skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zvětšení difuzoru - kdo, kde, jak a za kolik?
prohledat
20 příspěvků (zobrazeno 1 až 20) od 12.04.2012 do 13.07.2012, založil/a dragon_cb_cz
-> Petr - Rapid 135: Na soustruhu jak ? Tvar toho difuzoru musí mít přesně vchodový i výstupový radius jako před úpravou. To si dodržel ?
Já to dělám na zakázku pro lidi. Vyndavám klapky i rozprašovače. Soustružník to stočí a je hotovo. Ručně vylešim, odstranim vše co není třeba a bylo by na škodu. Při zpětné montáži klapky je seřídim podle příručky a pak karburátor jen jezdí a jezdí.... :)
-> koko: To je první když vejdeš do jeho dílny
a pak už si s tebe dělá jen p*ču.

-> Urbi: kwa tuningáři z bystřice :)
-> Urbi: Přiznám se, že za 500 to možná raději svěřím někomu kdo to dělá "profi" - přímo doma žádnou dílnu nemám a než bych něco vymyslel u tchána nebo na chalupě, tak by to trvalo dva roky... Navíc při mojí šikovnosti na preciznější práci... no škoda slov
Takže poprosím o kontakt.

-> Vít Heřman: U nás v Holešově, okres Kroměříž to dělá profesionálně pán co upravuje has. mašiny za 500,- myslím, jestli se teda cena nezměnila, na hodnoty dif. jaké si řekneš. Kontakt ti mohu dát do zpráv, ale upozorňuju že p. Mrkvan je ostřejšího ražení a slovo kurva bude častější než slovesa.
Pokud chceš dif. zvětšit jen o 1mm z 23 na 24, doporučím vylisovat směšovač, koupit lamelové brusné kotoučky do vrtačky a udělat to za 20 min. doma. Snaž se to udělat co nejvíce do kulata ty náběhy na to nejůžší místo. o 1mm to jde v pohodě, možná i o 2, tak aby to pořád vypadalo jako difuzor a né prasárna Kutila Tima.
Pokud chceš dif. zvětšit jen o 1mm z 23 na 24, doporučím vylisovat směšovač, koupit lamelové brusné kotoučky do vrtačky a udělat to za 20 min. doma. Snaž se to udělat co nejvíce do kulata ty náběhy na to nejůžší místo. o 1mm to jde v pohodě, možná i o 2, tak aby to pořád vypadalo jako difuzor a né prasárna Kutila Tima.
-> Vít Heřman: Zda sa, ze robi seriozne, nieco som od neho kupoval, a bolo to vo velmi dobrom stave, mal aj 5-lopatovu vrtulu lestenu, myslim, ze sa proste s tymi vecami vie vyhrat. Mal obrazky lestenych karbecov a, klobuk dole, nechcelo by a mi s tym tolko srat, len uvidis tu cenu.
-> pap: OK, myslím, že jsem narazil na jeho inzerát i na bazos.cz, to mě právě přinutilo nad celou věcí přemýšlet... uvidíme kolik za to bude chtít.
skus napisat sem: milan.ruS110@seznam.cz, tento panko mava inzerat aj na skodateam.cz, ze vrta difuzory na jednokomorakoch az do 28 a ma k tomu aj trysky, ale to uz ti napise aj sam.
-> Vít Heřman: Staci spravit pripravok, aretacia osi, plus uchopenie, napr. cez otvory na sruby ktorymi sa prichytava karbec k saniu
-> m8rinek: Předpokládám že místo "umíš" mělo být "musíš" :) Jinak s upínáním věcí do soustruhu mám zkušenosti naprosto nulové takže fakt netuším, jak se to dělá tzn netuším jestli je k tomu potřeba klapku vyndat nebo ne.
A nejde mi o tuning, chci na motoru mít co tam patří (a dvoukomorák děkuji-nechci, má svých problémů taky dost), jde mi spíš o to že dobrých dif23 těles mám o relativní dostatek, s dif24 je to podstatně slabší.
A nejde mi o tuning, chci na motoru mít co tam patří (a dvoukomorák děkuji-nechci, má svých problémů taky dost), jde mi spíš o to že dobrých dif23 těles mám o relativní dostatek, s dif24 je to podstatně slabší.
-> Vít Heřman: radši nic nedělej... jak to upneš když nevyndáš klapku? Samozřejmě že náběhy řešit musíš, ale soustružník co myslí je tam vyfikne dle oka (ono u zvětšení o 1mm není skoro co řešit).
Rozprašovač vyklepneš, naklepneš žádnej problem...
btw. nejlepší tuning jednokomoráku je dát dvojkomorák...
Rozprašovač vyklepneš, naklepneš žádnej problem...
btw. nejlepší tuning jednokomoráku je dát dvojkomorák...
-> Vít Heřman: Ano, to nastavis kedykolvek, tie parodie na difuzor sa tam vedia aj samovolne pretocit, treba zaklepnut v spravnej polohe jamkarom, kde to uz necham na tebe... ja som to jemne tukol zvrchu potom.
-> Jarinko: Ok, přiměřené násilí koukám řeší vše :) Jen je tam potom musím zase přesně usadit předpokládám? Budou tam kanálky co musí sedět proti sobě?
-> m8rinek: OK, takže se to jen v místě největšího zúžení rozšíří na požadovaný rozměr, žádné náběhy se řešit nemusí? Předpokládám, že když bude přístup horem tak ani klapku vyndavat nemusím (a tudíž se mohu vyhnout blbnutí s těmi šroubečky)?
Případně pokud tu má někdo tip na toho "rozumnýho soustružníka" v Praze tak sem s ním
-> m8rinek: OK, takže se to jen v místě největšího zúžení rozšíří na požadovaný rozměr, žádné náběhy se řešit nemusí? Předpokládám, že když bude přístup horem tak ani klapku vyndavat nemusím (a tudíž se mohu vyhnout blbnutí s těmi šroubečky)?
Případně pokud tu má někdo tip na toho "rozumnýho soustružníka" v Praze tak sem s ním

