skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
tesnenie dveri
Zdarec, pořídil jsem Š 105 užovku a potřebuju tato těsnění dveří (pirelky) vyměnit. Má někdo kontakt na nějaký aktuální spolehlivý e-shop, kde těsnění seženu? Jsem z toho docela jelen, projel jsem vše možné a třeba i na fotce ze zmíněných Autodílů Krč ta pirelka vypadá jako z Favorita. Tak nevím, nechci koupit 13 metrů favoriťácké a zjistit, že je k nepotřebě... Předem díky.
link ti dát nemůžu...on je má na obchodě a nikde na netu jsem na ně nenarazil.
Jestli chceš mohu ti v pátek nafotit ty mé dva druhy samtek (45kč/kus mají celonerezové výstuhy) a připadně odfotím i na dveřích a pokud se ti jedny z nich zamluví mohu ti je koupit a poslat délka 1m každá...šit to není kamarád je má na autě 5tým rokema jsou jak nové....já dva roky než jsem auto odstavil a doteď ještě autí nemám v kupě.
Jestli chceš mohu ti v pátek nafotit ty mé dva druhy samtek (45kč/kus mají celonerezové výstuhy) a připadně odfotím i na dveřích a pokud se ti jedny z nich zamluví mohu ti je koupit a poslat délka 1m každá...šit to není kamarád je má na autě 5tým rokema jsou jak nové....já dva roky než jsem auto odstavil a doteď ještě autí nemám v kupě.
Neviete dať niekto konkrétny link na shop, kde sa dajú kúpiť pasujúce (univerzálne) sametky do škodovky?
-> Discovera: nevedel by si mi dať prosím ťa nejaký link na tie univerzálne sametky, ktoré s určitosťou pasujú do škodovky?
-> darklord: -> minno: sametky sklo-dveře v uni provedení jdou koupit....bachraté (podobné feldě) a hubené utopené (škodovka) v délce 1m za cca 65kč výztuha nerez a padnou do dveří jako hrnec na prdel...z dálky nepoznáš rozdíl až u dveří pokud se na ně opravdu zaměříš poznáš rozdíl-jsou hladší... trochu jsem si jich nasyslil a ty kolem rámu dveří pro sklo se dají možná v Olmiku koupit (ještě před půl rokem v jedné prodejně jako sada byly čuměl jsem na ně) ...jestli je tam ještě mají nevím...ale fávo mají.
-> darklord: mať mám, ale len staré a čiže nie 100%.
-> Bukaj: do vodiacich líšt skiel by som bral tiež ak by boli, potrebujem ale hlavne tie medzi plech dverí a sklo, ale z nekompletnej sady mi tiež nič nie je. A tie z favorita okolo skla sa dajú použiť? Masivnejší lem by mi asi nevadil, aj tak mám čierne rámy. Nemáš niekde fotku, ako to vyzerá na eMkových dverách?
-> Bukaj: do vodiacich líšt skiel by som bral tiež ak by boli, potrebujem ale hlavne tie medzi plech dverí a sklo, ale z nekompletnej sady mi tiež nič nie je. A tie z favorita okolo skla sa dajú použiť? Masivnejší lem by mi asi nevadil, aj tak mám čierne rámy. Nemáš niekde fotku, ako to vyzerá na eMkových dverách?
-> minno 09.12.14 18:21:38: Něco se občas vyskytne - třeba sametky do vodicí lišty skal bych měl skladem, taktéž sametky mezi sklo a plech dveří, ovšem nekompletní sadu (řidičova vnější/spolujezdcova vnitřní mi chybí). Problém je sehnat dlouhou sametku s lemem (Mkovou) kolem skla - ty jsem sehnal pouze Favorití a ty mají masivnější ten lem...

-> minno: nikde
nemas, si straceny 

Dajte tip, kde kúpiť na 120 nové sametky a tesnenia skiel dverí (ten gumoplyš) ?
-> Jozka 23.11.14 22:15:15: Tak kdybys to našel, tak dej vědět. Díky 

-> skodaman: I ta kovová vložka vypadá jinak.. Měl jsem někde odkaz, kde měli i okótováno a několik velikostí, ale nedaří se najít..

