skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Denní svícení - trochu jinak (felda)
-> David29: Je to tvoje auto? 

-> Syny: Tak to dělám.
Jen mi přijde škoda pálit žárovky za 500 a hlavně vypalovat parabolu, která za chvíli bude vypálená...
Jen mi přijde škoda pálit žárovky za 500 a hlavně vypalovat parabolu, která za chvíli bude vypálená...
-> David29: A co po nastartovani otocit knoflikem na svetla a nevymejslet chujoviny? :)
-> King: Pokud by to neměla žárovka v sobě, nezabýval bych se tím. To hlášení vymáčknout "oukejem" po zapnutí klíčku (teda zapnutí tlačítka), mě fakt moc nezdržuje.
A v průběhu jízdy už to tam znova nevyskakuje...
A v průběhu jízdy už to tam znova nevyskakuje...
-> David29: To chapu, ale simulovat odber H1 nejakym odporem je pomerne drahej spas a s rizikem pozaru :-)
Ale kdyz se tam to napeti bude posilat necim, co obchazi palubni elektroniku, tak na to sere pes.
Ale kdyz se tam to napeti bude posilat necim, co obchazi palubni elektroniku, tak na to sere pes.
-> Nwkt: Na tohle dojel muj dvorni automechoš, kdy si chtel do myho (tenkrat jeste jeho) bawora nabastlit nejaky cinsky led andelsky kukadla a rizeni svetel se z toho mohlo posrat mezi lopatky :-)
Idealni byl ten system, kterej vychazel z toho, ze zarovky jsou vetsinou v parech a akorat pri zapnuti proudu do zarovek vyhodnocoval rozdil mezi L a P stranou, coz funguje nezavisle na absolutni hodnote odberu zarovek.
Idealni byl ten system, kterej vychazel z toho, ze zarovky jsou vetsinou v parech a akorat pri zapnuti proudu do zarovek vyhodnocoval rozdil mezi L a P stranou, coz funguje nezavisle na absolutni hodnote odberu zarovek.
-> King: Tak třeba mě osobně spotřeba netrápí - mě jde o vzhled
-> King: Dává se rezistor, bohužel to postrádá smysl no. Vypnout se to hlídání nedá
-> OndraKrupi: To pak ale jde proti smyslu pouzivani LEDek, protoze se protopi stejne jako s zarovkou a kvuli zbytecnymu ohrevu uz tak tepelne namahanyho chipu klesa zivotnost ledek. Ovsem z hlediska "udrzitelnosti vyroby " a spokojenosti akcionaru je to naprosro košer :-)
-> King: není tam jen nějaký odpor? Vím že před pár lety se to řešilo, že se tam přidal jen odpor a hotovo, ale třeba pokročili ve vývoji 

-> Nwkt: Neštudovals, jak to maji osefovany? Ze by ledkova nahrada zrala zamerne stejne jako puvodni zarovka, je kravina. Ze by to jenom chvilkove simulovalo ten cca 10x vetsi proudovej naraz pri zapnuti proudu do zarovky a pak uz to zralo jenom par W?
-> David29: Jo
-> Nwkt: Myslíš aby mergl furt neřval, že mám popraskaný žárovky?
-> David29: Jestli seženeš rozumný, co mají ošetřený hlídání tak asi jo
-> Borderer 09.10.16 21:31:33: bejkárna to nebude, mám NBR a je to luxus ,toto bude ešte lepšie svietiť a údajne majú mať vyššiu životnosť ... žiarovky sú to super , ale mením H7 na Octavii po 8-10000km a to sa mi nevidí celkom dosť .. na felicii H4 vydrží rok a 30 000km v klude
Klucí, co si myslíte o diodovejch H1?
Na Aroscu mám mlhovky, které mají H1. Ale jelikož přední mlhovky považuju v našich podmínkách za úplnou zbytečnost, přemýšlím, že bych do nich dal diodové H1 (svítivost prej maj mizernou) a používal je pak jako denní svícení. Ano spolu s parkovačkama (které mám diodové), což by se mi líbilo... Že legislativně by to nebylo v pořádku vím.
Jen by mě zajímalo, co si o mém nápadu myslíte
Na Aroscu mám mlhovky, které mají H1. Ale jelikož přední mlhovky považuju v našich podmínkách za úplnou zbytečnost, přemýšlím, že bych do nich dal diodové H1 (svítivost prej maj mizernou) a používal je pak jako denní svícení. Ano spolu s parkovačkama (které mám diodové), což by se mi líbilo... Že legislativně by to nebylo v pořádku vím.
Jen by mě zajímalo, co si o mém nápadu myslíte
-> StepaNoFUN: ty nový už drží víc. ty původní NBR byly na chvíli
-> StepaNoFUN: ťuk ťuk .... poslední sada už 4 roky a jednu srnku.
-> Borderer: Tak u NightBraker počítej tak půl roku...
-> suri: To už je podle mne dost bejkárna, teďka sem instaloval Unbreaker unlimited a bohatě to stačí. Doteď sme jezdil Silverstáry a vydržely tři roky.
-> Milan 136 09.10.16 10:32:57: teraz sú nejaké nové osram nightbraker laser tak som zvedavý na životnosť
-> suri: tak to muzes odstavit a poslat mu bcm :-D
-> Milan 136 09.10.16 09:32:57: Netuším , vzhľadom na to že u mňa nehrozí dovolenka je to bezpredmetné ...
-> suri 07.10.16 21:47:53: ani ferda 25 by to neuměl?
-> Milan 136 08.10.16 16:38:19: cca 120eur
-> saskyn2: Jedině přes páčku
-> Nwkt:
Hele a ten starý neumí coming home? Já myslel že to jde na všech.

