Tak dneska se tu u mne ještě to auto mihlo, tak jsem v rychlosti sundal kolo, brzdič, štít a kotouč a zjistil, že kroužek ABS je schovaný v těhlici a že ložisko je komplet i s nábojem a domkem...

Pak jsem na radu Saskyna2 (musí ze mě mít radost, když mu volám kvůli každé blbosti

) vydoloval snímač z těhlice (trvalo mi to asi čtvrt hodiny opatrného páčení, abych jej neulomil, jak to tam bylo zarezlé) očistil jej od bordelu, dírou kouknul dovnitř a uchošťourama zkusil očistit kroužek ABS. Bylo tam trochu rzivých šupin, ale jinak nic hrozného.
Závada však stále přetrvává. Vyloučil jsem i závadu kabeláže - po odpojení čidla vyskočila kromě mechanické závady ještě závada elektrického obvodu. Takže opravdu to bude asi to ložisko
Jen mi nejde do hlavy, co se může stát s kroužkem ABS na ložisku, když tento je celý v plastu a dokonale chráněn před mechanickým poškozením uzavřen v domku v těhlici...?
Ložisko vypadá poměrně jednoduše na výměnu, jen nemám ten tisícihranný klíč na šroub poloosy a také předpokládám, že bude nutné odpojit kulák spodního ramene nápravy, abych celou těhlici vyklonil a dostal se k šroubům, které drží domek s ložiskem v těhlici...
Je to tak? Přemýšlím, zda se do toho mám pouštět, nebo to nechat někomu, kdo má lepší vybavení...