-> saskyn2 14.05.25 16:50:08: Ale často je to plný štěrku.
-> Sita 14.05.25 16:39:24: Záleží kde to jezdí. Je sundej a vyklep
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
VW Golf I,II,III,IV a další VW
-> Sita: pod kryty je to vždycky hezčí jak to co je nezakrytované. Neobával bych se.
-> Milan 136 14.05.25 15:56:17: ok, a co ty plastovy kryty? Na octe jsem jeste nemal cas je sundavat, ale pri poklepavani je znat, ze tam jsou nejaky kaminky, tak se docela obavam co bude pod nima...
-> Sita: Jsem pod těma autama denně. Takhle vypadají téměř všechny.
-> minno 14.05.25 13:09:37: asi moc extrapoluju. Ok, ma to okysly jedno rameno, vsechen spojovaci material co je videt, vohnilej vejfuk, ale jinak je to uplne zdravy 
syny: asi taky jak kdo kde jezdi... kdyz jsem ted vybiral ty auta, tak vsechny 4x4 jsou pri stejnym stari a najezdu daleko vic sezrany nez 4x2. Taky mestsky auto je jinak sezrany nez auto nekde z hor... Jeden prodejce mi poslal fotky spodk O4 z NL a ta pri 4 rokach a 80tkm byla jak nova...

syny: asi taky jak kdo kde jezdi... kdyz jsem ted vybiral ty auta, tak vsechny 4x4 jsou pri stejnym stari a najezdu daleko vic sezrany nez 4x2. Taky mestsky auto je jinak sezrany nez auto nekde z hor... Jeden prodejce mi poslal fotky spodk O4 z NL a ta pri 4 rokach a 80tkm byla jak nova...
-> Sita 14.05.25 10:56:22: "zbytek podvozku"?
Na tej fotke vidno z toho podvozku akurát to spodné predné rameno a AL nápravnicu, zvyšok sú len kryty.
A to rameno je fakt úplne bežný stav po pár zimách. Ja som kupoval 6 ročného Golfa s nájazdom 46 tkm, čo v zime takmer ani nejazdil a ramená (predné/zadné) + nápravnica už boli chytené na pár miestach.
Tento kolegov Golf je 14 ročný voz s 200+ tkm a údržba len to, čo samo dá o sebe znať.

A to rameno je fakt úplne bežný stav po pár zimách. Ja som kupoval 6 ročného Golfa s nájazdom 46 tkm, čo v zime takmer ani nejazdil a ramená (predné/zadné) + nápravnica už boli chytené na pár miestach.
Tento kolegov Golf je 14 ročný voz s 200+ tkm a údržba len to, čo samo dá o sebe znať.
-> Sita 14.05.25 12:32:02: Tohle je ani ne 4 roky starej Passat. Jasne, ta jedna zima byla nadsazka, ale obecne to je opelichany fakt hned, pokud to nejak neosetris u novyho nebo to auto nestoji vetsinu casu v garazi.
-> Syny 14.05.25 12:20:21: -> Syny 14.05.25 12:20:21: po prvni zime urcite ne, ta moje octa je 4 roky stara a vypada to jinak a urcite na ni nikdo nikdy nesahl. Kazdopadne kamos ma g8 od novoty, uz taky po 4 zimach a podvozek je jak novej, protoze se o to trochu stara. Tohle je proste zanedbany auto, a tu neperspektivitu vidim tak, ze ted uz to zachranovat nema cenu, tohle uz dojezdit nebo prodat a venivat se necemu novejsimu kde to jeste neda tolik prace. A nebo na to kaslat a proste resit jen to co upadne 

-> Sita 14.05.25 10:56:22: Jako myslis tu lisku na rameni? To ma auto po prvni zime (bohuzel). Tohle je dle me jeste hodne zachovalej podvozek :)
-> Sita 14.05.25 11:24:22: mam takhle zaplastovanýho passata a i po 20 letech je ten spodek nad poměry zdravej a to se nikdy nikdo nestaral
okyslý jsou nápravy, to jo
okyslý jsou nápravy, to jo

nemam zkusenost co bude pod tema krytama, ale kdyz vidim zoxidovany ty nezakryty dily, tak sice nerikam ze vidim neco vaznyho, ale zaroven rikam, ze se mi to nelibi 
EDIT: @Milan: jak to vlastne pod tema plastovejma krytama vetsinou vypada? Spis pomahaj nebo spis to tam drzi bordel a prispiva to k hniti?

