skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
zapojení sporáku
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
vyřešeno ..všem zúčastněným děkuju :-)
Zastavil:shakal
-> shakal: Můžeš to zkusit zapojit, přinejhorším Ti bude padat jistič. Pokud bys chtěl ale měnit tu 16ku za 25ku tak musíš vyměnit i kabel od sporáku až k jističi, jinak můžeš taky vyhořet.
-> Pilot 105: mám jen normální zásuvky na 220 ..takže chápu že asi jiné připojení než to první nepůjde ..problém je že mám jen kábl s drátama 2,5mm
-> shakal: 2,5ku můžeš zatížit jen 25 A, podívej se do návodu jaké krytí ten sporák potřebuje.
Když máš 3 fáze 400V, tak může použít jen jednu, tzn. 230 V.
-> Pilot 105: tak jo a myslíš že bude ten 2,5mm kabl slabý? použil bych teda jen 3 dráty
-> shakal: Tak to mám strach, že Ti to ten jistič neutáhne, na tohle by chtělo 25A. Musíš to zapojit podle 1, nemáš dvě fáze, ale jen jednu.
jo a co znamená sít 400/230V ?
-> shakal: Tady se můžeš podívat v jakých rozměrech se vyrábí CYKYna, máš tam i parametry.;)
www.prakab.cz/fileadmin/. ../CYKY.pdf
www.prakab.cz/fileadmin/. ../CYKY.pdf
mám koupený kábl 4x2,5mm šlo by udělat to zapojení 2?
-> Pilot 105: no zásuvky v kuchyni sou všecky na jeden jistič 16ku ...jinak nic moc nevím bydlím v podnájmu byt neni můj
-> shakal: Ale nezapomeň na to, že ten vodič musí být až k jističi 3x4 mm2 a pořiď si lepší zásuvku co snese 25A, klasická Ti za chvíli zase vyhoří, na jaký jistič je to připojené a jaké máš celkové krytí domácnosti?
-> shakal: co je na nem divnyho ?
. Proste je to stejnej kabel jako treba k pracce, ale sila tech vodicu je o trosku vetsi

-> Nwkt: moc silný ...takový sem nesehnal
mám koupený ten 4x2,5mm
-> shakal: Co by na něm bylo divnýho?
-> Dušan: no to je právě divný kabel ne?
-> shakal: tzn 3 vodice a kazdy sila 4mm(2)
podla jednotky

-> Dušan: tu možnost 1 sem chtěl původně udělat ale mate mě ten kabel 3x4mm
doporucuju dodrzet silu privodnich vodicu, protoze to umi hezky papat elektrinu a kdyby byly vodice slabsi tak by se mohly prehrivat nebo dokonce spalit
-> shakal: Tak podle jedničky
tak jestli to budes mit na kabelu do zasuvky, tak podle zapojeni 1 spojis vsechny konektory 1,2,3 nejakou svorkou, ktera k tomu vetsinou byva a pripojis k tomu cerny ( nebo hnedy ) kabel od privodni snury. Pak zase svorkou spojis 4a5 a pripojis k tomu modry drat od privodni snury. Pod oznaceni kostry das zeleno zluty vodic a musi to fungovat :-)
mám možnost jedině do zásuvky na 220 tak jak byl starý sporák
A jaky pripojeni mas k dispozici? Kolik fazi je v kuchyni? Nejlepci kdyby tam byly vsechny 3. Pak jednoduse kazda faze 1-3 jdou na prislusny svorky 1-3. Ochrany na kostru a zem na 4 a 5. Muzes to dat vse i na jednu fazi, ale byla by to pro ni hrozna zatez.
potřeboval bych poradit jak zapojit nový sporák z návodu sem naskenoval toto :
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
vyřešeno ..všem zúčastněným děkuju :-)
Zastavil:shakal