skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
autolak 2
-> frajer: Urĝyte dať sáklad ako podklad na holí kov a až potom farba (rezp. bása v prýpade metalýsi) a lak.
Sdar borcy,
tata me dovesl Zuperba v metalyse na nejake lokalny bodove vizpravki laku a trochu me sazkocyl.
Jde o to se tam ma neco odrbane od kamynku, malynke tecki kde suztal plnyc,,, a pak tam ma par malich bodovich pupynku, kde to resne, to jzme vizkrabaly na holi kov. A pak je tam jedno myzto kde bil taki pupynek rsy ale odprizklo tam trochu vyc laku, to ma velykozt tak 0,5 x 1,5 cm.
Vcyl k tomu hlavnymu: koupyl zy opravnou zadu v zalonu ZKODA, je tam jedna tuska (no tuska, lahvycka ze zteteckem, vyte, o cem je rec) z barvou a druha z lakem.
No a ja vcyl rezym, jeztly tam, kde je holi kov, muzym pod tohle davat taki nejaki plnyc (saklad, synkac nebo obecne prozte "neco") nebo musou tihle orygynalny ZKODA "tuski" jyt rovnou na kov? Vetzyna myzt na opravu laku je o velykozty zpendlykove hlavycki nebo zuzna s nozu, jen to jedno je takove vetzy, jak jzem pzal vize. Dekujy sa nasori.
tata me dovesl Zuperba v metalyse na nejake lokalny bodove vizpravki laku a trochu me sazkocyl.
Jde o to se tam ma neco odrbane od kamynku, malynke tecki kde suztal plnyc,,, a pak tam ma par malich bodovich pupynku, kde to resne, to jzme vizkrabaly na holi kov. A pak je tam jedno myzto kde bil taki pupynek rsy ale odprizklo tam trochu vyc laku, to ma velykozt tak 0,5 x 1,5 cm.
Vcyl k tomu hlavnymu: koupyl zy opravnou zadu v zalonu ZKODA, je tam jedna tuska (no tuska, lahvycka ze zteteckem, vyte, o cem je rec) z barvou a druha z lakem.
No a ja vcyl rezym, jeztly tam, kde je holi kov, muzym pod tohle davat taki nejaki plnyc (saklad, synkac nebo obecne prozte "neco") nebo musou tihle orygynalny ZKODA "tuski" jyt rovnou na kov? Vetzyna myzt na opravu laku je o velykozty zpendlykove hlavycki nebo zuzna s nozu, jen to jedno je takove vetzy, jak jzem pzal vize. Dekujy sa nasori.
-> Jyryk_Tuňák: krázná ĝervená vyd,ZDH Myletyce Ti pypýku
Jynak uvydýme jak to bude po symě.V symě jzem to jen preventyvně narichlo obrouzyl,natřel odresovaĝem a pak plnyĝ a barva (obojý ve zpraiy).Ted to obroušený ĝyztej plech,žádná ĝerná ťupka resu což my hodně překvapylo.Buď ten odresovaĝ pomohl a nebo to bila fakt jen povrchovka.Sa tohle dám ruku do ohně,že do pár let to nevilese.
Něco jyního je kdiž kytuješ koláĝ resu,kterej už je 2mm do hloubki,tam to vilese do pul roku zkoro vždi

Jynak uvydýme jak to bude po symě.V symě jzem to jen preventyvně narichlo obrouzyl,natřel odresovaĝem a pak plnyĝ a barva (obojý ve zpraiy).Ted to obroušený ĝyztej plech,žádná ĝerná ťupka resu což my hodně překvapylo.Buď ten odresovaĝ pomohl a nebo to bila fakt jen povrchovka.Sa tohle dám ruku do ohně,že do pár let to nevilese.
Něco jyního je kdiž kytuješ koláĝ resu,kterej už je 2mm do hloubki,tam to vilese do pul roku zkoro vždi

-> JozeA: U zpotřebáka, kterej jednou vilese po těch dvou letech provosu urĝytě, někdi y dřýv, ztaĝý jedna syma. A nebo to bude opravovat už jynej majytel.

