-> King 03.12.15 23:11:02: Zcela jiste jsi myslel podtlakovou regulaci, neb odstrediva je dana konstrukci (tuhosti pruzinek). No tak tu mam zaslepenou, nepouzivam...
Tak já nevím, ale snad i v reklamě na duster bylo řečeno že je to OFFROAD, pokud si dobře pamatuji. Co je vlastně definice SUV ? Pohon 4X4 a samonostná karoserie ? To už ale měla NIVA a dnešní SUV ani tu 4X4 v polovině případů nemají ...
Ale zpět k tématu, to si radši koupím komfortní jednotku do feldy a nastavím si funkce jaký využiju, než mít v autě spoustu elektroniky kterou nepotřebuji a nejde vypnout.
-> King 03.12.15 23:13:02: Já nevím co to sem ten mimoň míchá, popisoval jsem polohy a způsob ovládání páčky u dvou aut s dešťákem. Resp. tří, kde právě polohu jednorázového setření vypustili a na její místo dali ON pro dešťák.
Nevím proč bych mu měl odpovídat na nesmysl o kterém vím, Feldu jsme měli 12 let.
-> Tuner#2: A povazujes za berlicku i rozdelovac s automatickou odstredivou tegulaci predstihu ;-) Tohle se myslim psalo v jedny prirucce pro hundrtkare - ze pribyva ridicu, kteri uz nemaji takovy cit pro motor a proto je regulace predstihu automaticka :-)
-> Tuner#2 - zrušená registrace 03.12.15 23:04:05: Tak u tebe je to diagnózou už roky, takže běž hezky do prdele, nevšiml jsem se, že bych se tě na něco ptal kašpare. Běž si raději přepočítat kN na pérkách.
-> Milan 136 03.12.15 23:01:56: Tak nevyválet se při sjíždění z kopce jde v pohodě - dáš si 4x4, redukci, jedničku nebo dvojku podle krpálu, přehoupneš se přes hranu a jedeš dolu a jen řídíš. Nesmí se brzdit brzdama, jen motorem no...
-> Jirik_Tuňák1983 03.12.15 22:58:24: Tak já to u tebe eviduju už dlouho, nejen týden... Tyhle berličky dělají z řidičů čím dál větší ovečky... BTW už asi 2x jsem tady četl, jak je dešťák úžasnej a jak jsem ty s Karkulí máte setření okna jen na ťuknutí do páčky, ale na mou reakci, že to má i Felda odpověď jaksi nepřišla
-> Mr._Nosferatu 03.12.15 22:38:55: Třeba abys nevyválel drahý auto? Lidi dnes jezdí na výlety, hory, sem tam nějaká nezpevněná cesta, ne do lesa pro dřevo.
-> Jirik_Tuňák1983: Jestli je tim myslenej rozjezd s automatikou, ktera omezi pubertalni hrabacky, tak to je vcelku vymakany v Kužáru a funkcni - motor se pritom da tocit do bezvedomi. U mondea je to horsi, protoze turbodehtovej trhac asfaltu obcas trapne hrabe pri necitlivym zachazenim s plynem i na dvojku a s tim poslednim 110kW hrabu jeste nejak vic - musim se podivat, jestli vubec toho asistenta rozjezdu pro lamy ma :-)
-> palinator: Já třeba nechápu k čemu je v OFF-ROADu systém na sjíždění kopců, nastavitelnej pohon podle terénu a pobobně, fřív stačil kompas a ukazatele náklonu a prostě buď se to projelo, nebo se auto vytáhlo. Teď abys koukal do monitoru, kde je jakej kámen...
Myslíš ten závodní launch control nebo ten co je vesranej v každým koncernovým autě a nedovolí vytočit diesel nad 2500, benzin nad 3500 otáček? Ale dá se to obechcat, musíš to nechat couvnout z kopce, pak jdou pálit gumy i na služebáku.
Já mám k elektronickejm systémům svůj, celkem v čase konzistentní názor a to ten, že koho řízení baví, jako že se sveze i na limitu, tak je každej nevypinatelnej systém problém. A to skutečně každej, včetně ABS. Pro běžnej provoz samozřejmě jsou tyto systémy k užitku.
-> Jirik_Tuňák1983:
To by se dalo říct o všem. Dřív zas servisáci co dělali brzdy na autobusech nebo sušili sirnej koncentrát taky asi nevejskali. Spíš by se člověk měl zamyslet na takt tajmem, spěchá se tak akorát do prdele.
-> palinator 03.12.15 22:22:37: Bohužel ti co to na linkách lisují a dýchají nic moc namítat k líbí nelíbí nemohou. To už byl fakt lepší ten polepenej sololit a plech.
-> Mr._Nosferatu 03.12.15 22:14:29: Tak to jsi dobrej, já si nový auto nekoupi proto, že na něj nemám :-D Financování na leasing nebo úvěr je pro mě kundovina...
Jinak k názoru, že jsou ty auta nudný. Ano, celej koncern má design aut spíš konzervativní. Ale ty auta vypadají pořád dobře i po 10 letech. Třeba takový jedničkový ereso...
Opak jsou designové výstřelky, který vypadaji po třech letech zastarale.
Dneska třeba hjundéé na první pohled zaujme, ale myslím, že tenhle design hóóódně rychle zestárne