Že aké teórie sa tu zas popísali
Zopakujem jednu dôležitú vec, ktorú som už písal.
To zhasínanie studeného motora na sytič pri brzdení nie je výsadou len prudkého brzdenia dolu kopcom, zhasne kľudne aj na rovine, tak ako písal aj dragon_cb_cz.
Neviem ako by som popísal ten okamih, kedy dôjde k z dochnutiu motora. Nezdochne to pri brzdení, zdochne to vždy v tom závernom okamihu dobrzdenia / zastavenia auta, kedy sa telo posádky v sedačke akoby prehúpne trochu dopredu a potom sa nazad vráti dozadu - telo sa nazad oprie. Ten finálny moment zastavenia auta, vtedy to zdochne.
Je to jednoznačne spôsobené len karburátorom, jeho konštrukciou, princípom dodávania paliva, bohatosťou zmesi, Všetky ostatné vplyvy som už dávno 100% vylúčil.
Za jazdy s tým nič nejde robiť. Žiadne finty. Aj keď je sytič za jazdy vypnutý a chcem zastať a sytič vytiahnem naplno až tesne pred dobrzdením aby to neskapalo - v momente, keď zmačknem spojku a začínam brzdiť, tak kým je ešte auto v pohybe, tak motor beží a zvýšia sa adekvátne aj otáčky motora. Ale akonáhle dôjde k tomu finálnemu zastaveniu auta, vtedy motor skape. Skúšal som rôzne veci, aj ísť na neutrál dole kopcom, motor si pradie s mierne vytiahnutým sytičom a len pomaličky opatrne pribrzďovať - hoci aj ručnou brzdou - rovnaký efekt - kým sa auto hýbe motor beží - akonáhle sa auto definitívne zastaví - vtedy zhasne. Či je sytič otvorený na plno, alebo len čiastočne.
Z uvedeného vyplýva, že celý problém zhasínania motora spôsobuje to vyrovnanie síl (gravitačných) pri konečnom dobrzdení auta - rozkolísanie hladiny paliva v karburátore / v sytičovej komôrke, pri dobrzdení. Ochudobnenie / obohatenie, no a motor, kým sa to zas neustáli, to nepredýcha, a zdochne.
Takže takto by som popísal tento problém. Ak to nerobí všetkým, tak to by znamenalo, že záleží asi na tom, kto má ako osadený karburátor, kto má aký motor a pod. Ale ako vravím, mne to robil aj fungl nový karburátor bez zásahu.
Určite by to šlo nejako vychytať, len by sa s tým bolo treba hrať a skúšať a meniť....Lebo asi mi nik nepovie presne, či dať menšiu alebo väčšiu trysku sytiča a pod., aby sa tento problém eliminoval.
To, čo som popísal vyššie, tak tak mi to robilo do minula, kým som nepovytočil tú sytičovú trubičku vo veku karburátora o 1 mm viac von. Po tejto úprave nie len že mi to výrazne lepšie štartuje za studena, ale aj sa obmedzilo to zhasínanie motora so sytičom pri dobrzdení tak, že už to nezhasne vtedy, keď je sytič vytiahnutý naplno. Teraz mi to už zhasne len vtedy, keď mám sytič len čiastočne povytiahnutý. Takže teraz je to už celkom v pohode. Otázka znie, či by bolo treba ešte zmes na sytič ochudobniť / obohatiť, alebo len skúsiť tú trubičku ešte viac vykrútiť, aby to nezhasínalo ani pri čiastočnom sytiči.