Převod vozu s klubovými testacemi

prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 25.02.2010 do 31.05.2010, založil/a xIndian
řadit dle data
20:49:10
31.05.2010
dejvV
Zdravím, dnes jsem volal do Motola a zatím směrnice není. Ale pro přesnější informace mě odázal pán na ministerstvo dopravy...
09:29:29
05.05.2010
Zazaa
-> Risan: nevi nikdo, ale bylo receno ze to bude stejnej formular a stejnej postup jako pri testovani pro ziskani zelenejch cisel , takze prepokladam ze kdyz tam ty kolonky jsou tak je budou chtit vyplnene :)
08:45:48
05.05.2010
Risan
-> Zazaa: A ví někdo, jaký smysl má v tomto případě ta krajská testace? Klub potvrdí, že auto je hodno jména veterán. O to přece jde. A krajská pak spíš řeší, jestli auto je možné provozovat, což tady není třeba, když má auto normální STK. To mi připadá jako nesmysl.
21:29:13
04.05.2010
Zazaa
bohuzel v soucasne chvili nemas dovolani ... jak rekl i primo clovek z MDCR je to na rozhodnuti konkretniho uradu a v takovejhle pripadech proste nejliup nechat neukoncenej prevod a pockat na tu novelu, zadnej postih za to nehrozi

ono totiz:

"a dále v případě historických vozidel podle jiného právního předpisu"
tohle jsou auta na "zelenejch cislech" to je ten paragraf o kus niz jak pises

"a vozidel zapsaných v registru silničních vozidel, pro která je vydán platný doklad o uznání testování silničního vozidla na historickou původnost podle jiného právního předpisu"
a tady je problem je v tom ze zatim stale NENI ten predpis co je ten platny doklad, takze je na nazoru toho ktereho soudruha urednika jestli uzna nebo neuzna to co mu doneses (jinymy slovy te muze vyhodit i kdybys mu tam donesl modre z nebe pac se v zadnem papire nedocte ze to je "to" spravne co mas predlozit a naopak ti muze uznat v podstate cokoliv)

v novele nebo provadeci vyhlasce nebo na co se to ted ceka je prave definovano ze tim dokladem je protokol o klubove a krajske testaci (stejnej jako se vyplnuje pri prihlaseni na zelene cisla) potom bude kazdej trouba na urade mit v nejakem papiru napsano ze ma chtit ten a ten protokol s tolika podpisama a hotovo
21:23:58
04.05.2010
Hurdis
-> xIndian: Velice rád budu sledovat Tvé snažení, přeji Ti dobré pořízení a držím pěsti. Momentálně tam kde jsi skončil, já začal a hodlám pokračovat. Provoz v polopřevodu, jedno ekovýpalné stačilo, druhé principielně odmítám, stejně jako náhradu původních prvních SPZ za současné RZ hnusy.
upraveno 1x, naposled 04.05.2010 21:24:19
21:07:21
04.05.2010
xIndian
Další info: dnes jsem se pokoušel znovu absolvovat úřednického šimla, nicméně bez úspěchu. Jednotliví úředníci si mě přehazovali jak horký brambor, až jsem se dostal k panu vedoucímu na magistrátu hl. m. Prahy. Ten mi sice řekl, že zákon je už tři čtvrtě roku v platnosti (jak jsem si zjistil), nicméně ministerstvo dopravy se ještě nerozhoupalo k tomu, aby vypracovalo prováděcí předpis pro úředníky a vymyslelo příslušné dokumenty. Dostal jsem z něj alespoň kontakt na jistou paní doktorku na ministerstvu, která by to měla mít pod palcem. Zkusím tedy na ní a uvidím, co mi poví... Pokud z ní nic rozumného nedostanu, podám oficiální stížnost. Každopádně už mě to přestává bavit a od této chvíle začínám jezdit s autem v polopřevodu... Sledujte zde další vývoj, zase brzy poreferuji :)
19:31:47
02.05.2010
xIndian
Ahoj všem, jak jsem slíbil, podávám informace o tom, jak jsem dopadl při převodu. Byl jsem na dvou přepisech a ani na jednom jsem neuspěl... V prvním případě mi vedoucí řekl, že to určitě nejde a nejspíš ani nikdy nepůjde. Ve druhém případě mi řekl, že to také nelze provést a čeká se, až se politici dohodnou :( Byl jsem z toho trochu zklamaný, protože jsem měl z jistých zdrojů potvrzeno, že převod s testacemi lze uskutečnit bez placení ekodaně. Už jsem si i začal shánět invalidu, když tu mi kamarád poslal příspěvek na jednom veteránském fóru, kde pán psal, že zákon, který by tuto situaci upravoval už existuje a že se mu povedlo přepis uskutečnit. Proto jsem začal pátrat, až jsem se dopátral a myslím si že velmi úspěšně. Na tomto odkazu (www.sagit.cz/pages/sbirka txt.asp?zdroj=sb09... naleznete předpis ze dne 22. července 2009, který říká (cituji): "Poplatek se neplatí u vozidel, která splňují minimálně mezní hodnoty emisí EURO 3, a dále v případě historických vozidel podle jiného právního předpisu a vozidel zapsaných v registru silničních vozidel, pro která je vydán platný doklad o uznání testování silničního vozidla na historickou původnost podle jiného právního předpisu" Dále je potřeba vědět, jaký je postup v případě převodu s testacemi. To upravuje § 79c, který říká (cituji, odstavec 3): "Provozovatel silničního vozidla uvedeného v odstavci 1 může předložit protokol o platném testování silničního vozidla místně příslušnému úřadu pro registraci historického vozidla uvedeného v § 79a odst. 1 a požádat o uznání testování silničního vozidla. Místně příslušný úřad ověří platnost protokolu o testování a vydá provozovateli silničního vozidla doklad o uznání testování silničního vozidla na historickou původnost. Doklad o uznání testování silničního vozidla na historickou původnost je platný do dne ukončení platnosti protokolu o platném testování, který je jím uznáván, nejdéle však do 31. května kalendářního roku následujícího po kalendářním roce, ve kterém se testování historického vozidla provedlo." Myslím, že toto potvrzuje mé informace "Klubové testace vs. Ekodaň" 1 V pondělí to půjdu znova zkusit a budu se ohánět vytištěným zákonem, dokud mi nedají značky 4 Pak dám vědět, jak jsem dopadl.
20:08:14
04.03.2010
xIndian
Díky všem za odpovědi. Uvidíme, jak dopadnu. Zatím mám takové zprávy, že lidem, kteří přihlašovali v Praze, stačili klubovky (cca 8 případů). Mimo Prahu mám však potvrzený případ, kde to neprošlo...
13:42:31
26.02.2010
Zazaa
bude to sjednoceno ....
viz skoda-virt.cz/cz/.../1254 75-veteranske-rz-v-r-2010? gotopost=2...

