skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Volvo, Saab a jiná sobí spřežení...
-> Bukaj: No turbo no fun.
-> dragon_cb_cz: Mně by se líbilo bez turba, bez střešáku a s plným počtem dveří. A klíďo v této barvě

Z jedný vísky na severovýchod od Práglu. To by se mi taky líbilo
-> Milan 136: Citlivá práce. 

-> Milan 136 11.04.23 09:35:05: Ale to je hezky a citlivě zakopmonovaní. 

-> Matthes, záškodník z TechWebu:
Tohle je 2011 takže by to mít filtr mělo. Jel jsem za tím a to auto hulilo víc než EURO3 TDI
Tohle je 2011 takže by to mít filtr mělo. Jel jsem za tím a to auto hulilo víc než EURO3 TDI

-> palinator: Jo počkej, to je auto nějaký tý nabíječky? 
A má tam ten filtr bejt? Ty starší ho asi nemusely mít, ne? V koncove vejfuku sou saze?

A má tam ten filtr bejt? Ty starší ho asi nemusely mít, ne? V koncove vejfuku sou saze?
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
Nemám tušení. Info mám jen přenesené. A vůbec se mi to nechce řešit.
Nemám tušení. Info mám jen přenesené. A vůbec se mi to nechce řešit.

-> palinator: Nevím, k čemu se to vztahuje, ale jesi nějaká společná kolejnice, tak nejsou ty vstřiky naprogramovaný v opačnym pořadí? Některý výrobci počítaj pořadí válců od rozvodů a některý od spojky...
Když čtu co se pokazilo... Ten Fordžot je furt u nějakýho mechoše a nikdo neví co s tim. Podle vstřikaře jsou vstřiky dobrý, nakódovaný prý jsou, ale stále kvoká, stále kvoká. Na volnoběh relativně klidný chod (i když rozhodně ne tak jak by měl být), při potřebě trochy tahu jede na tři (třiapůl).
-> Milan 136 17.03.23 19:25:47: Moc nový 

-> dragon_cb_cz 10.03.23 21:20:34: az prekroci tu hranu...zostarnes ako nic...
Tiez som bol v pohode az do puberty...a to bola chlapcenska puberta

Tiez som bol v pohode az do puberty...a to bola chlapcenska puberta

-> Eidy 10.03.23 21:06:02: Kéžby... s dcerou na hraně puberty? Nevím nevím 

-> dragon_cb_cz 10.03.23 19:41:52: Vždyť každý takový auto je mladší než ty, takže nutně musí být mladý a moderní! 

-> Jozka: Asi se ještě cítím dostatečně mlád, aby pro mě 30 let starý auto nebylo "novodobý" 

-> dragon_cb_cz: To neděláš dobře, Jaromíre - výraz moderní sice znamená "pokrokový" (nebo dokonce "novátorský"), ale současně i "novodobý". A do toho už se vleze ledaccos.. od kdy se počítá novodobost, když má jít o "současnost a blízkou minulost" - která je dost bezrozměrná ?

-> Borderer: Jenže to jsou dvě různý věci. Jedna je, že jezdí 742 protože mu z různých objektivních i subjektivních důvodů vyhovuje. Však já taky jezdím starejma pekáčema a v mnoha ohledech mi to vyhovuje.
Druhá věc je, že 30 let starýmu verglu na rozdíl od něj neříkám "moderní vůz"...
Druhá věc je, že 30 let starýmu verglu na rozdíl od něj neříkám "moderní vůz"...
-> dragon_cb_cz: Já si zase rok od roku začínám všímat, že asi určitým způsobem Bukajovatím. Jenom sem se upnul na modely o tolik novější, jaký je asi +/- věkový rozdíl nás dvou.
Nejdřív sem pro jeho počínání byl nadšenej, pak sem to nechápal a považoval to za určitou formu sebepoškozování.
A teď mi začíná docházet, že já trpím na to samý s Feliciema a i když sem teďka jezdil novou Chcalou s 1,5 TSI, při první příležitosti sem to auto zahodil a skočil zpátky do Feldy. 

-> dragon_cb_cz: Jasný - aby na to, aby "řeč nestála" dost dobrý..