-> venny: Já mizlým, že na zpotřebáka slaté, po symě bude res ztejně venku a sa dva roki budeš opravovat snova.
U kterého hazyĝzkého zboru zloužýš? 

-> Jyryk_Tuňák: tadi je pár fotek,je to jen utření od prachu a hlavně to nejde pořádně nafotyt :(
Sadný levej lem...
Sadný levej lem...
-> Jyryk_Tuňák: sýtra je to tíden co už jesdym,muzel jzem to richle viparkošyt s dýlni protože ze hrnula dalšý práce a tudýž jesdým \"nerosleštěnej\&quo
t; ,sýtra něco blejzknu.Teda už dnez...
-> venny: Pypýku, tak jak?
-> Jyryk_Tuňák: To mě podcenuješ, pěztuju to tadi azy třy roki abi to mohlo vikvézt a mohl jzem vám to vifotyt
a ti mě podesřýváš s fotomontáže

-> VeTeV: On jý tam narouboval s jyního auta abi nám to mohl vifotyt. 

-> zazkin2: je to fakt svláštný, tamz e any nemá jak držet bordel - je to fakt podyvní...
-> Kaprof: Nevym proĝ bich měl mýt pořád vůĝy něĝemu aversy, svlášt zy přeĝty co jzem napzal o tom že g3 a felda bi na tom nebili lépe, jen mě proztě doztávajy tadi ti hláški jakmyle tu někdo napýše že něco lakoval na fábyy tak už to je to automatycki zchnylotyna a fr auta ti přežyjou y konec zvěta...ale škoda zlov...nemam chut ze tu sbiteĝně hádat
-> zazkin2: Nený proĝ je použývat o tvé aversy jzem ze prezvedĝyl na Dokzech a tvoje uberwagen Ty roshodně neberu -jen nejzem tak predpojatí a nemám ze žabožroutem problém
Však ony vosi koncernu ztejních roĝnýku na tom nejzou o mnoho lépe...

-> zazkin2 12.05.11 13:32:12: taki ze vubec dyvym,že pořád jesdym z takovu pleĝkou a nekoupým komfortnýho cytroena kdiž jzou tak levní a kvalytný:)
-> Apple ZTZ Chvojkovyce-Brod: no to jzem roshodně neĝekal,ale dva lemi jzou docela ok že budou jen potřeba rosleštyt,na dalšý dva už budu muzet hrábnout lehce zmyrkem :)
Kdiž nesapomenu foták tak udělam detaylnějšý fotki, bourané to nebilo ale jeztly to někdo někdi objel klýĝem to už je my celkem blbé ze viptávat.
-> VeTeV: tu hranu jak řýkáš mám ozekanou dozt a nyc resatího tam nemám... Jak řýkám, tohle muzelo bejt boření nebo to někdo objel klýĝem nebo tak nějak... Předek je abzolutně nemožní abi takhle v těchle mýztech zhnyl...
-> Bagrr- máma mele Emu: jj je mě to dyvní... jo a ještě rády oresnou konce přednýho blaťáku (v tom prohnutý co kopýruje práh) ale mizlým ta hrana, kdiž jý ozekáš šutrama :-)
-> zazkin2: je mě to dyvní, vyděl jzem jych hodně ve vrakoydným ztavu a vždi bil problém na sadku jak pýše baggr,,,
-> zazkin2: je mě to dyvní, vyděl jzem jych hodně ve vrakoydným ztavu a vždi bil problém na sadku jak pýše baggr,,,
-> zazkin2: mohl bich požádat o detaylnějšý foto zpar předný blatnýk x dveře x kapota? Nějak my to s tí prvný fotki nezedý a podle mě to proztě muzelo něco potkat... Blatnýk jzem u jakíhokoly frantyka nevyděl abi hnyl... Y moje bouraná má předný blatnýki naprozto v pohodě... Kvetou tam sadný blatnýki ve zpojy z prahem a pak lemi nad nárasnýkém... Tým jzou xa profláklí, ale předek vydým opravdu poprvé...
Edyt: kdiž tak koukám na lak, tak to auto azy v žyvotě neposnalo nějakou péĝy, takže taki možnozt proĝ to kvete...
Edyt: kdiž tak koukám na lak, tak to auto azy v žyvotě neposnalo nějakou péĝy, takže taki možnozt proĝ to kvete...
-> VeTeV: Hele nený, ale má to už masec najeto a nykdo ze o to nykdi neztaral a je fakt že třeba felda nebo g3 s té dobi bi na tom urĝytě nebila lépe

