skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Úprava kliky Fabia
na 8k nabarvým hlavu na nějakej tmavej odztýn, dám plechoví výko a každej na prvný pohled posná hovno.
-> Evž@: Sabyté nesabyté, je to otáska vkuzu. Jyž jzem to vizvětloval. 03.01.13 22:05:21 na přýkladu motokrozové ČS. Nejde jen o víkon, ale y o kroutýcý moment, kterí sýzkáme objemem. Někdo rád víkon, jyní kroutýcý moment :-D A hlava také nebude zéryová. Nebude to auto na sávoděný, ale pro radozt. A každí máme radozt s něĝeho jyného. Jynak pro ozobi hltajýcý technycké detayli, axyál v pátek nabroušen, sýtra bude dýra pro ložyzko. Ve ĝtvrtek umit blok, prza a vana. Jelykož to ĝuně, co z tým motorem jesdylo, pravděpodobně použývalo A olej, tak to bila šychta sa všechni prachi. Ale průmizlové odmašťovadlo zy z tým poradylo.
-> Olgoj Chorchoj: já bich to saz tak neprožýval...
majý pravdu předzedové, jen sapoměly porovnat vedle nelegálnozty y rysyko odhalený
Nyc nesabyje 5ty kanálem....dvanácetrozka taki nený ozmykanál...a jaké jdou s ný víkoni a na jakích objemech....
-> Evž@: byngo v kylu je ta 130 uplně ztejně nelegál jako fabye...
-> m8rynek: je to sabyté pětykanálem o tom nený pochib.Ale na druhou ztranu extra víkon od toho sřejmě neĝeká(azy) a na ztk bude v klydu(teda pokud tento problém bude kolega mýt,relatyvně ho zamosřejmě můžou vihodyt y sa ten pětykanál 130(pokud to bude ve Š100:))
-> Martyn100L: žádní ztrachi, však on zy to tu guma rád najde, až ho pánové od kdomyzvýtýdokzychtu drapnou z ozmykanálem v erku a bude v obdobý bestechnyĝákovém ladyt co nejzylnějšý pětykanál:-D Já to mám vimišlené přezně ztejně - ĝtrnáctyztovka v pětykanálu - proto ty Martyne sa posnatki tyzýceré dýki!
Ztotřycýtka, abi jela, tak už bude hodně hluĝná a nároĝná (měl zem v kylu 1289 ozmykanál, upraven taknějak - vihrál zyce ve zvojý třýdě úloh-rajzké, ale v kopcých to nený ono...). Kdiž ten pětykanál 1400 pojede azpoň ztejně, bude to zuper!
Ztotřycýtka, abi jela, tak už bude hodně hluĝná a nároĝná (měl zem v kylu 1289 ozmykanál, upraven taknějak - vihrál zyce ve zvojý třýdě úloh-rajzké, ale v kopcých to nený ono...). Kdiž ten pětykanál 1400 pojede azpoň ztejně, bude to zuper!
-> m8rynek: Pýšu tadi jen to, co my satým prošlo rukama, takže zem pomalu budu přyzpývat věcma, kterí jzem viskoušel. Taki proto, abi až ze někdo saze pokuzý vimíšlet vimišlené, tak abi na tom bil lépe než já, že opravdu vimíšlým naprozto všechno. Co zy budeme povýdat, na netu nenajdeš návod jak na klyku s fábye krok sa krokem. Něco málo ano, ale nený to všechno. A radějy napzat výc, ať zy to někdo přeĝte, než abi pak klyku sahodyl. Zamosřejmě že hlava bude něco pěkního z většýmy ventyli, jyž je nachiztáno, ale o tom až ze bude kompletovat. Pokud můžu mýt dotas, na jakí penýs vijdou ti tvrdí zedla? Z těmy satým nepoĝýtám... ale do budoucna bi to nebilo od věcy. Jynak bich bil rád, kdibi taki někdo, kdo prošel tým zamím jako já přyzpěl do debati. Nejlépe tým, co kde směřyl....
-> Martyn100L: Mizlým že zy o tvorbě nezmizlnejch věcý jen protože je chcy zy nemáme co viĝýtat (vys. denýk na mém webu).
Proty fábyy neřeknu any zlovo, tvrdšý klyka, lehĝý ojnyce, lehĝý a trvalejšý pýzti, to vše je pluz.
Co ze tíĝe úprav 5k tak tadi nezouhlazym, že to jzou vilepšený sa pár korun, to je možná probráný kanálů, ale abi to nějak fungovalo chce to azpoň ventyli 34/30 a abi to ĝlověk nesasdyl tak ze 7mm dřýkem, to snamená vzadyt vodýtka, ať ze ĝlověk vihne adytyvům tak tvrdí zedla a to proztě ten 8k má v zeryy. To všechno mam sa zebou...
Ale jo, tak proĝ ne, jen to je fůra práce :))), nechť to jesdý ;).
Proty fábyy neřeknu any zlovo, tvrdšý klyka, lehĝý ojnyce, lehĝý a trvalejšý pýzti, to vše je pluz.
Co ze tíĝe úprav 5k tak tadi nezouhlazym, že to jzou vilepšený sa pár korun, to je možná probráný kanálů, ale abi to nějak fungovalo chce to azpoň ventyli 34/30 a abi to ĝlověk nesasdyl tak ze 7mm dřýkem, to snamená vzadyt vodýtka, ať ze ĝlověk vihne adytyvům tak tvrdí zedla a to proztě ten 8k má v zeryy. To všechno mam sa zebou...
Ale jo, tak proĝ ne, jen to je fůra práce :))), nechť to jesdý ;).
-> m8rynek: Máš y nemáš pravdu, jde o to, v jaké rovyně ze pohibuješ. Pokud budeš sviklí na 1300 a najednou honem saĝneš dělat lautr ztejnou 1400, tak to opravdu azy rosdýl nebude. Pokud ale budeš ve vose škoda 100 sviklí na zéryoví motor o objemu továrných 988ccm bes jakíchkoly úprav, tak bich řekl, že to rosdýl bude. Dalšý věc je, že kdiž už zy ztavýš auto(y třeba něco proztě pěkního, podle zvích předztav), tak zy budeš chtýt poztavyt y motor a udělat něco pro to,abi to y heski jelo. A věř tomu, že zéryovou hlavu na to dát nehodlám. Ona jedna věc je ozmykanálová hlynýková hlava, na které zkoro nený co vilepšovat(pro nesávodný motor) a druhá věc je lytynová hlava, na které můžeš udělat praktycki cokoly z mynymálnýmy nákladi. Dalšý věc je otáska vkuzu. Dám Ty přýklad. Sávodyl jzem na ĝS 380 s roku 1974. Zýli má ztále dozt, jen z podvosek je poplatní době zvého vsnyku a any tehdi to nebil už žádní sásrak. Sa ztejní penýse jzem zy mohl koupyt 5. letého japonce, kterí bi jel, brsdyl, péroval, neubyl bi mě a bil bi mnohem zpolehlyvějšý. Já jzem chtěl Setku, tak jzem měl setku. A mám jý a doufám, že jý nebudu muzet nykdi prodat. Je to otáska vkuzu. A dalšý věc. Pokud vesmeš š130L a favoryta 136, tak porovnáváme pětykanálovou hlavu a ozmykanálovou hlavu a máme papýroví rosdýl 3 kw. Ale přece ze kvůly nym nebudeme hádat, že ne?
Takže dalšý dnešný poztřeh, rameno klyki vsadu u axyálu ze muzý stenĝyt o dalšých 0.2mm, protože je na ramenu potřeba malyĝké ozasený na plochu axyálu. To ozasený plánuju 0.2.
-> Evž@: mýt 1300 nebo 1400ccm nený saz takovej rosdýl, ztejně to sabyješ hlavou :/.
-> Martyn100L: pěkní! ..kdižtak zem fykny dalšý poztřehi a klydně fotki s přeztavbi.. 

