skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Bukajovo
-> StepaNoFUN 30.03.25 15:53:04: na ičo koupíš 

-> StepaNoFUN: -> Borderer: Já mám kliku, že se občas dostanu někde k nějaké hromadě veteše, ze které vylovím pájku, pamatující Brežněva...

-> StepaNoFUN: Zatím to neřeší Poláci. Jak sem to zjistil, nakoupil sem toho tak kilo do zásoby. 

-> Jozka: 

-> Bukaj 30.03.25 15:35:36: Mám ještě v externí garáži 2md pájku trochu nanicovatou novodobou, nakonec jsem tu nalezenou bolševickou stejně nepoužil a ty blbý cinch-e pájel takovou tou Lidl "mikro" - alespoň se asi po 5ti letech vyzkoušela.. Nějaký ty trubičky by se možná hodily, ale nějakej ten metr (ještě z Temelína) taky někde bude..
Ale k založení tématu "co jste dnes nenašli" tentokrát fakt už moc nechybělo..

Ale k založení tématu "co jste dnes nenašli" tentokrát fakt už moc nechybělo..
-> Bukaj 30.03.25 15:35:36: PB/SN si vaz. Ja mam nakoupino do foroty pocitam tak na 2 svoje zivoty, ale uplne bezne uz to nekoupis.
-> Jozka: Jestli chceš, mám tu navíc jednak pájecí stanici a druhak pájku (PB/SN dutinku, vyplněnou kalafunou), tak můžu dovézt...

-> SO545:
V tý fázi už jsem taky byl - abych něco našel, hledal jsem něco jinýho.. Už to nezabírá - minulej tejden jsem pohřešil postupně pájku, startéry k zářivkám a méně zimní boty. Našel jsem zatím jen pájku (někde, kde vůbec neměla být) a upamatoval se, že startéry jsem shromáždil (cca 2023) na nějakém vhodném místě, kde se snadno najdou..

-> Jozka 23.03.25 13:28:17: ja stale hladam drziaky pasov....sice som ich este nenasiel...ale pozitivum je ze som nasiel par veci....o ktorych som ani netusil ze ich mam

-> Bukaj 23.03.25 09:26:20: Hlavně si zapamatuj - uložil jsem to ke karburátorům!
-> Jozka 19.03.25 13:56:45: Výborně. Jdu shánět zrcátka 

-> vhml 12.03.25 13:30:41: Multifunkcni vibrator pre ženu?

-> Sita 12.03.25 14:35:40: nebo si koupis Hilti za 10x tolik a ta nejspis neumre.
-> vhml 12.03.25 13:30:41: se vsim souhlas, ale jde mi o to, ze si naplanuju praci na vikend a v poledne mi umre uplne novej performance aku vrtacko/sroubovak, i kdyz mi predtim zelenej vydrzel roky... Nasere me to hned dvakrat: poprvy ze nemuzu delat, podruhy ze jsem za to dal 2x vic nez jsem musel 

-> Sita 12.03.25 10:55:03: nedam, jsou to laciny jebky a taky uz mi odesla pila i vrtacka. Ale v 5 letý záruce jim to posles zpátky a koupis si dalsi. Ja u toho Parksidu zastavam nazor, že i blby naradi udela mnohem vic prace, než žádný naradi, který jsem si nekoupil, protože je drahý. Zrovna v tejdnu jsem si kupoval aku horkovzdusku a multifunkcni vibrator. Potřebuju to nějak nutne? Ne. Ale za ty prachy mi to tu muze lezet, až na to budu mít použíti, tak to prijde k chuti.
Nahovno je to s hlidanim slev. To co minulej tejden stalo 2700, tak než se Bukaj rozhoupal je za obvyklých 4100. Já si obvykle držím nějakej přehled věcí, co by se mi mohli někdy hodit a koupím je až když je na ně akce.
Nahovno je to s hlidanim slev. To co minulej tejden stalo 2700, tak než se Bukaj rozhoupal je za obvyklých 4100. Já si obvykle držím nějakej přehled věcí, co by se mi mohli někdy hodit a koupím je až když je na ně akce.
-> vhml 12.03.25 10:04:53: Das za ty bezkartackovy motory od parkside ruku do ohne? Me uz dva odesly (jeden v priklepu, druhej v vrtackosroubovaku). Obyc motory mi od parkside naopak drzi perfektne... Jako zatim si rikam, ze mam smulu na kus, ale uz zdviham oboci 

