skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Sharan, Alhambra, Galaxy
-> Karel.: myslel jsem jakože příhřev. Je to bufík, kterej ohřejvá vodu. Je v levým zadním podbehu. Často na nem odchazi svicka a sitko a v ime je to pak za trest. I já s benzínem v zimě dost trpím.
-> Karel.: bufík = s hodinama, příhřev = bez hodin a dalších blbostí okolo jako je čerpadlo a tak. Ne?
-> vhml: jojo má to fakt zadek výškově stavitelný. No podle mě to každý tdi nemá, nemám nikde ani budík na zapnutí bufíku, třeba to má svůj bufík bez nastavení a zapíná se podle teploty, to musím teda zjistit

Tý jo, zadní výškově stavitelné, to slyším prvně. Nemyslíš spíš polohovací?
-> vhml: Je tam nějaká kombinace. Tuším zapíná od +8stupňů. Vypíná při vodě na 85. Většinou jak všichni píšou, tak si to žije svým životem. Bufík Karel. jako takový nemá, ale příhřev určitě.
-> vhml: Je tam nějaká kombinace. Tuším zapíná od +8stupňů. Vypíná při vodě na 85. Většinou jak všichni píšou, tak si to žije svým životem. Bufík Karel. jako takový nemá, ale příhřev určitě.
-> vhml: Tak tipuju že v tomdle hicu se nezapne, to se i moje nafta ohřeje po 1 km a sahara běží i při studenym startu 

-> Karel. 28.07.13 22:29:18: bufí to nemá? To snad mely asi všechny nafty. To v zime zaplaces.
A zadní vejškove stavitelný? to jsem ještě nevidel, ale musí to bejt super, protože jak to ma rovnou podlahu tak se vzadu sedi strasne nizko.
-> Don Carlos 28.07.13 22:27:44: po startu se zapíná vždy ne? nebo jaký jsou ty podmínky? Vim ze se to nejak kombinuje z teploty motoru a okolní teploty.
A zadní vejškove stavitelný? to jsem ještě nevidel, ale musí to bejt super, protože jak to ma rovnou podlahu tak se vzadu sedi strasne nizko.
-> Don Carlos 28.07.13 22:27:44: po startu se zapíná vždy ne? nebo jaký jsou ty podmínky? Vim ze se to nejak kombinuje z teploty motoru a okolní teploty.
-> vhml: kapitánský sedačky, vyhřívání předního a zadního okna, vyhřívání předních sedaček 4x okna el.,climatronic, integrovaná dětská sedačka, výškově stavitelný sedačky aji zadní. Bufík to nemá, asi mi to ani nevadí

-> vhml: Dneska bufík asi těžko zkusí...
-> Karel. 28.07.13 20:46:38: fajnovej. Jaká je výbava? Má to vyhřejvání předního okna? Bufík funguje?
-> Karel.: zakladat rodinu pokukujem po nejakom podobnom autobuse 

-> Nwkt: fajn, nechám FORD

-> castrol: 220 000km, v předu nový kotouče, rozvody dělaný před 30tis km, akorát to chce udělat zadní kotouče a desky
-> Karel.: Ne, Seat by byl nejlepší, ale VW stačí
-> Nwkt: nemám tam dát rovnou BMW?
-> Nwkt:
ale ten předek je jak přerostlej fokus..

ale ten předek je jak přerostlej fokus..
-> Karel.: a kolko nalietane ?
-> Karel.: Má to tam loga a už jenom to je špatně, bych to předělal na VW 

-> darklord: ahááááááááá
-> Karel.: důůmyslené;)
tohle se mi strašně libilo u jedný hundaj dodávky... takovej karavánek :)

-> Karel.: důůmyslené;)
tohle se mi strašně libilo u jedný hundaj dodávky... takovej karavánek :)
-> darklord: asi nevíš co píšeš, protože to z fordu doopravdy moc věcí nemá

-> Tomaso435: zmáčknu páčku a otočím sedačku
-> Tomaso435: to je ford, to jezdi na podvalu, tam ti volant netreba
Je to 1.9tdi 85kW r.v. 2002 5.měsíc, dotažený z Němec, kde byl 1.majitel a v ČR jsem první majitel já, dostal jsem k tomu i zimní kola na discích s origo poklicema. A je to 7místný
Jinak na dálnici směr Brno mě vzali policajti, že jedu bez značek, po ukázání smlouvy a techničáku, že je platná STK mě nechali, že je to v pořádku. Dokonce jsem neměl přilepenou dálniční známku, jen danou za oknem, že jak dostanu SPZ tak dopíšu, naprosto v pohodě, takže jim děkuju. Natrefit na debila asi by to nebylo tak OK. Ale sami říkali, že jet na smlouvu můžu, že to není problém
Jinak na dálnici směr Brno mě vzali policajti, že jedu bez značek, po ukázání smlouvy a techničáku, že je platná STK mě nechali, že je to v pořádku. Dokonce jsem neměl přilepenou dálniční známku, jen danou za oknem, že jak dostanu SPZ tak dopíšu, naprosto v pohodě, takže jim děkuju. Natrefit na debila asi by to nebylo tak OK. Ale sami říkali, že jet na smlouvu můžu, že to není problém

-> Karel. 28.07.13 20:37:49: a jak to chceš řídit takhle, když volant máš na druhej straně? 

