skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nezaplacené povinné ručení
22:20:57
01.11.2012
01.11.2012
exwrcteam
teoreticky to padne na hlavu panovi A jelikoz pan B se prokaze kupni smlouvou..
22:18:56
01.11.2012
01.11.2012
Petr98
Panacci, mam taky dotaz. pan A ma papiry od auta na nej odhlasene v roce 2007. Pojistka neplacena. Pan B ma o papiry zajem. Pan A nemel znacky v depu. Jak to dopadne?
22:26:34
31.10.2012
31.10.2012
dragon_cb_cz
-> Bukaj: Pokud je to vozidlo pojištěné tak bych se na skenování dokumentů vysral a poslal jim max číslo pojistné smlouvy ať si to dohledají - mají na to na vlastním webu formulář...
-> john simple: Mrdník v tom maj docela zásadní, ale pokud to lze vyřídit jen posláním skenu tak buď rád. Já se teď připravuju na boj kdy musím přinutit mámu aby konečně došla na úřad na sebe přepsat fichtla (pařez 550) z dědictví po dědovi a následnou právní bitvu s ČKP kdy budeme prokazovat, že vozidlo které prokazatelně celou dobu nemělo technickou ani vydané doklady nejezdilo... nakopat celý ten státní aparát do prdele...
-> john simple: Mrdník v tom maj docela zásadní, ale pokud to lze vyřídit jen posláním skenu tak buď rád. Já se teď připravuju na boj kdy musím přinutit mámu aby konečně došla na úřad na sebe přepsat fichtla (pařez 550) z dědictví po dědovi a následnou právní bitvu s ČKP kdy budeme prokazovat, že vozidlo které prokazatelně celou dobu nemělo technickou ani vydané doklady nejezdilo... nakopat celý ten státní aparát do prdele...
12:45:10
31.10.2012
31.10.2012
john simple
Boomber 30.10.12 15:11:49 napsal: Jak se Česká kancelář pojistitelů dozví, že jsem tu pojistku neplatil? Konkrétně můj případ – pojistka na dobu určitou, skončila a nic se neřeší. Tak jak se dozví, že jsem ji třeba nemusel platit dál, že značky měli být v depozitu? Zjistí si to sami nebo to musím doložit já, např. ofoceným TP?
když jsem volal na čkp a ptal se přimo na to konkretní vozidlo, tak ani nevedeli, že je uz v depozitu, pani to chce poslat naskenovane mailem.
maji v tom mrdník
když jsem volal na čkp a ptal se přimo na to konkretní vozidlo, tak ani nevedeli, že je uz v depozitu, pani to chce poslat naskenovane mailem.
maji v tom mrdník
22:32:27
30.10.2012
30.10.2012
Bukaj
Tak ČKP je po OSA už druhá státem posvěcená vyděračská organizace, která mi leze na nervy...
Před měsícem přišla výzva k zaplacení mojí expřítelkyni. Prokázala jim, že auto už nevlastní (přepsáno na mne).
Minulý týden doporučený dopis od ČKP na moje jméno - prý nepojištěná motorka (fichtl).
Naprosto netuším, z jakého prstu si cucají ty údaje, fichtla mám pojištěného od 14.9.2011 dodnes, dle ČKP nepojištěno od 17.11.2011 do 14.2.2012 a chtěli po mně 2000 korun
Ať jdou ti nemakačenkové do háje, dělat něco užitečného a neotravují slušné lidi.
Zase jednou mne někdo docela vytočil a chtěl jsem zajít na pobočku si to vyříkat osobně a hle, ČKP má jedinou kontaktní adresu Poštovní Přihrádka 125,... Ostrava - dobře vědí proč
Taže jsem strávil hodinu focením a uploadováním dokumentů, prokazujících, že jsem v tom nevinně a že maj bordel jak v databázi ČKP, tak v registru vozidel (ze kterého ČKP vychází).
Před měsícem přišla výzva k zaplacení mojí expřítelkyni. Prokázala jim, že auto už nevlastní (přepsáno na mne).
Minulý týden doporučený dopis od ČKP na moje jméno - prý nepojištěná motorka (fichtl).
Naprosto netuším, z jakého prstu si cucají ty údaje, fichtla mám pojištěného od 14.9.2011 dodnes, dle ČKP nepojištěno od 17.11.2011 do 14.2.2012 a chtěli po mně 2000 korun
Ať jdou ti nemakačenkové do háje, dělat něco užitečného a neotravují slušné lidi.
