Věřte že jsou zavodni CUP závodní série kde je palivo i oleje předepsaný. A ty motory maji klidně 700PS. A je to jen o tom kdo dodává oficiálně fabrice náplně. Tzn Porsche má Mobil1, Lamborghini má Pertamina, Ferrari Shell a tak bych mohl pokračovat.
A vězte ze treba (možná špatný) ale Castrol 10w60 Supercar se prolíva doslova v sudech. Co jsem prolil Castrolu a Mobilu poršákama za 15let ani nepočítám

Samozřejmě olej nenajede ani 1000km. Tim padem klesá jakékoliv riziko selhání náplně.
Samozřejmě tam kde to neni oficiálně přikázané je muj favorit Motul. Pripadně Elf ale zavodni řada oleje. (Ale ono taky záleží na rozpočtu každého člověka)
Tzn pokud budu mit trvale za zády sud oleje v podstatě jakékoliv větší známe značky a kvaltu podtrženou oz oficiální distribuce, budu mit z motoru průtokáč - tak je v podstatě "jedno" co se používá. Ale samozřejmě ten daný olej musi schválit motorář. Sam jsem vezl ssebou flašku Castrolu 0W40 do Stuttgartu a olej jsem dal motoráři do ruky když jsem přebiral motor za mega s 600PS točící 9,5tis.. A sam mi to odkýval.... Takže asi tak