testovani pro osvobozeni od EKO poplatku (bursikovo vypalne 10, 5 nebo 3 tisice) – v soucasnosti oficialne neni stanoveno jak se to ma dolozit ,takze pokud nekde uznavaji klubovou testaci je to pouze dobra vule toho konkretniho registracniho mista
po prijeti nove vyhlasky to pujde vsude s danym postupem a to s pouzitim stejneho protokolu jako je pro testovani pro ziskani zelenejch cisel (to znamena ze vozidlo musi mit klubovou i krajskou testaci)
upraveno 1x, naposled 26.02.2010 13:43:45
13:27:05
26.02.2010
jerrom
-> Hurdis: jo kdyby kraj od kraje, ono kolikrát i úředník od úředníka...

někde jsem o tom ale četl, že to legislativně není, ale bude...ale kdo to kde psal?
11:59:18
26.02.2010
Hurdis
-> xIndian: Až zjistíš, zda se dá auto přihlásit bez ekodaně, poděl se s námi o informace.
Ve vyhlášce a metodických pokynech není o zproštění poplatku vozidla s testací zmínka (pokud jste to tam někdo vyčetl, klidně mne opravte).
Navíc i autoveteránské kluby uvádějí na svých stránkách, že toto není nikde legislativně stanoveno.
Takže výsledek může být zřejmě závislý na jednání konkrétního odboru dopravy, okres od okresu, kraj od kraje, jak už v našich zeměpisných šířkách bývá nechutným zvykem.
11:52:54
26.02.2010
Hurdis
-> Trax: K evidenční kontrole platnou STK nepotřebuješ. Jen bys tam neměl jezdit po ose. 4
15:56:15
25.02.2010
xIndian
He, dneska jsem byl na evidenčce a dali mi jí bez platné STK... Díky však za informace. Nevíš ještě, na které pracoviště registru bych se měl obrátit? Marně jsem se tam snažil několikrát dovolat...
15:49:36
25.02.2010
Trax
-> xIndian: Co zjistoval kamarad v Praze, tak klubová testace by měla stačit, aby jsi nemusel plati eko dan... STK mit při přihlašení musíš. Resp musis jit na evidencku a tu neudelas bez technický...
15:45:15
25.02.2010
xIndian
Zdravím všechny odborníky! Ke konci minulého roku jsem zakoupil Škodu 120 GLS r.v. 1979. Vůz je v současné době v polopřevodu na mě. V minulém roce jsem splnil klubové testace. Nyní bych chtěl auto přihlásit, ale nikoliv na veteránské značky, ale na klasické černé. Pevně doufám, že mi budou klubové testace stačit na vyhnutí se eko dani. Mám pravdu? Dále bych se rád zeptal, na kterou konkrétní pobočku registru vozidel v Praze se mám obrátit? Každá totiž provádí přepis jen na některých typech aut (nová, ojetá bez eko daně/s daní apod.) Musím mít před přepisem platnou STK? Přijde mi totiž zbytečné jezdit na STK před přepisem se starými SPZ, které mi stejně vezmou. Předem díky za odpovědi.
Extreme Tyres