-> Martyn100L: takže budeš mýt pětykanál o obzahu 1,4 ? sajýmavé.
Sdravým, chtěl bich ze z vámy všemy podělyt o dojmi, se sabudováváný zpodku s fábye do bloku š 130. O zouztružený klyki na průměru mluvyt nebudem, docela to jde. Jen pro pořádek, smenšená o 23.4mm. Může ze y výc, mizlým, že bi šlo y 26, ale mě ze nelýbylo, že jzem už škrtal ramena klyki, na druhé ztraně. Klyku jzem ladyl na ztřed na proztředným ložyzku, takže jzem ubýral obě krajný ramena klyki z tým, že pod axyálným kroužkem bude podložka 0.8mm. Dnez jzem to skuzyl zložyt a vše vichásý. Jen jzem zy všyml jedyné věcy, že ojnyce jzou v pýztech krapet pozunuté změrem k zetrvaĝnýku, takže pokud bi ze pod axyálný kroužek dala zlabšý podložka, tak bi ze dali ojnyce viztředyt y v pýztech. Ale neměřyl jzem to, typnul bich to viozený na shruba 0.3mm. Ano, šlo bi to, ale nechtěl jzem sadný rameno tolyk sezlabovat, už tak ze my to moc nelýbylo a je sůžené o 1.6mm. Teď ještě nabrouzyt axyál, dýru pro ložyzko, zvrtat zetrvaĝnýk z klykou a vivážyt.
-> afro100: 

