Neviem či to niekoho zaujíma, lebo tak sa zdá, že si tu píšem len sám pre seba
Včera som robil ďalšie pokusy. Miesto klasickej AC pumpy som dal AC pumpu z Fava (tú bezpáčkovú s väčším litrovým výtlakom). Chcel som spraviť zapojenie ako vo Fave (odbublinkovač aby sa šetrili ventilky v pumpe a tiež preto aby som mohol zaslepiť odvzdušňovanie karburátora do atmosféry). No s takýmto zapojením to zas zdochýňalo vo vysokých otáčkach! Ten odbublinkovač v zapojení s prietokomerom nerobí dobrotu. Samotný odbublinkovač aj samotný prietokomer je OK, ale dokopy to akosi dobre nefunguje.
Tak odbublinkovač šiel už definitívne preč.
Dal som tam ešte navyše ventil so spätnou klapkou, aby nepadal benzín.
Ponechal som zapojenie nádrž - filter - pumpa - ventil so spätnou klapkou - prietokomer - karbeč.
Tak som veľmi zvedavý ako to bude fungovať. Hlavne štarty po dlhšom stání s touto pumpou a spätným ventilom. Že či ten problém u SEDRa s nutnosťou ručne dočerpať palivo pred štartom po dlhšom stání je len problém v padajúcom benzíne alebo aj s odparovaním benzínu z karburátora.
Mimochodom ten môj prietokomer je asi nejaký vadný lebo raz funguje dobre, potom zas nie :/
Uvidím či budem musieť ešte ďalej niečo špekulovať so zapojením pumpy, alebo už nie.