skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felicia Mpi vs Karbec
pokud jdeš z mpi na karbrec budeš mít problém s palivovým čerpadlem . a s nádrží taky , MPI má velkou díru aby se tam dalo dát čerpadlo , ale fávo má díru malou jen na sací koš a ac pumpu u motoru (ale asi v motoru stejně nemáš díru tak budeš muset dát facet)
ahoj snad mě tady nesežerou za živa .... já mám ve fáčku feldu 136 M tedy MPI předělanou na karbec , karburátor tam mám z fordu siery 1.8 přetryskovaný na objem 1.3 ( je to pierburg) tak že bez problémů pasuje na fávoriťácký sání, hlavu mám staženou o 1 mm vačka prozatím serie, zapalování je komplet z fáčka (ETZ) sání, výfuk a hlavu sem slícoval a vyleštil, jezdí to parádně, na jaře tak nahodím nějákou ostřeší vačku ale zatím spokojenost ;) toť má vlastní zkušenost
Když se podívu do fáva tak stejnak nebudu vědět,jak na to stou cívkou a rozdělovačem. Můžu použít normální rozdělovač,cívku a etz z 50kW fáva když mám v motoru vačku 280/280 a hlavu dole o 1,2?
-> Jezevec33: Co se tak kouknout na favo jak to má udělané podle toho to poupravit....

Tak je rozhodnuté,tento měsíc jde felda na karbec. Takže: Jaký mám použít? Sytič chci automatický takže LEKR?. Dále mne zajímá,jak vyřešit přívod paliva a jaký použít rozdělovač,ETZ a cívku. Děkuji moc
Tys to dělal podle nějákého návodu?
-> Jezevec33: Když ho zachováš a napojíš na vodu, tak jo. Já jsem ho na Fabce vyndal tu přívěru (rádoby úprava dle "A") 

-> Jezevec33: vačka s čipem vychází ze známosti na 5500,- 

A pokud se vydám touhle cestou,bude fungovat automatický sytič nebo budu muset mít páčku? Podle mně,vše záleží,jak ten automatický natsavím,ne? Pak by to mohlo fungovat
-> Jezevec33: Sežen karburátor a sací potrubí z favorita.Karburátorovi nech zvětšit difuzory,potrubí zvěč kanály,sezen upravený rozdělovač a poskládej.Když už se chceš vydat touhle cestou,tak tohle bude nejjednoduší.
Tak v ME ti nejspíš řeknou ať tam dáš vačku která pro mpi funguje což 280/280 rozhodně neni. Takže pokud chceš jít ověřenou cestou, tak prodej svojí vačku a kup vačku a jednotku z ME. Cenny sou dneska trochu lepší než sou v ceníkách jde o to zvednout telefon...
-> vhml: Třeba nechat mpi ..... a jede to někdo?
-> jate-line: a co jim dovoluje homologace jinyho?
-> vhml: Silné slova.....většina Apětek, kteří nemají na techniku Euro1....jedou asi co? ......
-> Jezevec33: LEKRem si beztak nepomůžeš
tak co sem četl jejich stránky tak žádné ořezávátka to nebudou .-D
-> Jezevec33: zavolas a dohodnes sa. Kazdopadne predpokladam ze tam budes musiet s autom prist aby to mohli otestovat.
-> Jezevec33: www.motor-excel.cz/ áno treba volať a dohodnúť sa
Takže do ME stačí zavolat,říct co mám za vačku,motor atd atd a oni mi ji pošlou poštou? Nebo mají někde sídlo? Jsem ze Zlína
-> Jezevec33: RJ robí milion firiem ale máloktorá má vlastný vývoj a nie ukradnuté nefunkčné softwéry , som za Excel
reklamovat nebudu. Řekl sem že to nefunguje a nic sem neplatil. Proto teď uvažuji od koho si tu řj nechat předělat nebo karbec. Ty řj dělá jen ME? Někdo z Vás to nedělá?
-> Jezevec33: cca 5tis a jednotku
-> Jezevec33: a kto ti to robil preboha? reklamuj
ten chip od ME vyjde na kolik cca? Ted jsem to na chip dával ale nic se nezlepšilo. Motor po zahřátí chcípá,je potřeba město jezdit na 3r při 4 cuká a odspodu není žádná síla. Sériová fela vyjela kopec na 4 i s 2 lidma a ted sám musím dávat 3r..
-> Jezevec33: no, byt tebou ze uz mas urobeny motor tak radsej zavojal do ME a nechaj si urobit cip. podla toho co tu citam to bude najlepsie, najrychjeise a najlacnejsie riesenie
No je mi jasné že karbec z fáčka je základ a lepší by byl třeba weber....
-> Jezevec33: to museli byt riadni experti...
(teda jedine zeby ti odporucili nieco ineho ako karbec z fava)

Snížená hlava,ostrá vačka. Příští rok amatérská rally..jen tak pro zábavu,o výsledky si iluze nedělám. Ptal sem se techniků co dělali závodní felicie na chip a každý mi odpověděl ať dám karbec. S řj se těžko domlouvá a nikdy to nebude na 100%. Nějáké zkušenosti s motorem mám,místo kde vše upravit taky a 2 automechaniky kterým stačí říct co a jak udělat aby to zvládli taky. :-))
-> Jezevec33: co tě k tomu vede?
Tak nebudu zakládat další téma a zkusím pokračovat v tomhle,věřím že mi někdo pomůže. Rozhodl jsem se že feldu mpi předělám na karbec. Co vše si mám nachystat? Je lepší automatický sytič nebo manuální? Dále potřebuji asi cívku,ele.zapalování,rozd
ělovač a dál už nevím. Děkuji předem. Kdyby měl někdo i nějáký lehčí návod,vřele ho uvítám.
Milan 136 09.10.10 21:25:42 napsal:
→ Jezevec33: podle mě hloupost. nemluvě o nelegalitě.
asi by to šlo, ale připrav si dost peněžDost peněz na co?
→ Jezevec33: podle mě hloupost. nemluvě o nelegalitě.
asi by to šlo, ale připrav si dost peněžDost peněz na co?
Od jednoho chlápka ze Zlína. Dělá pro boleslav vačky. Pan Němec ale to ti asi nic neříká
-> Jezevec33: a vačka je od koho? aby si sa nedivil ak to budeš roky ladiť nasypeš do toho kopu peňazí a nakoniec tam dáš jetelnú 265 vačku a upravenú jednotku a pôjde to raz tak lepšie
No právě že mám zatím sériovou ŘJ
A to máš 280/280 vačku a akú RJ? Totiž vo všeobecnosti karbec ľahšia (a lacnejšie) doladíš...a ako si to myslel s tou 136? Lebo keď máš zníženú hlavu pre 280vačku, tak už si s kompresiou vyššie, ako 136ka...
-> Jezevec33: podle mě hloupost. nemluvě o nelegalitě. asi by to šlo, ale připrav si dost peněž
-> Jezevec33: Kdo Ti to řekl,že z toho dostaneš víc s karbem.Ono to není jen o tom odělat sání dát sání ze 135,6+SEDR a hotovo

-> Jezevec33: Napis SZ clenovi Janci 398 

Zdravím. Mám dotaz. V autě (felicia 1,3 MPi 135) mám sníženou hlavu a vačku 280/280. Teď jsem se chystal na chip ale bylo mi řečeno,že mnohem víc z toho dostanu když tam dám 136 a karbec. Nemáte stím někdo nějáké zkušenosti? Díky