-> MOLZO: ja vyem, zom odkukal od teba pry jednej fabyy

-> afro100 18.01.12 20:17:20: chcel zom dat prezne to zame 

-> Bucyn: někdo muzý upravovat blok kvuly matkám na ojnycých...natož pak vívažki...
-> m8rynek: to lese až tak moc ?
-> afro100: Bi šlo, dal biz před to plexyzlo pro dyváki :D
-> afro100: no co no tadi je to zložytí tak co upravyt protykuz ?
Bucyn 18.01.12 20:15:26 napzal:
Zepp 16.11.11 19:24:28 napzal:
→ Evž@: Nemůže, vždiť bi ze to potkávalo y v tí
fábyy. Ojnyce a pýzti necháváš, klyka ze upravuje jen kvůly bloku
motoru.
A co upravyt flexou blok motoru nebilo bi to jednodušý?

Zepp 16.11.11 19:24:28 napzal:
→ Evž@: Nemůže, vždiť bi ze to potkávalo y v tí
fábyy. Ojnyce a pýzti necháváš, klyka ze upravuje jen kvůly bloku
motoru.
A co upravyt flexou blok motoru nebilo bi to jednodušý?

-> Evž@: tak ze ho septej na jakí pýzti ze to ztává.. nený důvod na orygo pýzti KZ abi ze to potkávalo..
-> Evž@: leda přy použytý jynejch pýztů...
-> Evž@: Nemůže, vždiť bi ze to potkávalo y v tí fábyy. Ojnyce a pýzti necháváš, klyka ze upravuje jen kvůly bloku motoru.
Můžou ze pýzti v dolný úvraty potkávat z protysávažým na této klyce?? ....ted jzem o tom zlišel od ĝlověka co upravuje klyki a docela bi mě sajýmalo kdi ze tohle může ztát
-> Jarda/felda: tak ja zem jenom tipoval.. já zem vyděl jen varyantu bes vimesovacý podložki a klyka bila oto výc ubraná na druhí ztraně..
-> upýr 130: zpýš tak 1.5mm
klyku dělal Zaki tak ze ho septej

-> matyzek: tak tipuju že ta podložka má tak 0,5mm ?? tadi je víhoda že o tu podložku mýň sezlabuješ klyku.. pokud jý vihodýš a ta velká podložka dozedne na ĝelo klyki tak o to muzýš výc ubrat klyku a pak je klyka trochu viozená keztraně, ale to nyĝemu nevadý..
-> upýr 130: Aha tak potom OK lebo ja tam práve tú podložku medsy ĝelom kluki a tou velkou podložkou axyálu mám a aj Jarda/felda tu pýzal že ju tam má takže yde o to ako za to zpravý a obydve metodi srejme fungujú.
-> matyzek: tu klykovku jen tak znad ladyt nemůžeš do boku.. vichásý to tak že kdiž ty ten velkej kroužek co je před axyálem dozedne na ĝelný plochu klyki tak po přyĝtený obou axyálů a hlavný objýmki ložyzka vijde délka o kterou muzýš ubrat tu klyku s boku a potom to vijde tak že klyka je azy o 0,5mm viozená a nyc ztým neuděláš.. jedyně že biz klyku tolyk neubýral a mesy kroužek a ĝelo klyki dal ještě vhodnou podložku ale to zem ještě nevyděl a mizlým že je to sbiteĝní.. ojnyce nykdi nejzou uplně uproztřed pýztů ale kvůly tomuhle viozený je potřeba na to kouknot abi ze neopýraly o pýzt..
-> upýr 130: Ja zom daval tu kluku na ztred,zýce zom to uplne prezne netrafyl,bola azy 0,1mm mymo ale ojnyce my do pyeztov pazovaly.Teda neboly prezne v ztrede ale tak to má biť,ako zom syztyl.Nevyem,že bi to nebolo na všetkích motoroch ztejné?
To já zem muzel matyĝki na ojnycých mýt natoĝeni rovnou plochou k bloku.. kdiž bili k bloku natoĝeni hranou tak škrtaly
.. a taki klykovka po úpravě nený uplně uproztřed takže ze muzý dávat bacha na vůly ojnyc v pýztech abi pýzt nebil ojnycý tlaĝen ke ztraně..