EDIT: @Milan: jak to vlastne pod tema plastovejma krytama vetsinou vypada? Spis pomahaj nebo spis to tam drzi bordel a prispiva to k hniti?
-> Sita 14.05.25 10:56:22: to je ještě krásný auto, dáš sponu za 150,- a může dál sloužit...
-> Sita 14.05.25 10:56:22: Vždyť tomu nic není
-> Syny 14.05.25 10:46:49: oprava na 10 minut to sice je, ale kdyz se tak podivas na zbytek toho podvozku, tak bych tipoval, ze to auto uz moc velkou perspektivu nema :D
-> minno 14.05.25 09:46:34: To se mi na G6 kombi stalo taky
Ale tohle je oprava na 10 minut :)

-> MATTESS: Super.
Kolega s G6 variant má o 2 dni STK a dnes po štarte mu to vraj akosi začalo rachotiť
Kolega s G6 variant má o 2 dni STK a dnes po štarte mu to vraj akosi začalo rachotiť

Tak po výměně kapalin - chladící, brzdovka a olej v převodovce. Teď bych ještě chtěl najít čas a vyčistit auto pořádně po zimě. Na to jsem se nedostal
-> Jarda/felda: 400tis na hrbu a furt jezdi pekne.... ted dostane novou stk a pujde na inzerci.

-> Milan 136: přesně... prej jsem si koupil vychrochtanýho passata
no stihl najezdit dalších 100tis.km a pořád ho ještě mám a pořád funguje

-> Pavel P.. 02.05.25 16:14:59: Dostal jsi bídu? 

-> minno: hovno chýbal... akorát tě nějaký VW nezajímal
a pamatuju si cos mi napsal když jsem tu dal kdysi fotku B5, když jsem ho koupil 2014

-> minno 02.05.25 14:20:07: Tak to sis mel ale promeskanou latku dostudovat 

-> Syny: asi som vtedy chýbal

-> minno 02.05.25 14:10:27: Vsak to tady bylo uz X krat zmineno. I fotky byly 

-> Pavel P..: a to píšeš až teraz? 

-> minno: už ho mám 5let

-> minno: Dřív bylo i TPI, kde byly popsané stavy ok a ne ok. Když to bylo na reklamaci, musel být mastný pod miskou.
-> Pavel P.. 01.05.25 17:47:52: Si kúpil B7? Nepostrehol som.
-> Miffo: No pekne :) Budem teda i ja považovať za OK stav a občasne sledovať.
-> Miffo: No pekne :) Budem teda i ja považovať za OK stav a občasne sledovať.
-> minno: Tiež ma to zo začiatku prekvapilo, keď som to zistil.
Trend by som to nenazval ale objavuje sa to. U mňa keď na to pozriem do histórie zhruba v rovnakom nájazde. Pokiaľ je to len mastné/orosené a nie je tam mláčka oleja, prípadne u zadných tlmičov potečené až dole k oku, tak je to stav, ktorý sa považuje za ok. A to je overené i na stolici. Prachovka to pri pretlaku predsa len nedokáže dokonale utesniť a niečo vyjde von a to na orosenie stačí za ten čas.

Trend by som to nenazval ale objavuje sa to. U mňa keď na to pozriem do histórie zhruba v rovnakom nájazde. Pokiaľ je to len mastné/orosené a nie je tam mláčka oleja, prípadne u zadných tlmičov potečené až dole k oku, tak je to stav, ktorý sa považuje za ok. A to je overené i na stolici. Prachovka to pri pretlaku predsa len nedokáže dokonale utesniť a niečo vyjde von a to na orosenie stačí za ten čas.
-> minno 01.05.25 16:30:26: Švárovi tekly zadní na S3 konby. Rosením bych to už nenazval a v autorizáku mu na to neřekli nic, když se ptal. Že prej je to dobrý. Cca 130 000 km.
-> Miffo: Ok, dám na tvoju radu. Ale čakal som skôr opačnú odpoveď, t.j. rýchlo vymeniť
Inak to je nejaký nový trend, že tlmiče rosia a pritom sú OK? Mastný tlmič som vždy pokladal za KO.

Inak to je nejaký nový trend, že tlmiče rosia a pritom sú OK? Mastný tlmič som vždy pokladal za KO.
-> minno: ja mam na passatu tlumice původni z roku 2011, maj najeto 318tkm a fungujou, netecou...
-> minno 01.05.25 16:30:26: Malé orosenie nie je na závadu
Ale ak by Ti to nedalo predsa spávať a chcel by si si byť istý o stave tlmičov, treba nájsť servis, kde majú stolicu na ich testovanie. U mňa na Rapide Spaceback origo po 150tkm bez problému potvrdené protokolom z autorizáku. Orosenie nepočítam
Osobne si ale myslím, že budú ok ešte dlhé stotisíce kilometrov.

