ja som mal ten isty problem ako minno, pouzil som trocha umu a sily a uz problem neni, staci tie ramienka troskou sily ohnut tak aby polozene na skle zvierali tupy uhol zo strechou a ostry s kapotou
problem zmizol aj pri suchom aj pri mokrom okne
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
gumičky stieračov
-> minno: Bobesh 22.01.07 19:49:21 napsal:
-> janos: Nenji zač
-> minno: Tak
ještě snad rozebrat táhla a udělat očistu a promazání,jak čistíš
okno,třeba je až nelidsky odmaštěný? Zkus na něj šampon s voskem,treba
to přejde.Bazíruju na tom vosku,obyč šampon nee

ještě snad rozebrat táhla a udělat očistu a promazání,jak čistíš
okno,třeba je až nelidsky odmaštěný? Zkus na něj šampon s voskem,treba
to přejde.Bazíruju na tom vosku,obyč šampon nee
-> Syny: no myslím že obidvojo problémov je zlých. pružinkami v ramienkach to asi podľa mňa určite možno snáď nebude...
Prvý krát mi to fest znepríjemnilo cestu v lete na Hrocháč :(
Prvý krát mi to fest znepríjemnilo cestu v lete na Hrocháč :(
-> minno: A zkousels menit pruzinky v raminkach steracu? Necet sem cely to tema takze mozna radim to samy co nekdo jinej... Jinak 100x radsi bych chtal skakajici sterace, nez vrzajici napravu...
-> Syny: jj, už nemám vôbec náladu s tým ešte niečo robiť.
-> Bobesh: práveže normálne keď sa auto umýva tak tam ide šampón, to následné odmasťovanie bol len test či to nepomôže. a nepomohlo :/
nemôže to robiť napr. aj samotný motorček? kua ja už fakt neviem čo s tým robiť, keď sú stierače dvihnuté tak to ide pekne plynulo.
nemôže to robiť napr. aj samotný motorček? kua ja už fakt neviem čo s tým robiť, keď sú stierače dvihnuté tak to ide pekne plynulo.
-> minno: A i ty Valeo blbnou?
-> Syny: 260kc = 327Sk. A Tiez mam Valeo, predtym som mal origo ceske nejake a predtym len vymenene gumicky a predtym stare potrhane gumicky, ktore sli dobre.
-> minno: mno jenze 260 kc je tak 400 sk minimalne, tkaze mas levny sterace, tudiz nestiraj
Nee, taky dost zalezi na znacce. Ja mam Valeo a pohoda

-> minno: Tak ještě snad rozebrat táhla a udělat očistu a promazání,jak čistíš okno,třeba je až nelidsky odmaštěný? Zkus na něj šampon s voskem,treba to přejde.

-> Syny: neser tygra ked ma mladie
moje stali 300 (ale Sk), + tie predtym 150 + gumy predtym + cas + nervy... a houno z toho :/

Me to taky hopsalo po vokne, ale az kdyz sem koupil sterace za 260 kc, tak to facha tak jak ma

-> janos: nemachruj, mne to nepomohlo :/
-> Bobesh: Díky za super radu, taky mi stěrače s novejma gumičkama skákaly po skle, vrzaly a dělaly mapy... tak jsem ramínko trochu přihnul, změnil úhel gumičky k oknu a rázem začaly stěrače běhat plynule, potichu a hlavně stírat! Paráda...

-> Milos: neviem aké gumičky myslíš, ale keď ono niekedy to ide ok, a niekedy nafigu, záleží ako a aké je mokré sklo.
-> minno: nechce sa mi to tu moc citat, ale tie gumicky co su medzi kasnou a hriadelkou stieraca mas v akom stave, resp malo-moc dotiahnute, neviem ine ma nenapada
ja to už kakám, ide to nahouno :/
-> Bobesh: tak som to ešte viac zahol podľa tvojej rady a zatiaľ na suchom aj mierne mokrom skle OK. Uvidíme, čo to spraví...
-> minno: Přesně ten úhel jsem myslel,prostě musíš dodržet mezi horní částí okna a lištami =nebo < než 90 stupňů
-> Bobesh: jj ten uhol som kontroloval, ale pozeral som na ten uhol pod akým dopadajú gumičky na okno, to vyzerá byť kolmo. Nerozumiem ale aký uhol mysliš ty tým "na volno ve vzduchu", to ako mám stierače zodvihnúť od okna?

-> minno: A jakej úhel svírají lišty vůči oknu? Mrkni zboku,musej bejt na volno ve vzduchu kolno nebo mírně položený nahoru,pokud jdou dolů (jakoby protisměru) tak přihni přes hadr sikovkama konce ramínek,jde to,i když pružej,mě to pomohlo,hlavně na LIAZu nebo Karose

tak som včera zas trochu potestoval, bohužiaľ riadne dažde teraz nie sú, takže tento režim sa vyskúšať nedá. Len tak kropilo, a sem-tam to šlo pekne a sem-tam tie stierače zas trochu poskakovali, o niečo menej a tichšie ako so "starými", ale predsa
ja to už asi hodím zo skaly
Asi to poznáte, ono tie poskakujúce stierače potom ešte moment po zotretí na skle zanechajú takéto jemné akoby zamlžené stopy :/

