skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Blinkry???, te´d už ale vážně
prohledat
81 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 20.07.2007 do 17.08.2007, založil/a Tuneman2/Fávo - zrušená registrace
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
vyřešeno-viz výš
Zastavil:Tuneman2/Fávo - zrušená registrace
Vyřešeno, natahal sem nový dráty, vyměnil patice, spínač, znova lukas a funguje to, ale dodnes nevim, kde byla chyba, asi gakt zoufalství

-> Bobesh: si myslím, že je to zoufaství už

-> Tuneman2/Fávo: To chceš říct že jsi na to ještě nekáp?

tak můžeme řešit dále..?..!...
-> davidm29: tk jako za starejch času před tebou někdo poběží s červeným praporkem

šmarja, co se nedá z poruchy blinkrů vyvodit za konverzaci
-> davidm29: pokukám, zitra budu mít čas, tak to oprášim a vytáhnu z garáže:-)

-> davidm29: je to tak jak píšu já i ostatní..samozřejmě že vpravo by to nešlo
Leda že by si sebou vozil násadu od koštěte :D

-> havlik:

-> davidm29: když odbočuješ do prava máš paži svisle nahoru
-> Pedros: Hlavně je to nedomyšlený...zkus BEZPEČNĚ řídit a máchat z pravýho okýnka viditelně rukou.... :D
-> spartra: to o tom házení rukama vím,taky proti tomu nic nenamítám..Doprava to byla ruka v lokti ohnutá z okénka a doleva normál natažená ruka...Ale asi bych se o tu ruku docela bál,zvlášť já,co má teleskopický pazoury 

-> davidm29: pač je to škoda je to se vším spojený
-> davidm29: jěště jsi zapoměl, že znamení rukou se dává jen před započetím jízdního úkonu
pokud není dostatečne viditelné, musí sebou mět dosatečně povolanou a poučenou sobu
-> Pedros: ale jov zákoně o tom píšou alespoň v 90 ted nevím při poruše můžeš házet rukama, nesmí dojít k ohrožení a bezpečnostiplynulosti dopravy a tak dál bla bla bla
pokud není dostatečne viditelné, musí sebou mět dosatečně povolanou a poučenou sobu
-> Pedros: ale jov zákoně o tom píšou alespoň v 90 ted nevím při poruše můžeš házet rukama, nesmí dojít k ohrožení a bezpečnostiplynulosti dopravy a tak dál bla bla bla

-> davidm29: asi ale nestačí

-> Tuneman2/Fávo: A mimochodem...naše legislativa umožňuje jízdu bez blinkrů....před zahájením odbočování musíš dát zřetelný znamení rukou (jako na kole)..takže na sraz můžeš klidně jed :D
-> spartra: Akorát mi nedochází, co maj společnýho světla s přerušovačem....
Nechápu celej přerušovač...proč tam sou tři kontakty, když by bohatě stačily dva - (+)přívod proudu kterej potřebuju přerušovat a (-) přerušovanej proud....
Proč to dělat jednoduše, když to de složitě.....
-> Tuneman2/Fávo: Jo, a kdyžtak se jukni na ty dráty co dou od spínače varováků. Tam je taky dost míst kde by mohla bejt chyba....
Nechápu celej přerušovač...proč tam sou tři kontakty, když by bohatě stačily dva - (+)přívod proudu kterej potřebuju přerušovat a (-) přerušovanej proud....
Proč to dělat jednoduše, když to de složitě.....
-> Tuneman2/Fávo: Jo, a kdyžtak se jukni na ty dráty co dou od spínače varováků. Tam je taky dost míst kde by mohla bejt chyba....
tak to zkoumám
konektor u přerušovače
č 1 k rozdělen spínač brzd. světel(141) a k pojistce č 1
č 2 k do přístojovky(111) rozdělen k pojistce č 2
č 3 k lucas(124) č 2
č 4 rozdělen LZ světlo blinkr(149) - přístrojovka(111) č 6 rozdělen do lucas(124) č 3 rozdělen do LP blinkr(125)
č 5 rozdělen PZ světlo blinkr(150) - přístrojovka(111) č 7
rozdělen do lucas(124) č 4 rozělen do PP blinkr(126)
hledal bych někde tam
možná přepínač světel
konektor u přerušovače
č 1 k rozdělen spínač brzd. světel(141) a k pojistce č 1
č 2 k do přístojovky(111) rozdělen k pojistce č 2
č 3 k lucas(124) č 2
č 4 rozdělen LZ světlo blinkr(149) - přístrojovka(111) č 6 rozdělen do lucas(124) č 3 rozdělen do LP blinkr(125)
č 5 rozdělen PZ světlo blinkr(150) - přístrojovka(111) č 7
rozdělen do lucas(124) č 4 rozělen do PP blinkr(126)
hledal bych někde tam

