Před časem jsem tady řešil vyvažování kol. Vždy jsem kola po jedné nebo spíše dvou sezonach nechal převažovat. Pokaždý to proběhlo stylem, že v pneuservisu nechali stará závaží a jen něco odloupli, něco přidali atd. Pár dní zpátky jsem koukal na letňáky v garáži a na jednom kole byly závaží na 3 místech (asi 10, 35 a 15 g), na druhém kole 55 g, naproti 40 g atd. Tak jsem to všecko sloupal a odvezl na vyvážení bez starých závaží. Hned první co jsem slyšel, jak jsem tam kola dal, tak prej: "A tam jako nejsou žádný závaží, jo?"
![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
Tak jsem mu řekl, že ne, že jsem chtěl dát kola na renovaci, ale nestihl jsem to, tak že jsou sundaný. Druhej den jsem si kola vyzvedl a všude závaží jen na dvou místech a maximální (a to ještě jen na jednom kole) je 30 g, jinak tak 10-15 g. Takže asi tak k tomu, že to stačí jen doplnit nebo odloupnout... Jsem zvědavej jestli to bude znát.
BTW: Kolik kde dáváte za vyvažování? Tady jsem maníka asi nasral, že tam musel nalepit všecky závaží nový, tak mi zkásnul o 450 (samo bez papíru), což se mi zdá docela dost :) Ale možná to je inflace :)
A dobrý taky bylo, že po tej mej eskapádě s náklaďákem, co mi počechral LP část auta, mi v servisu vyvažovali právě tyhle letňáky (jen přední kola) s tím, že stará závaží prý sundali a udělali nová. Prý pro jistotu. No a když jsem na to koukal, tak ani jedno kolo nemělo jen nová závaží. Ty přední měli obě jak stará, tak nová závaží. Jedno dokonce právě na těch třech místech. Všichni všude jen kecaj...