-> Jozka 23.11.14 21:53:51: tady to mají taky www.cc-autodily.cz/tesnen
i-pireli-a-20m?brand=SKOD.
..
Jak tak koukám, tak je to asi taky Favorit. Ale ten originál vysoký jsem nikde nenašel. Nevíte kde by ho měli ?
Jak tak koukám, tak je to asi taky Favorit. Ale ten originál vysoký jsem nikde nenašel. Nevíte kde by ho měli ?
-> skodaman: Těžko říct, když mají přes řez profilem ten dementní vodoznak.. Nicméně originalitu berou zřejmě dost hákem, ne že by to třeba na užovky nepasovalo, ale pro ty to určitě není originální díl..

Ahoj. www.autodilyhh.cz/tesneni
-dveri-pireli-20-m-cena-za
-metr-190793200 . Tohle teda taky není na Š 120 ? Díky
Díky na tyhle slováky jsem taky koukal a teď jsem nevěděl kde.
-> Toušík: skoda110r.eu/tesneni/tesn
eni.pdf +421 917 240 680 tesnenia@gmail.com
-> vhml: A dveře normálně ty z mototechny? Vím že je nějakej rozdíl na Fa/ 120 tak jsem právě taky nevěděl a jak to sedělo vše OK?
Já tam kupoval asi všechny kromě dveří
Prosím nakupoval někdo u Pragosu těsnění? Nebo kde se dají sehnat nejlépe všechna těsnění na 100vku? Dveře, kufr,sametky,gumy do dveří mezi okna, (hříbek a mezi blatníky mám). Díky
Zdravím, chci se optat,jaká je zkušenost se sadou těsnění do těch slováků, jak dělají skoro na všechny škodovky a tatry, chci koupit celou sadu, od oken po dveře, prostě všechno co nabízejí, může mi někdo prosím poreferovat? Díky
-> Jozka: Spíš hůř, ne? Alespoň pocitově, když mu nehučí vítr kolem uší...

-> Jozka: jasné, ako inak

-> minno: A auto ti teď s tím novým těsněním i líp jede, ne? 

-> majop3k: Áno založil, kúpil som druhé nové tesnenie z www.gak.sk, toto z amd-autodily, čo je na fotkách, bolo zlé - nesprávny typ. Pocity rovnaké ako pred 10 rokmi, keď som už raz tesnenie dverí menil
Proste mäkkučká guma, chvíľu síce trvá než si to sadne ale potom idú dvere zatvárať ľahšie a lepšie to dolieha - tesní. Vzorované to tesnenie z vnútornej strany už nie je ako origo, také sa už zrejme ani nikde zohnať nedá, ale je také pásikavé - celkom pekné.

-> minno: uz si to aj zalozil?ak ano ake mas pocity? a je z vnutornej strany vnutorne vrubkovane?

Porovnanie tesnenia objednaného z AMD-Autodily (vľavo, zrejme na favorit) a správneho tesnenia na škodovku (z www.gak.sk) - vpravo.
Takže z amd-autodily.cz pirelku na škodu 105-136 nebrať!
Takže z amd-autodily.cz pirelku na škodu 105-136 nebrať!
-> minno: Fíha.. bych se měl neprodleně podívat pořádně zblízka na tohle.. nikdy jsem si nevšiml. 

-> Jozka: myslím tým to, že časť toho U profilu, ktorú vidno v interiéri, je ozdobná - vzorovaná, približne takto:
-> minno: Vroubkováním myslíš příčnej rastr toho U profilu (kterej jsem považoval související jev k nařasený kovový vložce uvnitř) nebo takovou tu "srst" na něm, co měly poslední MB a zřejmě pak i kila - nebo něco jinýho, co mi uniklo ?
-> ozzman1000: nemusíš fotiť, ja len tak, že či si nháhodou nepamätáš, pýtam sa len tak, lebo na origu tesnení sa mi to vrúbkovanie páčilo :) bohužiaľ už asi 10 rokov ho nemám, zrútil sa mi svet
JJ je to vždy na metráž.