Zase jednou mne někdo docela vytočil a chtěl jsem zajít na pobočku si to vyříkat osobně a hle, ČKP má jedinou kontaktní adresu Poštovní Přihrádka 125,... Ostrava - dobře vědí proč
Taže jsem strávil hodinu focením a uploadováním dokumentů, prokazujících, že jsem v tom nevinně a že maj bordel jak v databázi ČKP, tak v registru vozidel (ze kterého ČKP vychází).
17:14:10
30.10.2012
30.10.2012
StepaNoFUN
-> john simple: K Tvýmu problému s neplacením pojistky původním majitelem - pokud budeš mít kupní smlouvu s datumem kdy jsi to dal do depozitu, nebo novějším, tak Ty jsi z toho venku, neboť jsi předtím nebyl majitelem. Nicméně bejvalej majitel bude mít starosti... Jak se to auto znova objeví jako "živý" (tudíž provozovaný), tak po tom půjdou. Nejdřív obešlou Tebe, Ty jim pošleš kopii smlouvy a dál se Tě to netýká a pak vyrazej na původního majitele. A je na něm, jestli se mu podaří prokázat, že vozidlo nebylo provozovaný. Nicméně pokud vozidlo už nikdy (papírově) nevyjede, tak to co vím nechávaj bejt.
15:21:02
30.10.2012
30.10.2012
dragon_cb_cz
-> Boomber: Porovnává stav registru a svojí databáze. Když najde ve své databázi vozidlo (to tam bude pokud už se na něj kdysi pojistka platila) které jí momentálně placenou nemá, tak se pokusí podívat do registru zda je vozidlo ještě registrované. Pokud ano, tak pošlou výzvu. Pokud je v depozitu, posílat by neměli, ale... má to jeden háček.
Zjevně jim ten systém nefunguje úplně ideálně. Já koupil erko a přepisoval v depozitu. Nejdřív jsem pojistku uzavřel v domění, že jí budu potřebovat, nakonec potřeba nebyla, tak jsem jí zrušil. Oni zaznamenali zrušení smlouvy, žádná nová - a za rok se ozvali s vyděračským dopisem. Tzn i když je v auto v depozitu, může se stát, že to zkusí. Stačilo ale vyfotit příslušnou stránku z TP a poslat jim jí přes internet s komentářem, že auto je stále v depozitu. Od té doby se už neozvali...
Zjevně jim ten systém nefunguje úplně ideálně. Já koupil erko a přepisoval v depozitu. Nejdřív jsem pojistku uzavřel v domění, že jí budu potřebovat, nakonec potřeba nebyla, tak jsem jí zrušil. Oni zaznamenali zrušení smlouvy, žádná nová - a za rok se ozvali s vyděračským dopisem. Tzn i když je v auto v depozitu, může se stát, že to zkusí. Stačilo ale vyfotit příslušnou stránku z TP a poslat jim jí přes internet s komentářem, že auto je stále v depozitu. Od té doby se už neozvali...
15:19:54
30.10.2012
30.10.2012
palinator
-> Stepan FUN:
-> Pavel P..:
Ou, svině.
-> Pavel P..:
Ou, svině.
15:11:49
30.10.2012
30.10.2012
Boomber
Jak se Česká kancelář pojistitelů dozví, že jsem tu pojistku neplatil? Konkrétně můj případ - pojistka na dobu určitou, skončila a nic se neřeší. Tak jak se dozví, že jsem ji třeba nemusel platit dál, že značky měli být v depozitu? Zjistí si to sami nebo to musím doložit já, např. ofoceným TP?
14:43:23
30.10.2012
30.10.2012
Pavel P..
-> Jarda/felda: no neboj, přijde.... mě přišla na vozejk po dvou letech.
14:33:18
30.10.2012
30.10.2012
Jarda/felda
palinator 29.10.12 21:00:03 napsal:
→ Stepan FUN:
I když teda já měl auto od odhlášky taky 5 dní nepojištěný (když
jsme pojišťovali, tak prej to nejde udělat zpětně), ale žádná pokuta
nepřišla.taky sem měl pár dní prodlevu a nic nepřišlo
→ Stepan FUN:
I když teda já měl auto od odhlášky taky 5 dní nepojištěný (když
jsme pojišťovali, tak prej to nejde udělat zpětně), ale žádná pokuta
nepřišla.taky sem měl pár dní prodlevu a nic nepřišlo
10:24:29
30.10.2012
30.10.2012
john simple
do depozitu jsem to dal já , s jeho plnou moci, on už tu pojistku neplati asi rok.
jeste to chci prevest pres ztp, tak bych nerad pridelal problemy nekomu jinemu
jeste to chci prevest pres ztp, tak bych nerad pridelal problemy nekomu jinemu
06:50:00
30.10.2012
30.10.2012
oojirka
-> john simple: No právě proto, aby předchozí majitel neplatil pojistku, dal to do depozitu. Ty, jakmile doklady vytáhneš, začneš platit pojistku a je to. Nikdo po tobě nepůjde.