-> saskyn2:
To majú fakt dnešné tlmiče takú mizernú životnosť?
Som práveže myslel, že chyba je v tých origo.
Jarda zvykne vyplakávať, keď mu tlmiče odídu po menej ako 400 tkm
Orosené to bolo na obidvoch stranách len asi 2 cm na výšku z vrchnej časti plášťa tlmiča po podvihnutí prachovky.
Stará fotka, ale zhruba tá časť čo vidno pod prachovkou na vyvesenej náprave.

To majú fakt dnešné tlmiče takú mizernú životnosť?
Som práveže myslel, že chyba je v tých origo.
Jarda zvykne vyplakávať, keď mu tlmiče odídu po menej ako 400 tkm

Orosené to bolo na obidvoch stranách len asi 2 cm na výšku z vrchnej časti plášťa tlmiča po podvihnutí prachovky.
Stará fotka, ale zhruba tá časť čo vidno pod prachovkou na vyvesenej náprave.
-> minno: Pokud je to jen malinko orosené tak to má prřed sebou asi tak zhruba dvojnásobné KM než jakákoliv nová druhovýroba, tj. nechal bych to být, až budou opravdu ko tak kup origo nový např od Liberečáka z sbazaru www.sbazar.cz/inzerat/194
290909-skoda-octavia-34-su
perb-3-tlumice nebo ze super-parts.cz
Aké tlmiče kúpiť? Sachs?
Dnes pri výmene brzdovky na Golfe nemilé zistenie, predné tlmiče pod prachovkou orosené
A to majú len 57 tkm.
Dnes pri výmene brzdovky na Golfe nemilé zistenie, predné tlmiče pod prachovkou orosené

-> Matthes, záškodník z TechWebu 21.04.25 20:33:10: u nápravnice bych asi taky šel možná raději do nový pokud nebude za nesmysl 

-> isti 21.04.25 20:39:16: Vsak tu prave nemuze sehnat, tak lepi Boru. Alespon tak jsem to pochopil ja tedy...
-> Sita: Jakej mas budget na to "novy" auto a nejaky predstavy?
Co neco takovyho? Ne-e? :) Seaty jsou levnejsi jak Skodovky a jebky jsou to stejny
www.smucler.cz/ojete-vozy /seat-leon-1-5-tsi-96-kw-f r-206005658.html
nebo
www.smucler.cz/ojete-vozy /seat-leon-1-5-tsi-96-kw-s tyle-206004469.html
Co neco takovyho? Ne-e? :) Seaty jsou levnejsi jak Skodovky a jebky jsou to stejny

www.smucler.cz/ojete-vozy /seat-leon-1-5-tsi-96-kw-f r-206005658.html
nebo
www.smucler.cz/ojete-vozy /seat-leon-1-5-tsi-96-kw-s tyle-206004469.html
-> Sita: No počkaj,písal si o4 čiže štvorková octavia?Tie bežne stoja na vrakoviskách?
-> Sita 21.04.25 20:17:05: Kdyz tohle mel na vymenu deduv focus, tak jsem napravnici a ramena koupil v LKQ dohromady asi za 5000. Jina sracka na vrakaci to bude mit taky hnily.
-> Sita 21.04.25 12:04:53: to moralne zastaraly auto ma uplne shnilou predni napravu, hlavne ramena a naoravnici. Nemate nekdo zkusenost s nakupem pouzitrknych kompletu nekde z vrakovist? Nechce se mi to studovat, abych koupil vsechno spravne a ani z hlediska ekonomiky mi novy dily nevychazi...
-> isti 21.04.25 12:09:25: Cca v dobe, kdy tomu lidi na Virtu prestanou rikat zanovni auto a bude to pro ne jen moderni vuz 

-> Jirik_Tuňák1983 21.04.25 13:08:12:
-> isti 21.04.25 12:09:25: ked ti to uz nezavidi sused...tak je to uz stare.

-> isti 21.04.25 12:09:25: ked ti to uz nezavidi sused...tak je to uz stare.

-> SO545 20.04.25 11:11:54: Vysokozdvižný vozík taky ne. Ale jestli je tohle cíl. 

to je asi individualni, jsou tady lidi co tyhle stroje maji za top techniku