skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
VW Golf I,II,III,IV a další VW
-> tunerlada: To už bych radši šel do LPG. Jinak extra problémový nejsou ani PD, ale spotřeba o něco vyšší. Kdybych kupoval tak nějakej poslední ročník ...
ot mimo téma ale rozhoduju se pro nový spotřebák protože budu jezdit denně do práce 150km a feldu si nechci zhuntovat. Takže padla volba na VW Golf IV. Máte někdo zkušenosti co se týče třeba kvality/techniky modelů 99-00 a novějších 03 ? Popř. něco na co si dát pozor krom klasických věcí.. Sháním něco s rozumným náletem, nenapadené tuzerem (což je problém jak tak koukám) v 1.9 tdi 81kw a je to celkem boj.. už sem se tak nějak smířil že jen do samotného auta a přihlášení dám 90 tis + pak stejně raději udělám rozvody
-> LuMi: Vento, T4 Transporter, B4 Passat..
-> Pavel P@nkáč 01.06.14 21:53:11: samozřejmě příčný, podélný/sharan jsou za dvojnásobný ceny 

-> Jarda/felda: zas tak jednoduchce to neni, motor na příč a podel nejde na silenbloky, a motor ze sharana je taky jiny u chycení na silenbloku oproti motoru napříč treba v oct. a golfu atd.
-> škoda caddy 19.05.14 16:53:18: jo pasuje kdybys předělal elektriku tak můžeš použít libovolný tdi z koncernu včetně PD motorů ...
potřebuju rychlou radu, zda pasuje motor 1.9 Tdi z vw passat b4 rv. 1994 do vw golf 1.9 tdi rv. 1995 ?
-> Kuladmin: Proč to dělat jednoduše když to jde složitě to je fakt:) Já myslim že je lepší se zkusit zeptat jestli to takhle někdo nemá a nemusim zatěžovat auto apod.ale dík za radu

-> LuMi 18.05.14 12:44:05: Problém mít nebudeš, mám to přesně takhle na variantu 3ce 195/55/15
-> LuMi: Tak pokud tam máš teď na autě to co máš tak si ho zatěž a změř vůli/mezeru a spočítej si těch 5 procent navíc zda se vejdou ne?? Zvetší se ti jen průměr kola.
-> Kuladmin: To asi těžko.Měl sem na myslim když třeba povezu plný auto lidí nebo něco tak jestli třeba potom by nebyl problem,je jednodužší se tu zeptat jestli s tim nemá někdo zkušenost než to měřit a počítat
-> LuMi: Tak si to spočítej a změř ne??
Čau nemáte někdo zkušenosti s kolama 15 na golfu 3?Já je tam ted mam s pneu 195/50 ale chtěl bych tam dát 195/55 r15 nebude to problem?Nebudou třeba škrtat o podběhy?Než je koupim tak bych rád zjistil jestli to bude fungovat:)Díky za rady
Tak hotovo,sice sem musel vyvrtat pár dírek,ale ten středový kroužek sedí,funguje vyhazování blinkrů i airbag.Bohužel nevim proč,ale nefunguje klakson.Díky všem za rady..
-> LuMi: Ten vnitřní se zobáčkem
-> LuMi 20.02.14 19:35:46: dole na volantu je takovej černej plast tak ho vem z feldího volantu a přidělej ho na ten novej
-> skoda 120ls: Tak nějak nemůžu přijít na to co udělat aby fungovalo to vyhazování blikrů,máš nějakej návod jak na to?

Super díky za rady,tak aspoň mam v neděli co dělat

jde to vymenit /prohodit ja sem si to udelal na passatu b4 z b5 airbag fungoval a vse taky jediny co mi neslo a na co sem nemohl prijit je to ze se mi nevracela packa od blinkru..
golf3 a passat 4 maji stejne tyce i tisicihrany a vymena neni slozita..je to jako u skodovky jen stim ze je tam krouzek na airbag kterj odpojis a vyndas stred a pak vysroubujes stredovou matici
golf3 a passat 4 maji stejne tyce i tisicihrany a vymena neni slozita..je to jako u skodovky jen stim ze je tam krouzek na airbag kterj odpojis a vyndas stred a pak vysroubujes stredovou matici