06:25:18
30.10.2012
30.10.2012
john simple
chci na sebe přepsat jedno auto, momentálně v depozitu, ale předchozí majitel pravděpodobně neplatil pojistku, nepujde pak čkp po mě, jako novém majiteli ?
21:17:32
29.10.2012
29.10.2012
StepaNoFUN
-> palinator: Maj na to 2 roky... ;-)
21:00:03
29.10.2012
29.10.2012
palinator
-> Stepan FUN:
I když teda já měl auto od odhlášky taky 5 dní nepojištěný (když jsme pojišťovali, tak prej to nejde udělat zpětně), ale žádná pokuta nepřišla.
I když teda já měl auto od odhlášky taky 5 dní nepojištěný (když jsme pojišťovali, tak prej to nejde udělat zpětně), ale žádná pokuta nepřišla.
20:47:59
29.10.2012
29.10.2012
StepaNoFUN
-> palinator: Jsou. Něco jsem jim taky přispěl, ale pak jsem řekl "dost" a prošlo to...
20:29:10
29.10.2012
29.10.2012
palinator
-> Stepan FUN:
ČKP to jsou sráčové že to svět neviděl.
ČKP to jsou sráčové že to svět neviděl.
20:20:26
29.10.2012
29.10.2012
StepaNoFUN
-> Boomber: Hmmm. Tak to je blbě. :-/ Okamžitě uzavřít další pojistku a bohužel doplatit ČKP tu nekřesťanskou pokutu... :-/
19:31:53
29.10.2012
29.10.2012
Boomber
Tak prý jsem to měl na dobu určitou a tím pádem mi ji automaticky zrušili a skoro 14 dní jezdím bez pojištění.
00:02:12
28.10.2012
28.10.2012
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Boomber: To, že nemáš zaplaceno neznamená, že je pojistka zrušená. Přišlo ti snad nějaké upozornění? Pokud se nic nezměnilo, tak pojištění zaniká nezaplacenímaž 30dní po doručení upozornění o dlužném pojistném. Nejdřív za všeho zajdi na pojišťovnu a ověř si stav pojistky, případně uhraď dlužné pojistné. Zelenou kartu ti vytisknou na počkání.
Jinak zasílat ti nějaké upozornění před splatností (příp. složenku) není povinností pojišťovny. Mě třeba v posledním dopisu mimo jiné napsali, že už nadále nebudou poštou zasílat upozornění, ale jen e-mailem nebo SMS na mobil, což si můžu nastavit na jejich webovkách. Zelená karta doufám přijde poštou.
Jinak zasílat ti nějaké upozornění před splatností (příp. složenku) není povinností pojišťovny. Mě třeba v posledním dopisu mimo jiné napsali, že už nadále nebudou poštou zasílat upozornění, ale jen e-mailem nebo SMS na mobil, což si můžu nastavit na jejich webovkách. Zelená karta doufám přijde poštou.
22:08:45
27.10.2012
27.10.2012
Dušan
-> Boomber: hned bych vliznul na pojistovnu co se stalo. Mely by to umet udelat zpetne.
22:01:22
27.10.2012
27.10.2012
Boomber
Náhodou jsem zjistil, že už od 16.10.2012 jezdím s Rapidem bez povinného ručení. To je nějaký nový způsob fungování pojišťoven, že mi nepřišla nová zelená karta a složenka na zaplacení povinného ručení? Nebo jsem něco udělal špatně při vyřizování pojistky? Mám to u ČSOB a vždycky mi to přišlo 1-2 měsíce dopředu.
A co teď? Dám hned v pondělí značky do depozitu, ale co dál? Mám zrušit pojistku a udělat jim tam bordel nebo raději to nechat být a čekat, co dál?
A co teď? Dám hned v pondělí značky do depozitu, ale co dál? Mám zrušit pojistku a udělat jim tam bordel nebo raději to nechat být a čekat, co dál?