skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
gumičky stieračov
Ja som kupoval grafitky v hyper... a stieraju lepsie nez gumicky z autodielov. Inac v petrzke maju grafitove gumicky za 30sk kus 60cm uz aj s plastovou listou na alco stierace (tie mali teraz v tescu za 80sk kus).
-> minno: niektore sa lamu dost, treba uprgrejdnut uchyty steracov ako ma felda, ,je to stokrat lepsie
-> minno: Zatim drží, už je mam přes rok
-> minno: jo tyhle úchyty jsou dobrý když mi onehdá lámali stěrače tak to odnesla jen lišta a ne celý ramínko... takže jednu výhodu to má

-> Bobesh: ždyť já su invalidní důchodce, zaplatím ti to z hadraplánu?
No, ale jeden dotaz by sa predsa len ešte našiel :-) Aké máte skúsenosti s týmto novým plastovým "zacvakávatkom" ? Drží to dobre, neláme sa to?

No, ale jeden dotaz by sa predsa len ešte našiel :-) Aké máte skúsenosti s týmto novým plastovým "zacvakávatkom" ? Drží to dobre, neláme sa to?
-> minno: Já ti dám Bohouška,ty Machometáne jeden! Ale jinak nenji z

-> Bobesh: už viem všetko čo som potreboval :-) já ti moc děkuju Bohoušku :-)
-> minno: ramínka jsou rovný,jen je nahoře ta minibradavka,která zajišťuje tu lištu proti sklouznutí z ramene a zajišťuje to právě vztlak toho plast péra. Jelikož ale býval dřív dobrý zvyk stěrače krást,jistili to majitelé tak,že vzali kombinačky a dy ohyby dole sevřeli až na to pero,aby se lišty nedaly odcizit. Nevím,jestli máš zajistíno,nebo ne.
-> minno: Mají dole ohyb ale nejsou secvaknutý až k tomu péru,je tam distanc aby se to péro dalo odtlačit dolu a stáhnout lišty z ramen
a ramienka sú na koncoch rovné, alebo je tam nejaké zahnutie, prípadne niečo iné?
-> Bobesh: a to akože "normálne" nebývajú zovreté tie spodné packy?
-> minno: Držák listy by měl na raménku být volně,jen držený vztlakem toho plast péra,když tomu pomůžeš a šroubováčkem rozevřeš mezeru mezi držákem a ramínkem zezhora u emblému,bělo by to pak jít sesunout. Pokud to ovšem není zmáčknutý kleštěma proti krádeži,to se zmáčkly ty spodní packy,aby se to nedalo rozevřít.
a tlačiť (podľa fotky) z ľavej strany alebo z pravej? :-) A tie pipíky sa mi nepodarilo vyhnúť, kombinačkami to nejde a šrobovák tam pod ne nevleze :/
-> minno 21.11.06 19:49:54: To je plastový péro,aby to sedělo v tom kulatym nálitku,musíš ten držák lišty jakoby vyvrátit ale to péro nelámej. Možná,že to někdo zajistil zmáčknutím kombinaček.
-> minno: Zatlačí se tolik aby vylezl plast z té dírky a raménko se sundá
-> minno: napiš majklovi ten je rozebíral a skládal, ti poradí...... možná

myslim tie pipiky vyznacene cervenou. a ten pliesok na ktory ukazuje sipka asi treba vytiahnut ze?
-> minno: záleží jakej máš druh uchycení nech to až na normální světlo pak ti bude hned jasno
-> minno: Jaký pipíky?
hoď foto

Tak som uz kupil nejake nove stierace, su ceske, od firmy PAI, s. r. o. Beroun.
Asi mentalna otazka, ale ako mam oddelit stare stierace od tych ramienok, teraz po tme s jednou svietiacou LED v puse, mi to akosi neslo :-) Treba tam odohnut tie zahnute pipiky?
Asi mentalna otazka, ale ako mam oddelit stare stierace od tych ramienok, teraz po tme s jednou svietiacou LED v puse, mi to akosi neslo :-) Treba tam odohnut tie zahnute pipiky?