-> minno:
či použijem vrúbkovanú alebo hladkú gumu to pri embéčke zrovna neriešim
ale pre takého škodovkárskeho puristu to zistím, ale najskôr na bud. víkend (možno dám aj foto). Ja som to tesnenie bral normálne na metráž z tých autodielov a bolo dobre. Bol som potom ešte v jednej predajni vo Zvolene, tam ju mali tiež na metráž.
či použijem vrúbkovanú alebo hladkú gumu to pri embéčke zrovna neriešim

-> ozzman1000:
a z vnútornej strany je to tesnenie aj vrúbkované - ozdobné ako origo, alebo len "hladké"? Nemáš foto?
Zistil som, že na tej stránke gumexu od výrobcu je možné objednať len celé balenie 20 alebo 50 m, takže táto možnosť padá.

Zistil som, že na tej stránke gumexu od výrobcu je možné objednať len celé balenie 20 alebo 50 m, takže táto možnosť padá.
-> minno:
mám zatiaľ nahodené len na spolujazdcových dverách, ale je OK. dosadá dobre, cítiť že treba viac sily na zavretie dverí. dole v jednom ohybe rohu mi síce trocha prepúšťa, ale skôr ako nekvalitou tesnenia je to spôsobené skôr chabou zručnosťou toho čo to montoval
musím to ešte doladiť
mám zatiaľ nahodené len na spolujazdcových dverách, ale je OK. dosadá dobre, cítiť že treba viac sily na zavretie dverí. dole v jednom ohybe rohu mi síce trocha prepúšťa, ale skôr ako nekvalitou tesnenia je to spôsobené skôr chabou zručnosťou toho čo to montoval

-> ozzman1000: dík, a aj ju máš namontovanú a je OK?
-> minno:
ja som minulý rok v máji kupoval u žilinskej firmy G+K (www.gak.sk)
113794833 GUMA OKOLO DVERI - 13 metrov - 2,26€ s DPH/1m
ja som minulý rok v máji kupoval u žilinskej firmy G+K (www.gak.sk)
113794833 GUMA OKOLO DVERI - 13 metrov - 2,26€ s DPH/1m
-> minno: m8 mi kdysi posílal letáček na nějaké vaše slovenské bratry co vyráběj tyhle profily na veterány a pirelu tam určitě měli taky...
-> minno: ked zvolis hned prvy typ v tom dropdowne, tak ti ostatne dva vyplni - EPDM a 2-3mm, nic viac na vyber nevidim :)
Pokial to myslis tak ze vyberas z troch typov tak to je vec ina, okometricky by som bol za ten prvy.
Pokial to myslis tak ze vyberas z troch typov tak to je vec ina, okometricky by som bol za ten prvy.
-> MOLSO: netreba, ale dakujem.
-> Jozka: jj, diky
-> darklord: ked si to pozries na tej stranke gumexu, tak su tam 3 typy rozmerov tej pirelky, mala, vacsia, najvacsia
Musim pomerat tu original a podla toho objednat.
-> Jozka: jj, diky
-> darklord: ked si to pozries na tej stranke gumexu, tak su tam 3 typy rozmerov tej pirelky, mala, vacsia, najvacsia

-> minno: no sak z hentych snad hned ten prvy profil nie? Tam moc rozmerov okrem dlzky na vyber neni (a myslim ze cenovo je toto neprekonatelne)
-> minno: To je tedy až moc velkej výběr.. bych se asi nestyděl jim napsat dotaz.. Jinak na kilo či MB jsem měl prozkoumanej profil z bočních posuvných dveří nějakýho VW LT jako náhradu, bohužel jsem po sehnání originálu detaily (ročník apod.) zahodil.
Nu, nebo můžeš zkusit pragos.cz/veterani/clanek ?id=305&... díly od nich mi vždycky pasovaly, i když teda konkrétně tohle jsem u nich nikdy nekupoval.
Nu, nebo můžeš zkusit pragos.cz/veterani/clanek ?id=305&... díly od nich mi vždycky pasovaly, i když teda konkrétně tohle jsem u nich nikdy nekupoval.
-> minno: no pozri, na rapidacke dvere nevyjde asi o 15cm, takze ho treba nadstavit, myslim ze sedanove by si este skracoval
Akurat si ma trochu rozhodil a niesom si uplne isty ci to bolo z 5 dveri alebo z nejakych bocnych, kazdopadne ked sme ho primeriavali do rapidackej kastle tak sedelo jak rit na serbel, kedze aj original tesnenie je na spodku prerezane