-> vhml 12.03.25 10:04:53: Tak mne "nezbejt" jedna parkside baterka s nabijeckou, tak jsem si plotostrih od nich asi nekoupil... Ale baterku jsem mel a plotostrih stal asi 1500,-. Tak jsem si k tomu jeste dokoupil svetylko s USB vystupem jako powerbanka, aby mi ta baterka k necemu byla i dalsich 363 dnu v roce.
Treba aku strunovku jsem kupoval od Milwaukee za cenu, ktera asi tak 4x prevysovala hobby produkty i s 2ma baterkama. Ale bylo to proste dany tim, ze baterek do toho mam asi 7 (obsekat stromky a plot na zahrade jsou tak 3-4 baterky, ale nedelam to kazdy sekani) pouzivam je celorocne (ne jenom 3-5x za sezonu) a alespon jim tim udelam cyklus vybiti a nabiti, protoze v rucnim naradi je malokdy vymlatim za jeden den. Mozna tak ve flexe. Ale vetsinou je nabijim treba po 14ti dnech a to jeste ne 0-100%.
Treba aku strunovku jsem kupoval od Milwaukee za cenu, ktera asi tak 4x prevysovala hobby produkty i s 2ma baterkama. Ale bylo to proste dany tim, ze baterek do toho mam asi 7 (obsekat stromky a plot na zahrade jsou tak 3-4 baterky, ale nedelam to kazdy sekani) pouzivam je celorocne (ne jenom 3-5x za sezonu) a alespon jim tim udelam cyklus vybiti a nabiti, protoze v rucnim naradi je malokdy vymlatim za jeden den. Mozna tak ve flexe. Ale vetsinou je nabijim treba po 14ti dnech a to jeste ne 0-100%.
-> Bukaj 12.03.25 08:35:12: performance ma 5 let. Za tyhle prachy neni co řešit. Urcite existuje mnoho kvalitnejsich znacek, ale ty parkside veci jsou za penize kde neresis jestli si to muzes koupit nebo ne
-> Bukaj: za mě Parkside utahovák. V té ceně to nadělá mnoho radosti.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 07.03.25 21:02:26: Tak Kdysi jsem jako dárek od kamarádů dostal Makita aku flexu v kufru s nabíječkou a dvěma 40 (36)V 4 Ah akumulátory, postupně jsem si k těm baterkám dokoupil malou řetězovou pilu, akučku a plotostřih...
Tak teď váhám, zda vzít Parkside utahovák za 3000 i s kufrem, nabíječkou, baterkou, tří (nebo pěti?)letou zárukou a základní sadou ořechů, nebo holou malou Makitu s čtvrtinovým max. momentem za 5000, případně silnější Makitu (taky holou) s papírovým max. momentem cca jako ten Parkside za 7000...
Tak teď váhám, zda vzít Parkside utahovák za 3000 i s kufrem, nabíječkou, baterkou, tří (nebo pěti?)letou zárukou a základní sadou ořechů, nebo holou malou Makitu s čtvrtinovým max. momentem za 5000, případně silnější Makitu (taky holou) s papírovým max. momentem cca jako ten Parkside za 7000...
-> StepaNoFUN: jo jo mám klasické, že jsou lepší baterky a jsou znát jsem zaznamenal nedávno, chtěl jsem je vyzkoušet, ty jsi mě v tom utvrdil a "dokopal" k objednání.....

-> Pavel P@nkáč 08.03.25 17:13:34: Jestli máš jen klasický a ne HO baterky, tak to poznáš. ;-)
-> StepaNoFUN: Nj ted koukám že jsi psal 12v a ne 12A neumím číst
Tak objednáno 4500Kč i s poštou doufám že je to tak dobré jak jsi psal
já mám baterek taky dost ale v tom rázáku by to chtělo sem tam větší výkon na povolení.....