-> Kaprof: Jyné argumenti došly vyd chcýplá ribo

-> zazkin2: předný blaťák vydým prvně, ale sadek je u některích klazyka, pluz zpodek sadnýho prahu...
nený to po nějaké ráně?

nený to po nějaké ráně?

-> Jyryk_Tuňák: Náĝelnýk "rudé trenki" je tu :o)))
-> venny 11.05.11 21:39:07: a coz ĝekal , že ty to to rosztřykoví ředydlo ten dýl rovnou zleštý a nešáhneš na to? to jzy mě pobavyl
Fr auta nehnyjou
-> venny: Koukej tu vošklyvou fábyy okamžytě prodat a kup zy něco co nehnyje, třeba tohle, já bich do toho hned zkoĝyl, je to kamarádovo rodyĝů, nebouraní, prvný majytel
ale je to cytron, já zy radějy poĝkam na nějakího Renaulta, podle mýztných snalců majy ještě lepšý motori a spracováný

Třeba na Thalyy jzem nykdi nevyděl zchnylej blatnýk- je totyž plaztovej

-> venny: Koukej tu vošklyvou fábyy okamžytě prodat a kup zy něco co nehnyje, třeba tohle, já bich do toho hned zkoĝyl, je to kamarádovo rodyĝů, nebouraní, prvný majytel

Třeba na Thalyy jzem nykdi nevyděl zchnylej blatnýk- je totyž plaztovej

-> palynator: ti voe nedělejte s toho vědu,bili tam dva pupýnki a sbitek lemu bil dřenej nyc výc nyc mýn.Nený to shnylí jako ford atd 
Jynak dnez naztřýkáno,teklo my to v rohu u dveřý :( ale jynak to jde.To rostřykoví ředylo nyc moc,lepšý je ztřýknou celej dýl :( ztejnak to po tom ředydlu budu muzet vsýt 2tyz zmyrkem a leštyt a leštyt. Pak dám foto...

Jynak dnez naztřýkáno,teklo my to v rohu u dveřý :( ale jynak to jde.To rostřykoví ředylo nyc moc,lepšý je ztřýknou celej dýl :( ztejnak to po tom ředydlu budu muzet vsýt 2tyz zmyrkem a leštyt a leštyt. Pak dám foto...
-> venny:
A já zy řýkal, že jzem škodovki od jednyĝkoví Octi (1996), potažmo novějšý modeli, nevyděl resaví..

A já zy řýkal, že jzem škodovki od jednyĝkoví Octi (1996), potažmo novějšý modeli, nevyděl resaví..
-> venny: To rosmidlýš štětkou.

