skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nordschleife
A ještě to ani nebyla brzdovka z auta ale z kola 

-> kpt.Budha: Nesmíš si brát hezký trička do garáže. 

Ach jo, tak jsem si nalil brzdovku na své oblíbené tričko ze Spa...kdy že to tam jedeme? Potřebuji nové 

-> H.: Každý kolo na tomhle okruhu se počítá. Já se tam prvně svezl s korejským SUV a stejně to byl mazec. Přeju ti i takovýhle svezení a dokonce i trochu závidím.
Tožhoši, dlouho jsem se neangažoval, neb nebylo čím k danému tématu přispět. Leč minulý tý den jsem se zařadil mezi exoty popravdě nejexotičtější. Jak zasvěcení vědí, Martin rozstřelil na Korá u své opečovávané MGF. I jeho máma už to ví, tak to nemusíme nadále tajit a můžeme se o tom zmínit i zde. Následo valo surfování, mailování a telefonování v německém jazyce a ve čtvrtek o půlnoci hurá do Kolína. Bohužel né do toho, kde se potkali večerníčkoví medvědi, ale do toho, o 500 kilomtrů vzdálenějšího nad Rýnem pro díly potřebné, rozuměj novou kastli, k opravě. A když už se petrolhead nalézá poblíž Belgických hranic a podívá se do mapy, jak to asi tak může dopadnout? A tožhoši, v čem tkví ta exotika. Takových, kteří přivezou sporťáka na podvalníku, sporťáka složí a jedou s ním kroužit a pilovat kolo za kolem, tam byla toho slunného dopoledne řada. Ale takový, kdo přitáhl na podvalníku sporťáka, podvalník odpojil a jal se kroužit s tažným traktorem, jsem tam byl jediný. Nicméně zážitek silně návykový. V reálu jsem tu nebyl nějakých 8, 9 let a oproti simulátoru je trať mnohem intenzivnější. Rzdy začaly kopat asi v polovině okruhu, čas odečtený z kamery někde kolem 11:10 za rámeček rozhodně nepatří, při přemíře motivace praskla hadice od turba, takže na spáteční cestě jsme odstartovali novou aféru renaultgate a taktak dovlekli soupravu domů. Ti, co jeli za námi, takové štěstí neměli a stále ve štau na dálnici čekají, až sednou saze a oni budou moci pokračovat v cestě. Přes to všechno, přes spánkový deficit, přes desítky vyhynulých endeněmeckých živočišnýcb druhů... Hoši, stálo to za to.
-> Tuner#2: já v tom pištění rozdíl moc nepozoruju, spíš ta převodovka mi na vyšší kvalty přijde horší, ale mám hudební hluch a možná to zbytek světa slyší jinak.
Pisálek si to klidně přečte i u nich na FB
Pisálek si to klidně přečte i u nich na FB

-> Luky 04.06.19 15:08:28: spíš vedle A je b. A to b je skutečně hodně malé. Pořád raději budu poslouchat rovné zuby v převodovce jak to nepříjemné pištění elektromotoru.
To s tím autoforem to sedí, ostatně jeden pisalek sem chodí
To s tím autoforem to sedí, ostatně jeden pisalek sem chodí

-> MVM: 30 bylo už vloni. Nepochopili jsme tam teda systém slev (pokud teda nějaký je). Když jsem byl prvně v 2014, kolo stálo asi 28, přičemž 4 kola stály 100, nebo tak něco
-> Tuner#2: když napíšu, že vedle A je taky B, tak to je hejt?

EDIT: ale jo, převodovka tam kňučí fakt hodně. A to video je krásný i tím progresem skrz pole aut a tím jaký vliv má optimální stopa. Fakt pěkná jízda, aspoň pro mě coby laika.
Předpokládám, že příští týden bude na Autoforu článek o videu se vskutku pozoruhodným postupem skrz startovní pole za zvuku oldschoold převodovky, který je ještě divočejší než ve všemi opovrhovaném elektromobilu od VW, o kterém jsme psali zde
-> Tuner#2: když napíšu, že vedle A je taky B, tak to je hejt?

EDIT: ale jo, převodovka tam kňučí fakt hodně. A to video je krásný i tím progresem skrz pole aut a tím jaký vliv má optimální stopa. Fakt pěkná jízda, aspoň pro mě coby laika.
Předpokládám, že příští týden bude na Autoforu článek o videu se vskutku pozoruhodným postupem skrz startovní pole za zvuku oldschoold převodovky, který je ještě divočejší než ve všemi opovrhovaném elektromobilu od VW, o kterém jsme psali zde

-> Luky 04.06.19 14:28:33: Znám, je to extrém a moc takových není... Navíc jsem to čekal, když jsem ten hejt viděl už ráno na facebooku. Skoro by člověk řekl, že se v tom vyžíváš. 

O víkendu jsem si prohlížel GT2 RS MR naživo na Nurburgringu.
Projeli jsme si i Nordschleife.Ovšem takový provoz, obsypané divácké místa jsem zatím nezažil. Asi vliv státního svátku,prodlouzenyho víkendu a krásné počasí. Taky ale kvůli četným nehodám smyčka často uzavřena. A cena za jednu rundu je teď 30E. Já se pamatuji že to stálo 12E

-> Luky: Klasika, Felda bez oleje v prevodovce. 