Tak objednáno 4500Kč i s poštou doufám že je to tak dobré jak jsi psal

-> Pavel P@nkáč 08.03.25 16:43:37: To uz je pekny. ;-)
Jinak ja mam baterek ted asi dost. O tom ze zatim nedelaj jsem mluvil o rade 12V pro naradi M12. Tam zatim je klasika a HO. Treba prijdou s Forge i tam.
Jinak ja mam baterek ted asi dost. O tom ze zatim nedelaj jsem mluvil o rade 12V pro naradi M12. Tam zatim je klasika a HO. Treba prijdou s Forge i tam.
-> StepaNoFUN: našel jsem 6A forge za příznivější cenu :)
danhel.cz/product/akumula tor-milwaukee-m18-6ah?gQT= 2
tady mají i tu 12A co chceš
danhel.cz/product/akumula tor-milwaukee-forge-m18-12 ah
danhel.cz/product/akumula tor-milwaukee-m18-6ah?gQT= 2
tady mají i tu 12A co chceš
danhel.cz/product/akumula tor-milwaukee-forge-m18-12 ah
-> Pavel P@nkáč 08.03.25 09:23:29: Tak ono oproti 6Ah poznas i tu 5,5Ah HO. To Forge je zase o kus vejs, ale ten rozdil uz neni tak drastickej.
Kazdopadne ta 6Ah vazi myslim uplne stejne jako 5,5 a ma i stejny rozmery.
Bohuzel ta cena odpovida tomu, ze ji zatim delaj chvili. A prave tim, ze HO uz neni nejvyssi rada, tak jejich cena klesla.Ne ze by ty Forge byly nejak extremne drahy.
A to, ze je tady za tyhle penize je dany tim, ze nektery prodejci rozebiraj sady v akcich a pak to rozprodavaj po castech. Doporucena cena je jina. Ty Forge v sadach zatim vubec nejsou.
Zde dopruceny ceny vyrobcem:
www.topcentrum.cz/cz/milw aukee-akumulator-5-5-ah-m1 8-hb5-5-high-output-p-4932 464712
www.topcentrum.cz/cz/milw aukee-akumulator-forge-m18 -fb6-6-0ah-p-4932492533
EDIT: Tak koukam, ze ta 6Ah Forge je dokonce v normalnich cenach levnejsi nez ta 5,5Ah. Ale tam je to urcite tim, ze ta 5,5 je ze starejch dodavek. Budou je muset asi zlevnit, nebo jim tam zustanou. Nevim kdo soudnej by si vzal horsi za vic.
Tohle he ta 5,5Ah na Heurece
Kazdopadne ta 6Ah vazi myslim uplne stejne jako 5,5 a ma i stejny rozmery.
Bohuzel ta cena odpovida tomu, ze ji zatim delaj chvili. A prave tim, ze HO uz neni nejvyssi rada, tak jejich cena klesla.Ne ze by ty Forge byly nejak extremne drahy.
A to, ze je tady za tyhle penize je dany tim, ze nektery prodejci rozebiraj sady v akcich a pak to rozprodavaj po castech. Doporucena cena je jina. Ty Forge v sadach zatim vubec nejsou.
Zde dopruceny ceny vyrobcem:
www.topcentrum.cz/cz/milw aukee-akumulator-5-5-ah-m1 8-hb5-5-high-output-p-4932 464712
www.topcentrum.cz/cz/milw aukee-akumulator-forge-m18 -fb6-6-0ah-p-4932492533
EDIT: Tak koukam, ze ta 6Ah Forge je dokonce v normalnich cenach levnejsi nez ta 5,5Ah. Ale tam je to urcite tim, ze ta 5,5 je ze starejch dodavek. Budou je muset asi zlevnit, nebo jim tam zustanou. Nevim kdo soudnej by si vzal horsi za vic.
Tohle he ta 5,5Ah na Heurece
-> StepaNoFUN: Forge je za 2x tolik ach jo