možná přepínač světel
-> davidm29: jo, měnil sem to tak jak to prodávaj na vrakači, čiže i s půlkou svorkovnice, ale řikam, blbě to zapojený určo neni, pač to dělalo i předtim než to nekdo odddělal, štve mě že sem utratil 800 za nic-300 za lukas, 100vku za čudlik a 400 za 3 přerušovače:-(..ja fakt nevim, škodasraz se blíží, a já místo abych dělal jiny věci, tak tady poskakuju kolem blinkrů:-(
-> davidm29: no mělo by to být dobře, pač to začalo dělat z ničeho nic, aniž by někdo něco odpojil, začlo to takhle:kamoš vyměňoval pravý boční blinkr, zapoměli sme ale kopuit konektory, a tak konce přívodního drátu jen ledabyle zaizoloval, páska sjela, a + i - se dotkly kostry, když sem dal blinkr doprava, vyhodilo to logicky pojistku, nevedel sem čím to je, na varováky to smažilo přerušovač, tak sem se pídil po drátech, a našel sem ono místo, vše sem dal jak má být-propojeno fastony a vyzkoušel-varováky blikaly, nic nevařilo, šťastnej že je spraveno sem nasadil pojistku 2ku novou a ouhla, na normální blinkry to dělá toto...tak, to je celý příběh
-> Tuneman2/Fávo: Ty voe, tak to je krutý.....řekl bych že to nebude odběrem na přerušovač.....a ty si ten lukas měnil i se svorkovnicí? Podívej se pořádně, jestli to všechno máš dobře zapojený....víš co zkus? Zkus kancelářskou sponkou spojit na lukas svorkovnici (lukas odpojen) spojit 2 s 3, a pak 2 s 4.....furt to bliká blbě? Tohle je čistě kontrola, jestli to je zapojný dobře.....
-> davidm29: ja sem fakt strašpytel, až dnes sem se dostal k autu a poznatek číslo 294:-)..když vypojim přední blikny, dělá to na varováky to samo co když lukasem zapnu levý nebo pravý-srší!...potřeboval bych spiš elektrikáře co mi na to za uplatu kukne:-(
-> Tuneman2/Fávo: Mám to...Je to zakletý.....
Pedros 24.07.07 21:12:53 napsal:
-> Tuneman2/Fávo: zkuis,a dej vědět
Připojuju se.....

Pedros 24.07.07 21:12:53 napsal:
Připojuju se.....
-> Pedros: žárovky sem neměnil a blikalo to normálně...vyzkoušim..
-> Tuneman2/Fávo: zkusil bych vzít dvě objímky s žárovkama,spojit je sériově,jeden konec na kostru auta a druhej konec na výstup z přerušovače,mělo by to normálně blikat
-> Tuneman2/Fávo: Ty žárovky tam opravdu jiný nemáš?Protože to prostě pořád vypadá na to,že máš malou zátěž a proto to skoro počád jen svítí..Při varovných to svítí normálně,protože to blikání nezávisí na zátěži (proudu)..Takže problém bych hledal tu..
-> davidm29: právěže nebliká, je to jak bych to popsal, to je praveto..jakoby to spíš svítilo...
Dobře. Můžem to zkusit, ICQ ale nemám.....
Když hodíš blinkr, tak to chrčí a bliká?
Když hodíš blinkr, tak to chrčí a bliká?
-> davidm29: heh, možeš bádat dál, elektrikář je na dovči, takže můžeš vesele řešit, kdyžtak ti přes icq pošlu videjko co to dělá

