skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
gumičky stieračov
-> minno: mel jsem uplne ty same problemy, koupil jsem tyhlety klasicky cerny listy v mototechne a skakali jak cip, pak jsem koupil takovy ty stribrne s pritlakem a grafitovejma gumkama a najdenou bylo po skakani a sterace nadherne a tise chodily, ted jsem na tech streacich menil gumky tentokrate za "sedmi segmentove" silikonove a chodi porad krasne, jak je to mozny nevim, ale tak to u me bylo :-)
-> Pavel P.: no haha, to ja mám vedieť čo ty máš všetko našmelené?
Tak šup šup poslať ešte tú odloženú sadu, kým ju ešte máš

-> minno: kdyby sis řekl tak jsem ti jednu novou sadu mohl poslat s tim potahem stropu... tvoje chyba.. už se vozí na mym vraku.
-> Bobesh: jj taky mám ještě v zásobě jednu komplet sadu ramínek a stírátek.

-> Bobesh: jj taky mám ještě v zásobě jednu komplet sadu ramínek a stírátek.

-> Pavel P.: To je důvod,proč si je na stařence držím dodnes,na M ku kupuju každej rok nový,drahý,levný,stejně to není vono,dělaj mapy a kravál.
-> strucy: dnes bolo +5
napr. na tieto mi chalan v mototechne povedal, že sú dobré, že ich predáva už dlho a všetci sú s nimi spokojní
-> Pavel P.: a čo tak namiesto chválenia sa, jedny poslať?

-> Pavel P.: a čo tak namiesto chválenia sa, jedny poslať?

já doma vyštrachal origo stěrače PAL, i s tou původní gumičkou tak jsem jí vyčistil , stěrače nasadil a uplnej luxus.. s novejma z benzinky je to nesrovnatelný..

-> minno: treba také čo budu mäkké aj pri - 10 inak to bude furt tak robiť
mňa už z tých stieračov asi fakt trafí šľak
Zas sa zdalo, že tie nové idú ako tak v pohode, ale po dnešnej jazde som z toho skoro chytil nervy, skáče to ako divá sviňa a vydáva to príšerné zvuky. Čo s tým robiť? Kupovať stále ďalšie a ďalšie nové stierače a skúšať, ktoré sadnú? Už som skúšal aj 2x odmasťovať sklo, nepomohlo. Čím mám to sklo natrieť aby mi to konečne (!!!) chodilo ľudsky?
Tu je video - ako to skáče tam dobre nevidno, ale ten zvuk tam počuť je:
www.dipsoft.sk/ftp_dat/st ierace.avi

Tu je video - ako to skáče tam dobre nevidno, ale ten zvuk tam počuť je:
www.dipsoft.sk/ftp_dat/st ierace.avi
-> minno: Ale fakt, mam nějaký obyč z mototechny
-> Nwkt: tak to ani nepíš lebo ma naštveš
aj ja chcem, aj jáá

-> minno: Mě nic neskáče, omylem sem je pustil na suchý okno a pohoda
kua tie nove stierace tiez poskakuje ako jebn*te :/ co mam dat nove sklo? :)
-> minno: dík si kamoš

-> strucy: pre teba zadarmo

-> minno: šak vidieť, kedy to bude v predaji? a cena ? bude množstevná zlava?
-> strucy: to vieš, večer doma po práci nemám čo robiť, tak aspoň vypĺňam čas takýmito otázkami.
-> minno: ty by si už tiež mohol napísať nejaký ten bestseller že Minno a jeho trable

-> minno: proste ramienko z favorita, resp feldy, ja mam sice zadne z feldy ale pre mna ina moznost nebola, to vis potrebujem opacne otocene

-> minno: ten uchyt je gut...nemam stym ziaden problem....inac ja som kupil v tescu stierace Briliant alebo cosi take, grafitove a no problem....fachaju ako treba, uz som to hodil aj na mondeo a no problem. hlavne ze mi to nerobi smuhy na okne

-> Milos: a to ako
Ja som kupoval grafitky v hyper... a stieraju lepsie nez gumicky z autodielov. Inac v petrzke maju grafitove gumicky za 30sk kus 60cm uz aj s plastovou listou na alco stierace (tie mali teraz v tescu za 80sk kus).
-> minno: niektore sa lamu dost, treba uprgrejdnut uchyty steracov ako ma felda, ,je to stokrat lepsie
-> minno: Zatim drží, už je mam přes rok
-> minno: jo tyhle úchyty jsou dobrý když mi onehdá lámali stěrače tak to odnesla jen lišta a ne celý ramínko... takže jednu výhodu to má

-> Bobesh: ždyť já su invalidní důchodce, zaplatím ti to z hadraplánu?
No, ale jeden dotaz by sa predsa len ešte našiel :-) Aké máte skúsenosti s týmto novým plastovým "zacvakávatkom" ? Drží to dobre, neláme sa to?