-> Jozka 10.03.23 12:47:22: Já věřím, že to Bukaj nebere zle - spíš naopak mám pocit, že to občas cíleně přiživí 

-> dragon_cb_cz 10.03.23 09:45:49: Už ho netepejte s tím moderním - já to taky beru stejně, tedy přesnějc jako kategorii, tj. když je "vintage" "past" "classic" atd. od - do, tak prostě nad tím je "modern"... což je vše, co ještě není youngtimer.
Možná to trochu drhne, ale to je podobnej problém, jako (ne)posouvající se středověk..
Možná to trochu drhne, ale to je podobnej problém, jako (ne)posouvající se středověk..

-> palinator 10.03.23 09:57:08: Žhavá novinka 

-> jans: To přijme skoro každý, když s tím chvilku jezdi 

-> palinator 10.03.23 09:26:38: Dobrý, díky za přehled. Je fakt, že v těch ČKD motorech / lokomotivách obecně nemám vůbec přehled.
-> dragon_cb_cz 10.03.23 09:45:49: Jsem staromilec, ale turba a IC jsem už nějak přijal za své
-> dragon_cb_cz 10.03.23 09:45:49: Jsem staromilec, ale turba a IC jsem už nějak přijal za své

-> dragon_cb_cz:
U ČKD since 1964 ... dokonce vodní.
U ČKD since 1964 ... dokonce vodní.

-> jans: On mezichladič je v autě "relativně nová" věc... Bukaj by řekl, že moderní
Ale to on říká i o turbu...

-> palinator: 

-> jans:
Jen co si vzpomenu:
Ford - 1,8 TD 51/55 kW
VW - 1,9 TD
Opel - 2,0 DI
ČKD - K12V170DR
ČKD - K6S230DR v loko ř. 730 a 731

Jen co si vzpomenu:
Ford - 1,8 TD 51/55 kW
VW - 1,9 TD
Opel - 2,0 DI
ČKD - K12V170DR
ČKD - K6S230DR v loko ř. 730 a 731

-> palinator: Vždycky jsem bral, že když je turbo, je i automaticky mezichladič.
-> jans:
Co je na tom srandovního? Takovejch aut je mrtě.
Co je na tom srandovního? Takovejch aut je mrtě.
Legrace je, že u těhle krabic byly nafťáky buď nepřeplňované, s turbem, nebo s turbem a mezichladičem.
-> Jirik_Tuňák1983:
Kámoš má 55kW TDDi Connecta a nevědět že tam turbo i intercooler fakt je, tak bych se taky hádal, že ho nemá.
Kámoš má 55kW TDDi Connecta a nevědět že tam turbo i intercooler fakt je, tak bych se taky hádal, že ho nemá.

-> palinator 10.03.23 07:55:53: Já znám jednoho, který zjistil až po deseti letech, že jeho deasel má turbo. Jinak se celou dobu hádal, že tam není. Přitom bylo vidět už po otevření kapoty. Mimoto měl představu, že turbo mohou být jen deasely, že benzín ho mít nemůže. 

-> jans:
Proč je v inzerátu psáno diesel bez turba a na zádi se skví nápis TURBODIESEL?
Proč je v inzerátu psáno diesel bez turba a na zádi se skví nápis TURBODIESEL?

-> jans: Ještě, že to nemá papíry a je to nafťák. Jinak bych uvažoval o upgradu svého zimního vozu a na to teď fakt není čas...
Ale tohle je prostě to, co si představím, když se řekne VOLVO

Ale tohle je prostě to, co si představím, když se řekne VOLVO

-> jans 01.03.23 20:24:42: Kdyby to chtěl někdo zkusit v reálu, má možnost
auto.bazos.cz/inzerat/... /740-gle-sedan-24-d-1989-b ez-dokladu-automat.php

auto.bazos.cz/inzerat/... /740-gle-sedan-24-d-1989-b ez-dokladu-automat.php
-> Syny 05.03.23 22:17:34: Je to o telesnejch proporcich, uz jsme to tady kdysi probirali. Ja mam problem s "vysokym chcanim " (pro jistotu - dlouhy hnaty
), takze at si sednu do cehokoliv i vetsiho, tak sedacka automaticky na zadni doraz. Ve 3 generacich Mondea, v Supu i v petkovym Bawu. Dano taky tim, ze valeni se za volantem jsem z lasky k zadum zavrhnul uz davno. A v posledni dobe jeste vylepseno tehotenskym polstarkem na sedacce kvulu hemorhoidum

-> dragon_cb_cz 05.03.23 22:23:57: Skoro. Brečím proto, že sousedovic kluk má větší subwooooooofer.