VeTëV:

-> Labros: nejlepsi sou ty co najdes nekde u popelnice
to je, jako byste se Řeka ptali, jaký jsou nejlepší zimní gumy

Já nevím, jak můžete brát vážně Majklovo doporučení na stěrače

-> Milos: tak jasne cim dlhsi tym drahsi.. ale stierace mali za jednotnu cenu

-> Mishoooo: ano tie kratke su za 100, cim delsi tym drahsi, ne to da rozum
-> haso: no samotny stierac ako taky na to moc vplyv nema, to ta sprosta guma...asi ti dali v mototechne dobry kusok.
ja mam tiez 18 rocne stierace so vsetkym povodnym, len gumicky su nove. Tie stare sli relativne v pohode, ale uz boli potrhane na koncoch. A nove robia sarapatu. Musim pobehat po obchodoch a kupit nieco ine.
ja mam tiez 18 rocne stierace so vsetkym povodnym, len gumicky su nove. Tie stare sli relativne v pohode, ale uz boli potrhane na koncoch. A nove robia sarapatu. Musim pobehat po obchodoch a kupit nieco ine.
a jak je mozne za nam na aute 18 rocne stierace, len s novou pruzinkou, a neskacu, nepiskaju a gumicky su tam take ake mi dali ako prve v mototechne...je to nejake divne

-> Milos: tak to i kupil asi tie najdrahsie co tam maju... tie snad nekupuje nikdo
ja zatial kupil v tescu za 49,- a najdrahsie za 99,- sak napis co su zac

ja zatial kupil v tescu za 49,- a najdrahsie za 99,- sak napis co su zac

-> minno: tak nekupuj v mototechene ale v hypermarketoch

-> minno: Kup lelej sterac a hlavne at nema to telo co drzi tu gumicku kovovy,ale plastovy... Jdou pak krasne tise. Ale stojej vic no - dal sem za ne 250...
neviem preco by som to nemal kupovat v hypermarketoch, mam z tesca, zatial som lepsie nemal, musim kuknut "znacku", stali asi 250sk par, 51cm, zotieraju nadherne, na rozdiel od Boschov lamelovych
-> U-Geen: Á,sorry,šéfe,neznám míru
-> Bobesh: spis cm :-)
-> minno: Mám ten samej problém,asi se nevyplatí šetřit a než každou chvíli měnit hyperstěrače za pár grošů,tak se namíchnu a koupím BOSCH nebo VALEO,sice přijdou na víc ale budou stírat qalitně a bez kraválu. Jinak můžeš dát klidně 45 nebo 48mm lišty,místo původních 41 ale to je maximum,co se vejde.
-> JoseA: aj ja chcem, aj ja

Já mám stěrače z autoprodejny univerzální za kilo (široké 510mm), a jak sem minulý týden vezl souseda do práce a čekali sme na druhého, tak sem měl furt pustěné stěrače na cyklovač a okno už bylo vysušené od topení a on se strašně divil že mi nevrzají ani neskákají, jenom tak pěkně šoupají a že on koupil nejaké spešl s grafitem a furt mu skáčou po okně a vrzají
, takže teď fakt nevím, asi má dobré okno nebo co ale nemám problém se stíráním vůbec

-> minno: grafitove jsou napustene grafitem, a pri kazdem stirani se uvolni cast grafitu, ktery zamezuje poskrabani skel, lepsi viditelnost za deste, nemel by primrznout a dalsi veci ktery sam ani nevim :)
-> Majkl: a čím sa líšia "grafitové" od normálnych?
-> Mishoooo: kúpil som ich v mototechne ešte v lete, prvý krát mi znepríjemnili cestu v noci na hrochfest :/
Napr. teraz kúpil šéf na jeden služobák tie také celogumové stierače a tie sú fakt dokonalé, aj po suchom skle idú krásne a ticho, ale stáli okolo 1000,-Sk :/
-> Mishoooo: kúpil som ich v mototechne ešte v lete, prvý krát mi znepríjemnili cestu v noci na hrochfest :/
Napr. teraz kúpil šéf na jeden služobák tie také celogumové stierače a tie sú fakt dokonalé, aj po suchom skle idú krásne a ticho, ale stáli okolo 1000,-Sk :/
-> minno: nekupuj ich v hypermarketoch

ja koupil grafitovy asi za 50 korun a dobry
aké kúpiť alebo čo s nimi zrobiť, aby šli stierače po skle ľahko a ticho? Tieto čo tam mám teraz idú strašne, na skle len poskakujú. Ale je zaujímavé, že po vode z ostrekovačov idú pekne...