-> Pavel P@nkáč: Ano. Je na nich napsano High Output.
Ted delaj jeste lepsi. Je to rada Forge. Do velkyho utahovaku je 6Ah idealni. Konzultovano s technikama na predvadecce. Vykon o neco vyssi nez s 8Ah (proud srovnatelnej s 12Ah HO), nizsi vaha, takze netrpi ulozeni ty baterie v razaku, ktery s tema tezsima prej rado praska.
baterie-k-aku-naradi.heur eka.cz/milwaukee-m18-forge -6_0-ah-4932492533
Takze ja jsem 8Ah "posunul" do flexy, kde to je v pohode a do razaku dokoupil tu 6Ah Forge.
Ve 12V zatim asi Forge bohuzel nedelaj. Jestli bude, vyzkousim.
Ted delaj jeste lepsi. Je to rada Forge. Do velkyho utahovaku je 6Ah idealni. Konzultovano s technikama na predvadecce. Vykon o neco vyssi nez s 8Ah (proud srovnatelnej s 12Ah HO), nizsi vaha, takze netrpi ulozeni ty baterie v razaku, ktery s tema tezsima prej rado praska.
baterie-k-aku-naradi.heur eka.cz/milwaukee-m18-forge -6_0-ah-4932492533
Takze ja jsem 8Ah "posunul" do flexy, kde to je v pohode a do razaku dokoupil tu 6Ah Forge.
Ve 12V zatim asi Forge bohuzel nedelaj. Jestli bude, vyzkousim.
-> StepaNoFUN: a to je třeba tahle?
baterie-k-aku-naradi.heur eka.cz/milwaukee-m18-hb5_5 -18v-5_5ah-4932464712
baterie-k-aku-naradi.heur eka.cz/milwaukee-m18-hb5_5 -18v-5_5ah-4932464712
-> ajok 08.03.25 08:22:15: ja to nesrovnavam s Parkinsonem. Co ja jsem dotahnul malickym utahovakem na 12V akorat do ruky o 10 minut dyl tim 20V zazrakem z lidlu o velikosti myho velkyho 18V utahovaku povolit neslo. Ten malinkej to zase bez potizi povolil.
Ano. Napeti je i oproti tomu mymu dvojnasobny (oproti 12V je to cca 3,5 nasobek) , tudiz proud polovicni (nebo mensi jak tretinovej). Jen jsem upozornoval, ze rozdil u ruznejch baterek od stejnyho vyrobce a se stejnou kapacitou muze bejt dost znatelnej.
Uz jsem tu psal, ze ten malickej 12V utahovak s "beznou" baterkou 6Ah zdaleka nepovoli to, co se stejne vypadajici (jen nepatrne lehci) baterkou pro vysoky proudy s kapacitou 5Ah. A 3Ah baterku na to davam jen kdyz nepotrebuju vykon, ale jde mi o vahu a velikost.
Ano. Napeti je i oproti tomu mymu dvojnasobny (oproti 12V je to cca 3,5 nasobek) , tudiz proud polovicni (nebo mensi jak tretinovej). Jen jsem upozornoval, ze rozdil u ruznejch baterek od stejnyho vyrobce a se stejnou kapacitou muze bejt dost znatelnej.
Uz jsem tu psal, ze ten malickej 12V utahovak s "beznou" baterkou 6Ah zdaleka nepovoli to, co se stejne vypadajici (jen nepatrne lehci) baterkou pro vysoky proudy s kapacitou 5Ah. A 3Ah baterku na to davam jen kdyz nepotrebuju vykon, ale jde mi o vahu a velikost.
-> StepaNoFUN 08.03.25 08:12:37: nj, ale diky dvojnasobnymu napeti mu staci polovicni proud oproti parkinsonu, jak psal Matthes... :)
-> Bukaj 07.03.25 16:25:01: tak hlavne pokud k tomu delaj nejaky baterky s vyssim proudem, tak bych po nich kouknul. Treba u Milwaukee je to s HO baterkama (s vyssim proudem) jiny naradi.
Ono tech 350Nm neni uplne moc, a jeste kdyz to omezi baterka...
Ono tech 350Nm neni uplne moc, a jeste kdyz to omezi baterka...
-> Bukaj: To mas fakt takovy baterky jo? Na co?
By me zajimalo, jak je to se silou oproti tomu parkinsonu. Nedivil bych se, ze lip... Papir (u parkinsona) snese vse
By me zajimalo, jak je to se silou oproti tomu parkinsonu. Nedivil bych se, ze lip... Papir (u parkinsona) snese vse

-> Bukaj 07.03.25 16:25:01: tak 40V je oproti lidlovym 20V vyhodnejsi a japonec je japonec - vidim to na meridlech