-> Luky 03.06.19 18:17:35: woe
Jinak ten onboard je tak strašnej, že tam raději do zvuku dali hudbu. To je fakt tragická vyhlídka Motorsportu.

Jinak ten onboard je tak strašnej, že tam raději do zvuku dali hudbu. To je fakt tragická vyhlídka Motorsportu.
-> Luky: Já měl na trati ještě slona, jinak to sedí. 

-> Luky 03.06.19 15:50:31: Koukám, že čas už je venku a nebyl to jen tip.
-> Luky: Jen o 2:50. 

-> Luky 03.06.19 15:50:31: v mém případě o 4
Ale tak Porsche na tom bylo ještě o minutu lépe.

-> Tuner#2: 6:05, nebo tak něco. Což je přibližně jen o 3 minuty méně, než upravená stará škodovka...

Koukám, že při nějaké propagaci to Verstappen objel za 1:19, to jsme měli tak nějak podobně 

Mě láká ten Bilster Berg, ale zatím jsem nepátral jestli se tam dá nějak dostat, páč 650 EUR na výlet s corners.cz se mi úplně dát nechce
Leda že by měli volnou kapacitu na trať a pustili nás tam levněji bez hotelu a kouče 

-> kpt.Budha: To mě taky. Klidně bych si to zase zopakoval.
Příští rok, je to informace z dneška, tak jsem to zatím více nestudoval. Ale jsem rád, moc se mi to tam líbilo.
-> kpt.Budha:
Minutu? Možná dvě. A kdy se to jede?

Zandvoort se nám vrátil do F1
Tak schválně, kolik nám tam naloží 

-> Tuner#2: Švédská rally v Německu. 

Na Ringu měly o víkendu GTčka veselo

Že někdo neřekl, když jsem kdysi jezdil každej tejden služebně do Gothy
By jim to čiplej Roomster ukázal 

-> pavucina 03.04.19 10:08:17: Však jasné. Hodil jsem to sem jen tak, ten okruh jsem doteď neznal. 

Trošku si myslim, že Corners nemá cílovou skupinu škodovky.. Proto i ta cena

-> Tuner#2: Doteď jsem o tom neslyšel, ale líbí se mi to. Teda krom tý ceny. A že tam nemám čím jet.
-> Tuner#2: okruh známe, nabízenou akci neznáme. A jako docela slinty slinty…
Jen teda by co máme v dodávce palandu bychom klidně snesli akci o 150 EUR levnější bez hotelu 

-> Tuner#2 - zrušená registrace 01.04.19 20:53:52: Bilsterberg znám od kluků z německa. Ale prý je to spíš testovací dráha hodně technicky náročná. Nevim jak je to dostupný na trenování - údajně je dost vytížená.
-> Tuner#2: Ze ta bariera je bliz nez byla a ze je hodne draha, tak ze mas jezdit v klidu a uzivat si tu jizdu. Nedelat kraviny a uzivat si ten pocit, ze jedes na trati, kde jezdil Lauda a Hunt :)
Díky tu bariéru komentoval, že bude asi drahá.
Díky všem za doplnění.

Díky všem za doplnění.

-> havlik: Přesně. Bo je to veřejná komunikace. Taková obyčejná silnice. 

-> vhml: no on tam o tom hovořil hlavně kvůli tomu že snižuje viditelnost a stejně tak ušák sedačka.
Tak zrovna u hanse se ve výsledku ani nedivím, protože blbě použitej je mnohem horší než ho nemít. A kdo ti tam u tunerů zajistí, že maj správnou velikost, správnou sedačku, atd atd...
-> havlik: Natáčet není oficiálně povolený vůbec. Ale kdo by to řešil, že jo? To by tam nepustili nikoho. A přestože o tom nemluví, stejně tak je zakázáno zveřejňovat svoje časy na internetech.
-> Tuner#2: To je pořád stejný s těma předpisama. Ono je toho víc. Hlučnost výfuku atd. Ale s asfaltem je spokojenej, je to hladší. A taky na vodě nemáš brát obrubníky, protože kloužou. Vše ostatní řekl havlik.
-> Tuner#2: To je pořád stejný s těma předpisama. Ono je toho víc. Hlučnost výfuku atd. Ale s asfaltem je spokojenej, je to hladší. A taky na vodě nemáš brát obrubníky, protože kloužou. Vše ostatní řekl havlik.
-> Tuner#2: jo a že na několika místech zejmena tam skoro hned na začátku posunuli barieru blíž k trati.
-> Tuner#2: že nechápe jak je možný že udělali tak krásný hladký asfalt a že než to tam nagumujou že to tam skoro neklouže. A taky říkal že si nemáš měřit časy to je zakázano, a je zakázáno natáčet videa, tam jsem nepochopil jestli v autě nebo ty zvenku ale vyznělo to spíš ty venkovní z trati. No předpokládám, že dokud nebude průser tak to asi moc hlídat nebudou zmiňoval že neprojdou auta s obřím křídlem který jsou v třeba v anglii legální.
-> havlik 13.03.19 21:20:27: Až takhle jo? Jak to budou hlídat? Co říkal o trati a novém asfaltu?
-> Milan 136: Ty jsou krásný. Škoda, že nenosím hodinky a hlavně nemám zbytečných 40kKč.
Co co, kdy jedem?