-> Nwkt: tak být bez papírů znamená být bez práce,nejsem debil abych tohle riskoval
-> Karel.: Lepší dopoledne neplacený volno než pak bejt bez papírů
-> Nwkt: což o to mě ne, ale kdy tam mám jet?časově jsem na tom dost bídně, ale zase za každou cenu riskovat nebudu. uvidímě
-> Karel.: Tak dam zálohu, zabavim papíry a pak si pro to dojedu
ta jedna cesta třeba vlakem pro to tě nezabije

-> Eidy: úřady do 12hod
-> Nwkt: nekupuju na jisto nic, ale beru s sebou prachy a když se i to bude líbit tak to hnedka beru, takže proto to řeším, nejezdím 220km jen tak se dívat na auta, práce mám dost jiné

-> Nwkt: nekupuju na jisto nic, ale beru s sebou prachy a když se i to bude líbit tak to hnedka beru, takže proto to řeším, nejezdím 220km jen tak se dívat na auta, práce mám dost jiné

-> Nwkt, Karel: Tak je borec může vyřídit dneska, že jo.
-> Karel.: Tak maximálně přijdeš o papíry no
a to už to kupuješ na jisto, že řešíš odvoz?

-> Pavel P@nkáč: bazar jsem zkoušel přes naší firmu a borci do toho nepůjdou, že to mají dovolený jen na svoje auta.
-> Pavel P..: Chyba to už má český papíry právě
ale bez SPZ
-> Eidy: no podle mě ten borec měl dostat na úřadě v Praze převozky, možná je má a jen jsme se blbě pochopili, uvidímě zítra no
-> Pavel P..: Chyba to už má český papíry právě

-> Eidy: no podle mě ten borec měl dostat na úřadě v Praze převozky, možná je má a jen jsme se blbě pochopili, uvidímě zítra no

-> Eidy: Akorát asi o víkendu jaksi neni úřední doba
-> Karel.: To auto je teď někde registrovaný. Tam, kde vystavili čistopis. Tam ti vydají i převozní papírovou značku, která platí nějakých 10 dní. Zařídíš pojistku na VIN, dojedeš domů, sjedeš na evidenčku a hurá na DI, kde si to přihlásíš na sebe. Já to měl s Volvem taky tak.

-> Karel.: Tak at ti majitel dá ty rakouský papíry a SPZ a pochybuju že by tě policajti stavěli s rakouskejma značkama.
-> Pavel P@nkáč: Jak je to s těma převozkama? Nemusí to řídit zaměstnanec toho servisu?
-> Karel.: pujc si od nekoho prevozky kdyz to ma cistopis tak na nich mužes nebo at majitel domluví ty zelene papirove nekde v bazaru, bazar to prej nic nestoji jine moznosti nemas...
tak jsem si volal na magistrát, borec strašně příjemnej, asi jsem si ho debil dovolil v pátek obtěžovat
Tady v Brně mi nic nevydají, prý to má udělat úřad v Praze což v sobotu bude pohoda, borec se semnou o tom vůbec nechtěl bavit
ai neporadil, že je to můj problém

-> darklord: Když je to dovoz, stačí dovozová STK
-> darklord: jo, stačí ti k tomu čerstvá STK, ta slouží jako evidenčka.
-> Karel. 26.07.13 10:21:30: ono sa da auto prihlasit bez evidencky?
-> Nwkt: super, to kdybych náhodou koupil, tak to mám nechat stát v Praze, dojet do Brna to přihlásit a pak zas pro auto? Sakra
Co jsem četl tak plno lidí to doopravdy řeší tou kupní smlouvou, ale jet po Praze bez značek nevím no

Co jsem četl tak plno lidí to doopravdy řeší tou kupní smlouvou, ale jet po Praze bez značek nevím no

Zelená značka.
K motorce z bazaru na cistopisu jsem ji dostal. Pokud je to soukromnik tak s tim neodjedes.
K motorce z bazaru na cistopisu jsem ji dostal. Pokud je to soukromnik tak s tim neodjedes.
-> Karel.: Koupit, dohlásit, přijet se značkama, odjet na značkách
-> havlik: to je soukromník právě. Má známý v Rakousku a občas si přivydělá, že dotáhne nějaká auto
-> Nwkt: ten zelenej papír by ti měl vydat bazar
-> Nwkt: aha tak jak to teda super, mně se to nějak nezdálo, borec říkal, že normálně na kupní smlouvu
otázka jak s tím eventuálně odjet, bez paleťáku

-> Karel.: Kecá, minimálně si musíš nechat udělat tu zelenou papírovou značku, ale ta myslim taky platí jenom na vyřízení dokladů a pokud to má čistopis tak už asi smolík.