-> vhml: Já si asi pořídím (nechám dát k narozkám) tohle, protože k tomu mám baterky a protože nechci mít 10 různých nabíječek a akumulátorů...
www.makita-cr.cz/aku-nara di-utahovaky/aku-razovy-ut ahovak-1-2-xgt-40v-bez-aku -makita-tw004gz-265831
www.makita-cr.cz/aku-nara di-utahovaky/aku-razovy-ut ahovak-1-2-xgt-40v-bez-aku -makita-tw004gz-265831
-> Bukaj 07.03.25 07:57:30: www.lidl.cz/p/.../p100386
466
A dneska je v lidlu 10% na vsechno, za ty prachy není absolutne co resit
A dneska je v lidlu 10% na vsechno, za ty prachy není absolutne co resit
-> Matthes, záškodník z TechWebu 06.03.25 22:08:33: Jo, zaběhl jsem do místního autoservisu a půjčil si bateriovej rázák i s vořechem
Sice pan mechanik tvrdil, že si není jistej, jestli to tenhle starej rázák (nějakej menší YATO) dokáže povolit, ale zvládl to jak nic. Dal jsem mu dvě stovky, že mne zachránil...
Asi si něco podobnýho pořídím. Sice tohle bylo poprvé, co jsem to potřeboval, ale kdoví, kdy to zase přijde

Sice pan mechanik tvrdil, že si není jistej, jestli to tenhle starej rázák (nějakej menší YATO) dokáže povolit, ale zvládl to jak nic. Dal jsem mu dvě stovky, že mne zachránil...

Asi si něco podobnýho pořídím. Sice tohle bylo poprvé, co jsem to potřeboval, ale kdoví, kdy to zase přijde

-> Bukaj: Vyválčils s tím šroubem nějak?
-> saskyn2 22.02.25 15:00:24: Zatím nemám potřebu 

-> saskyn2 22.02.25 15:00:24: 
To mi připomnělo seriál Comeback. Hacknuli jsme padesátjednadesítku a teď jede na Linuxu.
Člověče co to děláte? Fotím vás, padesátjednadesítkou!

To mi připomnělo seriál Comeback. Hacknuli jsme padesátjednadesítku a teď jede na Linuxu.
Člověče co to děláte? Fotím vás, padesátjednadesítkou!
-> SO545: To by určitě šlo, my se nejspíš uvidíme (nejpozději v květnu).
E: Stejně jsem u sebe v chaosu objevil pro něj ještě další karburátory úplně náhodou min. týden..
E: Stejně jsem u sebe v chaosu objevil pro něj ještě další karburátory úplně náhodou min. týden..
-> Jozka 17.02.25 16:58:00: mozem ti to hodit cez zasielkovnu ??? A co sa zvysi je Bukajovo.

-> SO545: Si zvykneš.. ještě začátkem století jsem měl dokonalej přehled. Dneska je marný hledání moje každodenní praxe..
Světýlko SPZ mám tuším pro aktuální projekt vychystaný (dodatečná kostra apod.), ale jeden kus bych asi pro jistotu adoptoval..

Světýlko SPZ mám tuším pro aktuální projekt vychystaný (dodatečná kostra apod.), ale jeden kus bych asi pro jistotu adoptoval..
-> Jozka 06.02.25 11:38:04: -> Bukaj 04.02.25 23:43:44: chlapci zislo sa mi tu par novych osvetleni zadnej SPZ na S1000....nepodelite si to nejak ?
Jozka...zatial hladam ale marne....ale verim stale
Jozka...zatial hladam ale marne....ale verim stale

-> SO545: Se mnou si nedělej starosti, misky jsem převedl na -> Bukaj: v rámci našeho čachrování..
I když jedna věc mě v létě napadla - což bych ale naopak nahradil já tobě.. napíšu SZ.

I když jedna věc mě v létě napadla - což bych ale naopak nahradil já tobě.. napíšu SZ.
-> Bukaj 04.02.25 23:43:44: aj tie dlhsie skrutuky co drzia excentre 2ks.
Podlozky a tie krytky...musim poriesit aj jozefa co zato.
A nahodou .... injektor do DDSR na 110R/LS....na skalde na predaj nemas ?
Mam pekny karburator a jedina vec co chyba je toto...a zatial nikde nic.
To bude chcet navstevu u teba...a nakupit co je potrebne.
Teraz riesim chrom na diely a prednu napravu tak toto bude stacit.
Vdaka.
Podlozky a tie krytky...musim poriesit aj jozefa co zato.
A nahodou .... injektor do DDSR na 110R/LS....na skalde na predaj nemas ?
Mam pekny karburator a jedina vec co chyba je toto...a zatial nikde nic.
To bude chcet navstevu u teba...a nakupit co je potrebne.
Teraz riesim chrom na diely a prednu napravu tak toto bude stacit.
Vdaka.