skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jaky olej do zavodnich motoru Skoda???
-> petr s: Takze je skoro jedno co tam lejt jen to menit hodne casto?
-> TTomas: Castrol 15w 40 a na závodním motoru se nechal 1000 km a pak šel do spotřebáku
-> petr s: Dik na to jsem taky narazil, jen jsem myslel ze pro motorky (4T)…Kdyz uz te tu mam…co se pouzivalo kdysy na suche vany? Cim zajizdis a co pouzivas do vseho motoru ty?
-> vhml: Nevis kde se da u nas sehnat ten mobil 1 15W50?
-> Tuner#2: Diky za info..co konkretne je spatne na tom valvolinu? Jezdim ho ve spotrebaku a jsem vcelku spokojeny.
-> TTomas: frkni tak sedmičku ádéčko ať to sfiští...

Nejčastěji se jezdí TWSo 10W60 od Castrolu.
Kamarád jezdí Motorex: www.motorexcz.com/index.p hp?page=p&...
a to myslím že 20W50 a nebo 60, ale ten jsem nenašel, ale tu 20tku určitě. Má to výhodu, že je hustější a maže i když je olej rozpálený. Např. loni si Šimurda stěžoval, že mu to rozpálený pak nemaže na volnoběh s TWSem, protože je prý řídkej.
Já jsem přešel z Esso 5W40 na 10W50 od Q8 a olej po sezóně pořád krásně voní a není přepálenej tak jako bylo to Esso a to nejezdím závodní nasazení (i když na okruhu byl plnej pořád :-)
Valvoline mě odradil soused, který dřív oleje dělal a to je tak asi vše co se týče olejů které mají tepelný rozsah 50 a nebo 60.
Kamarád jezdí Motorex: www.motorexcz.com/index.p hp?page=p&...
a to myslím že 20W50 a nebo 60, ale ten jsem nenašel, ale tu 20tku určitě. Má to výhodu, že je hustější a maže i když je olej rozpálený. Např. loni si Šimurda stěžoval, že mu to rozpálený pak nemaže na volnoběh s TWSem, protože je prý řídkej.
Já jsem přešel z Esso 5W40 na 10W50 od Q8 a olej po sezóně pořád krásně voní a není přepálenej tak jako bylo to Esso a to nejezdím závodní nasazení (i když na okruhu byl plnej pořád :-)
Valvoline mě odradil soused, který dřív oleje dělal a to je tak asi vše co se týče olejů které mají tepelný rozsah 50 a nebo 60.
-> Adam6666: Vim, ze je to Castrol - vrcholnej model:)
-> vhml: Diky za tip. O tom slysim prvne a celkem se mi zamlouva. Zatim jsem ale nikde nenasel co stoji...vsude maj tento 4T do motorek.
-> vhml: Diky za tip. O tom slysim prvne a celkem se mi zamlouva. Zatim jsem ale nikde nenasel co stoji...vsude maj tento 4T do motorek.
Maloobchodní cena je řacha,když si dohodneš někdě aby ti ho nechali za nákup,dostáváme se na cenu 250 - 300 kaček za litr a to už jde
Ještě se často používá Mobil Racing www.mobiloil.com/USA-Engl
ish/.../Mobil_1_15W-50_.as
px
-> TTomas: motor máme 4 roky, olej se měnil jenom jednou po dvou letech, každý rok nový filtr. Najezdíme v podstatě minimum kilometrů, cca tak 300 ostrých ročně, možná ani to ne, takže těžko soudit kvalitu oleje. Jsem názoru, že takhle minimální kilometrový průběh musí umazat cokoliv :-)
-> TTomas: ne myslel jsem ten co tu mas v odkazu TWS, to je taky Castrol....
-> vhml: Takze spokojenost? zivotnost tedy dobra? Jak casto menite? Ty uz mas teda 1.4 fabii pokud se nepletu?
My jsme vždy závodili právě na Castrol. A na brzdě byl čerstvý motor jenom na obyčejný mogul...
-> Adam6666:
Jo tak mogul ani paramo do tohodle motoru v planu nemam. Castrol Edge 10W60 vim...jezdi ho hodne lidi, ale co znam Castrol, tak zadna slava za relativne dost penez, tak se ptam i na jine. Ja uz bych radeji prave sahnul po stejne vizkozite od jinych znacek. U Castrolu proste plati politika, ze vydaji hodne penez za reklamu, ktere se musej nekde promitnout.

u me by byla jasna volba Castrol 10W60, ani bych to neresil... zatim si na neho nikdo nestezoval, to proste nejde.....jezdi ho dost lidi tak bych se radsi poptal u nich, tady dostanes doporuceni na mogul bo paramo a pujdes...

Nebo naopak pouziti vykonych modernich oleju?
www.olejspol.cz/castrol-z bozi-detail/valvoline-vr1- racing-1-litr-140!zpet=2
www.olejspol.cz/castrol-z bozi-detail/valvoline-vr1- racing-1-litr-140!zpet=2
Pak je pestra nabidka oleju pro starsi motory treba zde, vcetne oleje n azajizdeni, tak pouzit ten? Nebo spos olej, ktery se bude pouzivat celou po dobu provozu? Jsou tam treba i oleje 20W60 nebo 25W70.
www.znackoveoleje.cz/znac koveoleje/.../11-1-Oleje-p ro-veterany
www.znackoveoleje.cz/znac koveoleje/.../11-1-Oleje-p ro-veterany
pripadne neco takoveho, ale to uz je financne narocnejsi. NIcmene pokud to opravdu stoji za to rad ho tam neleju
www.rallyeracing.cz/eshop /product.php?id_product...

www.rallyeracing.cz/eshop /product.php?id_product...
Jeste pridam par tipu, ktere mi prujdou minimalne na zkouzku zajimave. Jinak se rovnou optam i na vhodny olej na zajeti, pripadne i vhodny navod. Setkal jsem se s nazorem, ze pokud ma honovani fungovat jak ma, musi se motor prave hned po vhodnem nastaveni poradne vytacet(udajne jde o prni minuty behu).
Jako financne unosny a vcelku zajimavy olej mi prisel tento.
www.flpoland.pl/www_eng/. ../engine_hpx.htm
Jako financne unosny a vcelku zajimavy olej mi prisel tento.
www.flpoland.pl/www_eng/. ../engine_hpx.htm
Jde mi o to jaky pouzit olej do opravdu ostrych/zavodnich motoru Skoda starsi konstrukce. Konkretne do motor 1150 s dobovym setupem - suchou vanou, predelany na plnoprutok, dobove pisty...Motor se dela z novych cistych dilu, takze o rozpousteni usazenin nemuze byt rec. Jde mi o prakticke zkusenosti vcetne intervalu vymeny, ceny...Diky za nazor.