-> suri: to jo, vzhledem k ceníkovce
-> saskyn2 08.10.16 09:59:35: cena super
-> suri: Použitý 500, nový 800.
-> Nwkt 07.10.16 21:38:31: AH umím za 500kč
-> Nwkt 07.10.16 21:44:08: svetelný funguje korektne , resp. u mňa je to prd platné že je svetelný keď svietim len H7 a nikto sa nevie vyjadriť či sa dá preprogramovať EEPROM aby to svietilo hmlovkami ako staré OII vedia pri bežnom nakodovaní BSG ... tieto parametrizácie BCM celkovo asi moc ľudí nevie , a mňa zase nebaví meniť tie drahé žiarovky každých 8-10000km , to tam potom radšej hodím xeny a tie budú na 200tkm pokoj pri stálom svietení ...
-> suri: Asi měl, je to podle toho indexu co je na okně ne? Jinak já ručně změnil kódování (mimo seznam), takže se mi světla rozsvěcujou a něco později a citlivost mám taky trochu jinačí
-> Nwkt 07.10.16 21:38:31: záleží čo je stará verzia , tých typov tam asi bolo viac a neznamená to že všetky boli naprd , ja som ho dával nový takže mám tuším poslednú AH verziu , a teraz premýšlam že som menil okno za pokovené sun safe z laurinky či by sa nemal tiež prekodovať senzor ... uvidíme ešte som to neskúsil poriadne
-> suri: Jediný co mi na tom láká, že umí coming home. Jinak jsem spokojenej se starší verzí 

-> Nwkt 07.10.16 21:30:43: jop ten , ten proste funguje korektne , tie staré v Octaviách sú na zlosť , teraz som na takom šiel a radšej by som to hodil za psom a nechal origo cyklovač ako toto , na max citlivosti stiera často a ako chce , na ostatných stupňoch nestiera vôbec alebo len sem tam pretrie ,ja mám ten FL a aj zo skúseností viem že funguje lepšie ,dá sa na ňom meniť aj tá gélová vrstva samostatne pri výmene okna čo je fajn vec a celkove to má asi lepšie senzory aj soft
-> suri: To myslíš asi ten novější typ ne? S "píčama" 

-> Syny 07.10.16 21:17:15: tak ten senzor funguje rozumne na Octavii v podstate len od faceliftu - teda dažďový a hlavne asi neznesie niekoľkú výmenu okna a prípadne ak je založený zaprášený
-> Milan 136: Pokud te funguje dobre destak, tak to je asi dobry. Ale u naseho firemniho Passata moc nefungoval a ty svetla si delaly (stejne jako sterace) co chtely... Takze tam to pouzitelny nebylo vubec.
-> Bukaj: mně na octě baví. Vypínač mám na auto a když to má svítit na potkávačky, tak to svítí
-> Tomaso435: Na hlavní jo, ale to nejsou dálkový 

-> Nwkt: myslim že to jde na hlavní světla ... zjistim od kámoše co s tím dělal ale mlhama určo nesvítí. a má před FL
-> Tomaso435: Myslím že ne, záleží co má za jednotku tak to jde nastavit právě na mlhovky
-> Tomaso435: v mý sociální výbavě nevím .....
-> M@rtin: já myslím že ti tam jde svícení dálkovkama s nízkou intenzitou...
-> Nwkt: To je fakt, tak pokud to to funguje a nikdo k tomu nic nemá ....
mě u O2 takovýhle věci nejdou, tak to neřeším ....
mě u O2 takovýhle věci nejdou, tak to neřeším ....
-> M@rtin: Zapsat to nejde (což myslím že se nezapisujou ani jiný denní), ale nastavit v jednotce jo