-> LuMi: No, co si člověk neudělá sám, tak to nemá! V tom případě stačí zapojit houkačku, dodělat vyhazování blinkrů a pokud volant padne i výškově aby nedřel o plasty, tak máš vyhráno.
-> Athlonek: Airbag nepotřebuju ten v autě neni,a upravit ten kroužek pod volantem neni zas až takovej problem a hlavně sem to po něm nechtěl zadarmo takže mě spíš zarazilo že si radši něco vymyslí než aby to dělal.
-> LuMi: No asi se mu to nechtělo předělávat, ani se mu nedivim, to bude větší operace a hraj si s Airbagem, u Golfa 4 vypíná blinkry pravě ten kroužek co je pod volantem a Golf 3 to má jinak řešené.
-> Athlonek: No mluvil sem s plno lidma co tam tenhle volant maji a udajně jediný co nesedí tak je vypínání blinkrů,ale o tom sem věděl,ale to by neměl být problem vyřešit.Tady šlo o to,že mi řek že volant nepasuje na tisícihran což by byl docela velkej problem.Takže si myslim že se mu to spíš nechtělo předělávat tak si tohle vymyslel no.
-> LuMi: Tak asi volant napasuje do kroužku co je na páčkách a nebo nepasuje kabeláž od kroužku do volantu.
-> Jarda/felda: Jo jo o vypínání blinkrů vim,asi je tam možná i jinak airbag,alespoň teda zapojení,ale myslim že s tisícihranem by neměl být problem.No nic asi to rozeberu a udělám si to sám,hold ani známím se nedá věřit

-> LuMi 15.02.14 19:28:10: tisícihrany jsou napříč koncernem stejný jediný co je jiný je vypínání blinkrů
Tak sem koupil volant,dal sem to vyměnit známímu mechanikovi protože na to nemam čas,a bylo mi řečeno že volant z golfa 4 nebo passata nepasuje do golfa 3,tak nevim jestli si ze mě dělal prdel nebo jestli opravdu nepasuje,prej ten volant nepasuje na tisícihran co má golf3 tak nevim:-D Na vw clubu i tady mi bylo řečeno že pasuje tak si nejsem jistej jestli mu mam věřit nebo jestli to mam rozebrat a vyměnit to sám:-D
-> LuMi: Je to stejný skrz celej koncern skrz všechny modely
A mam řešit z jakýho auta volant je?Jestli benzín nebo nafta?Měli průměr té volantové tyče obě stejný nebo nějak rozdílný?Nikdy sem volant z G4 nesundaval tak přesně nevim jak to je

-> DuDy 25.01.14 00:11:05: vw golf 3 má tu samou redukci 

sežeň si tisícihran z feldy NF který je nalisovaný na volantovce, pasuje na tu ten volant jak prdel do kastrolu
img.skoda-virt.cz/forum_u pload/.../7_543_113664__20 09-06-04_14-01-56_92.jpg
www.autodilyjimo.cz/temp/ foto_detail_main_zoom_8110 _1.jpg
img.skoda-virt.cz/forum_u pload/.../7_543_113664__20 09-06-04_14-01-56_92.jpg
www.autodilyjimo.cz/temp/ foto_detail_main_zoom_8110 _1.jpg
Sorry zapoměl sem napsat tip auta:DJedná se o golfy.Takže by neměl být problem to prohodit?Jinak bych tam chtěl volant bez multifunkcí,takže to neřešim,pokud by nešli ani begy tak by to taky nějak moc nevadilo,spíš mi šlo o to jestli je potřeba něco upravovat nebo tak.
-> Nwkt: asi myslel golf 4 a golf 3 

Co je vw 3 a 4? Jinak to jde, klidně do jedničkový oktávie dát volant z novýho rapida. Bagy taky teoreticky poběží, ale s multifunkcí nepočítej
Nevíte někdo jestli jde volant z vw 4 do vw 3 bez uprav nebo nějaké náby?Máte s tím někdo zkušenosti?Díky za rady:)Jedná se o ten na fotce.