-> m8rinek: No díky...
-> Vít Heřman: tie prepazky vyklepnes drevom, varecha je ideal, aj s ceruzkou to ide a mas volny pristup zhora...
-> Vít Heřman: tie prepazky vyklepnes drevom, varecha je ideal, aj s ceruzkou to ide a mas volny pristup zhora...
-> m8rinek: nebo mít šikovný přípravek na fortunu, případně vrtačku...
Hmm, a jak k tomu získám lepší přístup? Zespodu vyndat klapku je sice otrava, ale teoreticky možné (akorát vrátit tam ty rozklepávací šroubky... no nevím), ale co zhora? Nebo jde nějak ten kus s rozprašovačem dostat ven (vypadá jak kdyby byl do tělesa zalisovaný)?
-> Jarinko: Už z tématu o ojnicích je vidět, že jsi dobrej bastler (ve špatnym slova smyslu), difuzor není jen díra, ale jedná se o ,,velkou,, trysku...
-> Vít Heřman: stačí rozumnej soustružník, rozebranej karbec, upnout za plochu kde je klapka a vybrat vnitřek, žádnej problem...
-> Vít Heřman: stačí rozumnej soustružník, rozebranej karbec, upnout za plochu kde je klapka a vybrat vnitřek, žádnej problem...
Tych 1-2mm spravis aj doma, ohruhly pilnik a pekne plynule dookola tahat. Matroš je uplne super, nezanasa pilnik a zase nieje az taky meky aby si narobil ryhy... Zahladis smirglom a mas. Pripadne nejaku guličku ako kaliber, poznamky typu bude to vyosene atd maju iba tí co to nerobili, roboty tak na hodinku...
Předpokládám, že se tu určitě najde někdo, kdo má zkušenost se zvětšováním difuzoru karburátoru. Mohl by se ten předpokládaný někdo podělit o svoje pocity z celé operace, případně jaký byl technologický postup, kdo operaci provedl a kolik to stálo?
Speciálně mě to zajímá u jednokomoráku, ale zkušenosti z dvoukomoráků mě pochopitelně zajímají taky. Ptám se protože sehnat dif23 jednokomoráky je relativně snažší než sehnat dif24 a při rozumné ceně by to zvětšení difuzoru mohla být zajímavá alternativa.
Speciálně mě to zajímá u jednokomoráku, ale zkušenosti z dvoukomoráků mě pochopitelně zajímají taky. Ptám se protože sehnat dif23 jednokomoráky je relativně snažší než sehnat dif24 a při rozumné ceně by to zvětšení difuzoru mohla být zajímavá alternativa.