ALL - : Já nepoužívám odrezovač vůbec.Je lepší zainvestovat radši do pořádné zákl. barvy s antikorozními účinky. Odrezovač je sajrajt na kterém to pak blbě drží,a jsou s tím jen problémy jelikož je to v podstatě mastný materiál, několikrát se mi dostalo do ruky auto na kterém se měl opravit lak ale celé se to loupalo, , když jsem se ptal majitele co s tím kdo dělal tak mi řekl že než to dal do lakovny tak to celé natřel odrezovačem,prý aby mu to nezrezlo, no a v lakovně to neřešili, celé to nastříkali akrylát. 1K základem a pak na to namastili plnič a barvu, škoda že jsem to tenkrát nevyfotil, loupal jsem tak 20cm pláty široké i 5 cm a celý lak se dělal znova. Když už chce někdo ošetřit orezlé místo musí se to celé vybrousit na zdravý plech, příp. hrozí li probroušení jelikož je to do hloubky tak vystřihnout a udělat záplatu z nového lechu, poté pořádně vybrousit sváry a pak ještě lépe odmastit před prvním stříkáním, jelikož když se to neodmastí tak se tam ty nečistoty a mastnota ze sváření a spálené barvy co je na starém plechu , uzavřou a pak to pod tím vesele kvete takže 80% uspěchu pořádného laku a hlavně kvality zavisí od toho jak se to připraví už na holém plechu, já odmaštuju pokaždé když se s tím povrchem který se má stříkat něco dělá, je to pracné ale jen tak si zajistím to že se mi do toho nedostane nějaký humus a mastnota.Byt by to měl být v létě i lidský pot který umí také udělat krásně mastný flek v laku.Po nastříkání dílu který se opravoval příp. vyvařoval je samozřejmě nutné také ošetřit vnitřní část toho co se vařilo jelikož svár je to nejlepší místo na užasně rychlou korozi. Takže nějaký vosk nebo olej nebo co já vím kdo co používá, já si to míchám tak přiměřeně vosku, oleje a gumoasfaltu dohromady, celé to ředím acetonem, protřepat , nemíchat.Ještě se vrátím k tomu stříkání, po vykytování dílu, je nutné díl přebrousit pod vodou, jelikož kyt je velmi porézní materiál, a drží v sobě to co jste z něj obrousili, když toto neuděláte, dochází ke známému mapování laku kdy se udělají fleky podle to kde jste kytovali, tím že se kyt přebrousí pod vodou tak z něj odplavíte ty drobné narboušené částečky které jsou v pórech a tak otevřete cestu k tomu aby plnič , dle svého názvu zaplnil póry v kytu a udělal krásnou jednolitou mezivrstvu mezi kytem a vrch. lakem.Jinak v pistoli mám trysku 1.4mm a na plnič 2mm na střík. kyt 2.7mm, plamen jak bylo řečeno se nastavuje na pistoli, já stříkám jen plochým plamenem tzv. " lopatou" upravuju si ji podle toho co se stříká, když kapota tak co nějširší ale zase ne moc jelikož když ji roztahnete tak pak prostředek vynechává a dělá to v podstatě dvě čáry takže pokaždé se to musí nejdřív vyzkoušet, no a když se dělají třeba dveře tak ten plamen stáhnu aby nedocházelo k "prostřiku" barvy tím že bude plamen moc široký a spousta materiálu půjde do filtrů a tím pádem z mé kapsy ven.Kruhový plamen používám když potřebuju nastříkat třeba lemy blatníků zevnitř ale taky se to musí nastavit, jelikož tím že se to stáhne z lopaty do kruhu bez ubrání materiálu tak to tam sype ukrutné množství materiálu do jednouho bodu a pak to teče.Snad jsem zodpověděl vše.Uff.....