-> minno: ak chces opytam sa ti u nas v suciastkach ... a mozem to po niekom poslat :D
-> MOLSO: no každopádne teraz mi to už nepomôže, potrebujem zohnať "tú správnu". Čo som ich tak skúmal tak je rozdiel aj v tom gumokovovom U profile, celé je to akési užšie. Prierez sa ťažko porovnáva, staré pirely sú už všelijako deformované, mám doma jednu origo pirelu a tam je hrubšia stena gumy ako na pirelách čo mám teraz v aute (10 ročné tesnenia).
Niečo som našiel aj priamo u výrobcu Gumex, len zvoliť správny rozmer :)
www.gumex.sk/u-profil-pir eli-s-bocnym-tesnenim-1496 7.html
-> darklord: ano? ale si si isty ze to pasuje na dvere skodovky? Lebo tesnenia 5-tych dveri zvyknu pasovat na kufor skodovky, napríklad favorit, felda to ma rovnake..... Kazdopadne toto nebude riesenie, nakolko pokial viem tak na nove auta sa taketo tesnenia nepredavaju na metraz, ale je to presny kus.
Niečo som našiel aj priamo u výrobcu Gumex, len zvoliť správny rozmer :)
www.gumex.sk/u-profil-pir eli-s-bocnym-tesnenim-1496 7.html
-> darklord: ano? ale si si isty ze to pasuje na dvere skodovky? Lebo tesnenia 5-tych dveri zvyknu pasovat na kufor skodovky, napríklad favorit, felda to ma rovnake..... Kazdopadne toto nebude riesenie, nakolko pokial viem tak na nove auta sa taketo tesnenia nepredavaju na metraz, ale je to presny kus.
-> minno: ono eshopy v dnesnej dobe pisu kadeco, inak co som videl v Kvasinach vo fabrike, napriklad tesnenie 5 dveri z yetiho celkom pasuje do 742 

-> minno: facko ma uzsiu ... a bolo by to prvy krat co na internetovom obchode predavali nieco pod nespravnym nazvom ? sak skus porovnat prierezy tych pireliek
-> MOLSO: fáčko má užšie? Ale píšu tam 105-120.
-> minno: tak to bude asi tesnenie na facko ...
Neviete niekto dať tip na shop, kde majú tesnenie dverí na škodovku (pirelu), ale také, že to tesnenie odtiaľ má aj niekto reálne overené?
Kúpil som totiž pirelu z AMD autodíly, a je to tesnenie celkovo akési užšie, ako by malo byť :-( Dvere dobre na gumu nedoliehajú. Tam, kde staré vymačkané tesnenie ešte pekne dolieha na dvere, u tohto je aj 1 mm medzera medzi tesnením a dverami :( Proste tesnenie nahovno. Potrebujem nejaký spoľahlivý zdroj.
www.amd-autodily.cz/karos erie-narazniky-skla/tesnen i-dveri-pirela.html
Kúpil som totiž pirelu z AMD autodíly, a je to tesnenie celkovo akési užšie, ako by malo byť :-( Dvere dobre na gumu nedoliehajú. Tam, kde staré vymačkané tesnenie ešte pekne dolieha na dvere, u tohto je aj 1 mm medzera medzi tesnením a dverami :( Proste tesnenie nahovno. Potrebujem nejaký spoľahlivý zdroj.
www.amd-autodily.cz/karos erie-narazniky-skla/tesnen i-dveri-pirela.html
-> darklord: Radši listuju v papírovejch
. Ale tenhle nevypadá vůbec zle, díky..