výrobního čísla Y 350000 by tam opravdu mělo být.
-> saskyn2: To je předpokládám klasickej hliníkovej váleček? www.palivove-cerpadla.cz/
admin/.../palivove-cerpadl
o-volkswagen-bora--golf-iv
--v--golf-plus--new-beetle
--passat--polo--sharan-1-4
-tdi--1-9-sdi--1-9-tdi--2-
5-tdi(1).jpg
-> m8rinek: Pokud budeš mít pod čtvrt nádrže a otočíš klíčkem tak to čerpadlo musí být slyšet, někdo tvrdí že se dělaly i s čerpadlem, ale co jsem tu měl AJM 85kw tak ani jeden z těch pěti kousků čerpadlo v nádrži neměl, sice konektor na nádrži měl 4 piny ale pokračování v nádrži jaksi chybělo, takže dle mě na 90%budeš mít jen tandem
Ha to mi něco připomíná...
Máme passata B5 12/99 1,9TDi 85kW a někdy nastartuje normálně někdy po půlminutě točení startérem. Teď to auto v podstatě celou zimu stálo a chytlo docela normálně (pár otočení navíc to chtělo, ale čaplo).
Má tedy dvě čerpadla? Jde nějak identifikovat zda jsou funkční? Diagnostika problém nehlásí, hodnoty jsou v pořádku.
Máme passata B5 12/99 1,9TDi 85kW a někdy nastartuje normálně někdy po půlminutě točení startérem. Teď to auto v podstatě celou zimu stálo a chytlo docela normálně (pár otočení navíc to chtělo, ale čaplo).
Má tedy dvě čerpadla? Jde nějak identifikovat zda jsou funkční? Diagnostika problém nehlásí, hodnoty jsou v pořádku.
Tak výsledek pokusu - najeto cca 100km bez čerpadla krom jednoho divného poškubnutí při podtočení motoru žádná změna, startování nadrc.
-> palinator: Lepší než jakejkoliv benzín

-> palinator: to bezpochyby , spoľahlivosť je kdesi inde
ono ani nové htp by mi nevadilo výkonom ani zvukom , keby sa nejebalo
ono ani nové htp by mi nevadilo výkonom ani zvukom , keby sa nejebalo
-> suri:
Furt lepší taroko-taroko-taroko než HTP.
Furt lepší taroko-taroko-taroko než HTP.

-> saskyn2: jj viem , škoda je toho debilného zvuku , keby je to v 74kw tak je to ideál
-> suri: Je to mladý máme to jako druhý auto, zezačátku mě ten zvuk strašně sral ale už jsem si zvyknul má to celkem slušnou výbavu a hlavně odbržděných 108k a v městě je to živější než 1.8T v těžkym supu a hlavně to jezdí za polovičku.
-> saskyn2: jo ty máš tú 1,4 :D brrr
Když se budu hodně nudit tak zítra zkusím vyndat 34ku pojistku z BNV a dam vědět jestli tříhrnek chrochtá nebo jsem zůstal stát v půlce křižovatky

-> saskyn2: viem že najede , ujo dal loni pryč sdičko čo malo 450tis km a motoru nič , to bolo super auto
-> suri: 420tis je na 1.9 fábii jak prd, to najede ještě jednou tolik
Softwarově to ošetřený není 100%

-> saskyn2: ono je to možné že to bolo veľmi vybehané , nemohlo to byť nejak softwarovo ošetrené aby to nešlo bez toho čerpadla ? predsa len 85kw je jeden z prvých pd motorov tam to ešte šlo
-> suri: JJ ono je taky možné že záleží na tom jak se to čerpadlo kousne, vim že u 16v někdo jezdí a někdo už nenastartuje, a nevim proč.
U 8v je to jak řikam, co jsem viděl tak to vždycky jelo a ty první PD opravdu žádný čerpadlo v nádrži ani neměly a jezdily bez problémů.
U 8v je to jak řikam, co jsem viděl tak to vždycky jelo a ty první PD opravdu žádný čerpadlo v nádrži ani neměly a jezdily bez problémů.
-> saskyn2: teda 74kw pri ko čerpadle neštartovala , ale treba brať na ohľad že mala 420 000km