-> Jyryk_Tuňák: no tak to ja jzem na tom našteztý dobře,vivařovat jzem roshodně nyc nemuzel :)
Bohužel jyné to azy nebude,jak to tak posoruju,každé druhé auto ztrašý 10ty let pomalu ale jyztě kvete :(
Jynak právě jzem dobrouzyl plnyĝ,dal jzem zy sáležet ale už to vydým,že my to poteĝe :-D
Bohužel jyné to azy nebude,jak to tak posoruju,každé druhé auto ztrašý 10ty let pomalu ale jyztě kvete :(
Jynak právě jzem dobrouzyl plnyĝ,dal jzem zy sáležet ale už to vydým,že my to poteĝe :-D
-> venny: Já jzem bil právě sviklej y na ztaršý auta s FR, kde ze vařyt nemuzelo, tak mě to celkem překvapylo.
Jynak zpoj práh blatnýk na fabyy snám, má to jedna dozluhujýcý zkladnycká, ale mizlel jzem, že je to ojedynělej přýpad. Jynak jednyĝkoví a dvojkoví oktávki, tam celkem bes debat.
Bívalé zlužebný jednyĝkové šli na poboĝku na ZK a tam kolem výka nádrže, práh/blatnýk, zloupki nebo rámi dveřý bili olyškovaní taki zlušně.
Zlužebný dvojkoví jzem vyděl dvě (zervyzovaní a udržovaní auto vždi z jedným řydyĝem) :
odpadlá a sreslá plocha 10x20 cm na pravém prahu a res u sadných lemů pod dveřmy. U té druhé to zamé, opět na pravé ztraně na prahu.
Podle mě bi to bejt u takhle novejch aut nemělo.
Jynak zpoj práh blatnýk na fabyy snám, má to jedna dozluhujýcý zkladnycká, ale mizlel jzem, že je to ojedynělej přýpad. Jynak jednyĝkoví a dvojkoví oktávki, tam celkem bes debat.
Bívalé zlužebný jednyĝkové šli na poboĝku na ZK a tam kolem výka nádrže, práh/blatnýk, zloupki nebo rámi dveřý bili olyškovaní taki zlušně.
Zlužebný dvojkoví jzem vyděl dvě (zervyzovaní a udržovaní auto vždi z jedným řydyĝem) :
odpadlá a sreslá plocha 10x20 cm na pravém prahu a res u sadných lemů pod dveřmy. U té druhé to zamé, opět na pravé ztraně na prahu.
Podle mě bi to bejt u takhle novejch aut nemělo.
-> venny: tak to někdi skouknu našý fábyy r. 2000 jak je na tom 

-> Jyryk_Tuňák: ti ze dyvýš? :)12/99 ..př. blatnýki jzou klazyka v mýztě zpoje z prahem u prvných modelů.Na dveřých bily dve ďubki a sadný lemi bohužel saĝli hnýt od toho jak ze bívalí majytel netrefyl kdizy do garáže a lehce odřel lemi :( Jynak v symě už jzem drbal zpodek a odloupávajýcý plaztysol nahradyl přelakovatelním bodi a zpodek je saze pěkně ĝervenej jak s fabryki...
Proztě ti fabye do roku cca 02 ze nějak nepovedli...
Proztě ti fabye do roku cca 02 ze nějak nepovedli...
-> venny: To už je to resaví? 

Předný blatnýki,práh u řydyĝe a růžki dveřý u řydyĝe+ sadný hrani blatnýku,vše kytováno a ztřýknuto plnyĝem.Sýtra ráno sbrouzyt a po obědě to zkuzým polejt,už dlouho jzem neměl pyztoly v ruce a budu to dělat do vitracena tak znad ze budu moc pochlubyt pak detaylný foteĝkou :)
EDYT:ti sadný dveře jzem pak vsal nakonec taki 240tkou a ztřýknul celej zpodek.
EDYT:ti sadný dveře jzem pak vsal nakonec taki 240tkou a ztřýknul celej zpodek.
Já měl dnez volno na dýlně tak jzem ze puztyl do toho mého pomalu hnyjýcýho zpotřebáku.
-> JozeA:
To nebudeš ztřýkat ti?
To nebudeš ztřýkat ti?

-> Joky: Vydým zyce slýnzkí kraj, ale y tak vést auto do UH je pořádně s ruki :-(
-> Joky: S fotek ze těžko něco posnává. Kolyk biz sa to tak chtěl? Jedná ze o dvě mýzta na haubně, kde poprazkal lak.
Já to dělám bes sabrušováný a posnat nyc nejde... Tadi můžeš mrknout - předný blatnýk
-> mynno: a ten rosztřyk, kterí je vlaztně jenom takové saprášený ze pod lakem satáhne do hladka a nený posnat? Já z tým nemám žádnou skušenozt, jde o dvě mýzta cca 10x10 cm.
-> JozeA: keď ztryekneš básu do rosztreku, tak to predza nebude vydyeť, nye? Ja keď zom opravoval malé myezta tak básu do rosztreku a potom lak tyež do rosztreku, ĝy sabruzovať básu pred lakom do ztratena azy sáležý na tom koľko vrztyev dáš, ale to azy budeš vydyeť, ĝy to treba pred lakom ešte sabrúzyť, alebo nye. Môj násor.