Asi to poznáte, ono tie poskakujúce stierače potom ešte moment po zotretí na skle zanechajú takéto jemné akoby zamlžené stopy :/
-> Bobesh: nj, ale skoro to nebude, najkôr v sobotu
-> minno: Tak dej vědět,podle toho se zařídím

Tak som dnes kúpil Valea za 300,-, skúšal som ich teraz na snehomrholení a na frkaní od áut predomnou a v tomto teste obstáli, šli ticho a dobre. Uvidíme, ako ma zas prekvapia na daždi :/
-> minno: vetsina je urcite mit bude, vsak to omrknes jesi tam jsou nebo ne, jinak ty sterace to ze zadu maj vypsany na ktery modely aut to jde
tak ja sa teda zas po niečom novom poobzerám. tie nové lišty asi všetky nemajú v balení aj ten držiak (redukciu) na škodovácke ramienka, že?
-> Pavel P.:

-> minno: Zkus vzít kombinačky nebo sikovky,konec ramínka před zámkem lišty obal vrstvou hadru nebo dřívkem Pproti oděru barvy) a nakruť konec víc tak aby šly lišty "po skle",ne proti němu,vždycky zaber jen jednou a pak to zkus,mě to pomáhalo i na busu,je to fígl ještě pod áty.
-> minno: nepošlu.. pak bych měl sám prd... a to by nešlo.

-> minno: mel jsem uplne ty same problemy, koupil jsem tyhlety klasicky cerny listy v mototechne a skakali jak cip, pak jsem koupil takovy ty stribrne s pritlakem a grafitovejma gumkama a najdenou bylo po skakani a sterace nadherne a tise chodily, ted jsem na tech streacich menil gumky tentokrate za "sedmi segmentove" silikonove a chodi porad krasne, jak je to mozny nevim, ale tak to u me bylo :-)
-> Pavel P.: no haha, to ja mám vedieť čo ty máš všetko našmelené?
Tak šup šup poslať ešte tú odloženú sadu, kým ju ešte máš

-> minno: kdyby sis řekl tak jsem ti jednu novou sadu mohl poslat s tim potahem stropu... tvoje chyba.. už se vozí na mym vraku.
-> Bobesh: jj taky mám ještě v zásobě jednu komplet sadu ramínek a stírátek.

-> Bobesh: jj taky mám ještě v zásobě jednu komplet sadu ramínek a stírátek.

-> Pavel P.: To je důvod,proč si je na stařence držím dodnes,na M ku kupuju každej rok nový,drahý,levný,stejně to není vono,dělaj mapy a kravál.
-> strucy: dnes bolo +5
napr. na tieto mi chalan v mototechne povedal, že sú dobré, že ich predáva už dlho a všetci sú s nimi spokojní
-> Pavel P.: a čo tak namiesto chválenia sa, jedny poslať?

-> Pavel P.: a čo tak namiesto chválenia sa, jedny poslať?

já doma vyštrachal origo stěrače PAL, i s tou původní gumičkou tak jsem jí vyčistil , stěrače nasadil a uplnej luxus.. s novejma z benzinky je to nesrovnatelný..

-> minno: treba také čo budu mäkké aj pri - 10 inak to bude furt tak robiť
mňa už z tých stieračov asi fakt trafí šľak
Zas sa zdalo, že tie nové idú ako tak v pohode, ale po dnešnej jazde som z toho skoro chytil nervy, skáče to ako divá sviňa a vydáva to príšerné zvuky. Čo s tým robiť? Kupovať stále ďalšie a ďalšie nové stierače a skúšať, ktoré sadnú? Už som skúšal aj 2x odmasťovať sklo, nepomohlo. Čím mám to sklo natrieť aby mi to konečne (!!!) chodilo ľudsky?
Tu je video - ako to skáče tam dobre nevidno, ale ten zvuk tam počuť je:
www.dipsoft.sk/ftp_dat/st ierace.avi

Tu je video - ako to skáče tam dobre nevidno, ale ten zvuk tam počuť je:
www.dipsoft.sk/ftp_dat/st ierace.avi
-> minno: Ale fakt, mam nějaký obyč z mototechny
-> Nwkt: tak to ani nepíš lebo ma naštveš
aj ja chcem, aj jáá

-> minno: Mě nic neskáče, omylem sem je pustil na suchý okno a pohoda
kua tie nove stierace tiez poskakuje ako jebn*te :/ co mam dat nove sklo? :)
-> minno: dík si kamoš

-> strucy: pre teba zadarmo

-> minno: šak vidieť, kedy to bude v predaji? a cena ? bude množstevná zlava?
-> strucy: to vieš, večer doma po práci nemám čo robiť, tak aspoň vypĺňam čas takýmito otázkami.
-> minno: ty by si už tiež mohol napísať nejaký ten bestseller že Minno a jeho trable

-> minno: proste ramienko z favorita, resp feldy, ja mam sice zadne z feldy ale pre mna ina moznost nebola, to vis potrebujem opacne otocene

-> minno: ten uchyt je gut...nemam stym ziaden problem....inac ja som kupil v tescu stierace Briliant alebo cosi take, grafitove a no problem....fachaju ako treba, uz som to hodil aj na mondeo a no problem. hlavne ze mi to nerobi smuhy na okne

-> Milos: a to ako