nater spodku auta

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 10.04.2006 do 24.04.2006, založil/a sliwowitz
řadit dle data
23:55:39
24.04.2006
dazdoo - zrušená registrace
skus kuknut na www.skoda.panda.cz ->karoseria -> ako vyzrat nad korozi 2, je to zaujmave, kupil som tie farby, ale zatial som tym natrel len bubny..zatial
16:36:56
13.04.2006
charon
Jen tak ke gumoasfaltu - nerekl bych, ze praska. Tata ho ma na facku 10 let a popraskanej neni. Je tam jeden nater pred deseti lety (hned po koupi, komplet ocistenyej puvodni palstozol a tam kde nedrzel tak orezanej dlatem do ztracena + 3x zakladovka na holej plech) pak se pred osmi lety nater opakoval a pred ctyrma rokama znovu gumoasfalt + tekuta lepenky (myslim ze se to prodava jako lepenka v kyblu - tot oficialni nazev) s pridavkem cementu. Drzi to jak zidovska vira a vydrzi to i mensi ranu kladivem, takze v gumoasfaltu bych problem nevidel.
09:59:27
13.04.2006
Athlonek
Má někdo zkušenosti s zinkovim, nebo zinko hliníkovim sprejem? A jakou barvu použít na něj?
zvětšit nater spodku auta - obrázek od Athlonek vložen 13.04.2006 09:59:27
21:41:52
11.04.2006
PeterP136
-> Crestik: Takze si neplanujes ani kupovat nejake dnes vyrabane auto. :) Pretoze tie su takmer vylucne lakovane vodou rieditelnymi lakmi. Metalizy neviem, ale nemetalizovane farby su z eko(logickych aj nomickych) dovodov vodou rieditelne.

Okrem toho videl som nater z farby z chrobakov vw na plechovej streche chaty a po minimalne 5tich rokoch bez hrdze. Takze by som to nepodcenoval. Ta farba bola pouzita kvoli tomu lebo bola lacna, kedze ju predavala firma, ktora za nu dostala zaplatene aby ju ekologicky zlikvidovala :))).

Co sa tyka gumoasfaltu tak ten nemozete porovnavat s modernymi natermi. Ale ak sa nezlupal, tak musel byt problem v osetreni plechu pod tym gumoasfaltom, ten totiz chrani len pred kamienkami a nie pred vodou, pretoze praska. Ale tu 950 schvalujem, mam aj ja po dvoch rockoch to drzi a nepraska. Na zvlast rizikovych miestach som to pretrel este aj nitrolakom, tak uvidim kedy zacnu vyliezat prve bublinky :).
19:44:34
11.04.2006
Crestik
-> PeterP136: vodou ředitelné barvy bych na auto nedal ani omylem, ředidlo tam je od toho, aby se vypařilo a barva dokonale zaschla
18:17:33
11.04.2006
strucy
-> Syny: určite nie sračky vodou rieditelné , dávať tam niečo čo sa riedi vodou , šak to chceš natreť aby sa ti voda tam nedostala a nie aby si ju hned po oprave tam zase natrel, moja skúsenosť ešte pred vyvaračkou som dával gumoasfalt s vodou čo sa riedi a výsledok opeť hrdza aj ked to bolo očistene odmastene a dve vrstvy základovky , a teraz som dával základovku na čistí plech a na to body 950 nastriekal + gumoasfalt ale rieditelný syntetikou nie vodou
12:32:25
11.04.2006
Syny
Takze co doporucujete?
20:46:17
10.04.2006
PeterP136
Inac moderne vodou rieditelne sracky (nemyslim prastary gumoasfalt) mozu byt dobre. Musia mat totiz jemnejsie plnivo aby dokazali drzat aj po vyschnuti a tak mozu mat dokonca vyssiu odolnost nez natery riedene organickymi rozpustadlami.
20:37:35
10.04.2006
PeterP136
-> Martin2705: Driv upalovali carodejnice a nik sa nestazoval (az na tie carodejnice) :))).

Nie proti gumoasfaltu nemam nic okrem toho, ze je furt lepivy a teda vhodny tak akurat na predaj auta a nie ked poden este majitel bude potrebovat vliezt ak sa nieco po...

Inac ja mam na espere nieco (mozno gumoasfakt), bolo to nanesene priamo na plastizol a akurat sa to dnes pekne lupe popraskane a pokrutene ako listie. Ktovie co by to spravilo keby pod to dali vtedy najprv zaklad. Bohuzial v servisoch to akurat tak nastriekju niecim co dostatocne lepi aby sa to udrzalo aj na mastnom a zaprasenom povrchu a nazdar. Co s tym bude o rok to je tvoj problem pan zakaznik.

Vplyv rozpustadiel na plastizol by som nebral tragicky. Proste ak je plastizol zdravy, tak to vydrzi, ale ak uz nedrzi na plechu, tak tam nema co hladat a je len dobre ze to oznami odlupnutim..
20:04:40
10.04.2006
Martin2705
Já mazal škodovku obyčejným gumasfaltem a taky si myslim že to splnilo svůj účel. dřív to tak dělali všichni a nikdo si nestěžoval.
18:57:06
10.04.2006
PeterP136
Bezasfaltove je 950. Plastiol vydrzi ak drzi, ak je pod nim hrdza tak sa po nasati riedidla odlupi alebo vyduje a to je podla mna dobre. To body neodporucam davat priamo na plech ani plastizol, nedrzi dobre. Najprv zakladovku (aj na plastizol) a na zaschnuttu zakaldovku to body.
10:50:01
10.04.2006
sliwowitz
uz sa to tu rozoberalo, ale neviem to najst:

idem na favoritovi vyvarit kusok podlahy a stlpika dveri a opravene miesto natret... chcel som pouzit bodycko (to na baze kaucuku, neviem jake je to cislo) lenze som pocul ze je riedene nitrocelulozovym riedidlom, a to sa nesmie davat na povodny plastizol... cim to mam teda natret??? mozem pouzit syntetiku??? nejaku vodou rieditelnu sracku by som tam nerad daval... poradte mi prosim, v tomto som uplna lama :)))
Extreme Tyres