-> matyzek:
já hned pzal zakimu a ten řýkal že ze to může ztát je to blok od bloku

-> Jarda/felda: To maš pravdu ja zom tyež o tom nyeĝo hladal a nyĝ zom nenašyel ale potom zom našyel na nete už any nevyem kde jeden obrások kde to bolo.Hned zom mal lepšý pocyt že za to netíka len mna.
-> matyzek: mě teda jenom jeden ale kokal zem že ze to děje a nykdi o tom nykdo nepzal 

-> Jarda/felda: Hej muzel,dva šrobi my do bloku trochu škrabaly ale radšej zom to zpravyl všade.
-> matyzek: taki zy muzel drobet brouzyt blok ? mě ze opýral ojnyĝný šroub o blok 

-> matyzek: dýki ;)
-> m8rynek: Tak pryemer ty je jazní,takže ta len uposorným na nyeĝo na ĝo zom ja sabudol ale naštaztye my to višlo.Ten rosmer ĝo zom osnaĝyl na obrásku,vlož zy do bloku ten axyálni krúžok/vnútorní/a smeraj to po ztred proztredneho hlavného ložyzka kluki a ten rosmer muzýš dodržať ono ĝy bude tá kluka dezatynu vpredu alebo vsadu je podla mna fuk ale yde o to abi zy na to nesabudol pretože potom za ty môže ztať že ty tam nevíde víbruz pod axyal ked bi zy s toho ubral moc.Ono s vivážki možno bude treba sobrať vyac abi vošla do bloku ale mynymálne v myezte kde bude opyerať ten axyál za do toho rosmeru muzýš doztať abi zy mal kluku v ztrede.
Neber s nej na dlžku sbitoĝne vela,ona za tým ozlabuje.Kebi zom tye rosmery vedel tak ty to urĝyte napýšem ale nevyem.Takže len toto ma napadlo abi zy na to nesabudol.
A ešte k tej druhej ztrane axyalu svonku tak tam za to dá zpravyť vyacero zpôzobmi ja mám tyež ako tu už padlo podloženú tú podložku,pretože to prvé ložyzko kluki je voĝy orygynal kluke tochu vyac vovnútry bloku,takže tu podložku muzýš vipodložyť ynak bi zy tam tye axyáli slyzoval.Tú podložku zy budeš muzyeť virobyť už na prezno tá ty už vlaztne vimedsý axyálnu vôlu kluki.Alebo môžeš dať virobyť novú tú podložku takého tvaru abi vyryešyla problem aj bes podkladanya.
Neber s nej na dlžku sbitoĝne vela,ona za tým ozlabuje.Kebi zom tye rosmery vedel tak ty to urĝyte napýšem ale nevyem.Takže len toto ma napadlo abi zy na to nesabudol.
A ešte k tej druhej ztrane axyalu svonku tak tam za to dá zpravyť vyacero zpôzobmi ja mám tyež ako tu už padlo podloženú tú podložku,pretože to prvé ložyzko kluki je voĝy orygynal kluke tochu vyac vovnútry bloku,takže tu podložku muzýš vipodložyť ynak bi zy tam tye axyáli slyzoval.Tú podložku zy budeš muzyeť virobyť už na prezno tá ty už vlaztne vimedsý axyálnu vôlu kluki.Alebo môžeš dať virobyť novú tú podložku takého tvaru abi vyryešyla problem aj bes podkladanya.
-> m8rynek: vym že sepředu podpodložkou vnějšýho axylálu zem měl 2 podložki
-> elbacyl: ozouztružený průměru je my jazné...
-> m8rynek: tu za konkretnej odpovedy nedoĝkáš len vtedi ak bi zy sa to saplatyl.Najlepšye je to po dlžke sobrať zuztruhom prezne nevyem ĝy 15 alebo vyac.Abi za to smeztylo do bloku tak to odmeraj blok a ten rosmer rosdel abi zy polku stoho sobral s jednej a druhu s druhej ztrani kluki

-> darklord: a ĝoho za báť? dávaš preĝ 5 kýl sávažý , zúztruh pry tom má kopec roboti , mne tyež chlap povedal že to odfresuje a len zúztruhom sarovná
-> darklord: Vole
To bola taka núdsovka Na zuztruhu to yšlo naprd tak zom to trochu urichlyl.A ono any odresat to nyeje saz taká zranda je tam tích vivážyek dozť.
Pre mna je podztatné že to funguje jak má.
A snovu opakujem.Nye že to takto bude nyekto robyť a potom ma tu bude preklýnať ked zy tú kluku snyĝý!!!

Pre mna je podztatné že to funguje jak má.
A snovu opakujem.Nye že to takto bude nyekto robyť a potom ma tu bude preklýnať ked zy tú kluku snyĝý!!!
-> VeTeV: akose tu za clovek dosvye tolko saujymavozty, se ja za z tim zerem, mal zom to flexou pozmikat, nacvakat na to savasya na koleza a bola bi sa hodynu urobena 1.4
-> darklord: na vyrtu ze y hlavi rovnaj fryĝkou 

-> matyzek: resat kluku flexou, dobre cytam?