-> COL: Nestraš. O takom dačom ani len počuť.
Senzor to nemá, no. Ale nenašiel som ani iné vhodné rýchlomery ako komplet sadu aj so snímačom. U niektorých prístrojov sa píše, že sa dajú pripojiť na existujúce fabrické snímače (neplatí pre škodovku).
Ja by som tú kúpu aj riskol, ale ten senzor fakt nemám ani potuchy.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tachometer - alternatíva
21:13:22
22.03.2023
22.03.2023
minno
20:23:04
22.03.2023
22.03.2023
COL
No, vypadá to tak nějak.... čínsky
K tomu bude i nějaký senzor, ne?
Pokud ne, muselo by se udělat něco, co generuje pulsy podle rychlosti a pak to nakalibrovat zpusobem tam popsaným. Chtělo by to ověřit, zda to nemá trhaný pohyby ručičky, což může být, kdyby to mělo špatně použitý krokac.
K tomu bude i nějaký senzor, ne?
Pokud ne, muselo by se udělat něco, co generuje pulsy podle rychlosti a pak to nakalibrovat zpusobem tam popsaným. Chtělo by to ověřit, zda to nemá trhaný pohyby ručičky, což může být, kdyby to mělo špatně použitý krokac.
19:31:43
22.03.2023
22.03.2023
minno
Toto vyzerá tak najschopnejšie / za normálnu cenu, čo som našiel, akurát škoda, že 85 mm, no rozobrať a preskladať to do škodováckeho budíka by snáď šlo:
lnk.sk/chfk
Len celkom nechápem, aký senzor by k tomu bol vhodný na použitie v škodovke.
lnk.sk/chfk
Len celkom nechápem, aký senzor by k tomu bol vhodný na použitie v škodovke.
09:12:01
21.03.2023
21.03.2023
minno
-> COL: Vývoj a výrobu vlastného riešenia ja nedám a čakať na teba 10 rokov sa mi nechce :)
Mechanické počítadlo km mi netreba, stačí digital.
Ja by kúpil hotové riešenie, maximálne prestavať telo do škodováckeho budíka, prípadne vyrobiť si vlastný "polep", aby sa to hodilo k ostatným budíkom. Zapojiť, namontovať snímač a hotovo.
-> darklord: No vidíš, asi vieš lepšie hľadať ako ja. Škodovka má 80, či 85 mm?
Na tej stránke majú aj 80 mm, tak to by mohlo asi byť:
www.kitcardirect.co.uk/et b-instruments-programmable -speedometer-80mm-bd.html
Mechanické počítadlo km mi netreba, stačí digital.
Ja by kúpil hotové riešenie, maximálne prestavať telo do škodováckeho budíka, prípadne vyrobiť si vlastný "polep", aby sa to hodilo k ostatným budíkom. Zapojiť, namontovať snímač a hotovo.
-> darklord: No vidíš, asi vieš lepšie hľadať ako ja. Škodovka má 80, či 85 mm?
Na tej stránke majú aj 80 mm, tak to by mohlo asi byť:
www.kitcardirect.co.uk/et b-instruments-programmable -speedometer-80mm-bd.html
23:28:51
20.03.2023
20.03.2023
COL
Zalezi, jak to ma vypadat. Pokud jako original, bude trochu problem s pocitadlem ujete vzdalenosti. Pokud ho nepotrebujes, nebo ho chces resit jinak, sel by mozna predelat otackomer. Taky tam jde da krokac, jako to mam ja v otackomeru, ale pak je potreba se rozloucit s mechanickym pocitadlem km. Jeste muzes udelat elektornicky nahon - tj. nahradit mechanicky nahon polohovym servomechanismem - proste s tachacem bude tocit motorek se snimanim polohy.
Dalsi moznost je pockat cca 10 let nez to doresim ja :).
Dalsi moznost je pockat cca 10 let nez to doresim ja :).
22:31:54
20.03.2023
20.03.2023
darklord
www.kitcardirect.co.uk/et
b-instruments-programmable
-speedometer-100mm-bd.html
"electronic speedometer 100mm" do googlu (priemer som tipol, urcite budes vediet aky treba)
"electronic speedometer 100mm" do googlu (priemer som tipol, urcite budes vediet aky treba)
22:28:27
20.03.2023
20.03.2023
minno
Nakoľko tachometer v Š105-Rapid je jedna z vecí, ktoré sa nedajú vyladiť k dlhodobej spokojnosti (mám namysli hlavne pazvuky a chod ručičky)...
Rád by som tento komponent preto nahradil nejakou alternatívou. Konkrétne elektronickým prístrojom bez potreby mať tam mechanický náhon.
Nepokúšali ste sa už niekto o to?
Cyklotacho je jasná voľba, ale aké sú možnosti, ak chcem ručičkový (elektronický) rýchlomer? Nič schopné okrem GPS budíkov sa mi nepodarilo vygoogliť.
Moja predstava ideálneho riešenia je elektronický budík s ručičkovým rýchlomerom, digitálny odometer s možnosťou nastavenia vlastných km a káblový snímač (magnet na poloosu).
A ešte ideálnejšie zakomponovať to do škodováckeho budíka so vzhľadom ako origo.
Nejaké tipy, rady?
Rád by som tento komponent preto nahradil nejakou alternatívou. Konkrétne elektronickým prístrojom bez potreby mať tam mechanický náhon.
Nepokúšali ste sa už niekto o to?
Cyklotacho je jasná voľba, ale aké sú možnosti, ak chcem ručičkový (elektronický) rýchlomer? Nič schopné okrem GPS budíkov sa mi nepodarilo vygoogliť.
Moja predstava ideálneho riešenia je elektronický budík s ručičkovým rýchlomerom, digitálny odometer s možnosťou nastavenia vlastných km a káblový snímač (magnet na poloosu).
A ešte ideálnejšie zakomponovať to do škodováckeho budíka so vzhľadom ako origo.
Nejaké tipy, rady?