No, ale jeden dotaz by sa predsa len ešte našiel :-) Aké máte skúsenosti s týmto novým plastovým "zacvakávatkom" ? Drží to dobre, neláme sa to?
-> minno: Já ti dám Bohouška,ty Machometáne jeden! Ale jinak nenji z

-> Bobesh: už viem všetko čo som potreboval :-) já ti moc děkuju Bohoušku :-)
-> minno: ramínka jsou rovný,jen je nahoře ta minibradavka,která zajišťuje tu lištu proti sklouznutí z ramene a zajišťuje to právě vztlak toho plast péra. Jelikož ale býval dřív dobrý zvyk stěrače krást,jistili to majitelé tak,že vzali kombinačky a dy ohyby dole sevřeli až na to pero,aby se lišty nedaly odcizit. Nevím,jestli máš zajistíno,nebo ne.
-> minno: Mají dole ohyb ale nejsou secvaknutý až k tomu péru,je tam distanc aby se to péro dalo odtlačit dolu a stáhnout lišty z ramen
a ramienka sú na koncoch rovné, alebo je tam nejaké zahnutie, prípadne niečo iné?
-> Bobesh: a to akože "normálne" nebývajú zovreté tie spodné packy?
-> minno: Držák listy by měl na raménku být volně,jen držený vztlakem toho plast péra,když tomu pomůžeš a šroubováčkem rozevřeš mezeru mezi držákem a ramínkem zezhora u emblému,bělo by to pak jít sesunout. Pokud to ovšem není zmáčknutý kleštěma proti krádeži,to se zmáčkly ty spodní packy,aby se to nedalo rozevřít.
a tlačiť (podľa fotky) z ľavej strany alebo z pravej? :-) A tie pipíky sa mi nepodarilo vyhnúť, kombinačkami to nejde a šrobovák tam pod ne nevleze :/
-> minno 21.11.06 19:49:54: To je plastový péro,aby to sedělo v tom kulatym nálitku,musíš ten držák lišty jakoby vyvrátit ale to péro nelámej. Možná,že to někdo zajistil zmáčknutím kombinaček.
-> minno: Zatlačí se tolik aby vylezl plast z té dírky a raménko se sundá
-> minno: napiš majklovi ten je rozebíral a skládal, ti poradí...... možná

myslim tie pipiky vyznacene cervenou. a ten pliesok na ktory ukazuje sipka asi treba vytiahnut ze?
-> minno: záleží jakej máš druh uchycení nech to až na normální světlo pak ti bude hned jasno
-> minno: Jaký pipíky?
hoď foto

Tak som uz kupil nejake nove stierace, su ceske, od firmy PAI, s. r. o. Beroun.
Asi mentalna otazka, ale ako mam oddelit stare stierace od tych ramienok, teraz po tme s jednou svietiacou LED v puse, mi to akosi neslo :-) Treba tam odohnut tie zahnute pipiky?
Asi mentalna otazka, ale ako mam oddelit stare stierace od tych ramienok, teraz po tme s jednou svietiacou LED v puse, mi to akosi neslo :-) Treba tam odohnut tie zahnute pipiky?

VeTëV:

-> Labros: nejlepsi sou ty co najdes nekde u popelnice
to je, jako byste se Řeka ptali, jaký jsou nejlepší zimní gumy

Já nevím, jak můžete brát vážně Majklovo doporučení na stěrače

-> Milos: tak jasne cim dlhsi tym drahsi.. ale stierace mali za jednotnu cenu

-> Mishoooo: ano tie kratke su za 100, cim delsi tym drahsi, ne to da rozum
-> haso: no samotny stierac ako taky na to moc vplyv nema, to ta sprosta guma...asi ti dali v mototechne dobry kusok.
ja mam tiez 18 rocne stierace so vsetkym povodnym, len gumicky su nove. Tie stare sli relativne v pohode, ale uz boli potrhane na koncoch. A nove robia sarapatu. Musim pobehat po obchodoch a kupit nieco ine.
ja mam tiez 18 rocne stierace so vsetkym povodnym, len gumicky su nove. Tie stare sli relativne v pohode, ale uz boli potrhane na koncoch. A nove robia sarapatu. Musim pobehat po obchodoch a kupit nieco ine.
a jak je mozne za nam na aute 18 rocne stierace, len s novou pruzinkou, a neskacu, nepiskaju a gumicky su tam take ake mi dali ako prve v mototechne...je to nejake divne

-> Milos: tak to i kupil asi tie najdrahsie co tam maju... tie snad nekupuje nikdo
ja zatial kupil v tescu za 49,- a najdrahsie za 99,- sak napis co su zac

ja zatial kupil v tescu za 49,- a najdrahsie za 99,- sak napis co su zac

-> minno: tak nekupuj v mototechene ale v hypermarketoch