skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
skákající ručička rychloměru
-> Kilián: Ale rychlost neměří. Takže jsi asi něco ..... .Nejjednodušší bude zajít na vrakec a sehnat jiný budík. (platí i pro spolutazatele)
-> vaclav3 19.05.10 20:17:42: no poté co jsem vyměnil ten dílek dole na foto už kilometry počítá.
-> Kilián: -> Vytem: Kilometry počítá dobře? Jestliže ano, tak je špatný budík.
já mám taky problém s kulatým tachometrem... rychlost ukazuje cca do 60km/h, občas až do 100km/h, ale když překročí těch 60, tak ručička spadne až někam k 20-30km/h a tam zůstane, pak až když zastavím, a znovu se rozjíždím, tak se dá zas do pohybu, ale tak jak jsem psal výše... čím to?
Jestliže jsi měl budík rozebraný, tak nehledej chybu v náhonu, ale spíš v budíku.
Neboj se nalít do náhonu třeba trošku oleje na šicí stroje nebo tak něco.
zkusím to nějak narovnat teda.jinak jsem ho prostříkl wdečkem.
a namazat
-> Kilián: Náhon porovnat
zdar.protřeboval bych poradit.měnil jsem tuto součást v budíku.(neukazoval tachometr)součást jsem vyměnil,ale poté co jsem vrátil budík do auta,tak mi začal při jízdě blbnou.ručička rychloměru se klepe a vychyluje se do vyšších rychlostí.jedu kolem 40 a ručička lítá až k 60.nevim co s tim.budík mi nespadl ani se nijak mechanicky nepoškodil.jedná se klasický budík do 120ky.neví někdo co s tím?(zdali je nekde neco utaženo moc nebo naopak málo).jinak přišroubovat náhon jsem už zkoušel mockrát a tím to nebude.