Nemáš za co..ale pak určitě napiš, čim to bylo....
Skoro bych se vsadil, že to bude nějaká pitomost....
Skoro bych se vsadil, že to bude nějaká pitomost....
-> davidm29: pravěže je to tu dost dozmatkované, dělá to na obě strany, navic už sem se domluvil s kamarádem autoelektrikářem, že to tam zavezu, taky sem zvědav co to vlastně je...když oddělávam ty žárovky po jedné, tak to dycky jenom jakoby srší míň-když vyndám obě, tak to jenom svítí....díky za ochotu poradit, ale ja se v tom rypat nijak extra nebudu, to radši nechám odborníkům

Tak. A už toho mám plný zuby....sem autoelektrikář, tak si sakra poradim ne? Sice v ukončenym druháku, ale sem...
Budeme předpokládat, že přerušovač a lukas jsou v pořádku....
Od lukase vypoj pravý směrovky (tušim že na svorkovnici to je pod č.4, ale nevim jistě, záleží na modelu), a místo nich připoj žárovku s největšim odběrem (nebo připoj víc žárovek). Ukostření žárovek musí jít rovnou na kastli, takže né že to propijíš s kabelem, kterej si vytáh z tý svorkovnice!
Zapni pravý blinkry.....co to dělá teď? Pokud:
Ano, blikají, vše OK: Tak chyba bude mezi lukasem a žárovkami. Takže vyndej žárovku vpředu, a zapni. Pak ji vrať, vyndej na blatníku, a pak ji zase vrať.....takhle udělej všechny žárovky a zároveň zkontroluj, jetli nejsou moc zoxidovaný (objímky, žárovky, konektory na objímkách) a kdyžtak očisti. Určitě se ti poštěstí, a bez jedné z nich to bude fungovat (akorát bude blikat rychleji, protože je menší odběr). Pokud ne, tak to zkus obráceně...všechny vymontuj, a nech tam jenom jednu, ale tady si už musíč pohrát s přerušovačem a nastavit si ho, jinak poznáš kulový...
Pak stačí zkontrolovat vedení, které blblo...a to už vypisovat nebudum to už neni nic, co bys nezvládl :D
Špatný, chrčí: Takže chyba je mezi přerušovačem a lukasem...hledej...ale tohle je nepravděpodobný, když ti levá strana bliká v pohodě a lukas je novej.....
Budeme předpokládat, že přerušovač a lukas jsou v pořádku....
Od lukase vypoj pravý směrovky (tušim že na svorkovnici to je pod č.4, ale nevim jistě, záleží na modelu), a místo nich připoj žárovku s největšim odběrem (nebo připoj víc žárovek). Ukostření žárovek musí jít rovnou na kastli, takže né že to propijíš s kabelem, kterej si vytáh z tý svorkovnice!
Zapni pravý blinkry.....co to dělá teď? Pokud:
Ano, blikají, vše OK: Tak chyba bude mezi lukasem a žárovkami. Takže vyndej žárovku vpředu, a zapni. Pak ji vrať, vyndej na blatníku, a pak ji zase vrať.....takhle udělej všechny žárovky a zároveň zkontroluj, jetli nejsou moc zoxidovaný (objímky, žárovky, konektory na objímkách) a kdyžtak očisti. Určitě se ti poštěstí, a bez jedné z nich to bude fungovat (akorát bude blikat rychleji, protože je menší odběr). Pokud ne, tak to zkus obráceně...všechny vymontuj, a nech tam jenom jednu, ale tady si už musíč pohrát s přerušovačem a nastavit si ho, jinak poznáš kulový...
Pak stačí zkontrolovat vedení, které blblo...a to už vypisovat nebudum to už neni nic, co bys nezvládl :D
Špatný, chrčí: Takže chyba je mezi přerušovačem a lukasem...hledej...ale tohle je nepravděpodobný, když ti levá strana bliká v pohodě a lukas je novej.....
Já bych řešení měl, ale je to zdlouhavý a musíš kvůli tomu rozkopat celý auto.....jeď po kabelech..u každý svorkovnice zkontroluj jestli je vše správně zapojeno (vem si k tomu schéma)....Ale abych pravdu řek, já se v těch přerušovačích vůbec nevyznám...
Pak určo napiš, čim to bylo, Myslim si, že všichni se rádi poučíme.
Pak určo napiš, čim to bylo, Myslim si, že všichni se rádi poučíme.
-> davidm29: mam emko, a když to srší, tak ten přerušovač netiká, jen srší, fak nevim, ja na to kašlu, kdyžtak neco napište kdo vite, ja to zitra vezu autoelektrikařovi, pač už mě to sere...
-> Tuneman2/Fávo: Jestli máš užovku, tak si pohraj s objímkou předních blinkrů (očisti)..mě to na Garde dělalo stejnou neplechu....Jinak ještě jukni, jetli máš žárovky předepsanýho odběru (2x 21W tušim)....pokud ti nepraská pojistka, tak bych řekl, že je jenom malej odběr, tudíž bliká rychle....
-> Tuneman2/Fávo: který světla?
Další poznatek, když odpojím světla, tak to nesrší, pouze to nepřerušovaně svítí

