-> Karel. 27.12.23 10:39:07: co myslis tim hned nebo za jak dlouho cekat problem? par mojich zkusenosti s nasimi servy...
1. pritelkyne - octa 1.9TDi PD 4x4, zacalo ji tyct rizeni v Praze a prodali ji cervenej, nalila to tam, pak vymena rizeni za nejake zachovale z golfa a kamos, ze tam je cervenej, tak tam zas nalil cervenej, funguje to pres 4 roky
2. moje octa 1.8T 4x4 loni, se mi seklo rizeni, po koupi jsem menil olej - origo zeleny, dal jsem rizeni origo borsehung s 4 roky zarukou, ze stareho vytekala total rezata srajda, jak kdyby to nikdo nikdy nemenil, trochu jsem cerpadlo proplachl novym zelenym, az tekl cistej
3. fabie 1.4 mpi, zacalo tect servo cerpadlo, tak jsem ho pretesnil, no a spletl jsem si lahev a nalil tam ten cerveny, co kdysi vnutii pritelkyni do te octy, pres 3 roky zatim bez problemu
4. felicia 1.6 bluesky, vymenil jsem olej, dal jsem origo zeleny a od te doby obcas nechce posilovat, hlavne kdyz je chladneji, nic z toho netece, tak uz jsem na to u funa radeji nechmatal :) nevim jestli v dalsich autech mam olej vubec menit, treba niva, jsem koukal, ze je norma VW, takze zelenej a jestli menit po necelych 90tis.km a 10 letech? ta niva je asi jediny auto, kde ma servo smysl, snil jsem o nem, kdyz jsem uz mel ruce do krve od prace s volantem po nejakych 500km po sutrech

Jinak to je jedine nehrebenove posilovane rizeni, co znam a musim rict, ze chodi fakt pekne, kdybych nevedel, ze to neni hreben, tak bych to ani nepoznal.
Ikdyz ted s moji P rukou mam co delat, abych utocil feldu 1.3 mpi bez serva a to to jde na vranikach celkem lehce.
A tento jsem koupil a zdesil jsem se, nema normu VW, ale BMW
www.amd-autodily.cz/provo
zni-kapaliny/olej-hydrauli
cky-do-servorizeni-1l.html prodavac mi rekl, ze barva sedi, tak ze to nema resit, ze ho prodavaji a jeste nebyla zadna reklamace, ale reklamoval by to nekdo, kdyz si bude myslet, ze to tece uz starim.