-> Tuneman2/Fávo: no když to bude fachat-svítit (myslím žárovky,ne auto) a přerušovač bude dobrej,tak pak máš snad blbý ty žárovky nebo nevím

-> Pedros: tak to je snad k tomu abychom určili jestli je v pytli přerušovač ne, a ten neni, ale zkusim to, jestli mi to ale vyhodí půl auta:-D...
-> Tuneman2/Fávo: a když spojíš ty kabely + a P,tak svítí blinkry?
-> Bobesh: takže, vzhledem k nedostatku pojistek, sem radši vyměníl přerušovač, kamoš mi pučil, v jeho 120 fungoval, takže ten už se může na 100% vyloučit!!!
-> Bobesh: aha, děkuju, před obědem dam vědět co to robí!
-> Tuneman2/Fávo: Prostě vyrušíš přerušovač,spojíš kabel plus a kabel k LUCASu. Pokud budou blinkry svítit,je vše v pořádku kromě přerušovače. Pokud budou žhavit nebo vyhazovat pojistku,problém přetrvává a přerušovačem to není.
-> Pedros: mě napady taky došly pravěže...

-> Tuneman2/Fávo:
tak to už mě nic nenapadá

-> Pedros: zkoušel sem...všecky dělaj to samy...-> Bobesh: co to je za zkoušku?, a + a P co to je vlastně za kontakty(jako vim kde sou, ale k čemu slouží)?..a co když budou svitit?
-> Tuneman2/Fávo: tak to zkus čenčnout
-> Bobesh: zkusim to a dám zitra vědět!-> Pedros: mám k dispozici 3:-)
-> Tuneman2/Fávo: A když se vyprdneš na přerušovač a propojíš konektory + a P,svítěj blinkry nebo ne?
-> Tuneman2/Fávo: musí být problém někde u toho přerušovače..LUcas vzhledek k tomu že sepne špatnej není,chyba bude u toho přerušovače..Máš možnost si půjčit jinej? Zkoušel jsi tam dát ten původní?
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
vyřešeno-viz výš
Zastavil:Tuneman2/Fávo - zrušená registrace